donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNederland net als Suriname doorvoerland van drugs

Nederland net als Suriname doorvoerland van drugs

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 okt – “Net als Suriname is Nederland primair een doorvoerland van drugs, we hebben dus hetzelfde probleem met elkaar gemeen.” Dit zegt Wim Lok, beleidsadviseur op het Nederlandse ministerie van Justitie. Het drugsconsumptieve gedrag van de Nederlandse samenleving is van een lagere orde.

Dit uit zich ook in de aanpak. Niet dat het consumptieve als een minder grote dreiging wordt gezien, maar de overheid kan ‘slechts de kaders aanpassen’. Het probleem zit eerder in het vermogen van consumenten om hoge bedragen neer te tellen voor drugs als zij die willen. Bij de doorvoer speelt vooral de gunstige geografische ligging van Nederland op het Europese continent.

Dit maakt de bestrijding des te ingewikkelder. “Dit probleem kan Nederland niet alleen oplossen. We hebben het geprobeerd met een aantal initiatieven, maar omdat we open grenzen hebben, is dat meestal mislukt”, zegt Wim Lok. Het inzicht is intussen gerijpt dat succes alleen mogelijk is door intensief samenwerken met partners als Suriname. Dit is aangedikt tijdens de antidrugsconferentie in Paramaribo.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
 1. Beste mensen,

  Nederland is niet alleen een doorvoerland van drugs (dat soms gebeurt met medeweten van sommige hoge piefen), maar ook de grootste exportland van (XTC) pillen. Goede vraag Ed: 100% controle voor alle Hollanders op buitenlandse vliegvelden??

  Gr,


  Maak melding
 2. Zoals ik het altijd heb aan gegeven heeft
  Nederland heel veel verantwoording afteleggen tegen over onze burgers en internaitionale gemeemschap omtrent drugs en heel wat andere zaken. het eene probleem haakt tegen het andere aan en eindege altijd bij de ecomie van zo een land. wie heeft er belang bij.als we kijken naar de verschillende drugs transsporten dan kan het niet anders zijn dan per land ter zee en in de lucht. dit zich voor doet.met als eindt bestemming de cosument.als we kijken en horen hoe dit alles zich voor doet.komen we al gauw tot de conclusie dat we voor de gek gehouden worden.door geluiden wat de overheid of de des betreffende instatie laten weten.want wie heeft er belang bij .als we even kijken naar transsport dan horen wij gauw over bolletijes slikkers en soms een groottranssport over zee of per land countainers per vliegtuig via baggage en persoon. maar het zijn personen die het allemaal doen.kijk maar naar die bolletije slikker die zet zijn leven in gevaar een ambttenaar die zet zijn baan in gevaar of hij het niet goed doet dat weten we zo langzamerhand al of af en toe een marine transport die onderschept wordt of die wat vindt in internaitoinale waterenen naar huis toe nemen dat zijn zo al wat mogelijk heden die beschreven worden of te lezen is en waar in wij zelf een oordeel van hebben maar vaak ge noeg wordt een ander voor aan gewezen maar wie zijn de mensen die er belang bij hebben de comsument of verslavenden de dealer transportteurs ambtenaren producenten of tewel landen .economien en vaak wordt dat aan gestruurd doorde politiek en de pionnendie daar de dienst uit maken door hun in zichten de een wijs de vinger naar de ander en wie is de dupe een samen leving een land en het begind bij een probeer te denken wat in een persoon kan om gaan wanneer een sameleving ver pest wordt door allerlijn toestanden ik kom weer op terug ik moet nu ff weg


  Maak melding
 3. 100% controle is al voor iedereen gelijk, en niet meer dan logisch toch.
  het jammere is alleen dat ze een beetje doorslaan, als je het vliegtuig uitstapt heb je het gevoel dat je haast crimineel bent en ga je je haast afvragen of je inderdaad niks gesmokkeld hebt. beetje een koude douche als je gewoon vakantie ganger bent die toevallig graag naar suriname gaat


  Maak melding
 4. In eens is suriname partners.
  Maar achter die blauwe ogen schuilt er natuurlijk meer:

  Suriname afhankelijker maken dan het is. die blauwe ogen hebben gezien dat coka het land in een rap tempo opbouwt en dat willen ze niet hebben want dan verkoopt suriname niks meer voor een appel en een ei.


  Maak melding
 5. Laat Nederland niet alleen drugs helpen bestrijden maar ook andere misdaadvormen.

  Sandoppie benje alleen aangesteld om drugs te bestrijden
  of ook om alle vormen van criminaliteit te bestrijden


  Maak melding
 6. Wie worden er in het buitenland o.a. Thailand, Singapor, Turkye enz. opgepakt ?
  JA, het zijn WEER DE HOLLANDERS !!!!!!!!!
  Het trieste van alles is dat de Surinamers en andere MEDEHOLLANDERS de schuld krijgen maar in de tussentijd zijn het de ZOGENAAMDE nette Hollanders die DE GROOTSTE CRIMINELEN zijn. De meeste landen weten dat Nederlanders de GROOTSE witte borden CRIMINELEN zijn !!!!!

  Sorry maar inderdaad XTC en alle andere ROTZOOI zijn afkomstig UIT NEDERLAND.

  Ga door mer GEDOGEN dan zal je zien wat HEBZUCHT met de mensen zal doen.

  Weet je wat de ellenidge is ?
  De KOFFIESHOPS worden niet gezet bij de RIJKE blanke Nedrlanders maar bij DE ARME bruine HOLLANDERS. Dit is een FEIT !!!!!

  Daarom wil ik één ding zeggen:

  DE POLITIE is de schuldige daarom GA STEMMEN en laat je stemmen NIET verloren gaan.

  STEM MASSAAL op een PARTIJ die daadwerkelijk voor de ARME stumper is, bijvoorbeeld PVDA.

  NEDERLANDSE REGERING jullie hebben GEFAALD !!! De rijke worden RIJKER en de ARME armer !!!!!!!!!!! dit is een FEIT.

  Ik kom iedere DAG mensen tegen die NIET ROND KUNNEN KOMEN.


  Maak melding
 7. De manier waarop Wim Lok het zegt “Net als Suriname is Nederland primair een doorvoerland van drugs” lijkt het alsof het probleem door Suriname wordt veroorzaakt.
  De feiten zijn echter dat Nederland al een doorvoerland voor drugs was lang voordat er ook maar een grammetje cocaine in su te vinden was. Een betere uitspraak zou zijn:
  Suriname is een doorvoerland omdat Nederland een doorvoerland is. Geen afzet in Nederland zou automatisch betekenen dat de hele drugsmafia in su een andere bezigheid zou moeten zoeken.


  Maak melding
 8. he Boelesjaak, je bent volgens mij erug nega man. Ben je soms erug tegen Nederland??? Zoja tik in het vervolg dan maar suri want je ned. is ook niet alles. By the way ik zie geen opbouw in su die is gedaan door coke geld hoor. Ja die mooie cokewoningen maar diegene die niet in de coke zitten kunnen soms niet eens geld lenen om een huisje te bouwen. Hoe dan vooruitgang. Wat vraag jij voor een kilo?


  Maak melding
 9. Langa: wil je weten, kom het maar zelf ophalen in Su.daar wordt alles geregeld prijs, transport, enz. Neem genoeg geld mee,dit omdat het moet rollen zeggen men.
  Ben je daar!!!!!!!!!


  Maak melding
 10. Boelesjaak alias witte neuzen,
  schaam jij je niet?
  Je hebt zeker kip noch kraai.Want als je opgroeiende kinderen had dan zou je anders praten. Schaam je diep man. Mensen zoals jij geven Su en de suries een slechtte naam.
  Ik hoop dat jij ooit eens wat meeneemt naar Holland en dat ze daar op cokehol oppakken en je mars voor heel lang opsluiten en dat er alleen in jou cel brand uitbreekt.


  Maak melding
 11. hollanders zijn van huisuit handelaren.( De dominee en de koopman).Bij hen is alles te koop.Zo hebben ze hun land opgebouwd en zekerheden geschapen voor het nageslacht.
  En wat doen wij “zwarten”?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES