Surinaamse oppositie ziet wanbeleid parastatalen

5

PARAMARIBO, 14 okt – Er moet paal en perk worden gesteld aan het wanbeleid bij parastatale bedrijven. Dit zegt Jiwan Sital van het oppositionele Alternatief 1. De regering zal dan ook opheldering moeten geven over recente ontwikkelingen bij onder meer de SLM en Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij.

Ook het beleid bij de verlieslatende Stichting Behoud Bananensector Suriname en rijstbedrijf SML moet dringend onder de loep worden genomen. De schuld wordt bij voorbaat de regering in de schoenen geschoven. “Ik ben in overleg met de andere oppositionele fracties en deze negatieve ontwikkelingen gaan we niet zo laten. Er moet een halt worden toegeroepen aan dit beleid”, zegt Sital tegenover de Ware Tijd.

De eerste actie wordt een interpellatievoorstel in het parlement voor uitleg over onder meer “de mislukte privatisering bij Bruynzeel” en “de verdere verslechtering van de sociale situatie in Wageningen”. Het in Wageningen, Nickerie, gevestigde SML is zelfs niet meer in staat de lonen op tijd te betalen. Bij het bananenbedrijf staat het Franse Katopé klaar om over te nemen.


5 REACTIES

 1. Venetiaan is “”de leider”” , met schone vingers. Maar om NDP-aanhangers dwars te zitten, ontneemt hij de grondstitel op domeingronden voor gebruik door parastatalaal onderneming om zo de NDP-aanhangers te benadelen.

  Het is moeilijk deze man als leider met schone vingers te volgen. Of heeft hij gewoon de Grundjarie mentaliteit latem zien, toen hij de grondtitel introk van SML op de domeingrond Wageningen???

  Hoe het ook zij, deze beweging van Ventiaan doet vermoeden dat hij ook gewoon in het circuit zit van corruptie .
  Bijna alle parastatale bedrijven zijn failliet. Even w8en , dan is Staatsolie ook zo ver, omdat nu een neger daar als direkteur zit???

  Groeten,……..


  Maak melding

 2. De opeenvolgende regeringen van Dick lip en andere parasitaire regeringen zijn gekozen door het volk van suriname.Als dat volk om redenen van bijv. ethniciteit dit instand houdt, dan past het niet om te klagen.Je krijgt gewoon waar je om hebt gevragd:
  overvolle septictanks, criminaliteit,nauwelijks degelijk onderwijs ,geen veiligheid, geen toekomst. wel een bedelnatie.


  Maak melding

 3. Ik ben een Sur.Ned. die regelmatig in mijn geboorteland komt. Minimaal 1 keer per jaar. Telkens weer constateer ik dat het land stil staat in ontwikkeling. Stilstaan betekent achteruit gaan. Er was één moment dat ik dacht dat er sprake was van een stukje ontwikkeling; jawel, de bruggen de Suriname- en Coppenamerivier. Eindelijk iets waarneembaar en ook tastbaar. Over de financiëring van deze bruggen kunnen wij het kort houden. De oppositie toendertijd heeft aangegeven dat de staatskas leeg geplundert was en dat Sur. rechtstreeks overging in een failliete staat, met alle gevolgen van dien. De waarheid over de staatskas zal ergens in het midden liggen. Neemt niet weg dat er hier sprake is van daadkracht. En daar ontbeert het in Sur. aan. Politieke benoemingen leiden toe dat managers met minder of hele geen kwaliteiten bedrijven moeten runnen, met alle gevolgen van dien. Ik moet me sterk vergissen als de parastatale bedrijven in Sur. ook niet met hetzelfde probleem te kampen hebben. Deze managers hebben geen (toekomst)visie, daadkracht en realisatievermogen. Is hun ook niet kwalijk te nemen. Wat het volk nu moet eisen, is dat politieke benoemingen tot het verleden moet gaan behoren wanneer het gaat om parastatale bedrijven. Bedrijven moeten gerund worden door managers met kwaliteiten.


  Maak melding

 4. Al zouden deze mannen en vrouwen vertrekken de schade dat nu aangericht is,is haast niet meer te herstellen,Vtje had het moeten weten.
  Maar ja, hebzucht om zonder enig doel populair te willen zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.