Aanslagen zwervers tekenen Surinaamse samenleving

9

PARAMARIBO, 14 okt – De kille reacties op recente moordaanslagen op zwervers zijn tekenend voor de geestelijke staat van de Surinaamse samenleving. Dit zegt Carlo Lansdorf, directeur van het christelijk afkickcentrum De Stem. Het is haast onvoorstelbaar dat mensen niet meer dan een schouderophalen over hebben bij het aanhoren van nieuws over ‘nog een vermoorde zwerver’.

Een dergelijke wijze van reageren vraagt om nader onderzoek. “We moeten toegeven dat onze gemeenschap is vervallen wanneer het gaat om de waarden van het leven”, zegt Carlo Lansdorf tegenover de Ware Tijd. Het lijkt bij mensen al lang niet meer te gaan om de essentie van de moorden. Normen en waarden van de doorsnee burger schijnen zich te richten op andere zaken.

“Misschien meer op het materiële dan op het leven zelf, het is een geest, het is die samenleving die er zo uit ziet”, aldus Lansdorf. Hij ziet dit egogedrag zich manifesteren in alle sectoren van de maatschappij. “Als ik het geheel zo bekijk, dan bekruipt mij het gevoel dat met dit gebeuren een stukje karakter van onze samenleving tot uiting komt. Onze samenleving is ziek.”


9 REACTIES

 1. Nee het land(de samenleving) is niet ziek, maar de wijze hoe het land door de jaren en op dit moment bestuurd wordt geeft de burger een andere kijk. Het is vrij hard en zelf nog gemeen geworden.Het ligt puur aan de politiek, zij verzieken de samenlevimg.Niks verder zoeken niemand kan een voorbeeld aan geen van de nu aanwezige “gasten”(Vtje&club) nemen.Bedriegen,liegen,in de maling nemen,corruptie teveel om op te noemen.Dus>> enz.enz.Vul zelf maar in.(…..) (…..)


  Maak melding

 2. Suriname heeft een sterke leider nodig die het respect van alle bevolkingsgroepen in suriname heeft.
  100% aandacht voor de daklozen, verslaafden en de sociaal zwakkeren in de maatschappij.
  betere onderlinge samenwerking en meer plezier in het werk.
  en vooral liefde voor jezelf maar ook voor je naaste
  God zij met ons surinamers
  groetjes K.H en E.Z


  Maak melding

 3. Wordt het niet tijd dat we ervan afstappen de schuld steeds weer in de schoenen van een ander te verschuiven. Wat doen we zelf? Het zwerversprobleem is gewoon gerelateerd aan overmatig drugsgebruik. Drugs gebruik tegenwoordig is het willens en wetens doen. Er is genoet info op dit stuk. Ga je toch drugsgerbuiken dan maar voor de gevolgen instaan. Jammer dat anderen die consequenties moeten mee dragen. De overheid doet zijn best en wij moeten zorgen voor de rest. GEWOON STOPPEN MET DRUGSGEBRUIK


  Maak melding

 4. Sandra Wolf (echte wolf)=blind.Niet alle zwervers gebruiken drugs.
  Er zijn altijd zwervers geweest deze hadden opvang van “Het leger des Heils”.vlak naast de centrale markt(sarramaca str.)hartje Par’bo kosten 0.10 ct incl koffie/thee en brood voor vertrek, in de ochtend.

  Dus.. no mik no wang torie. “tang pi”..no tja broeja liki ding mang sang abi a machtie now-now.

  No miki torie


  Maak melding

 5. Tjssssssss,Sandra,het zwervers probleem is niet alleen gelegen aan drugsgebruik,tjsssss,er zijn heel veel oorzaken,dat iemand een zwervers bestaan gaan leiden,ook in Suriname.
  Als de overheid zou zorgen voor een goede opvang,is er een ietsje van het probleem opgelost,ze blijven toch zwerven,maar dan hebben ze toch ergens te gaan ,vooral overdag.

  En ja dhr.Lansdorf heeft groot gelijk,de Surinaamse samenleving is echt verziekt.Wat hebben de zwervers zo erg gedaan dat ze moeten worden uitgemoord?????Het enige wat ze verkeerd doen is zwerven,ze doen niemand iets ergs aan,dan je voor de moeten lopen misschien???Dat soort lui kom je over ter wereld tegen,in Nederland worden ze ook met rust gelaten door de bevolking,bedelen ze om geld of iets,kan je 2 dingen doen doorlopen of iets geven.Mijn hart bloed,als ik dit artikel lees,SURINAME wat is er van je geworden,vraag ik mij af.Surinamers in Nederland en Suriname worden steeds een enge volk bah,bah,bah.


  Maak melding

 6. gelukkig dat niet nederland de schuld krijg van de zwervers probleem in suriname , waarom ik dit zeg omdat een aantal landgenoten altijd de schuld bij een andere leggen het een surinaams probleem dus moeten wij het zelf oplossen het kost ook niet veel om dit optelossen maar de heren in de politiek die denken niet aan de samenleving maar aan hun eigen, een land die niet voor zijn ouderen en zwakkeren kan zorgen zeg veel over dat land zelf kijk maar naar de dure reisen die nu worden gemaakt dure auto waar ze in rijden met lijfwacht erbij . het lijk me beter om dit land terug tegeven aan de nederlanders want blijk na zoveel jaren het nog steeds niet goed gaat in suriname .


  Maak melding

 7. weer het gekanker op Vene.
  Geen enkele leider is goed bevonden. Het is nooit goed, wie dan ook. Bosje… niet goed, Bauta… niet goed, Lach…niet goed, Aron…niet goed, ga zo maar door. Vene heeft zijn adviseurs hoor. En daar gaat het om die kl..oe adviseurs zorgen voor de problemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.