zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenGezondheid‘Suriname moet leren wennen aan zwervers’

‘Suriname moet leren wennen aan zwervers’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 okt –Suriname moet leren wennen aan zwervers. Dit zegt Henk Reeder, directeur van het Psychiatrisch Centrum Suriname, PCS. De reeks moorden en aanslagen van de laatste tijd zijn in feite zinloos. Er zal geen verandering komen in het straatbeeld als dat de bedoeling is.

“Het heeft geen zin om ze te vermoorden. Over een maand heb je er misschien twee of drie nieuwe bij. Ze zorgen inderdaad voor overlast, maar er zullen altijd zwervers zijn, dat moet de gemeenschap onthouden”, zegt Henk Reeder tegenover de Ware Tijd. Er hoeft maar een voorbeeld te worden genomen aan wereldsteden als New York, Parijs, Amsterdam en Rio de Janeiro met hun vele zwervers.

Geschat wordt dat Paramaribo ruim vijfhonderd dak -en thuislozen telt. De overlast die ze bezorgen wordt weliswaar onderkend. Het beste is naar beheersbaarheid toe te werken. Via het Bureau Dak -en Thuislozen zal de eerste aanzet worden gegeven met minimale opvang. Volgens Reeder is vooral het vervolgtraject belangrijk, zoals een nachtasiel en sociale begeleiding.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Oh!!! worden zij eindelijk wijs om het beheersbaar te maken en te houden.
  Niemand wil een ander de dood injagen als goed mens.
  Maar wat ik (zie/zag) was niet te houden beste lezers.Ik hoop het van uit mijn hart dat er daadwerkelijk iets gedaan wordt.

  Wij zullen zien en blijven kijken.

  Anders zijn Vtje & Sartje hoofd verantwoordelijk.


  Maak melding
 2. Wat een merkwaardige openingszinnen:
  “Het heeft geen zin om ze te vermoorden.
  Over een maand heb je er misschien twee of drie nieuwe bij”.

  De heer Reeder zal het vast niet bedoeld hebben maar klinkt alsof hij wil zeggen dat het anders een goede oplossing zou zijn.

  Vraag mij overigens af waar die ruim 500 zwervers zich dan wel ophouden. In het binnenland misschien? Want in Paramaribo zie ik niet meer dan enkele tientallen. Of misschien herken ik ze niet als zodanig.


  Maak melding
 3. Get a life: Verkoop geen grapjes er zijn veel, in en rond par’bo ieder leeg staande bouwvallig hokje heeft een zwerver als bewoner.
  Dat maakt bepaalde buurten levensgevaarlijk in avond en nachtelijke uren,meestal zijn deze boys ook nog in het bezit van een vuurwapen.
  Dus weet wat er geroepen wordt,deze jongens zorgen voor overlast maar zijn ook vuurwapen gevaarlijk.
  En waar je niet denkt ligt een te slapen (onder bruggen enz.enz.)
  P.S. In de auto of lekker in natuur vrijen in Su is dodelijk.
  Zwervers zijn altijd in de buurt vaak ondersteund door criminelen.


  Maak melding
 4. Ik woon nu 50 jaar in Nederland. De laatste 35 jaar in Utrecht, de vierde stad van het land. Hier zijn veel zwervers en daklozen en hun aantal neemt jaarlijks toe.
  Doortdat ik zowel statenlid als raadslid ben geweest, ben ik betrokken geweest bij het beleid voor deze mensen, die het slechter getroffen hebben dan wij. Ik draag ze een warm hart toe en zij mij ook. Want als ik over straat stuntel in mijn rolstoel zijn het vaak juist deze mensen die mij de stoep op helpen, de lift in of mijn boodschappentas dragen. Ze krijgen van mij een broodje, wat drinken of een bordje eten. En ik koop altijd het “Straatnieuws”, de krant die ze mogen verkopen om wat inkomsten te hebben. Ook heb ik ze eens uitgenodigd voor een kerstmaal. Niet iedereen vond dat logisch. Ik zal nooit een zwerver minderwaardig vinden. Ik verwacht niet dat iedereen hen omarmt, maar probeer een manier te vinden om hen het leven iets dragelijker te maken.
  Carry-Ann


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES