Chauffeur Nederlandse ambassadeur aangehouden

29

De chauffeur van de Nederlandse ambassadeur in Suriname, H. is vorige maand in Nederland opgepakt in verband met een onderzoek naar drugssmokkel. Het ANP heeft dit van bronnen uit Suriname en Nederland vernomen. Een woordvoerder van de Nederlandse ambassade in Suriname heeft gisteren bevestigd dat een lokale medewerker van de diplomatieke post in Nederland is aangehouden. Hij wil verder ,,niet speculeren” over het ,,justitieel onderzoek”.

Persofficier Maarten Vos van het Openbaar Ministerie in Haarlem bevestigt de aanhouding van de man op verdenking van betrokkenheid bij drugssmokkel. Hij sprong in het oog omdat hij dit jaar enkele malen van Suriname naar Nederland reisde. Volgens Vos is er in deze zaak ook een tweede verdachte gearresteerd. Verder wil hij nog niet op de zaken ingaan.

Volgens de bronnen wordt vermoed dat H. deel uitmaakte van een bende drugscriminelen. Zij meldden verder dat er al een Nederlandse delegatie voor onderzoek in Suriname is geweest. Mogelijk heeft H. ook misbruik van de diplomatieke post gemaakt. Die wordt niet door de douane gecontroleerd. H. was korporaal in het leger toen hij in 1980 overstapte naar de Nederlandse militaire inlichtingendienst in Paramaribo. Na de opheffing van deze dienst werd hij aangesteld als chauffeur voor de Nederlandse ambassadeurs in Suriname.


29 REACTIES

 1. …weer het zoveelste bewijs dat de marechaussee/douane op Schiphol met verschillende maten meet en wellicht op basis van kleur lijfsvisitatie wel dan niet toepast….indien niet dan had deze blanke crimineel reeds lang door de mand moeten zijn gevallen….en nu maar afwachten wat Hirsch Ballin ervan zegt…


  Maak melding

 2. Waarom de arme bolletjes slikkers,,,,,..En daarbij “pier bille” op Schiphol voor zogenaamd verdacht(verkrachten/vernederen)”kijk,koffers,koffers”.


  Maak melding

 3. Nederlandse marechaussees en mariniers die gedetacheerd zijn in het caraibisch gebied worden regelmatig betrapt op drugssmokel.

  Hier is iets structuur aan de hand. Pas voor deze echte drugsdhandelaren. Onderwerp ze aan 100% controle!


  Maak melding

 4. 1 ding is wel zeker. Deze man wordt niet/nooit vervolgd. En het zou mij niet verbazen als hij nu een baan aangeboden gaat krijgen bij de regering, want je moet jezelf bewijzen dat je een criminieel bent voordat deel gaat uitmaken.


  Maak melding

 5. Sarka,

  wie zegt dat het hier om een blanke crimineel gaat????.vooroordelen misschien???

  ik ben zelf niet blank,maar als je goed leest dan gaat het niet om iemands huisdskleur.


  Maak melding

 6. als de chauffeur van bouterse zou worden opgepakt voor drugsmokkel, weet ik zeker dat men ook zou zeggen….
  dus waarom nu niet zeggen de ambassadeur is…..


  Maak melding

 7. Het maakt wel uit .
  voor mij paart kunnen ze die gasten ook cijfers geven in plaats van voorletters , want het is echt achterlijk wat de Surinaamse medie doet .
  gelukkig hebben we nog geenstijl die deze criminelen met Naam toenaam en foto gewoon op het web plaatsen ………


  Maak melding

 8. Het maakt inderdaad niet uit welke huidskleur deze drugsbaron heeft.het belangrijkste is dat hij eindelijk is gepakt.lopen ze mooi boi en big spender te spelen terwijl ze criminelen zijn.alles wat in het donker is komt een keertje aan het licht.Ik hoop dat er gerechtigheid is en dat hij de straf krijgt die hij verdiend.mensen die keihard sparen om een keertje naar su te kunnen worden als beesten op zanderij en schiphol behandeld. en deze mensen belazeren de boel.
  groet,leggs.


  Maak melding

 9. Brada Lafulastig

  Alle chaffeurs van Bouterse moeten hun urine afgeven voor controle er mag ook geen alcohol gebruikt worden door deze chaffeurs.
  Vraag maar na, er is nog nooit een chaffeur van Bouterse gesnapt op crimineel gedrag.
  a tang so


  Maak melding

 10. Het betreft een “lokale medewerker” dat betekent in consulaire kringen een persoon die van origine uit dat land komt. Het gaat in dit geval niet om huidskleur maar het is de zoveelste smet op het blazoen van Suriname. Het blijft jammer dat zulke excessen keer op keer breed wordt uigemeten in de Nederlandse pers terwijl de Nederlanders ook boter op hun kop hebben,zie Scandinavie. Maar broeders en zusters hou er mee!!!1


  Maak melding

 11. Odi Odi Nanga mie Bawe.
  Het is altijd zo geweest,dat er met twee maten wordt gemeten. Als ik de reactie,s zo leest dan is alles al gezegt. Ma goed we benne benieuwd. Kijken wat er van deze zaak terecht komt.
  PS.
  De hele wereld kijkt,en luistert mee.


  Maak melding

 12. Weer een van de zoveelste keer het bewijs dat de drugsbestrijding niet alleen voor de gewone man op straat moet gelden, maar ook voor de corrupte politici die de grootste aandeel hebben in deze drugshandel. Alleen de kruimeldieven worden aangepakt, maar de grote vissen worden doorgelaten. De drugsbestrijding stelt ook niets voor, want hun eigen lading laten ze gewoon door. De kleine beetjes die onderschept worden zijn maar een paar druppeltjes op een gloeiende plaat. Als ze het goed willen aanpakken kunnen ze iedere kapitalist in Suriname gaan screenen hoe ze aan hun geld gekomen zijn en of ze dit ook daadwerkelijk kunnen bewijzen, want ik zie een heleboel paleizen en dure auto’s rondrijden en vraag ik me af hoe ze eraan komen.


  Maak melding

 13. Let op, verdachte pleegt zelfmoord of ontsnapt want namen mogen niet vrijkomen.
  Dit komt door de hetze tegen Bouterse, en vandaar dat er straks ook een minister genoemd gaat worden als de verdachte heel blijft.
  Let op de uitkomst, i,m close so very close.
  Doofpot nr zoveel!!!!!!!!!!!!!!
  Enkele weken geleden was de sensatie compleet want een familielid van Bouterse zijn vrouw was gearrsteerd, dus de koppen kopt Bouterse, nee hij heeft er niets mee te maken.


  Maak melding

 14. hallo zo gaat het hier in ned onschuldigen mensen woorden gewoon op gepakt hier op schiphol nu zie je die dingens he ambasades die zijn grote daelers die ambasade moet ook gepakt worden doeiiiii


  Maak melding

 15. Donner heeft dit reeds lang zien aankomen en is mede hierdoor opgestapt anders had hij heelveel moeten uitleggen.Trouwens,de zaak is reeds vorige maand uitgelekt maar werd “om tactische redenen” niet naar buiten gebracht.


  Maak melding

 16. soms erger ik mij dood aan die surinamers die zwart wit denken in dit soort gevallen. wat maak iemand huidskleur nou uit ik denk dat mensen die zo denken een complex hebben het is een fijt dat drugs van arme landen naar rijke landen gesmokkeld word en dat er veel van onze landgenoten hun daar aan schuldig maken is ook zo . en dat de pers daar niet over mag schrijven zo ik zeggen alls jij in nerdeland woond weet jij dat er hier pers vrijheid is zielig vind ik een aantal reaktie echtwaar


  Maak melding

 17. erg zielig hoor maar er wordt dus overduidelijk wel verschil gemaakt op huidskleur afkomst arm of rijk allochtoon autochtoon dus en die zogenaamde vrijheid in nederland komt me vaak de keel uit [met uw parij voor de pedofielie] de waarheid mag weleens onder ogen worden gezien


  Maak melding

 18. Het moge duidelijk zijn dat alle drugsmokkelaars gepakt moeten worden. Niemand moet eraan kunnen ontkomen. Hoe de pers er mee om gaat is punt5. Maar het mag worden aagekaart.


  Maak melding

 19. criminaliteit loont niet dus als je daar aan begind denk goed overna het maak niet uit rijk of arm wit of zwaart dus maak je niet druk ze gaan allemaal de bak in


  Maak melding

 20. Rebel:: als je niks weet “tang pi”.
  Vraag wie in de jaren ’70 met heroine & cocaine zijn opgepakt(de vaders en ooms zitten nu in het parlement)>>>blijf stil als je niks weet.


  Maak melding

 21. Zeg jammer, Suriname in de voetsporen van Usa. Heel erg rassistisch, het is onbelangrijk of de persoon man, vrouw, kleur, herkomst, ect is. Alleen voor de politie en law belangrijk. Voor derest gaat het ons geen M. aan. En please stop met het rassistisch gedoe, dit is 2013, en ik denk dat jullie beter weten gezien de huidige ontwikkeling wat betreft het onderwijs. En bedankt voor het lezen en neem het mee als huiswerk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.