zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname heeft buik vol van sectorale samenwerking

Suriname heeft buik vol van sectorale samenwerking

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 okt – Suriname heeft genoeg van de sectorale ontwikkelingssamenwerking met Nederland. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Er wordt dan ook afgezien van voortzetting van deze samenwerkingsvorm.

De effecten sinds de invoering enkele jaren terug, zijn lang niet wat ze wezen moeten. Integendeel, de sectorale aanpak heeft een vertragend effect op Suriname’s ontwikkeling. “We hebben het kritisch geanalyseerd en doorgelicht en ik denk dat we ermee ophouden. Het legt geen zoden aan de dijk”, zegt Van Ravenswaay. Den Haag wordt nog formeel op de hoogte gesteld.

Dit gebeurt al in november tijdens het bezoek van de Nederlandse minister van Ontwikkelingssamenwerking, Agnes van Ardenne. Tijdens het geplande beleidsoverleg zal ook gesproken worden over het committeren van honderd en zesendertig miljoen euro aan pariteitmiddelen voor de sectoren landbouw, huisvesting, gezondheidszorg, onderwijs, bestuur en milieu.

opening
Fernandes Express
BODO Party

10 REACTIES
 1. Ik snap hier niets van. Eerst wordt gesteld dat sectoraal werken geen zoden aan de dijk zet en vervolgens gaan ze weer praten over het committeren van 136 miljoen voor verschillende sectoren. Beetje tegenstrijdig.
  Gaarne enige opheldering a.u.b.


  Maak melding
 2. Maar meneer Van Ravenswaay maakt het wat uit of het met of zonder Nederland gebeurd? Alles gaat traag, dus laat me a.u.b. niet lachen. Maar goed, toon de komende jaren het tegenovergestelde maar aan. O nee natuurlijk niet. Tegen die tijd bent u natuurlijk allang niet meer in functie. Dank u wel.


  Maak melding
 3. Ik word hier zo moe van he! dan gaat t toch traag!!!!

  Beter iets dan niets!!! geduldheid is iets schoons, maar ik heb een idee! we geven Ravenswaay die honderd en zesendertig miljoen eurie`s dan mag hij het zelf proberen??? hahah net echt! zou ie wel willen!


  Maak melding
 4. Wie neemt wie in de maling,het heeft jaren niet gewerkt en nu klagen.(te laat)
  En zelf hebben jullie geen kracht,geen kijk.
  Zien niks,horen niks,voelen niks,weten niks.
  Gewoon een stelletje blindgangers.


  Maak melding
 5. Ie kiesie moi,
  Suriname kan heel goed zonder Nederland.
  Dat is ook de reden waarom ze afhankelijk willen zijn, lieb de mang dape!

  Suriname is een heel goed economisch draaiende welvarende land, waarom zou je samenwerking nodig hebben?


  Maak melding
 6. Het gaat inderdaad traag. Het geld is nog steeds niet op? AUB Nederland geef hun het geld en dan nooit meer omdraaien om ernaar te kijken. Wat een onbeschaamde volk.


  Maak melding
 7. Ricardo,

  Klinkt als Ricardo van Leuvenum……politie-inspekteur in spé… .
  Maar spreekt u zichzelve vooral niet tegen. Lezers zijn niet allemaal vrijmetselaars. Doet u uw ding met al dat geld, Surinen schieten er toch nix mee op.

  Let op op straat, alles wat blinkt heeft het Volk zelf opgebouwd zonder bemoeienissen van de Overheid. Zelfs de boeven die ´s-nachts inbreken bij mensen in hun huis kunnen jullie niet in toom houden.

  De werkwilligen kunnen jullie niet aan werk helpen, wat doen jullie allemaal bij elkaar???
  Vooral als jullie “in vergadering” zijn ???
  Heel éng hé, die gedachten van mij. Teveel blablabla verhalen vertellen jullie elkaar. De tijd doorkomen huh???

  Vriendelijke groeten,………


  Maak melding
 8. Met verhalen probeer je brood op de plank te toveren.
  Tot de dag van vandaag heb je niks voor el- kaar gekregen… Jawel alleen “gekraai”.
  Het lijkt op TORIE OSO, daar, onderleiding van Vtje.


  Maak melding
 9. Zelf zijn we nooit met een degelijk masterplan gekomen, waarin de returns (de terugverdien baten) zijn opgenomen. We hadden onze eigen ding kunnen financieren, onze eigen ding kunnen doen en uitbesteden i.p.v. die sectorale aalmoezen incl. het bevooogdend vingertje hoeven te pikken. Wat denken jullie in Su?? Dat die bakra jou gaat helpen om structureel je zaken op orde te brengen zodat je ook een welvarend en ontwikkeld land wordt? Natuurlijk niet!!! Bakraman heeft meer baat en plezier bij het feit dat je onderontikkeld blijft en van bedelen en aalmoezen moet leven. Maar die bakra weet ook dat we corrupt zijn en dat we alleen aan ons persoonlijk gewin denken! Dat is een onomstotelijk feit, dus beschermd de superieure blanke het geld voor de donkere vagebonden. Als wij een eenheid waren als volk, dan oen ben sekkie! Maar dat is een ijdele Rev. Luther achtige droom. Als je te hard om eenheid roept wordt je vermoord. Want het alereerste waar een Surinamer aan denkt is geld. Heeft hij geld dan denkt hij aan nog meer geld! En de laatste tijd moord, steelt, fraudeert en handelt hij in drugs. Dat is er van ons geworden sinds we onafhankelijk zijn.
  We kunnen niets anders dan met schaamte onze ogen naar de grond kijkend, ons de verwijten van de bakras over ons heen laten gaan. We zijn niets meer waard dan die secorale aalmoezen te moeten pikken. En zelfs dan porberen we nog een miljoentje hier of daar nog achterover te drukken. We zijn een keihard liefdeloos volk geworden dat er alleen maar op uit is om elkaar te bedonderen. Mijnheer van Ravenswaay geef me een brik, alsof je andere keus hebt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES