zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit NederlandVoorlopig geen ArkeFly-vluchten naar Suriname

Voorlopig geen ArkeFly-vluchten naar Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

TUI Nederland gaat haar eigen luchtvaartmaatschappij ArkeFly vooralsnog niet inzetten op Suriname. Daardoor krijgen de KLM en SLM vanaf 1 november alleen te maken met concurrentie van Martinair. Martinair vliegt het aanstaande winterseizoen voor het eerst naar Curaçao en Paramaribo.

Een woordvoerster bevestigde gisteren (9 oktober) dat de directie van TUI een streep heeft gehaald door de plannen om vluchten te organiseren van en naar Suriname. TUI vermoedt dat een dergelijke investering nu niet zal renderen meldt Luchtvaartnieuws.NL.

Tegelijkertijd sluit de onderneming niet uit dat er op termijn alsnog eigen vliegtuigen richting Suriname gaan vliegen. “Het is en blijft een interessante bestemming, die we zullen blijven volgen”, aldus de TUI-zegsvrouw. De onderneming biedt Suriname nu aan via het merk Holland International. Dat bedrijf maakt gebruik van de diensten van KLM.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

34 REACTIES
 1. Als Arkefly niet wil vliegen naar Suriname, dan zou er een ander maatschappij ervoor in de plaats moeten komen en zo snel mogelijk. Omdat Martin Air niet echt concurrerend kan vliegen. Hoe meer concurrentie hoe beter, als de veiligheid maar gewaarborgd blijft.


  Maak melding
 2. TUI…eerst heel enthousiast JA zeggen en nu weer NEE. En dan ben je geloofwaardig? Het verklaart waarom TUI muisstil is gebleven sinds ze toestemming hebben gekregen om op Suriname te vliegen. Nu gaan ze het weer even onbepaald uitstellen. Wat heb je nu aan zo een opstelling?


  Maak melding
 3. Nee tuurlijk gaan ze niet vliegen .
  Dat had ik allang voorspeld.
  Andere maatschappijen kunne het ook vergeten en de KLM zal op korte termijn ook stoppen met vluchten naar SU.
  Waarom? Wie gaat er nog naar suriname met de hoge ticketprijzen en trouwens wat valt er nog te halen in suriname.
  Het hele land is al leeggeroofd.
  A tang so


  Maak melding
 4. Het ligt niet alleen aan ArkeFly.
  Als je alles op een rijtje zet, is Suriname toeristisch en commercieel nog niet interessant genoeg voor de meeste luchtvaartmaatschappijen en touragenten.
  En Martinair? Tja….Deze maatschappij is toch een verlengstuk van de KLM.
  Dus van echte concurrentie en liberalisatie op de route Amsterdam-Paramaribo v.v. is nog helemaal geen sprake.


  Maak melding
 5. Ik heb het de vorige keer ook al gezegt.voorlopig ga ik, nog mijn familie op vakantie naar suriname hoe spijtig ook met datgeld ga ik naar een goedkopere bestemming
  met meer bezienswaardigheden en ik hoef niet voor xtra hand geld te zorgen.ik roep alle surinamers op dit ook te doen tot dat de tickets naar ons geliefd suriname goedkoper en betaalbaarder worden voor de gewone man
  dank u !!!!!!!!!


  Maak melding
 6. Wat er wel gaat gebeuren is dat de prijzen weer langzaam zullen gaan stijgen…..tekie ai loekoe want de dreiging van een nieuwe speler is dus verminderd. SLM gaat hetm opeens ook iets beter doen omdat ook die hun prijzen weer een beetje kunnen laten stijgen en de route via Parijs zal opeens weer levensvatbaar worden…..


  Maak melding
 7. Ook ik heb mijn twijfels of er voor een lagere prijs gevlogen kan worden. De 747’en komen halfvol(half leeg) uit Su. En dat kost heel veel geld. Wat koop je tegenwoordig voor 600-700 euro?, Bijv een voll verzorgde trip naar Thailand, Brazilie of noem maar op. Naar Su heb je alleen een ticket.


  Maak melding
 8. concurrentie van Martinair.Laat me niet lachcen deze maatschapij is net zo duur als de rest en geloof me nou het wordt ooknooit goedkoper om naar su te gaan zolang de maffia daar regeert.


  Maak melding
 9. Zijn wij nou zo dom, of denken de beleidsbepalers dat ze zo slim zijn. Ik ken de bron van dit bericht niet; maar direktie Waterkant, graag een dringend verzoek: “bespaar ons zulke berichtgevingen over KLM/SLM”. U bent verder een TOP-site. Alleen de beleidsbepalers van KLM/SLM denken dat wij achter op de feiten lopen; of anders gezegd “achterlijk zijn”. Keep on dreaming.
  Kolibrie ik ben het 100% met je eens.


  Maak melding
 10. Heb nog even geduld !
  Ik kan u melden dat er een initiatief in ontwikkeling is waardoor het vliegen tussen Suriname en Nederland in 2007 aanzienlijk goedkoper wordt. De nieuwe prijzen zijn al op hoofdlijnen berekend en worden binnenkort vastgesteld. De goedkope tickets zullen dan niet mondjesmaat beschikbaar zijn maar in grotere hoeveelheden. Dus wacht even af en vergelijk straks prijzen.


  Maak melding
 11. Ik wil dolgraag met mijn gezin naar suriname, het is nu alleen niet te betalen. Ik hoop op alternatieven, maar het is te gek dat ik vor de prijsvan 1 ticket 2 weken all inclusive naar turkije kan.


  Maak melding
 12. Het was te verwachten dat Arkefly de Amsterdam-Paramaribo route niet zou bevliegen.Blijven we nog steeds zo naief?Goedkope vliegtickets in aankomst?We kunnen dit rustig vergeten.Arkefly zal wegens bedrijfs economische redenen dit niet doen.Dit heeft naar mijn mening niets te maken met “niet intressant genoeg voor toerisme” zoals sommigen hier pretenderen.Suriname is wel degelijk in trek bij steeds meer blanke Nederlandse en Belgische en zelfs Duitse toeristen.Ook de Engelsen bezoeken steeds vaker dat land.Maar de route word door de Surinaamse en Nederlandse overheid nog altijd gefrustreerd en die politici in Paramaribo hebben nog altijd niet door hoe Suriname een belangrijke rol in het ecotoerisme in de regio kan spelen.Dat land kan zich makkelijk aanmeten met bijvoorbeeld Brazilie.Neen denken ze daar in Paramaribo,we denken alleen aan onszelf,zijn blij met dat beetje geld wat de slm krijgt op de route,de KLM en straks ook Martinair maken woekerwinsten en zo uiteindelijk word het lands belang maar steeds achterwege gelaten.Iedere dag die voorbij gaat op de route,is een verloren kapitaal voor Suriname.Arkefly? Ach kom toch,Air Holland probeerde toch ook? En wat dacht je van Guptar?Ach jee,toen disi nanga dati!!!Sranang heeft genoeg potentie,maar de mensen kinderen aan het hoofd zorgen ervoor dat het land steeds maar in het stof bijt en blijft het kinderachtig achter op de rest van de Caraibische bestemmingen!


  Maak melding
 13. Hoe kan een bedrijf, in dit geval TUI dat gebruik maakt van de diensten de KLM ALS CONCURRENT WORDEN GEZIEN. Waarom moet het alleen Nederlandse carriers zijn die naar Suriname moeten of mogen vliegen.

  Vergeet niet dat de aandeelhouders van deze bedrijven alleen eigenbelang belangrijk vinden of is het doorgestoken kaart.

  denk maar aan de raad van bestuur van beide Nederlandse bedrijven…Kartel vorming, prijsafspraken …enz…enz

  Er zijn ook grote Zuid Amerikaanse carriers die best concurrerend kunnen vliegen.


  Maak melding
 14. Ik zou graag willen weten als Suriname nog wat te vertellen heeft over de vluchten; Paramaribo-Amsterdam-Paramaribo.Ik denk het niet!!
  Doe uw ogen/oren open en ga eens een keer goed en hard onderhandelen over de vluchten, dan wordt het vanzelf goedkoper voor je toekomstige(Surinaamse-burger).Dat brengt ook heéééé’lveel geld het land in, omdat wij hier willen genieten in ons tweede huisje/Suriname.


  Maak melding
 15. Beste mensen,

  De prijs voor een ticket naar Surinames is buiten proporties en heel moeilijk te verkroppen, zeker voor mensen die daar nog families hebben. Het is niet helemaal eerlijk, maar het is wel de marktwerking. Vraag en aanbod, hoe meer vraag hoe hoger de prijs.

  Iedereen klaagt, maar betaalt (dus verandert er niks, vergelijk het maar met de horeca in Nederland). De enige manier is massaal niet gaan. De grote vraag is wie doet dat? Wordt rationeel en probeer ook andere landen te ontdekken (mits je natuurlijk niet verplicht ben vanwege familie/vrienden).

  Daarnaast ben ik het helemaal eens met Moksie. Het land heeft geweldig veel potenties, alleen wordt er helaas geen gebruik van gemaakt of gewoon voor een habbekrats verkocht.

  Even rationaliseren: Suriname is een onafhankelijk land. Suriname bepaalt wie er op zijn luchthaven mag landen, toch? Waarom is het dan de schuld van KLM dat de prijzen zo duur zijn? (Begrijp me niet verkeerd hoor, ik vind het ook jammer en heb er ook last van, maar je moet wel het probleem bij de bron aanpakken). Daarnaast is de SLM er ook niet in geslaagd om de prijzen te verlagen. Zou er misschien sprake zijn van een kartel en verdient zowel Suriname als KLM geld over de rug van de reizigers?

  Volgens mij moet Suriname ervoor zorgen dat er meer concurrentie komt en niet Nederland. Eventuele oude verdragen zouden open gebroken moeten worden.

  Have fun, be happy


  Maak melding
 16. Ja,hartstikke stom dat Arke niet naar paramaribo wil vliegen,ook jammer voor de surinamers die vaker of met meer mensen naar Su willen,want het blijft niet de goedkoopste reis,maar waar ik me dusdanig aan stoor zijn die achterlijke lui (neemt u me niet kwalijk),die beweren dat er niets te halen valt in Suriname en die mensen die Suriname met een all-inclusive reis naar Turkije vergelijken!! Sorry,maar dan vergelijk je toch stront met Goud als ik t even zo cru mag uitdrukken!! En er is wel degelijk genoeg te halen,maar dat is die domme fout die Surinamers maken door te denken dat er niets te halen valt en daarom verkopen ze dan Bruynzeel aan een witmang,Billiton aan andere blanken,Staatsolie….Noem maar op!! En geloof me,die blanken kopen al die dingen niet op omdat ze denken ,laat me t ff kopen,want daar valt toch niets te halen!! Maar dat is de rede waarom t land ook niet meer te redden is,die mentaliteit van ons,daar zou es wat verandering in moeten komen en dan zouden we wel inzien hoeveel daar in dat land te halen is!!!!!!!!!
  Ik kan niet wachten tot ik er weer heen kan.

  A.T.W


  Maak melding
 17. in spanje en portugal kan ik ook bakkeljauw eten.en vergeet niet bieta wierie klaroen
  en al die surinaamse groenten heb ik al daar gegeten en lekker ook.amsterdam zanderij????
  en naar andere landenwachten de bussen netjes op u om u te vervoeren naar uw hotel.
  slm/klm martinair wat krijg ik van jullie?
  alleen een ticket naar zanderij en zoek je het zelf uit hoe je in paramaribo terecht komt.A TANG SO


  Maak melding
 18. voor de zoveelste keer. de route ams-pbm is de speelplaats van luchtvaartmaatschappijen. Dan wel, dan niet. Men maakt de surinaamse reizigers een jaar lang blij met niks alvorens ze besluiten om het niet te doen. Dit geeft aan hoe econmisch on-interessant de surinaamse toerisme is. de route ams-pmb is uitsluitend voor surneds die op familiebezoek gaan, hetgeen iets anders is dan vakantie.


  Maak melding
 19. Leuk al die theorien, maar als Arkefly niet op Suriname vliegt omdat het niet zal renderen, dan versta ik daaronder dat het vliegen met lagere prijzen (concurrerend) geen optie is. Suriname is en blijft een kleine bestemming waar prijzen niet omlaag kunnen vanwege grote vollumes zoals bijvoorbeeld vluchten op de route Amsterdan – New York.
  Het probleem van het klagen ligt volgens mij eerder in het feit dat Surinamers in Nederland tot een economisch zwakke groep behoren waarbij een reisje Suriname of een andere verre reis diep ingrijpt in het budget. Vooral ook omdat Surinamers nou niet bepaald te boek staan als spaarders.
  Waar de Nederlanders en steeds vaker Turken vanwege sterkere economische mogelijkheden steeds verder en exotischer reizen, ontdekt de Surinamer de goedkope Algarve reizen.


  Maak melding
 20. Als er concurrentie moet komen dan zal het niet van een Nederlands maatschappij moeten zijn, ze hebben te hoge kosten. Ik denk dat deze vliegmaatschappij buiten Nederland gezocht moet worden, ergens waar de kosten niet zo hoog zijn als hier. En dan kan er ook geen sprake zijn van kartel vorming zoals nu gebeurt want Martin Air is gewoon een broertje van KLM. Arke fly wil zijn vingers ook niet branden, ze hebben gelijk, want onder de zeshonderd euro vliegen is riskant, want de kosten zijn ook heel hoog.


  Maak melding
 21. Hoewel ik mij de reakties van een ieder op dit forum heel goed kan begrijpen (simpelweg omdat ook ik slachtoffer ben van de dure ticketprijzen), vraag ik mij af of Arke iets kwalijk genomen kan worden. Het bedrijf heeft gewoon gedegen onderzoek verricht en stort zich niet zomaar in iets. Waarbij ik ook denk dat er uiteraard vanuit diverse partijen hele smerige spelletjes gespeeld worden. Zelf wil ik volgend jaar zomer dolgraag met mijn gezin naar Su. In totaal 5 personen, waarvan 2 jonger dan 8 jaar. Maar ik vertik het om voor de nu geldende prijzen daar naartoe te gaan. Ik doe er niet meer aan mee om deze ticketprijzen in stand te houden. Ik ben de afgelopen 8 jaar drie keer met gezin met verschrikkelijk veel plezier naar Su gegaan, maar genoeg is genoeg.


  Maak melding
 22. Ondanks alle (terechte)geklaag over de hoge ticketprijzen valt het mij op dat op de vluchten naar Paramaribo vrijwel geen stoel onbezet is.
  Een oproep tot boycotten zet mijns inziens geen zoden aan de dijk omdat een maatschappij haar vluchten zal staken als de lijn onrendabel wordt.
  Bijv. KLM vliegt al sinds 1997 niet meer op Sri Lanka (onrendabel) ondanks de tienduizenden toeristen die nog steeds dat land bezoeken; ook Martinair houdt er binnenkort mee op vanwege de nieuwe bestemming Paramaribo.
  Voor degenen die vanwege de gezins- samenstelling om financiële reden (moeten) afzien van een reis naar Suriname is het natuurlijk een bittere pil.
  Voorlopig zie ik daar ook geen verandering in komen hoe jammer dat ook is.


  Maak melding
 23. ook ik vind die prijzen niet normaal.in de guldentijd betaalde je voor een kind tot 12 jaar de helft van het bedrag.ik ga in dec met mijn gezin waaronder mijn kleinzoon die op 03/12/2006 twee jaar wordt.weet u hoeveel wij voor hem moeten neertellen.745euro.dat is toch te gek voor woorden.dan zeggen ze met een gladgestreken gezicht,hij krijgt wel z,n eigen stoel.wat moet hij met een eigen stoel,zo,n kind wil op schoot van zijn moeder,alles is vreemd voor hem aan boord.ik wil hem zelfs graag op schoot als ik daarvoor minder moet betalen.bloedgeld is het.maar ja,we betalen het toch omdat je graag weer een keertje naar huis wil.bloedzuigers zijn het.pisvlekken,droeftoeters,he he dat lucht op.sorry mensen dat moest ik even kwijt.

  leggs


  Maak melding
 24. Surinaamse Nederlander of kondre mang. Jullie hadden zelf gekozen voor Nederland.Naar Suriname gaan , is feite geen vakankie, maar meer familie bezoek. Voor een hoge ticket prijzen, moet je niet bij KLM beklaagd doen, maar bij SLM. Als je in Zanderij aankomt, dan kan je zien hoeveel mensen daar aan het werkt zijn. Terwijl maar voor een vlucht is. Tien grote bazen en maar twee grond personeel.


  Maak melding
 25. Lendo,

  Kijk,iedereen hier weet dat er familie banden zijn met het land van herkomst.Dat vele Surinamers na 1975 hun keuze hadden gemaakt om in Nederland te gaan wonen was hun persoonlijke keuze,niemand heeft dan ook het recht om deze mensen te veroordelen,ook de eigen bevolking niet.We weten ook dat de genoemde partijen,slm,klm Nederlandse overheid en de Surinaamse overheid,zij het door vuil spel,oplichting en misleiding er inderdaad een marktwerking is ontstaan sinds die tijd.Maar dan wel geen eerlijke marktwerking!Het word hoog tijd dat Suriname niet meer bestempeld moet worden als zijnde een soort van “familie land” of een land waarin alleenmaar ingespeeld moet worden omdat we “familie” daar hebben.Die mentaliteit brengt het langer termijn denken in gevaar.Het gaat erom dat de Surinamer in NL en in Su Suriname moet weten te verkopen aan de wereld en ik zeg het weer..Suriname IS een prachtige bestemming die een grote rol kan spelen in ecotoerisme.Suriname KAN een geduchte concurerende land zijn in vergelijking met andere Amazone natuur landen.Suriname HEEFT de schoonheid van haar binnenlanden.Zolang dit besef van de Surinamer in zijn algemeenheid nog niet te volle doordringt,zullen we kleingelovig blijven,altijd achter de feiten aanlopen en nooit onszelf,onze kinderen en diens nageslachten een betere toekomst gunnen waar we zeker weten toch echt wel recht op hebben!!We kunnen,als we maar willen….


  Maak melding
 26. hallo het is je reinste onzin het maak geen zak uit of je met vakantie gaat of familiebezoek je betaalt voor die stoel niet voor de doel. na 1975 tot nu is bewezen dat er naar mate het verdrag dat met nl gesloten was ten einde kwam de ticketprijzen alleen maar duurder zijn geworden .wij hebben toendertij gebruik gemaakt van ons recht en zijn met grote getalen tussen 1970 en 1990 naar ned geimmigreerd en wij hebben toch niet voor nederland gekozen? het tegenovergestelde is waar en daarom zijn wij met elkaar verstrengeld geraakt. als we erin slagen om de klm en de slm uit elkaar te drijven ontstaat er een heel nieuwe horizon anno 2006 mag het toch niet meer zo zijn dat de klm en slm met daarachter de politieke machthebbers nu nog de kaas van ons brood weg eten??want al die bazen bij slm worden ook gevoed door de klm .aan dit wanbeleid van de slm komt een einde zodra de klm niet meer bevoegd is om die roete naar paramaribo te onderhouden en wij moeten hard ons best doen om dat te bereiken met eendracht en daadkracht komop surinamers verenig u wanneer er aties worden ondernomen ga er massaal naar toe en geef uw bijdrage en steun


  Maak melding
 27. @Lendo,

  De tijd dat mensen onder het mom van “ik ga op familiebezoek” naar Su gaan is voorbij. Natuurlijk bezoekt men ook familie. Maar in 1e instantie is en blijft het vakantie. Je kiest er inderdaad, om wat voor reden dan ook, zelf voor om elders te gaan leven. Maar dat is nog geen reden om de dure ticketprijzen te accepteren.


  Maak melding
 28. su bruis niet wat heb je daar te zoeken fam bezoek daar na thuis zitten wil je ergens naar toe moeteen trektor hebben want de wegen zijn niet begaanbaar


  Maak melding
 29. martinair is gewoonweg de KLM. 2 handen op 1 buik. de tarieven gaan echt niet omlaag. in december willen de meeste Surinamers naar Suriname maar alles is vol zeggen ze. en de prijzen, die is erg hoog. ga naar Thailand of brazilie of mexico of china,Taiwan enz enz. voor nog geen 1000 euro heb je alles inbegrepen. vlucht, eten, hotel en tours.


  Maak melding
 30. Als we eenheid hadden dan zou ik zeggen van Yes,de KLM gaat eens vallen.
  Maar eerlijk dat zie ik niet gebeuren,ondanks velen het duur vinden gaan ze toch. Suriname heeft geen tanden maar het bijt.
  TUI heeft het goed gezien, voor hun is Sur geen markt ze kunnen geen pakket reizen kwijt zoals de andere bestemmingen die ze hebben in hun portefuille.
  Degene die nu verdienen zullen nog een poos door blijven verdienen aan deze gouden lijn.
  De kruik gaat zolang te water tot ie barst, maar deze kruik sur-ned,zal nog een tijd te water gaan.
  En wij zullen toch eens weer gebruik maken van de KLM/SLM tja en meeloper Martinair, die zie ik uiteindelijk afhaken, politiek is een misleidend spel wie verder kijkt dan zijn neus lang is weet waarover ik het heb.

  🙂


  Maak melding
 31. @Concurrent,
  Als het lukt lijkt het me ook realistischer dat een buitenlandse carrier met lagere tarieven kan komen. Ik wacht er ook op.

  Terugtrekken van Arke-fly is niet verbazend. Kartelvorming is hier eerder al gemeld. Let vooral op de betrokken ondernemingen. Arke-fly is onderdeel van Holland International is onderdeel van TUI. Nou, wat zou dat? Holland International is allanger een van de grootste distributiekanalen voor reisproducten. Ook van KLM-tickets. KLM heeft allang geen eigen ‘outlets’ of winkels meer behalve de balie op Schiphol en de website. De meeste mensen komen overal HI tegen maakt niet uit bij welk reisbureau. Voor de hand liggend dat hier op hoog niveau afspraken zijn gemaakt. Eerlijk gezegd zal ook de buitenlandse carrier niets met het TUI-netwerk van doen moeten hebben.

  Toch hadden de lagere tarieven al veel eerder aan de orde kunnen zijn. Ware het niet dat er goede alternatieven (routes) georganiseerd werden. Nu komt Air France ook met zeer hoge tarieven naar Frans-Guyana – veel hoger dan vroeger. Het kan geen toeval zijn… Air France-KLM. Als ze nu maar betrapt woorden door de Europese Mededingingsautoriteit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES