dinsdag, mei 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse zwervers ten prooi aan moordaanslagen

Surinaamse zwervers ten prooi aan moordaanslagen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 okt – De recente reeks moordaanslagen op zwervers in de straten van Paramaribo baart de autoriteiten zorgen. Onder meer bij het Psychiatrisch Centrum Suriname, PCS, bestaat de vrees dat soms succesvolle aanslagen het werk zijn van een seriemoordenaar. Naar de oorzaak wordt nog gegist. Het recente doodkappen van een dakloze man op straat, heeft de vermoedens alleen maar versterkt.

De man is in zijn slaap verrast. Voor de ogen van een voorbijganger werd hij met enkele felle houwerslagen van kant gemaakt. Eerder dit jaar is een andere doodgeschoten. Twee werden tijdens hun slaap overgoten met brandstof en in brand gestoken. Zij hebben het nog kunnen navertellen. Volgens hen was de dader een gedrongen man, die zich gauw uit de voeten maakte na zijn daad. De politie heeft nog niemand kunnen arresteren. Wel is een rechercheursteam bezig. “Het moet wel, we hebben te maken met een seriemoordenaar”, zegt dokter Rabindernath Khoen Khoen van het PCS tegenover de Times of Suriname.

Het is ook onduidelijk of er een verband bestaat tussen de aanslagen. “Alle slachtoffers waren patiĆ«nten van mij of zijn dat geweest. Het gaat in drie gevallen om personen die aanlager wal zijn geraakt en hulp nodig hadden bij hun drugsverslaving. In een geval gaat het om een psychisch gestoorde”, aldus Khoen Khoen. Vooral eigenaars van handelszaken en horecazaken zeggen last te ondervinden van het zwerversvolk.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
 1. Tot nu toe was het verschijnsel seriemoordenaar overwegend te bespeuren in grote steden in de Verenigde Staten.
  Daar weet men al maar al te goed wat een seriemoordenaar kan aanrichten.
  Het schijnt dat Suriname helaas ook te maken krijgt met dit soort verknipte, zieke criminelen.
  Het is te hopen dat de politie en de justitie de dader van de zwerversmoorden gauw kan inrekenen.
  Vandaag zijn het de zwervers……… en daarna???


  Maak melding
 2. als de regering niets aan kan doen om ze te verwijderen,moeten jullie lang blij zijn dat derden het voor jullie doen.zogenaamd gaan jullie nu zielig proberen tedoen ze zijn een last in de binnenstad.er is wel geld om dure auto’s aan te schaffen maar een opvang voor de zwervers kunnen jullie niet zijn de burgers die last ondervinden en niet de regering.lijkt nu wel een gezegde tezijn geworden (zwerversproblematiek)daar blijft het ook bij.


  Maak melding
 3. schandalig is dit ,mensen waar zijn jullie mee bezig .ik ben in sur geborenin 1948 en ben naar ned gekomen in 1968 en woon nog in ned .maar deze onmenselijke praktijken heb ik nooit in sur meegemaakt ,het is schandalig ano 2006 moest het land vooruit gaan ipv achteruit.ik heb als kind een heelijk sur gekend en nu al deze ellende.geef ze te eten en drinken.de regering moet maar goed nadenken over deze situati.een huis opzetten dat ze avonds een plaats hebben om te slapen.he zal je kind maar wezen.de mensen zijn toch niet zo geboren.heel erg is dit ,en de moordenaars die dat op hun geweten hebben.schandalig.


  Maak melding
 4. Het is niet alleen schuld van de regering.Mensen hebben verstand en als je je verstand niet goed gebruikt krijg je zulke dingen.Wie zijn deze zwervers…Hoe komt het dat zij zwervers zijn geworden.Wat kan er gedaan worden om dit te voorkomen en hoe moet het problematiek aangepakt worden.Dit is een maatschappelijke probleem die niet zo eenvoudig opgelost kan worden.


  Maak melding
 5. De meeste zwervers hebben het a.h.w.zelf voor gekozen.De familie wilt ze ook niet meer hebben, het zijn meestal drugsverslaafden.Mijn inziens zou gedwongen opname in het voormalige wolfenbuttel(LPI) het beste voor ze zijn.


  Maak melding
 6. Een seriemoordenaar is iemand die (verslaafd is) kickt om te doden, als er straks geen zwervers meer te vinden zijn zal deze persoon waarschijnlijk overstappen op andere zwakke slachtoffers, want hij moet doden om te kunnen leven. Het is en blijft een laffe, gruwelijke daad. Dit zeer gevaarlijke persoon moet zo snel mogelijk opgespoord worden voordat er meer doden, ook onder de normale mensen gaan vallen.


  Maak melding
 7. Suriname is geen uitzondering, kijk maar naar buurland brazilie waar agenten doodseskaders vormden om lanlopers te vermoorden in de arme wijken.
  Het is niet goed te praten, maar wanneer houdt het op dat er wordt gedaan alsof alleen in Suriname dit soort wandaden plaatsvinden.
  De media die in de eerste plaats er is om te informeren zou de regering moeten aansporen om iets te doen, maar nee, sensatie dat verkoopt en daarom is het nieuws nul komma nul en alleen politiek meer niet.


  Maak melding
 8. Zwervers komen in veel landen voor.
  Er zijn diverse oorzaken, die maken dat burgers een zwerversbestaan gaan leiden.
  Maar om de zwervers te vermoorden, om zo te ontsnappen aan de problemen die deze mensen teweeg brengen, is een zeer laffe daad.
  Een land dat beschaving kent, zijn burgers respecteert, gaat op zoek naar oplossingen om de zwervers op te vangen.
  Ook in Amerika heeft het vermoorden van zwervers plaastsgevonden en ik vind Amerika echt geen beschaafd land.
  Maar ja hoeveel landen doe Amerika niet na.
  Juist ja Suriname doet dat ook.


  Maak melding
 9. De zwervers hebben vast schuld gemaakt aan overlast of diefstal en dan kan ik me voorstellen dat je moordneigingen krijgt. Dat het daadwerkelijk is gebeurt, tja daar heeft de zwerver zelf schuld aan. Gewoon je tengels thuis houden van andermans spullen.


  Maak melding
 10. nou, nou Pretima, zullen we alle junks in de grote steden dan ook maar meteen afschieten.
  … nee lijkt me niet echt een goed plan. En beschaafd al helemaal niet.


  Maak melding
 11. mijn hart huilt als ik dit lees waar gaat dit land naar toe een land zo mooi met zoveel mogelijkheden mensen waar zijn we mee bezig REGERING worden julie eens wakker kom op zeg jullie eigen mensen pinaren op straat en nu worden ze ook nog naar de andere wereld geholpen GOD slaapt niet mag dan wel blank zijn maar me hart gaat uit naar suriname hoe kan het land ooit zo gevallen zijn


  Maak melding
 12. Enkele reactie`s hier,die menen dat de zwervers dat verdiend hebben???? WAT ZIJN JULLIE AKELIG ZEG,HET ZAL JE KIND MAAR WEZEN ZEGT DE BAKRA.
  Santoki heeft zijn mond vol van,misdaadbestrijding,wat doet hij hier aan??De meeste zwervers in Suriname ,zijn ex-drugsverslaafden uit Nederland,de rest zijn meestal mensen,uitde oorlog van het jungle-commando,ze zijn gewoon aan hun lot overgelaten en hebben nooit opvang gehad de regering,Brunswijk voorop,kijkt de andere kant op.

  De dader moet gauw gepakt worden en levenslang achter de tralie`s.Eerlijke vakantiegangers die naar Suriname zijn geweest,kunnen beamen dat je geen last van ze ondervindt teminste niet exstreem.


  Maak melding
 13. Het is niet voor het eerst, dat er een bericht hierover op Waterkant” verschijnt.
  Wat moet je hier nu over zeggen? Ik heb er gewoon geen woorden voor. Een gezegde luidt, er lopen meer gekken buiten dan binnen (een gekken gesticht).Het is verschrikkelijk dat er zulke dingen in Suriname gebeuren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES