woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMinder Nederlanders in gevangenissen Suriname

Minder Nederlanders in gevangenissen Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Het aantal Nederlanders dat gevangen zit in Suriname is dit jaar gedaald. Volgens de Nederlandse overheid komt dat door de 100-procentcontroles op de luchthavens in Nederland en Suriname. Daardoor zijn er steeds minder bolletjesslikkers.

In Suriname zitten nu 60 Nederlandse gedetineerden vast, waarvan een deel in Santo Boma. Vorig jaar was dat nog 182. In 90 procent van de gevallen gaat het om drugsdelicten. Santo Boma is een paradijs vergeleken met de cellenhuizen van de politiebureaus aan de Nieuwe Haven en de Keizerstraat in Paramaribo. Daar zitten de mensen in benauwde, overvolle cellen en zien het daglicht niet eens.

In buurland Frans Guyana zijn nog eens dertig Nederlanders gedetineerd vanwege drugs. De Nederlandse ambassade ziet erop toe dat het lokale recht correct wordt toegepast en dat er sprake is van menswaardige detentieomstandigheden. De gevangene wordt gemiddeld acht keer per jaar bezocht, krijgt levensmiddelenpakketten, tijdschriften en 30 euro zakgeld.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
  1. Ik weet niet hoor maar er is net zoveel of zelf meer Drugs in Ned.(niet van de bolletje)Ik dacht dat zij verantwoordelijk waren,dat er zoveel drugs in Ned. was.Maar nu wie is het dan….


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES