Suriname gaat mensenhandel vastberaden te lijf

8

PARAMARIBO, 6 okt – Mensenhandel en –smokkel zullen met alle mogelijke middelen worden beteugeld. Dit zegt officier van justitie Garcia Paragsingh. Het Openbaar Ministerie zal als speerpunt dienen bij de aanpak. Er worden zowel bewustwordingscampagnes gevoerd als strafmaatregelen getroffen.

Momenteel worden twee zaken onderzocht van Braziliaanse en Dominicaanse vrouwen die onder valse voorwendselen zijn binnengebracht. Er zijn reeds arrestaties gepleegd. De vrouwen werden gedwongen tot prostitutie, nadat hun paspoorten waren afgepakt. Met de Chinezen gaat het moeilijker, vanwege hun geslotenheid. “Als zij niet willen meewerken heb je in feite geen case”, zegt Paragsingh tegenover de Ware Tijd. Z

Weliswaar zijn er aanwijzingen dat ook onder deze groep sprake is van mensenhandel. Opsporing wordt ook nog bemoeilijkt, doordat de meeste immigranten legaal binnenkomen en legaal aan een verblijfsvergunning komen. De meeste steun komt van de Amerikaanse regering, die regionaal een punt maakt van anti-mensensmokkel. Er is reeds ruim honderdduizend dollar geschonken aan materiaal en materieel.


8 REACTIES

 1. Ik ben blij met deze actie. Het gaat de goede kant met Suriname. De slavernij is al lang afgeschaft gelukkig !!!!!!

  Ik zou graag willen dat de daders tussen de
  het land worden uitgezet en in “niemandsland”
  worden gedumpd. Niemandsland is in de oerwoud tussen Suriname en Brasilie waar geen mens woont. Dan kunnen ze zelf voelen hoe het is, om als een stuk vuil GEBRUIKT te worden.
  Schandalig dat mensen ALLES voor geld over hebben. HEBZUCHT, GELDZUCHT, allemaal mensen ZONDER hart !!!!!!

  Groeten


  Maak melding

 2. Dit horen wij veels te lang,dus aub geen popie jopie geroep,gesis of gefluit,het brengt moesje toch niet naar Parijs. OF !!!!

  Wij blijven benieuwd.Oenoe ai sa si


  Maak melding

 3. Zonder vrouwen die in de protitutie zitten worden de Surinaamse vrouwen prostituees, dus gelul zonder en gebakkenlucht.
  Is Suriname vergeten hoe de Amerikanen in de vijftig en zestigerjaren de Surinaamse vrouwen hebben misbruikt en voor hen de Nederlandse basjas waardoor er veel lichtgekleurden in Suriname zijn.
  In Nederland zien ze ook liever dat de buitenlandse vrouwen zich verkopen inplaats van hun vrouwen.
  Voor de WK hebben ze speciaal vrouwen van licht zeden laten overkomen, so so tori, het oudste beroep krijg je er nooit uit.
  Denk aan je dochter die niet verkrachtwordt omdat er vrouwen zijn die makkelijk geld willen verdienen.
  Ik keur wel alle dwang af, dus begrijpen jullie mij goed lezers, want zelf toen ik in Libanon zat in de jaren 78.79.80, werden er hoeren gebracht om de manschappen te doen ontspannen.
  Wie houdt wie voor de gek!!!!!!!!!!??????????


  Maak melding

 4. Beste Leider,
  gelukkig haal je nog aan dat je gedwongen prostitutie afkeurt. Uiteraard is het jouw goedrecht om voor prostitutie te zijn en evenzo mogen anderen er tegen zijn. Kwestie van morele standpunten. Ik ga hier niet de hypocriet uithangen want ik heb zelf weinig in te brengen tegen vrijwillige prostitutie. Iedereen moet maar weten wat ie zelf doet.
  Echter zien we vaak genoeg dat de grens tussen vrijwillig en gedwongen een heel dun lijntje is. En juist bij buitenlandse vrouwen is dat een lastig punt. Als je uit armoede de prostitutie in gaat, is dat dan vrijwillig of gedwongen? Ik wil gedwongen wat ruimer interpreteren dan ‘met een pistool tegen je hoofd’ of ‘met chantage’.
  Overigens is zowel in Nederland als in Suriname, prostitutie geen aangelegenheid van buitenlandse vrouwen, omdat die toevallig zichtbaar zijn als raamprostituees of tippelaarster. De eigen vrouwen zitten in clubs, hotels of zelfs gewoon thuis. Als ze het doen omdat ze zo graag wat leuke luxe spullen willen kopen, zal het mij een worst wezen. Als ze het doen omdat ze geen andere mogelijkheid om hun kinderen te voeden dan stel ik de regering verantwoordelijk voor een falend armoedebeleid.


  Maak melding

 5. Beste dingens

  Ik haade summier wat punten aan en ben ook tegen welke vorm van prostitutie, helaas is het niet uit te roeien.
  Als we kijken naar de machtigste land ter wereld zoals ze zichzelf noemen, dan hebben ze dat daar al vanaf de tijd van de invasie van dat land prostituees ingevoerd om de mannen te plezieren, je kan dat zelfs in de western films zien al is dat film.

  Een fijn weekend toegewenst


  Maak melding

 6. het zijn de hoge pieten in de regering die voor mensen handel zorg, zo worden voor de chinezen in china alles geregeld via de sur consulaat, voor veel geld, na dat ze in sur zijn, worden hun papieren direckt geregeld, zo krijgen ze snel een rijbewijs, verblijfvergunning, en hoeven niet in de lange rijen te staan, terwijl de surned maanden moet wachten, en bijna elke dag moeten gaan inf voor een verblijfvergunnig.
  in china word 10 tot 2o duizen dollar belaald voor de overtocht, een deel van dat geld gaat naar de consulaat, zo krijg je snel visum, en de benodige papieren, in het verleden in het gebleken, dat ze ook een sur paspoort kregen, en als surinamer naar surimane kwamen. als ze in sur al zijn worden alles achter de schermen gedaan, voor veel geld ook.
  zo krijgen ze een winkel wat ze moeten draaien, of er in moeten werken, het kan jaren duren, en nog jaren duren voor dat ze vrij zijn, in sur word bijna alle chinese winkel door een heel kleine groep beheerd, nel als de mafia. en ze kunnen hun mond niet open doen, anders gebeurt er wat met hun.dat is ook mijn goede chinese vrienden overkomen, al dat geld dat door de mafia betaald is moet in 3 ,4 voud terug betaald worden, en je ben pas vrij als ze dat zeggen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.