Energiebedrijf Suriname zit nog verlegen om geld

5

PARAMARIBO, 6 okt – Energiebedrijf EBS zit nog verlegen om financiën. Aan de andere kant dringt de noodzaak tot het vervangen van netwerken. Dit meldt de Ware Tijd. Door de stijgende exploitatiekosten kan maar niet tegemoet worden gekomen aan de toenemende vraag.

Dit werkt frustrerend naar zowel het bedrijf als de cliënt toe. De jaarrede van president Venetiaan is met des te meer teleurstelling aangehoord. “Ik heb eigenlijk niet gehoord wat ik wilde horen. Ik had gehoopt te horen dat een tariefsverhoging aanstaande is, maar het is niet gezegd, dus we wachten af”, zegt EBS-topman Gerard Lau tegenover de Ware Tijd. In regeringskringen wordt nog getwijfeld.

Minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen staat een verhoging voor. Alleen moet rekening gehouden met verscheidene sociale factoren. De gevolgen moeten te overzien zijn. Subsidies voor de minst draagkrachtigen worden niet uitgesloten. Kennelijk wordt nog druk gerekend. Het is eerder een kwestie van infrastructuur dan van vermogen. “We hebben energie, maar we brengen deze niet snel genoeg naar de mensen”, aldus Lau.


5 REACTIES

 1. Eigen schuld jullie ontwikkelen niks,allen stroom leveren en rustig op geld zitten wachten.Niet slim toch, of laat de overheid de geweldige ex ministers regeling intrekken dan komt er zeker enkele miljoenen uit de lucht vallen.
  P.S. uit de buurt waar jullie stroom opwekken zitten de mensen al 40 jaar op spanning (Volt)en behoorlijke stroom (Ampere)te wachten,zo dus: Don’t cry like a fool


  Maak melding

 2. Als jullie of JIJ EBS zo door gaat, dan komen straks de schuldeisers hun geld en of vermogens opeisen, als dat niet word ingewilligd, dan gaan zij over op de leidingen en de palen naar beneden halen zodat jullie helemaal geen stroom meer aan niemand kunnen leveren in suriname, althans niet kunnen verkrijgen, dan ligt het hele lam voor maanden en dan krijg je helemaal geen geld in het laatje, en dan wil IK GRAAG JULLIE STEM DAN HOREN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  mijn rekening krijgen jullie elke maand optijd betaald…


  Maak melding

 3. Ik ga niet schelden maar wel verwijten maken. Vanaf nu ga ik tekst intypen zonder correctie. De tekst die nu volgt ligt geheel
  aan de stroomstoring van Vrijdag, 10 November, omstreeks 22.40 uur. Het resultaat is dit en ik ga U daarvoor aanklagen.

  Door eenm sxtroomsxtorinmg, meerdere mal.enm per week isx mijnm c,omputer dermate besxc,hadigd dat ik ovberweeg eenm advboc,aat inm de hanmd te nmemenm om de sxc,hade mijnmerzijdsx, te vberhal.enm op uw bedrijf. Dit isx het resxul.taat vbanm uw bel.eid nmaar de c,onmsxumenmt. het isx meer danm bedroevbenmd enm =het kosxt, de toc,h al. arml.asxtige inmgezetenmenm enmorm vbeel. gel.d. Ik sxtap morgenm nmaar eenm Advboc,aad wanmt dit kanm enm mag nmiet meer. Eenm meer danm boze BURGER


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.