zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinamers niet meer in vreemdelingendetentie

Surinamers niet meer in vreemdelingendetentie

-

Does Travel - naar Suriname

De rechtbank Amsterdam heeft op 2 oktober de vrijlating bevolen van een Surinaamse onderdaan zonder geldig paspoort die gevangen werd gehouden om te worden uitgezet. De rechtbank vond dat er geen reëel zicht is op zijn uitzetting naar Suriname. Dan mag de vreemdelingenbewaring niet worden toegepast.

Surinamers worden uitsluitend door de autoriteiten aldaar toegelaten als ze in het bezit zijn van een geldig paspoort of een noodreisdocument, een zogenaamde laissez-passer (LP). De Surinaamse autoriteiten geven alleen een LP af als de vreemdeling persoonlijk op de ambassade is gebracht en daar is herkend als Surinaams onderdaan.

Echter, sinds april vinden dergelijke presentaties in persoon niet meer plaats. Er is wel overleg tussen de Nederlandse en Surinaamse autoriteiten, maar veel perspectief op hervatting van de presentaties is er niet. De Surinaamse autoriteiten beraden zich op deze kwestie. De rechtbank vindt dat, nu volstrekt onduidelijk is of en zo ja wanneer de Surinaamse onderdaan weer op zijn ambassade kan worden gepresenteerd, het vereiste zicht op uitzetting ontbreekt.

De Minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie kan tegen deze uitspraak in hoger beroep gaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

opening
Fernandes Express
BODO Party

10 REACTIES
 1. het is bekend dat surinamers aan hun lot worden overgelaten door de sur consullaat hier in ned, ze willen je gewoon niet helpen.
  ik had een verlenging nodig voor mijn paspoort, en ik moest het per post voor hun sturen, meestal raken ze je paspoort opzettelijk kwijt, zo heb ik iemand extra moeten betalen om mijn paspoort binnen twee dagen te krijgen, anders zou het maanden kunnen duren, of ze hebben het kwijt .
  zo moest ik met spoed naar sur, i.v.b met het overlijden van mijn moeder, ik stond daar uren, en later kreeg ik te horen, dat degene die ons moest helpen naar belgie was gegaan voor een uitje, en kom pas over drie dagen terug, hij had de sempels en andere dingens opgesloten in zijn kast, dus na drie dagen kwam ik terug.
  ik hoop dat er veranderingen kom, want dit kan niet zo door gaan.alleen maar coruptie,
  je moet onder tafel betalen , dan word alles geregeld.


  Maak melding
 2. Talip Demirhan, die acht jaar lid is geweest van het hoofdbestuur van het CDA. Demirhan (63) noemt het ‘krankjorum’ dat zijn partij en de PvdA drie politici van Turkse origine van de kandidatenlijst hebben verwijderd wegens hun opvattingen over de Turkse massamoord op Armeniërs in 1915.

  Demirhan: ‘Ons wordt dus gevraagd of onze overgrootvader een massamoordenaar is geweest. Als hij dat zou zijn geweest, mag hij van mij de hel in, maar waarom moet ik daarover verantwoording afleggen aan tante Truus en ome Jan? Omdat het aan hun normen en waarden voldoet? Dan zeg ik: sodemieter op met je normen en waarden.’

  info BuZa Par’bo


  Maak melding
 3. Ik zeg op donderen met deze mensen gewoon afmaken die mensen bedonderen het zal die persoon zijn moeder of vader maar wezen in de zelfde situatie als iemand anders.Ik hoop dat mensen die anderen belazeren het zelf een keer zal mee maken en voelen hoe het is allemaa.


  Maak melding
 4. Beste Boekstaaf en Vijent,

  Wat heeft die passage over de Armeense-kwestie”
  in godsnaam te maken met het onderwerp “Surinamers niet meer in vreemdelingendetentie”. Zitten jullie bij Buitenlandse Zaken in Paramaribo weer niets te doen, terwijl er zoveel werk verzet zou moeten worden.

  Willen jullie misshien suggereren dat Surinamers ook iets dergelijk te wachten staat.Bijvoorbeeld dat we gedwongen zullen worden om de daden van Codjo, Mentor en Present openlijk af te keuren. Ik denk daarbij ook aan wat de Surinaamse bestuurder(staatsecretaris?), die in haar jeugdjaren betrokken was bij de Volksmilitie, is overkomen.


  Maak melding
 5. Boekstaaf en compangon Vijent waarom gaan jullie op deze tour ga gewoon door mnet chinezen binnenhalen en daarvor steekpenningen innnen zoals Brunswijk. Die gefrustreerde Afrikaan Vene zal jullie geen strobreed in de wegstaan.
  Ik wil jullie nog het volgende meegevn:
  Turken zijn trotse mensen die hun land niet voor zilverpenningen verkopen.

  De groeten aan mw. Kraag-Keteldijk en geniet van de nieuwe ministerie van BuZa op kosten van de Chinezen.


  Maak melding
 6. De Surinaamse ambassade hier in amsterdam of den haag, en de immigratie dienst op de grote combe weg 3, als het zo blijkt of schijnt te zijn, dat er hier rotte appels werken die de zaak juist bewust in diskrediet brengen, dan wil ik ze heel graag persoonlijk naar de andere wereld helpen, want zo zijn we niet getrouwd!!!


  Maak melding
 7. In nederland moeten ze niet zeuren.
  Ze hebben die surinammse voorouders gebruiken als slaven,daarom hebben de surinamers een betere behandeling nodig.
  ruud


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES