zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse minister Transport wil snel besluit SLM

Surinaamse minister Transport wil snel besluit SLM

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 okt – De SLM moet zo gauw mogelijk een definitief besluit nemen over de eigen ontwikkelingsrichting. Dit zegt minister Alice Amafo van Transport Communicatie & Toerisme, TCT. Onder meer moet inzicht worden verschaft in de toekomst van het personeel en de bedrijfsvoering.

Niet dat er aangezet wordt tot haast. “Ondoordachte maatregelen zullen niet helpen, maar ik wil wel binnen een redelijke termijn uitsluitsel hebben”, zegt Amafo tegenover de Ware Tijd. Eerder dit jaar is aangegeven dat mogelijk honderd banen geschrapt zullen worden bij het luchtvaartbedrijf. Een alternatief is besnoeiing op lonen met ongeveer vijfentwintig procent, waar de personeelsbond niet echt gelukkig mee is.

Het bedrijf is genoodzaakt tot bezuinigingen om het hoofd boven water te houden. De stijgende brandstofprijzen en onderhoud van de Boeing 474-300 drukken zwaar op het budget. De onlangs aangestelde raad van commissarissen krijgt hoogstwaarschijnlijk te maken met crisismanagement. “Deze heeft de taak om het onderste uit de kan te halen”, aldus Amafo.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

45 REACTIES
 1. SLM, vergeet het maar dat je door bezuinigingen het hoofd boven water kan houden. Laat die shit maar los. Ga in de regio op zoek naar een goede partner om samen te werken. Het is toch een illusie dat je het alleen redt? Concurreren op de midatlantische route? Airfrance/KLM/Martinair? hoe wil je in hemelsnaam met hun concurreren. Strooi geen zand in onze ogen, maar laat de lijn vrij zodat wij acceptabele bedragen op deze route kunnen betalen. Voor vele Surinamers blijft het land “vakantieland nr 1”. Regering van Sur. en SLM; “WORDT WAKKER”!!!!!


  Maak melding
 2. ontsla de directie
  verkoop de boeing
  lease 2 767s, vlieg dagelijks
  vlieg tegen kostprijs dat kan als staatsbedrijf, roei mensen/bezoekers binnen die lokaal hun geld gaan uitgeven ipv aan een paar slm zakkenvullers, spin-off op surinaamse economie is heel groot
  schaf visum af, voer toeristenbelasting/verrekbelasting in

  klm en martin air vertrekken want die willen allleen dikke winsten draaien, route wordt van suriname, voor surinamers door surinamers
  tegen kostprijs vliegen levert geen geld op voor de staat suriname, maar de spin off van slm als staatsbedrijf is dat er veel toeristen komen en onze export producten tegen lage kostprijs kunnen worden geexporteerd en kunnen concurreren tegen andere landen

  en uiteraard moet de politiek uit slm verdreven worden, als het nu vene of spa of bouta is, politiek maakt onze staatsbedrijven stuk
  als we het niet als staatsbedrijf kunnen inzetten voor nationale ontwikkeling moeten we het maar privatiseren dan zijn we van alle vriednjespolitiek een lamlendigheid af
  dus als vene niet kan ingrijpen moet hij loslaten


  Maak melding
 3. Misschien is het verstandig om ook naar andere landen te vliegen dan alleen naar A’dam-Par’bo v.v. Als die terugkeert uit Par’bo, dan wordt hij netjes geparkeerd op Schiphol totdat het weer moet vliegen naar SR. Zo schiet het natuurlijk niet op.


  Maak melding
 4. Air lingus uit Ierland wat een staats bedrijf is,wordt al overgenomen door een prijs vechter.

  De slm staat niets anders te wachten,dan deze hele gesodemiter te verkopen aan de meeste biedende ook aan een surinamer die nu al een bedrijf heeft in de luchtvaart.

  Alleen gekwalificeerde goed opgelijde personeel in dienst nemen,motiveert het suri studenten volk om beter te leren voor een job in deze bransche.

  Dus ook goed voor het onderwijs..

  Tijd voor actie in welke vorm dan ook.

  De slapende nog op te richten boys kunnen nu aan de slag…


  Maak melding
 5. Wang fu Tidih Wang fu Tamara………klojo’s van de SLM en de verantwoordelijke minister beiden zonder visie!

  Heb het al vaker op deze forum door mij gemeld.Read my lips; “de SLM is op sterven na dood….is een levensgevaarlijke kist daar onderhoud niet adequaat wordt uitgevoerd en het een kwestie van tijd is dat er weer één zal crashen!!”

  ir. P. Singh


  Maak melding
 6. In Suriname is alles mogelijk. Men weet exact hoe een bedrijf failliet te laten gaan. Onlangs is Leo Brunswijk(ja,de broer van….)tot President Commissaris benoemd. Dit houdt in dat hij de hoogste baas is van de SLM. Deze man die alleen verstand heeft van kogels en misschien zijn eigen naam niet eens kan schrijven, moet nu dit bedrijf gaan leiden. Ronnie Calor, de vorige Pres. die al 35 jaar of langer bij deze maatschappij werkzaam is wordt gewoon aan de kant geschoven. Is dit soms de zoveelste joke??? Ik kan niet meer lachen, gewoon om te huilen. Suriname waarheen????????


  Maak melding
 7. Vind het jammer voor de goede krachten van SLM de stewards en stewardessen die zo hard werken. Maar de grote jongens verdienen het geld die moet en weg en ieder keer goedkope vliegreisjes van personeel afschaffen die hap.
  En wat Calor betreft die heeft het ook niet goed gedaan alleen spullen voor zijn bedrijf laten vervoeren lekker goedkoop.Wat brunswijk gaat doen zien we nog.Hij spreek beter nederlands dan zijn zogenaamde redie moesoe broer die zich ook heeft verrrijkt allemaal profiteurs.

  Piko


  Maak melding
 8. Beste mensen,
  ik heb een vraagje. Ik ben al een hele poos op zoek naar wat nieuws over het Surinaamse echtpaar die op Miami was aangehouden. Hun vonnis zouden zij in augustus ontvangen. Heeft iemand wat nieuws hierover.
  Thank you guys very much.


  Maak melding
 9. Besten memsen,

  Suriname moet in iedergeval de mid-atlantische route overlaten aan een carrier die het aan kan(lees AirFrance/KLM). We moeten eens stoppen als surinamers om alles door en onder surinamers te laten doen terwijl de middelen en de know how niet aanwezig zijn. Momenteel wordt SLM draaiende gehouden door SLM Nederland die op een europese manier gerund wordt.
  Laten we elkaar geen mietjes noemen en de dingen zeggen zoals ze zijn. De prijzen worden door de surinaamse staat zo hoog gehouden zodat ze alsnog deviezen binnen krijgen (denken ze). Als het aan de KLM lag waren die prijzen allang gedropped, want ze opereren ver boven de kostprijs, maar de surinaamse staat wilde dat niet. Suriname moet de hand met vele zaken in eigen boezem steken. De deviezen gaan allemaal verloren aan brandstof en overhead. Het broekzak vestzak verhaal.
  Slm kan zich met kleinere en minder dure toestellen richten op de regionale markt. realiseer gecommbineerde vakanties naar suriname vanuit Nederland. 1 week strand vakantie naar de Antillen en 1 week eco vakantie in de binnenlanden van Suriname. Daarmee trek je de echte vakantie gangers en niet de nedersuries zoals we respectloos genoemd worden die toch wel bij hun familieleden in trekken. daar zit geen groei in. SLM zal nooit een wereld speler worden op de Mid. Atlantische route. Stoot de twee hotels af en het vliegveld personeel af, want dat is allemaal overhead. Iedereen moet zelf de broekriem ophouden.
  Hebben we eenmaal deze stap gemaakt dan zal je zien dat suriname zal bloeien en daar kunnen velen de vruchten van gaan plukken, mits de (echte) surinamers het geduld opkunnen brengen, want daar schort het ook aan in Suriname. Dit geldt niet alleen voor de SLM, maar ook voor andere zaken die Suriname vooruit kunnen helpen.


  Maak melding
 10. Ronnie Calor heeft geen moer gedaan, dan alleen zijn eigen fanilie bevoordelen en in dat licht bezien is het dan niet vreemd dat de broer van Brunswijk wordt benoemd…..

  De ene nobody voor de andere nobody….

  Geen enkel verschil maakt het uit.


  Maak melding
 11. Eerst een reaktie op Ir. Singh. Ik weet niet waarin je Ir bent, maar zeker niet in de vliegtuigbouwkunde noch echt technisch.
  Ik ken enkele van de BWK’s op de 747 persoonlijk en als je denkt, dat deze mannen een niet luchtwaardig vliegtuig zullen accepteren om een vlucht uit te voeren, dan ben je wel erg kortzichtig. Maak het volk niet bang met onnodig paniek te zaaien.
  Die meneer die meent, dat de SLM moet verdwijnen op de Mid Atlantische route, zodat de KLM kan blijven vliegen met lagere prijzen, moet even naar de Antillen komen en vragen wat er met ALM/DCA is gebeurd. Denk je nu echt dat KLM en welk andere niet Surinaamse maatschappij denkt aan de portemonnee van de arme Surinamers? Aan hun eigen portemonnee denken ze.
  De grootste fout wat de Surinaamse regering heeft gedaan is de opensky op de Mid-Atlantische route, door te denken dat er meer concurrentie zal komen en de prijzen zullen dalen.
  Ik zal je precies zeggen wat er gaat gebeuren. Inderdaad krijgt de SLM concurrentie en nl alleen van Nederlandse bedrijven. De SLM zal vermoord worden op de Mid-Atl. route en dan zullen deze Nederlandse bedrijven onderling wel even regelen hoe ze de taart zullen delen. Reken maar dat de prijzen hoger zullen zijn dan nu. En de regering kan niets meer doen, want je nationale maatschappij, waarmee je de prijzen kunt regelen bestaat niet meer.
  Denk even na mensen.
  SLM heeft grote problemen. Daar moeten oplossingen voor worden gezocht.
  Hoeveel van jullie hier zijn Surinamers? Hoeveel vliegen liever met de KLM? Zijn jullie wel echte Surinamers? Want die vliegen met hun Nationale SLM.


  Maak melding
 12. Paverb,

  Dus als je tegen de SLM bent, dan ben je geen Surinamer. Ik ben een Suri-Nederlander, en ben tegen de SLm, maar ook tegen de KLM op deze route. De SLM moet gewoon ophouden te bestaan en hiervoor moet een andere maatschappij worden opgericht die iets boven de kostprijs opereert. Hiermee verkast de rest naar ergens anders en heeft het nieuwe Surinaamse bedrijf een feitelijke monopolie op het relevante traject. De SLM is de nagel aan de doodskist van de Surinaamse economie. Als je dit niet zit, dan ben je ziende blind!

  En als de SLm doodgaat, dan is het niets anders dan Zelfmoord!


  Maak melding
 13. Radja,

  Ik zeg niet, dat als je tegen de SLM bent, je geen Surinamer bent. Maar ik heb wel begrepen dat vele Surinamers liever met de KLM vliegen. En waarom eigenlijk. Die mensen die zeggen, dat hun vliegtuigen onveilig zijn, snappen echt niets van vliegtuigen en minder van luchtvaart.
  Een nieuwe luchtvaartmaatschappij beginnen gaat echt niet zo makkelijk als je denkt.
  De internationale regels en eisen zijn zo zwaar, dat de kostprijs echt niet lager uitkomt als je denkt.
  SLM moet ge-reorganiseerd worden en efficienter gaan draaien met minder mensen. SLM moet meer markten openbreken en meer gaan vliegen en meer gaan samenwerken met regionale vliegmaatschappijen.
  De enige manier, dat de tarieven laag blijven, is dat de SLM blijft bestaan op de Mid Atlantische route. Alleen moeten ze beter gaan draaien. En mijn oproep aan Surinamers is: Vlieg met je eigen maatschappij.
  En blijf wel kritisch, want er moeten veranderingen in de maatschappij komen.
  Wacht niet totdat SLM niet meer bestaat, want dan is het te laat. Dan hoor je dezelfde mensen die nu klagen, huilen, maar dan missen ze de SLM. Kijk maar wat met ALM/DCA is gebeurd. SLM moet juist groeien, maar dan is de hulp van iedereen nodig.
  Er is nu een opensky, dus vertel mij even waarom de SLM de nagel aan de doodkist is voor de Surinaamse economie? Ik heb juist begrepen, dat de Surinaamse regering juist geen cent in SLM steekt.
  Wanneer ze niet meer bestaan, heb je direkt een hoop werklozen en ook wordt dan minder bijgedragen aan de belasting.


  Maak melding
 14. Ben het volkomen met je eens paverb.
  Ik las kortgeleden onderzoeksresultaten waarin werdt gesteld dat 6 op de 10 personen niet in staat is tot positief denken in min of meerdere mate. Een deel van de negatievelingen kon zelf getiepeerd worden als doomdenkers. Achter alles schuild volgens deze groep een complot.
  Als ik sommige reacties hier lees, dan ben ik geneigd om steeds meer waarde in dit onderzoek te zien.

  Dus:
  De SLM is inderdaad een middel om de tarieven op de mid atlantische route te kunnen controleren.
  Het toelaten van concurrentie op deze route heeft er voor gezorgt dat de prijzen zijn gedaald tot een zodanig niveau waardoor alleen door efficiency verbeteringen nog winst gemaakt kan gaan worden.
  Wil het SLM personeel nog een toekomst hebben, dan zal het zich moeten omvormen van een ambtelijke organisatie naar een op winst gerichte organisatie. Zulk soort processen zijn niet vreemd, maar hebben ook gespeeld bij organisaties als de KPN in Nederland.

  Tot slot. Zelf vlieg ik ook altijd met de SLM.


  Maak melding
 15. Paverb,

  hou op met deze idioterie.

  Als SLM mijn hulp nodig heeft, moeten ze dat laten merken aan het product dat ze aanbiedt!!

  Ik ga echt niet met de SLM om op zanderij van de lijst te worden afgevoerd omdat ze mijn hoofd niet aanstaan.

  Ik ga echt niet met de SLM om bij vertragingen mijn eigen taxis te bekostigen en geen enkele genoegdoening te krijgen.

  En ik kan deze lijst alleen maar langer maken…..

  Dus AUB, SLM heeft mij niet nodig, ik hen ook niet want er zijn gelukkig meerdere wegen die naar Rome leiden.

  SLM heef me vorig jaar in de kou laten staan, door moedwillig hun route Paramaribo-Cayenne op te geven, en dan te vliegen naar bestemmingen zoals Santo Domingo die geen moer opbrengen……alleenmaar om mij te dwingen in die oude 747 van ze te gaan zitten.


  Maak melding
 16. bijna allemaal negatieve reacties.

  Ik ben benieuwd hoe jullie zouden reageren als julie ook mee profiteerde van dit alles.

  Typisch Surinaams, als je niet van iets kan mee profiteren, dan hoop je het ergste voor iemand of in dit geval voor het bedrijf SLM.

  Er zullen weer heel wat scheldende mensen op me reageren. KOM MAAR OP!!!!!!!!


  Maak melding
 17. Toch maar even reageren op FK.
  Nee niet om te schelden. Daar heb ik geen enkele behoefte aan. Maar om gewoon even het een en ander recht te zetten.
  De negatieve stemming die de SLM bij velen van ons oproept heeft weinig te maken met “meeprofiteren”. Ik in elk geval hoef geen voorkeurs behandeling bij de SLM of welk ander bedrijf dan ook. Wat ik wel wil is een redelijk produkt voor een redelijke prijs.
  Wat het product van de SLM betreft kan het natuurlijk altijd beter maar opzich heb ik nooit echt een slechte behandeling gehad en kan ik als leek ook geen mankementen aan vliegtuigen constateren. Tot zover dus geen probleem.
  Waar ik en velen met mij wel moeite mee hebben zijn de absurde prijzen die gevraagd worden. Ik denk dat niemand kan ontkennen dat de tarieven die in feite door de SLM worden bepaald tot de duurste ter wereld behoren. Reizen naar verdere bestemmingen in Azie en Australie zijn allen realtief goedkoper.
  Kortom als ik uitga voor het principe waar voor mijn geld, dan moet ik niet bij de SLM wezen. Trouwens momenteel bij geen enkle maatschappij die op de route Paramaribo-Amsterdam vv vliegt.
  Als nu blijkt dat ondanks deze torenhoge prijzen de SLM toch niet in staat is winst te maken, dan zit er toch duidelijk iets fout bij deze maatschappij. En dat is wat de meeste anderen met hun ‘negatieve reacties’ ook willen zeggen. Een beetje kritische houding van je klanten moet je toch wel kunnen toch.


  Maak melding
 18. Blakaboy,

  Ik weet dat er veel moet veranderen met de service en communicatie bij SLM. Ik heb dan ook vanaf het begin gezegd, dat er veranderingen moeten komen. Maar ik weet wel waarover ik het heb en jij niet zo blijkt het.
  Ik heb de ondergang van ALM/DCA meegemaakt, dus ik weet waarover ik het heb.
  De prijzen zullen nu, tijdelijk omlaag gaan totdat de SLM er niet meer is en dan zullen ze stijgen boven het niveau van nu.
  Waarom zouden de maatschappijen de prijzen verlagen als de passagiers dat toch betalen en het vliegtuig toch vullen? Doe je niet als
  bedrijf. Zolang de passagiers de vliegtuigen vullen voor het huidige tarief gaat geen enkel gezonddenkend bedrijf zijn tarieven verlagen. Alleen als je een ander zijn nek wilt omdraaien, doe je dat. En als hij er niet meer is, schroef je alles weer omhoog en hoger, dan het was. Zou ik ook doen.
  Het vliegtuig mag wel oud zijn. Een relatief woord, maar hij voldoet aan alle luchtwaardigheidseisen en dat telt. Anders had de CASAS of RLD het vliegtuig allang aan de grond gehouden. Denk wel even na.
  SLM is geen KLM of een ander grote maatschappij en die moet roeien met de riemen die ze heeft en als ze dat kunnen, neem ik mijn petje af voor ze.
  Maar ze hebben wel hulp nodig van iedereen en zeker een reorganisatie.
  Wees eens positief op je eigen maatschappij.
  Ik ben geen Surinamer en woon er ook niet, maar ik weet wel wat de gevolgen zullen zijn als de SLM er niet meer is. Niet zo zeer voor mij, maar wel voor de passagiers die later hogere tarieven gaan betalen en uiteraard voor alle SLM’ers die wel goed bezig zijn.
  In elk bedrijf zijn er rotte appels. Die moeten ze bij de reorganisatie uitkegelen.


  Maak melding
 19. Roos,
  Je bedoelt zeker de eigenaren van Liberty N.V. De heer Jerry Samsoedien en Nancy Kaersenhout zijn onlangs veroordeeld tot respectievelijk 17 en 6 jaar gevangenisstraf tevens werd 1.3 miljoen US dollar verbeurd verklaard. Lees het hele verhaal op http://www.dwtonline.com, zoeken in archief op 16 september.


  Maak melding
 20. Paverb,

  tuurlijk kan dat gebeuren, maar de vraag is, vanuit wiens standpunt bekijk je het? Lagere prijzen, al zijn ze tijdelijk, zullen ervoor zorgen dat consumenten aan beide zijden van de oceaan ervan kunnen meeprofiteren…

  Wat Suriname dan moet doen, is zich een keer ONAFHANKELIJK opstellen en ervoor zorgen dat er een low-cost carrier wordt toegelaten vanuit die kant.

  Volgens mij denk je dat je alles weet, maar Martin-Air is alleen op die route gepositioneerd om KLM”s hoge tarieven in stand te houden. KLM gaat nooit naar beneden gaan, daarvoor gebruiken ze Martin Air wel. En dan nog hebben ze niet al hun troeven ingezet…..op de achtergrond is eigenaar Air France natuurlijk ook geen kleintje.

  Suriname heeft zichzelf schaakmat gezet, doordat ze kruimels verkiezen (SLM) boven echte waarde (het gaat om het Surinaams toerisme)…….wat wil zeggen dat de strategie moet zijn om een maatschappij toe te laten die tegen zo laag mogelijk kosten kan opereren.

  SLM is die maatschappij helaas NIET, daarvoor heeft ze teveel vet (in de vorm van mismanagement en andere amateuristische trekjes).


  Maak melding
 21. Dingens,

  Wat is een redelijke prijs? Zolang de klanten de vliegtuigen vullen, gaan de prijzen niet omlaag. Als de regering een lagere prijs wilt hebben, dan moeten ze de SLM op een of andere manier helpen, en dat kan. Willen ze dat niet en denken ze door de open sky via concurrentie de prijs omlaag te krijgen, dan zal dat maar tijdelijk zijn.
  Ik zou ook elk jaar ergens willen gaan, maar dat gaat gewoon niet, dus moet ik maar sparen en om de zoveel jaar ergens gaan.
  Weinig luchtvaartmaatschappijen maken echt winst en als dat zo is is de winst echt minimaal.
  De vliegtuigen van SLM staan te vaak aan de grond. Niet om technische redenen, maar gewoon geen passagiers.
  Hun marketing moet veel agressiever zijn. Die kisten moeten bij wijze van spreken in de lucht wonen en geld maken. Charters , whatever en vergeet niet, dat de overhead omlaag moet. Zoals ik al eerder heb gezegd, een totale reorganisatie van SLM.


  Maak melding
 22. Blakaboy,

  Ik heb nooit beweerd, dat ik alles weet, maar zit wel heel wat jaren in de luchtvaartwereld.
  Wat je me vertelt over MartinAir is oud nieuws.
  Welke low-cost carrier ga je vinden om op die route te vliegen? Het moet of een Nederlandse of een Surinaamse zijn.
  Zelf de eerste de beste low-cost carrier, die je gaat vinden en die eerst toestemming moet krijgen van Nederland en Suriname, zou andere carriers misschien kunnen laten vertrekken van die route. En wat denk je dat er daarna gaat gebeuren? Omhoog die prijzen en hoger dan wat ze nu zijn. De passagiers betalen toch en ze moeten de geleden schade inhalen.
  Je gaat misschien maar een jaar of 2 hooguit 3 genieten van een lagere tarief, maar daarna jaren janken van de hogere tarieven.


  Maak melding
 23. Paverb,
  om je vraag “wat is een redelijke prijs” te beantwoorden, kan ik het volgende zeggen. Redelijk is in de eerste plaats een gevoelsbegrip. Als de ene verkoper een product aanbied voor 10 en een ander een vergelijkbaar product voor 50, dan moet er een verdomd goede reden zijn voor dat prijsverschil. Is die reden niet aanwezig, dan noem ik de tweede prijs onredelijk.
  Nu merk je terecht op dat zolang de klanten de vliegtuigen vullen de prijs niet zal dalen. Dit is een correcte opmerking die voorkomt uit de marktwerking. Kwestie van vraag en aanbod. Haal de maximale prijs eruit zolang de vraag blijft bestaan en het aanbod beperkt blijft. Aan de consument blijft dan de keus om te betalen of niet. Persoonlijk betaal ik liever niet en ga ik zeer zeker niet jaarlijks naar suriname. Kan en wil ik niet betalen.
  Dat luchtvaartmaatschappijen weinig winst maken wil ik graag geloven. Op de noord-atlantische en andere drukke routes is de concurrentie moordend. De lijn op Suriname daarintegen kent deze concurrentie niet. Voor de KLM en nu ook Martin Air is dit een goudmijn. Dat de SLM geen winst maakt is puur te wijten aan inefficiency bij hun operaties. Je wijst zelf al op een aantal symptomen daarvan. Dat de boel een reorganisatie verdiend is duidelijk. Of dat politiek haalbaar is, is een groot vraagteken.
  Voor het overig kan ik me goed vinden in je reacties. Ze ondersteunen dat wat ik aan FK heb willen duidelijk maken.


  Maak melding
 24. Allemaal leuk die SLM.In het verleden teveel op mijn bek gegaan bij dit bedrijf.Beloven veel, maar komen niets na.Ga toch voor maar weer voor de KLM.Ze vliegen niet voor niets al jaren op Suriname.Bovendien ben ik het zat om als volbetaaldende business passagier iedere keer tussen de ge-upgraden passagiers te moeten zitten die dit tarief niet betalen maar door vriendjes van de SLM-ERS daar worden geplaatst.En bovendien geen enkele partner dus punten sparen kun je ook niet bij de SLM.Het is een kwestie van tijd wanneer dit bedrijf failliet gaat.Jammer voor de mensen die zo keihard voor dit bedrijf werken.

  Parbo


  Maak melding
 25. Het moet je niet verbazen dat je s ‘ochtens opstaat en je lijder is een chinees,niks mis mee alleen het idee.

  Dan komt het, dat je zelf in surbo een tweede ranks burger bent geworden,dank zij onze lijders en tjoekoe boys..

  Ik denk persoonlijk dat de hele opzet om de slm te laten failliet gaan niets anders is dan dat air-china er achter zit..

  Let wel binnen kort ik denk al in Januari 2007 al zal air- china surbo aandoen met een tussen landing schiphol en dan rechtstreeks parbo..
  We zullen niet verbaast staan als dit de harde werkelijkheid is..

  Nu al is praktisch alle vormen van handel op enkele na in handen van juist ja chinezen..

  Het wordt erger nog…

  El vene en de zijne zijn de hoofd matador.

  Het begon met aron met zijn ultimo 1975 25 november en eidigt met el vene,waarbij de chinezen de baas worden in surbo..

  En wij suris kunnen terug naar india,afrikaa,indonesia enz..naar nederland kan niet meer helaas…

  slaap lekker…


  Maak melding
 26. Dingens,

  Ik weet niet wat het prijsverschil is tussen KLM en SLM. Zal volgens mij niet veel zijn.
  Voor de Surinaamse economie (vooral tourisme)
  zou het goed zijn als de tarieven lager waren. Dat is logisch, gaan meer mensen reizen. De vraag is wel als er genoeg hotelkamers aanwezig zijn. Anders ben je even ver gebleven. Zoals ik al eerder ergens heb opgemerkt, kan de regering daar een handje helpen. De SLM bv minder belasting laten betalen, zodat de tarieven omlaag kunnen. Als de passagiers aanbod groter daardoor wordt, kunnen ze hun productie verhogen, door vaker per week te vliegen.
  Die vermindering in bv belasting komt dan binnen via andere kanalen. Die opensky was echt niet nodig. Maar hij is er nu eenmaal.
  Nogmaals, al dit maar wel drastische reorganisatie SLM.
  SLM is echt de tool voor prijs controle.
  En Parbo, up-graden gebeurt bij elke maatschappij. Wat wel een kwalijke zaak is als men up-grade terwijl het niet nodig is. Ik geloof, dat je dat bedoelt met vriendjes politiek. Dat is het probleem van : Ik regel dat wel. Echt heel erg in Suriname.
  Het is gewoon diefstal. Je besteelt je eigen maatschappij.
  Dat zijn nu zaken die oa drastisch moeten worden aangepakt bij de reorganisatie.
  Niets regelen, BETALEN.
  En Marcel, Air China mag misschien een keer vliegen via Amsterdam, maar dat zal alleen een fuelstop worden. Geen passagiers meenemen.


  Maak melding
 27. Paverb het prijsverschil tussen de SLM, KLM en Martinair is zo goed als niets.
  De twee laastgenoemde maatschappijen zouden een dief van hun eigen portomonaie zijn als ze niet mee zouden gaan met de SLM prijzen.
  En ze denken: Die domme Surinamers betalen toch wel. En zolang dat het geval is zal elke volgende maatschappij hetzelfde doen. Ze zullen hooguit enkele eurootjes onder de prijs zitten en in navolging van Martinair misleidende reclame maken.


  Maak melding
 28. Dingens,

  Helemaal met je eens. Daarom blijf ik bij mijn stelling, dat als de regering de tarieven omlaag wilt, hetgeen inderdaad in het voordeel is van de Surinaamse economie mits er meer vluchten worden gemaakt, zij niet moeten schuilen achter de SLM, maar daadwerkelijk een helpende hand uitsteken aan de SLM en tegelijk als eigenaar erop staan, dat er een drastische reorganisatie komt bij de SLM. Ze (regering) kunnen direct voor een prijsverlaging zorgen en door een reorganisatie te eisen, de overhead van de SLM omlaag te krijgen. Dat is oa nodig bij SLM.


  Maak melding
 29. Paverb,

  Ik moest uitleggen wat ik bedoel met de opmerking: De SLm is de nagel aan de doodskist van de Surinaaamse economie. Ik heb je vervolg postings gelezen en impliciet geef je zelf hierop antwoord. Voor de goede orde: De SLm houdt als gevolg van de inefficiency, ook door jouw beaamd, de kosten zodanig omhoog dat dit doorvertaald wordt in de ticketprijzen. Te hoge ticketprijzen zijn niet bevordelijk voor meer toerisme, mijns inziens de gemakkelijkste manier om meer valuta binnen te halen.

  Na je eerste uitlating ben je gaan nuanceren. Desondanks blijf je persisteren in je eerdere uitlating om vooral SLM te vliegen, terwijl een weldenkend mens na het vernemen van je nuances zich twee keer zou bedenken alvorens met de SLm te gaan vliegen.

  Een zeer belangrijke reden om niet met de SLM te gaan vliegen is dat als je strand met de KLM in Suriname, je compensatie kunt krijgen naar EU-regelgeving. Met de SLm kun je per dag rekenen op niet meer dan 50 euros, iets wat beduidend lager is dan bij de KLM.


  Maak melding
 30. hebben jullie t gehoord, de broer van ronni brunswijk, is voorzitter van de raad van commissaris, van de SLM, geworden, hoe kan dit in gods naam, wat is zijn geschiedenis in de maatschappij geweest?? laatstaan zijn studie?? wie heeft hem benoemd?? degene die hem benoemd hebben; als jullie al gepoept hebben kijk of er ook poepe in je, broek, hand, bord, etc is?? verschrikkelijk. soms moet je een bord met, honden mogen hier niet naar binnen, dagoe, no kong na incee, ook voor mensen als honden zetten. ja ik ben goed boos!! hoe moet ik dit kunne verklaren als iemand mij dit vraagt? god neem snel sommige onderdane mee, die hahah, ik stop, liefs.


  Maak melding
 31. Beste mensen,

  niet alleen de SLM heeft grote schoon maak nodig, de hele surinamse overheid moet grote schoonmaak houden.Suriname heeft goeie management nodig om het land economisch groeibaar temaken.

  s.r


  Maak melding
 32. Ja, dankzij die kleine mol en Jesserun heeft de SLM nu problemen. De SLM is een familie bedrijf,. familie en kennissen vliegen als IP ers en wij moeten die dure tickets betalen. Geef Leo nu de gelegenheid, misschien kunnen zij d SLM nog redden. O, ja nog gefeliciteerd met uw nieuwe functie.


  Maak melding
 33. Meneer Jesserun u was naar Nederland om die ticket kwestie van Ramkalup te onderzoeken en wat heeft u onderzoek opgeleverd: Nada.
  Want jullie zijn een pot nat, als jullie jezelf maar kunnen verrijken.
  Ik hoop dat Brunsje alles tot de bodem uitzoekt. Volgens mij zou een nieuwe samenwerking met de KLM niet uitgesloten zijn.
  Consumentenbond had de Surinamers al opgeoepen niet met de SLM te reizen en nu Martin Air ook gaat vliegen kunnen jullie het vergeten.
  Oen kan vergiet ing.


  Maak melding
 34. Ufffffff,ik heb de reactie`s gelezen,en schaam me diep heel diep om jullie negativiteit,maar dan realiseer ik mij,dat ik met Surinamers te doen heb,ik herhaal Surinamers,en geen Surineds zoals jullie jezelf graag noemen(de bakra zegt gewoon Surinamer)Wat een verschrikkelijk volk zijn jullie bah,bah,bah.Ik ga met heel veel mensen om hier in de Nederlandse samenleving,en heb dit nog nooit meegemaakt,dat ze o,zo negatief praten(typen)over hun land van van herkomst.Maar tja, blakamang takie:Teh Blackamang Fin Boeng,Ding Eh Ka Baka Bakra Magzing.
  Elkeen ,dan heb ik het over de Turken,Marokkanen,Antillianen,Italianen,Spanjaarden,Chinezen en ja zelfs de Afrikanen,zijn TROTS op hun land,met hun gebreken,zowel hun positieve dingens,ze zullen NOOIT en dan ook NOOIT hun land zo afkraken,integenstelling tot de verrotte Surinamers,die elke gelegenheid aangrijpen om hun volk en land af te zeiken.
  Maar tja,ze zijn naar Nederland gekomen omdat ze alles kado kregen van de bakra`s,ze hoefden niet te werken ,gelijk huisje tuintje boompje bij aankomst,ja dan is het heel makkelijk zo een grote bek te hebben en je land,waar je keihard moest werken,zo af te kraken.De bovengenoemde volkeren,hebben keihard en keihard moeten werken voor hun centjes,mede dankzij hun is de economie van Nederland met rasse schreden gegroeid,vandaar dat ze een DIEP RESPEKT HEBBEN voor hun land.Tja laat ook maar de SURINAMER HEEFT GEEN RESPEKT VOOR ZICH ZELF,laat staan voor hun land en volk.

  Ik vlieg en blijf vliegen met de SLM,ik ,mijn familie en vrienden hebben geen slechte ervaringen met de SLM,maar blijkbaar,de kwallen hier wel,net alsaf de KLM heilig is,tssssss ook daar hebben de bakra`s geen goede service,maar die klagen niet zo als jullie en zijn wat blij met hun natinale trots.Alleen de achterlijke Surinamers hebben geen trpts in zich om voor hun SLM te knokken ze zien het liever falliet gaan pfffffff.


  Maak melding
 35. And again about this. If the search engines learn to understand the meaning, the bloggers have poizgolyatsya to be readable and do not like the others.


  Maak melding
 36. Ik merk bij sommige reacties dat het onderwerp SLM relatief meer emoties oproept, dan bijvoorbeeld snoepreisjes van parlementariërs of de recente brand aan de Zwartenhovenbrugstraat. Begrijpelijk, het is onze nationale carrier en onze nationale trots.
  Helaas is mijn ervaring dat de trots bij een niet beperkt aantal personeelsleden is verworden tot arrogantie. Ik citeer een purser ” als de KLM een betere service verleent, dan moet je niet met de SLM vliegen”. Misschien kan een goede service de concurrentie positie van onze nationale carrier t.o.v. de KLM verbeteren. Meer klanten, meer inkomsten !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES