Surinaamse minister Defensie naar regionale top

1

PARAMARIBO, 5 okt – Minister Fernald van Defensie woont een vergadering bij van regionale ministers van Defensie. Dit meldt het ministerie van Defensie. De vergadering in Managua, Nicaragua, is vooral gericht op regionale veiligheid en grensoverschrijdende dreigingen. Ook zal een actieplan worden besproken.

Het plan moet de coördinatie versterken tussen de defensie-organisaties van de drieëndertig lidlanden van de CDMA, de regionale veiligheidsorganisatie. Suriname heeft alle baat bij deelname. “Het ministerie van Defensie zal zich uitspreken over de niet-traditionele dreigingen in de Caribische regio en het belang van institionele versterking”, meldt Defensie.

Ook het versterken van de veiligheid in de regio zal worden aangesneden. De CDMA-ministers komen om de twee jaar bijeen. Er zal ook worden gesproken over rampenbestrijding en vredes- en humanitaire operaties in de Amerika’s. Dit jaar heeft het Nationaal Leger een belangrijke bijdrage geleverd aan de hulpverlening tijdens de watersnood in het binnenland.


1 REACTIE

  1. Eigenlijk moet het verplicht worden gesteld,dat wanneer wie dan ook op kosten van de staat welke belangrijke alswel onbelangrijke converrentie waar dan ook in het buitenland bijwoont,deze direct na aankomst in suriname aan de journalisten een verslag geeft..

    Dit moet ook direct op de s.t.v.s t..v. station uitgezonden worden aan het volk..
    Zodat het volk weet wat er gebeurt met zijn belasting centen..


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.