Colombia blijft Surinaamse patiënten opvangen

8

PARAMARIBO, 5 okt – Colombia is bereid meer Surinaamse patiënten op te vangen voor specialistische behandeling. Dit meldt een Colombiaanse delegatie na gesprekken met het Staats Ziekenfonds, SZF. Besloten is de samenwerking voort te zetten. Er is ook gesproken met patiënten, die reeds behandeld zijn voor hart- en vaataandoeningen.

Aan de hand van de resultaten is besloten de samenwerking te verlengen met twee jaar. Volgens de waarnemend SZF-directeur, Harold Ramdhanie, is rekening gehouden met Surinaamse plannen om de behandeling zoveel mogelijk thuis te houden. Nu wordt het allemaal nog betaald met Nederlandse hulp, die in afbouwfase verkeert. Intussen worden faciliteiten opgezet voor lokale dienstverlening.

In 2008 moet Suriname zover zijn. Volgens het Colombiaanse delegatielid Rafael Samper behoeft alleen de communicatie met Surinaamse specialisten enige verbeteri8ng. Zo kan beter worden ingespeeld op behoeften van de patiënten. In de afgelopen zestien maanden zijn reeds vierendertig patiënten uitgezonden naar Colombia, wat veel goedkoper uitvalt dan behandeling in Nederland.


8 REACTIES

 1. wat een leugen!!!!! er zit geen cent Nederlandse hulp bij het verplegings-programma van Colombia!!! je kan met dit soort leugens duidelijk zien dat deze website wordt beheerd door nederlanders en door colaborateurs (bounty’s) die nederlandser zijn dan de nederlanders. Sinds de afschaffing van de Regeling Laagfrequente Aandoeningen (RLA) is gestopt, betaald Nederland geen cent meer aan de medische en verplaagkundige hulp aan patienten uit Suriname. HULDE AAN CUBA, VENUZUELA EN COLOMBIA DIE DE MEDISCHE EN VERPLEEGKUNDIGE HULP VAN SURINAMERS MOGELIJK MAAKT. WATERKANT WEES VOORTAAN EERLIJK IN JE BERICHTGEVING EN GEBRUIK GEEN LEUGENS TER MEERDERE GLORIE VAN NEDERLAND, NA VIER HONDERD JAAR UITBUITING, VERNEDERING, MOORD DOOR DE NEDERLANDERS AAN SURINAME!!! NEDERLAND GA JE SCHAMEN VOOR JE ONMENSELIJK VERLEDEN TOV SURINAME!!!!!!!


  Maak melding

 2. Volgens de waarnemend SZF-directeur, Harold Ramdhanie, is rekening gehouden met Surinaamse plannen om de behandeling zoveel mogelijk thuis te houden. Nu wordt het allemaal nog betaald met Nederlandse hulp, die in afbouwfase verkeert.

  Meneer Zuidoost lees eerst goed voordat je begint te schelden. Nergens in het stuk wordt beweerd dat Nederland het verplegings programma van columbia steunt. Lees vooral niet wat je wil horen. Steek je energie in postieve dingen dan gaat het beter met ons land.


  Maak melding

 3. mr zuidoost weet je dat 80% van alle diviezen uit de toeristen sector komt, dus uit ned, er word heel veel geld uit ned naar sur overgemaakt, wij uit ned steunen sur masaal, ook sturen wij pakketen naar sur, jammer voor jou, dat je niks krijg.
  ik heb wel een vraag voor je , wat heb jij voor sur gedaan, dan alleen maar vloeken, of heb je niks bereik, vandaar die jaloesie.


  Maak melding

 4. Hahahahha Harra ga slapen hoor,heel veel geld wordt overgemaakt uit Nederland?????????? die paar miezerige euro`s????? Ga naar het Grenswisselkantoor of Westernunion informeren hoeveel er globaal wordt overgemaakt,dan kom je maar weer hier opscheppen.Wil je komen vertellen dat de Surineds allemaal uit Wassenaar komen???En o zo rijk zijn dat ze miljoenen overmaken hahhahaahhahahaah ga slapen hoor.
  80% van alle diviezen komt uit Nederland???? hahhahahahaah Ai baja, ehmmmmmm,jeetje mang waar kom je met die wijsheid vandaan,hahahahha .Ik ga nu op zeker informeren bij het CBS als ze al die tijd hebben geslapen baja hahahahaha,.Ieder weldenkend en eerlijke Surined stuurt jou bull-shit naar het rijk der fabelen.
  Bij geen enkele opinie peiling van het CBS is er ooit naar voren gekomen dat Surineds geld sturen ,kan niet want dat beetje is niet om naar huis te schrijven.Ik heb wel vaak van de Turken en Marokkanen gelezen dat ze ,schrik niet, 1 miljard per jaar overmaken naar huis,voor familie en hun eigen bankrekening in het land van herkomst.Waarom vraag ik mij steeds af,dat je de Antillianen nooit hoort opscheppen als ze euro`s sturen of niet,die zijn tenminste eerlijk en weten dat ze het ook zo moeilijk hebben met de euro`s hiero.Gelukkig hoef ik mijn familie niet te onderhouden ,ze werken keihard,hahahahhahaha integendeel als ik naar Suriname op vakantie ga,wordt ik in de watten gelegd,ja ik zie veel mie gado waar geven de zg.toeristen hun euro`s uit baja,niet in Starz,niet in Krasnapolsky enz,je ziet ze wel daar en de hele avond teren ze op hooguit 2 biertjes tjsssssssssssss.
  Hahahahahhaahhahaha ik lig in een deuk om zoveel koeterwals hahahahahahahahahaah euro`s van de Surineds maken Suriname rijk hahahahahahhahahahahaha.


  Maak melding

 5. Als suriname toch zo graag bij latin landen wil horen en niets te maken wil hebben met nederland, dan is het hoog tijd dan de nederlandse taal in suriname wordt afgeschaft en dan spaans in de plaats voor komt. althans dat was de bedoeling om na de onafhankelijkheid langzaam daar gestalte aan te geven, helaas is dat nooit gebeurt, waarom niet eigenlijk, ik vertrok in ,76 naar nederland met mijn ouders…maar van mij mag het alsnog….dat had ik graag gezien. trouwens het was de bedoeling om eind jaren 80 terug te keren naar suriname. maar het stukje grond werd helaas verkocht, dus ben ik maar niet terug gekomen, want dan had toch weer nederlands moeten praten….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.