dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameBelastingdienst Suriname warm voor verlaging

Belastingdienst Suriname warm voor verlaging

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 okt – Verlaging van de belasting op lonen en inkomsten is niet ondenkbaar. Dit zegt directeur Roy May van de Belastingdienst. Als gekeken wordt naar de regio liggen de percentages te hoog. Dus moet naar aanpassing gestreefd worden. Uiteindelijk zal ook de staatskas er beter van worden.

Door de hoogte van de percentages wordt maar gebrekkig voldaan aan de belastingplicht. Niet meer dan de helft van alle belastingplichtigen betaalt regelmatig. Aan de andere kant wordt de koopkracht versterkt en de economie een handje geholpen. Minister Hildenberg van Financiën is al op de hoogte. “Ik moet de voorstellen nu schriftelijk vastleggen”, zegt May tegenover de Ware Tijd.

Onder meer moet worden aangegeven hoeveel de staat zal derven. “Dat soort zaken ga ik uitwerken en het is dan een beleidsbeslissing wat ermee zal gebeuren”, aldus May. Hildenberg heeft zich eerder positief uitgelaten. Hij is er in elk geval geen voorstander van de belastingen te verhogen om het Meerjaren Ontwikkelingsplan te financieren. Daar zijn donoren en de private sector voor.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES