donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenGezondheidGroeiend sekstoerisme in Suriname bedreiging

Groeiend sekstoerisme in Suriname bedreiging

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 2 okt – Sekstoerisme in Suriname is de afgelopen tijd zo toegenomen, dat het een bedreiging begint te vormen voor de volksgezondheid. Dit stelt stichting Mamio Namen Project, dat zich onder meer richt op begeleiding van HIV- en AIDS-geïnfecteerde personen. Vooral jongens schijnen in trek te zijn.

De belangstelling schijnt het grootst bij mannelijke toeristen uit Nederland en het Caribisch gebied. “Door de toenemende stroom van mensen, vooral vanwege het wegvallen van de Caribische grenzen, vormt de verspreiding van seksueel overdraagbare ziektes een groot gevaar”, zegt Mamio-directrice Ethel Pengel tegenover de Times of Suriname.

Weliswaar kunnen geen cijfers worden gepresenteerd. Als dat al een probleem vormt, is de bestrijding een nog grotere opgave. “Je schendt mensen hun rechten als je ze verplicht om zich te laten testen, voordat ze je land binnenkomen”, zegt Milton Castelen van het Nationaal Aids Programma. En ook als het testresultaat positief is, valt er weinig aan te doen. “Als je zieke mensen weert uit je land, is dat een schending van mensenrechten.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

17 REACTIES
 1. Neen, je kunt geen mensen gaan testen op de airport en je kunt oook geen zieke (HIV) passagiers weren. Pak het probleem bij de wortel aan. Dus daarom het door mij gepresenteerde stuk destijds en nu dan maar weer actueel.
  De Braziliaanse dames van plezier en de gevolgen voor de economie en menig Surinaams gezin.

  De Braziliaanse economie krijgt dankzij Suriname een flinke push. Niet alleen door goudwinning wordt deze verrijkt maar ook door de prostitutie.
  Veel geld dat hiermee wordt verdiend gaat richting Brazilië. Bij de goudwinning zal het goed geregeld zijn, althans dat hopen wij, dat er voldoende belasting wordt geïnd door de staat. Ook zou het zo moeten zijn dat de dames van plezier belasting gaan betalen op hun inkomsten die wordt gegenereerd uit de portemonnee van de Surinaamse man en dus geld uit de Surinaamse economie.
  De samenleving krijgt momenteel een andere blik in rassensamenstelling. Overal waar je gaat kom je tegenwoordig de Braziliaanse dames ook tegen. In het openbaar leven zowel overdag als in het nachtleven in de diverse ontspanningsoorden. Daar is niks mis mee maar gaan wij ons verdiepen in hun handel en wandel dan stuiten wij op gewetensbezwaren.
  De dames van plezier doen er alles aan om met hun schoonheid en sexuele bedrevenheid zoveel mogelijk geld te verdienen en vooral valuta die Suriname zo hard nodig heeft.
  Naast deze daad gaan zij zelfs zo te keer dat zij een relatie proberen aan te gaan met de klant, de Surinaamse man en helaas de getrouwde man en dus de man die een gelukkige vrouw en misschien een gezin heeft. De schoonheid van deze dames en hun expertise op hun specialiteit verblinden de Surinaamse man en die raakt verliefd vooral door de handelwijze dezer dames. Veelal hoeft de man in het begin niets te betalen voor het werk van deze dames omdat deze een liefdesaffaire proberen aan te gaan in de openbare vertierplaatsen. De man voelt zich hierdoor verheven en verliest de realiteit rond zijn privé leven. De affaire gaat veel verder en de Braziliaanse schoonheid wacht op het moment dat de man niet zonder haar gratis verleende diensten kan en keer op keer terugkomt. Dan slaat ze toe en begint haar privé problemen te vertellen. Veelal gaat het om zieke ouders en kinderen die ze heeft achtergelaten in Brazilië. Die wilt ze gaan bezoeken en daarvoor heeft ze geld nodig. Eenmaal vertrokken begint de ellende voor de Surinaamse man. Hij wordt overspoeld door telefoontjes om geld te sturen want haar situatie is erbarmelijk, ouders zijn ziek en moeten geopereerd worden, kind is ziek, kind moet naar school en heeft spullen nodig etc etc. Als laatste gooien ze een vermeende zwangerschap waarvan de Surinaamse man de dader en dus de vader is. De Surinaamse man zit diep emotioneel betrokken en voelt zich ellendig schuldig en tast vervolgens heel diep in de portemonnee totdat de bodem zichtbaar wordt. Ondertussen is hij helemaal ontroerd en diep verliefd en dat keert zich in zijn huwelijk. Hij begint de ene ruzie na de andere binnen het gezin, hij verwaarloost het gezin en houdt veel contact met de Braziliaanse en met de vriendinnen die hier achter gebleven zijn en overigens ook op de loer zijn naar zo een blinde en hopeloze Surinaamse man. De Braziliaanse heeft er namelijk voor gezorgd dat deze man ook een relatie krijgt met een aantal vriendinnen die hier haar spreekbuis zijn en ook een vertier voor hem. De man belandt in een vicieuze cirkel waar hij niet uit kan. Uiteindelijk als de man financieel niets meer wilt of kan sturen dan wordt hij door haar gedumpt.
  Tot overmaat van ramp wordt hij ook gedumpt door zijn eigen vrouw als hij zelfs niet veel eerder het huis heeft verlaten. Door schade en schande is deze man wat wijzer geworden, rijk aan een ervaring en vernietigd door eenzaamheid begint hij opnieuw een relatie maar dan met een Surinaamse, waar onze vrouwen nu niet goed voor zijn en helaas helemaal opnieuw op de maatschappelijke ladder. Eigenlijk zou deze man een taakstraf moeten krijgen.
  De Braziliaanse schone komt na een tijdje het land weer binnen op zoek naar een volgend slachtoffer….
  Bovenstaand is maatschappelijke realiteit en ik hoop dat vele mannen hier lering uit zullen trekken en liever niet te beginnen met deze dames van plezier en zich aan hun monogaam huwelijk houden. Breek niet af wat jou jarenlang heel lief is en wat voor jou de toekomst is. Laat je kinderen niet vaderloos en je vrouw niet gescheiden van je. Aan de Surinaamse vrouw wil ik meer alertheid vragen en let op uw zaak en geef vooral evenveel of meer dan een ander die jou plaats wilt innemen, de man mag jou niet minder aanzien of minder beoordelen en de man mag niet alles verwachten van zijn vrouw wat hij hoort van een ander dat er meer gebeuren kan op bepaalde gebieden.
  De vijand ligt op de loer als je grenzen wilt overschrijden. Naast deze schaamteloze daad van deze dames van plezier heb ik het dus niet gehad over de stijgende lijn der geslachtsziekten en zonder etiketje op hun te plaatsen wil ik de Surinaamse man wel op wijzen dat de HIV en AIDS cijfers dagelijks stijgen……
  De vraag is wat de regering hieraan kan doen maar in eerste instantie is dit immense probleem gelegen aan de Surinaamse man en de Surinaamse vrouw. Werk aan saamhorigheid, eenheid en een hechte privé leven en dan heb je dergelijke avontuurtjes niet nodig.
  De regering mag zich wel bezighouden met voorlichting en de belastinginkomsten voor de staatskas verhogen bij deze doelgroep. Relaties kan zij niet verbieden maar enig signaal voor het uitlokkende, schaamteloze, leugenachtige en niet tolereerbaar gedrag mag richting Braziliaanse vrouwen zeker wel worden geuit. Braziliaanse investeerders zijn eerder welkom dan Braziliaanse geldzoekers.

  H. Taus


  Maak melding

 2. Hoezo mensenrechten!
  Laat de surinaamse politiek hier wat aan doen en lap voor dit soort misdaden de regels maar aan je laars.
  Ik heb dit probleem al eerder voorspeld en je ziet het: het wordt steeds een groter probleem.
  Suriname moet sex toerisme direct bestraffen. In zuid-oost azie is de sex toerisme afgenomen sinds de invoering van zwaardere straffen.
  A tang so


  Maak melding

 3. Sex toerisme kan alleen bloeien in plaatsen waar mensen weinig alternatieven hebben voor regulier werk.
  als overheid kun je wel zwaarder straffen, maar welke alternatieven biedt de overheid aan mensen die ten prooi vallen aan de sex business??


  Maak melding

 4. Conclusie: Suriname glijdt steeds verder weg. Het is jammer voor de bevolking, maar het is de keiharde waarheid.
  De overheid doet geen kut. Alleen maar hun zakken vullen. En denk je dat ze iets zullen doen, nee.


  Maak melding

 5. De Surinaamse regering kan en mag internationale wetten en regels uiteraard niet overtreden.
  Maar tegen sextoerisme kan men wel stappen ondernemen. Men kan strengere regels opstellen voor alleen reizende vakantiegangers.
  Men kan hun paspoorten bij binnenkomst aandachtiger bekijken dan van anderen om te zien of ze zich reeds vaker in landen hebben begeven die bekend staan om sekstoerisme.
  Men kan tijdens hun bezoek ongemerkt hun gangen laten controleren, want straks is het niet alleen maar sekstoerisme maar gaan ze ook misbruik maken van Surinaamse kinderen. En dat wil men toch zeker niet in Suriname zien gebeuren? Hiermee komt er misschien dan ook een stukje extra werkgelegenheid.
  En als deze vakantiegangers op iets betrapt worden wat niet door de beugel kan, dan moeten ze direct gepeperd gestraft worden zodat dit ook afdoende afschrikt voor evt. volgende vakantiegangers.
  Joesoe u hoeft niet zo ver te zoeken. Brazilië, Venezuela (Isla Margarita) daar tiert het sexttoerisme ook welig en is dichter bij huis(lees Suriname).
  Surinaamse getrouwde mannen die zich inlaten met prostituees – of dit nu vrouwen zijn uit Brazilië of waar ook vandaan hebben alle ellende die hen daarna overkomt aan zichzelf te wijten. Bezint eer gij begint lijkt mij hier wel op z’n plaats. Getrouwd? Handen en gedachten af van andere vrouwen. Als een getrouwde man het “niet zonder de diensten” van een hoer kan dan is er in zijn normale vaste relatie binnen zijn huwelijk al iets mis, wat niet wil zeggen dat hij daarom dan maar naar de hoeren moet. Er zijn lijkt me ook voldoende hulpverleners die bij huwelijksproblemen een helpende hand kunnen toesteken.
  De hoeren een beetje de schuld geven van het vreemd gaan van getrouwde mannen is de zaken omkeren. De “zielig doen”act van dit soort vrouwen is wereldwijd bekend. Ze doen het vaak uit armoede, zijn logischerwijze daar dan ook enorm bedreven in en doen het uiteraard om daar steeds beter van te worden. Dat een jonge vrijgezel daarin trapt is zielig, maar dat een getrouwde man daarin trapt dat geeft te denken en zegt alles over de persoon in kwestie.
  Een regering kan en moet voorlichting geven, het individu daarentegen is zelf persoonlijk geheel verantwoordelijk voor haar of zijn gedrag.
  Inderdaad JRC, sekstoerisme bloeit het meest in minder ontwikkelde landen en daarom heeft in deze inderdaad de Surinaamse overheid in deze een taak, om hier een zeer serieuze vinger aan de pols te houden en maatregelen te treffen.


  Maak melding

 6. Je kunt mensen inderdaad niet verplichten om zich te laten testen, maar je kunt ze wel verplichten een gezondheidsverklaring te doen overleggen, opgemaakt door een erkende arts in het land van herkomst. Op deze manier kun je wel degelijk controle uitoefenen.
  Ik herinner me nog de tijd dat je je bij het BOG in Paramaribo verplicht moest laten vaccineren alvorens je naar het buitenland wilde vertrekken.
  Waarom is het dan niet mogelijk dat het BOG of een andere instantie, buitenlanders verplicht om een gezondheidsverklaring te doen overleggen bij de Surinaamse ambassades in de landen waar dit gespuis rondloopt?
  Kunnen of willen ze geen gezondheidsverklaring overleggen, dan moet hen de toegang tot Suriname gewoon worden geweigerd. Punt uit!!


  Maak melding

 7. Ieder buitenlander ziet mogelijkheden in SU.
  ai-boi.

  Ik zag ook dat de meeste reacties voor/tegen mannen bedoeld zijn.
  Maar vergis, je niet veel vrouwen trekken de wereld rond voor haar natje en droogje.
  U begrijpt !!!.


  Maak melding

 8. het is erg triest dat Suriname aan het afglijden is. de Brazilianen plunderen al het goud en verder met de prostutitie. de Chinezen nemen alles over (winkels). de Turken met de cassino’s. binnen korte termijn zullen wij Surinamers in de minderheid zijn in ons eigen Suriname. de Politiek doet niets hieraan. corruptie is er al, maar er zal ook niets aan gedaan worden. de heren in de regering verdienen geld . zij hebben het goed. het volk mag stikken.


  Maak melding

 9. interessante artikelen en zeker ook van meneer Taus.
  over het algemeen loopt het in Suriname met de Braziliaanse dames niet zo een vaart als de heer Taus het wilt doen geloven.
  De dames van vertier en plezier verdienen hier hun geld uiteraard, maar er zijn weinig surinaamse mannen die zo verliefd zijn dat ze daar hun vrouw voor laten.
  Waarom toch die hetze tegen de braziliaanse vrouwen? Het is toch ook de Surinaamse man die dit wilt? Laten we dan maar eerst schoon schip maken in eigen land bij onze eigen mensen vind ik voordat we openlijk voor zoeen aanval kiezen dat mijns inzien niet correct is.
  Het is dus ook niet zo dat Aids in Hiv van de Braziliaanse prostituees komt maar dus van het niet gebruiken van voorbehoedsmiddelen in de eerste plaats. Ook hier weer kunnen we onze woede-als we dat willen -beter richten op de Surinaamse man dan de Braziliaanse prostituee!
  Laten we liever proberen niet in discriminerende termen te denken, niet alleen wat betreft etniciteit maar ook per land. Mannen die verliefd worden op een prostituee en daarvoor hun vrouw verlaten hebben toch sowieso een persoonlijkheidstoornis.


  Maak melding

 10. hoe komt het dat suriname zo laag is gezakt
  tot de nivo van thailand.filepijnen.india.afrika.
  ja in india gebeurt het ook,
  afrika word geplunderd door het westen.
  afrika heeft rijkdom maar krijgt geen eten wel kogels. de afrikaanse vrouwen werden vroeger verkracht tijdens het slavernij en nu worden ze verkracht door hun eigen volk,
  en in india worden de indiers beroofd door de hindoestaanse priesters etc,


  Maak melding

 11. ik hoop dat die dochters van de parlementariers. die het geld pikken van de armen. dat hun dochters ook gaan hoerreren.
  want uit eindelijk zijn zij de schuldigen. betreft deze gang van zaken.


  Maak melding

 12. het probleem ligt geheel bij de regering. Commercieel seks is niet het probleem, maar onveilig seks. Ook het bewustzijn van veilig seks moet beter gestimuleerd worden. De toegang tot gratis testen en vooral ook anoniem moet toegangkelijker zijn. Zeggen dat je mensen moet verplichten om zich te laten testen is de meeste idiote en ondoordachte voorstel die ik heb gehoord. Sekstoerisme vormt geen bedreiging, maar de nalatigheid van de overheid wel.


  Maak melding

 13. Het is klaar met Suriname.

  De rassensamenstelling die naadloos op elkaar was ingespeeld wijzigt door komst van oa brassjons.

  Nederland heeft uit naïviteit turken en marokanen naar binnen gehaald en zit nu met deze gasten in hun maag die straks een eigen staat gaan willen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES