zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuur‘Gesaneerd’ Surinaams stuk opgevoerd in Trinidad

‘Gesaneerd’ Surinaams stuk opgevoerd in Trinidad

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/PORT OF SPAIN, 2 okt – No More Stories van regisseuse Sharda Ganga is alsnog opgevoerd op Carifesta IX, zij het in iets gesaneerde vorm. Dit meldt de Ware Tijd. De door de Trinidadiaanse autoriteiten gewraakte woorden mother fucker, raper en mother’s cunt zijn weggelaten.

Ganga weigert commentaar over de aanpassing. Door haar aanvankelijke weigering, kon het stuk niet opgevoerd worden. Het optreden in de Queen’s Hall in Port of Spain heeft een staande ovatie opgeleverd. De aanpassing is er kennelijk ingegaan als zoete koek. “Die woorden maakten plaats voor Surinaamse vervangingen”, zei een toeschouwer.

Volgens Ganga zijn “de twee scheldwoorden geschrapt.” De opvoering zou aanvankelijk plaatsvinden op de Centrale Bank van Trinidad & Tobago. Dat ging op het laatste moment niet door, nadat tijdens de generale repetitie kennis was genomen van de tekst. Ganga sprak toen van censuur van haar artistieke vrijheid, wat ze in eigen land niet zou hebben geaccepteerd. Carifesta IX is intussen afgesloten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
  1. Artistieke vrijheid en het equivalent vrijheid van meningsuiting houdt op wanneer de rechten, normen en waarden van anderen niet in overeenstemming zijn met die van degene die vindt dat zijn vrijheden of rechten geschaad zijn.
    Concreet komt het hierop neer: Wat in Suriname door de beugel kan of mag of oogluikend wordt toegelaten, wordt op Trinidad & Tobago anders geinterpreteerd vanwege verschillen in normen en waarden.
    Mevrouw Sharda Ganga maakt dus de fout door te redeneren dat wat in Suriname mag, ook op Trinidad gedoogd moet worden.
    De Trinidadiaanse autoriteiten hebben door hun besluit mevrouw Ganga een illusie armer gemaakt.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES