Surinaamse organiseert Bollywood dansles in Mumbai

47

Een aantal jongeren uit Nederland krijgt binnenkort de kans om dansles te volgen in Mumbai. Het initiatief is afkomstig van de Surinaams-Hindoestaanse Lolita Soedamah, die zelf al drie jaren in Mumbai woont en daar een dans- en acteerinstituut heeft opgezet. Soedamah geeft les in Bollywood dansen en acteren en is columnist en schrijfster voor Sanoja® Entertainment Magazine meldt Bollywood.NL.

De jongeren zullen o.a. les krijgen van Ganesh Achariya, een bekende Bollywood choreograaf die zijn talenten in veel films heeft laten zien. Op 1 oktober vertrekt een vijftal studenten die zijn geselecteerd uit velen, naar Mumbai. Ze zullen daar bekende Bollywood acteurs, zangers en regisseurs ontmoeten.

“De Indiase media zijn hier erg enthousiast over en zullen de meiden dan ook op de voet volgen en verslag maken van de danslessen en de ontmoetingen met Bollywood celeberties. Dit is een uniek project dat nog nooit heeft plaats gevonden. Ik wil met dit project laten zien dat Bollywood niet onbereikbaar is” aldus de uit Nederland afkomstige Lolita Soedamah.

47 REACTIES

 1. Dit project is zoals de belachlijke verkiezing miss hindostani in Suriname en Nederland alleen bereikbaar voor een gedeelte van de Surinaamse bevolking met een bepaalde etnische achtergrond en riekt naar apartheid en seperatisme.
  Bepaalde hindostanen gedragen zich nog steeds als een staat in een staat.
  Dit moet Kei en Keihard de kop ingedrukt worden en uitgeroeid worden met wortel en tak.
  Lolita Soedamah’s geluk is dat ze het project alleen richt op Nederland, dat slappe land tolereert alles.

  hindostanen zijn Surinamers en Surinamers alleen, één en ondeelbaar, F*ck India.

  Gelukkig is degene die zichzelf Surinamer kan noemen.


  Maak melding

 2. Jammer dat de creolen geen dans- en acteerlessen krijgen in Afrika.

  Jaloers ……???
  Hardstikke…………….Ikke eerst , rest kan stikke………………..kijk maar naar nickerianen g°hoe zij behandeld worden door de creoolse regering in Suri..

  Groeten,…………….


  Maak melding

 3. Beste Nationalist,
  Ik zou zeggen meld je aan bij de nationalistische partij van Suriname.
  Ein fur allen, allen fur ein.
  Dat zei Adolf Hitler ook, mischien word je nog bekend ook net als hem. Wie weet. Je heb wel trekjes van hem in je dus, doe nog meer je best, om zulke uitspraken te doen, maar niet als een lafaard hier in dit forum, maar in het openbaar. Dan zal ik zeggen dat je ballen heb. Ik zou nooit zeggen fuck: India, Afrika, Indonesie, China of whatever. Iedereen is vrij om te doen en denken wat ze willen. Als Suriname nog meer mensen als jou heeft dan vrees ik het ergste voor dat land.


  Maak melding

 4. Rare jongens die niet-hindoestanen. Eerder riep de meerderheid van de niet-hindoestaan bij dit bericht over Surinamers die zelfmoord plegen, dat het niet om Surinamers gaat maar Hindoestanen die zelfmoord plegen (dus Hindoestanen zijn geen Surinamers).

  En bij dit Bollywood bericht, waarbij Hindoestanen iets leuks doen, mogen ze van Nationalis geen hindoestanen genoemd worden maar Surinamers?

  Het zijn me toch achterlijke mensen die niet-hindoestanen..

  Hindoestanen, doe gewoon je ding! Uiteindelijk komen we mooi vooruit en laten de rest met een grote voorsprong achter. Dat vinden ze niet leuk, blijkt uit hun reacties. Wie de schoen past trekt ‘m aan.


  Maak melding

 5. Dat een dergelijk onzinnig bericht ook al leidt tot een nog onzinnigere discussie geeft geeft het denk niveau aan van sommigen van ons. (en met ons bedoeld ik iedereen die zihc surinaams voelt ongeacht etnische afkomst)
  De nieuwswaarde is net zo groot als het forumbericht dat een of ander flauwekul programma van Sylvana Simons is stopgezet.
  Verkiezingen van miss Hindostani, miss Alida, miss djawa zijn allemaal even grote onzin als miss World en miss Universe. De vrouwen van niveau doen toch nooit mee. Maar als er mensen zijn die dit leuk vinden, dan zeg ik “laat ze” en “gun ze hun plezier” ze doen mij, jou of wie dan ook geen kwaad. Als je bollywood dansen niet leuk vind ga dan aleke dansen of zijn er mensen van wie dat ook niet mag.


  Maak melding

 6. De hindoestanen die dit lezen zullen me wel weer dood wensen, maar die billy of bollywood komt me de strot uit. Ik vind het kitscherig, schreeuwerig en smakeloos. Alles is zo druk eraan. Dat bedoel ik nu met “cultuur” wordt kunstmatig in stand gehouden.


  Maak melding

 7. Frappant dat één achterlijke reactie nog meer achterlijk reacties oproept. Het niveau is ver te zoeken.
  Gelukkig dat er nog Surinamers zijn, zoals mevrouw Soedamah, die zich met belangrijker zaken bezig houden.


  Maak melding

 8. Ach ach ach, mogen de hindustanen het alweer ontgelden.
  Megawatie denkt alweer een stok te hebben gevonden om de hindustanen te slaan.
  De reacties van haar komen mij ook allang de strot uit.
  Met het volkomen eens met Inafsabie.
  Men heeft alweer geen respect voor het cultuur van een ander.
  So Sad!


  Maak melding

 9. Prachtig om te zien hoe sommige hindostaantjes denken over negers en wat voor megalomane theorieen men er allemaal bij haalt allemaal, lachwekkend gewoon.

  Het wordt meteen perfect duidelijk waarom men in andere landen altijd problemen heeft met deze groep.
  Bijvoorbeeld; Oeganda, Zuid-Afrika, Verenigd Koninkrijk, Sri Lanka, Guyana, Fiji om maar een paar landen in de wereld op te noemen, zou dit nog toeval zijn!

  Ook is direct duidelijk dat de paar hindostaantjes die gereageerd hebben geen enkel verstand van wat dan ook in hun magere tengere knokkige lichaampjes hebben van Afrika, laat staan van India, oh sh*t, blijf zitten Suristaantjes, “Staan” is alleen metaforisch bedoeld.

  Kennelijk hebben deze paar Suristaantjes geen notie dat de republiek India als een bezetene Afrika afroomt op zoek naar grondstoffen om niet achter te blijven bij de volksrepubliek China.
  Afrika is dus de grondstoffen leverancier en zal in de toekomst de voedselleverancier worden voor India en China.

  Het zal de meeste Suristaantjes tegenvallen dat de borden waaruit de indiers curry met hun handjes vreten bestaan uit grondstoffen gedolven door die zogenoemde negers uit Afrika tijdens het kijken naar Krrish met die totaal niet op hun lijkende pakistaan in de hoofdrol uit Billiewood, thnx voor de tip Megawatie, zie je overigens bij al die billiewood films, de ene jollygood acteur nog lichter gesminkt dan de andere terwijl de meerderheid van de indiers pikzwart is.

  Laat staan oh shit tis weer metaforisch bedoeld dus blijf zitten Suristaantjes, de diamanten die gedragen wordt om de magere nekjes ook uit Afrika komen, de GSM waarmee gebeld worden bestaat uit coltan weer uit Afrika.

  Ohja voor sommige Suristaantjes, k ben geen neger maar een koelie, SORRY…
  Maar k denk niet dat de pandit blij zal zijn met jullie uitspraken en jullie NEGERnamen.
  Henky,priet,Griet,Fred,Realist,Roy en The realnepthing.

  Gelukkig is degene die zichzelf Surinamer kan noemen.


  Maak melding

 10. Beste mensen,
  Het beleven van je cultuur of een essentie daarvan is de vrijheid die iedereen nog steeds heeft op de wereld.Wat maakt het uit als je toevallig uit verschillende landen bij elkaar bent gebracht voor het beleven en ontwikkelen van iets dat van jou is.Ik denk juist dat Surinamers een goed voorbeeld zijn voor de buitenwereld.Iedereen beleefd zijn of haar cultuur op eigen manier en iedereen respecteert en waardeert elkaar.Juist dit maakt het Surinamer zijn zo mooi.Een eenheid in verscheidenheid. Mah. Gandhi heeft eens iets heel moois gezegd.Hoewel ik het niet letterlijk kan schrijven wat hij zij,komt het op het volgende neer.” Mijn ramen en deuren staan open voor alle culturen, maar dwing mij niet,welke cultuur dan ook eigen te maken”.
  Positief denken wint het altijd.
  Shatisho


  Maak melding

 11. Wat zijn dat voor mensen??Mag er dan niets meer,hier en in Suriname?Chinezen en Brazillianen doen alles verkeerd,tenminste in hun ogen(Creolen),hebben zij dan zulke geweldige ideeén vraag ik me af,tja ik denk maar zo Let Them Talk,want zelf presteren ze niets en lopen maar achter de bakra`s aan voor een plaats in de 2e kamer(Griffith en Callender)gezien op het verkiezingscongres van de VVD??ze stonden beiden daar als 2 slaven,niemand van de blanken keek naar ze om,tja dat is zo en zal zo blijven.

  Maar ik zou zeggen Hindustan please laten we ons niet verlagen tot het zelfde niveau als hun die hier hun jaloezie ten toon speiden.
  Nog wat,als de creolen niet op hun luie reet blijven zitten,en ook initiatief tonen,zullen ze het op een keer ook ver gaan schoppen,zielige figuren zijn het bahh.


  Maak melding

 12. Ai baja, weer die jaloerse creolen,die zelf niets kunnen en maar als slaven achter de bakra `s lopen hopend op een plaats in de 2e kamer,waar ze uit hun neus kunnen vreten(Griffith en Callender)heb gezien op het verkiezingscongres van de VVD,net 2 slavinnen stonden ze naast die witte mensen en niemand die naar ze omkeek.
  Het is een creool eigen om op iedereen te kafferen die het beter doen dan hun,zie hoe ze de Chinezen misgunnen om te werken in Suriname en zelfs staan de creolen aan de kant te niksen.

  Mooi die Bollywooddansles,ga zo door hoor en let maar niet op die jaloerse krengen.


  Maak melding

 13. Het mooie en perfecte van zo’n forum is altijd de seperatistische rascistische niet vaderland liefhebbende Surinamers maken zichzelf altijd bekend, ideaal want je hoef ze niet te zoeken.

  Helaas voor de Suristaantjes maar ben geen neger, ben koelie ver over de allerlaatste plaats en afrika is een ver van mijn bed show.

  Maar k denk niet dat de pandit blij zal zijn met jullie wereldse uitspraken en vooral jullie NEGERnamen…

  groetjes aan; Griet,Fred,priet,Realist,Roy,The realthing

  Gelukkig is degene die zichzelf Surinamer kan noemen.


  Maak melding

 14. Na het lezen van de meeste reacties op dit onderwerp, kan ik concluderen dat de surinamers (creolen en hindustanen) elkaar weer behoorlijk discrimineren.
  Hoe kan men beweren dat in Suri alle etniciteiten in vrede naast en met elkaar leven.
  Ik als hindustaanse ben het
  ook met een aantal dingen binnen de hindustaanse cultuur niet eens, maar zal nooit en te nimmer afgeven op de hindustanen.
  Ben het ook niet eens met dingen die zich binnen andere etniciteiten afspelen, maar ook hen zal ik niet vernederen.
  Je eigen roots verloochenen is jezelf, dus je identiteit verloochenen.
  Nationalis door je eigen soort zo te vernederen, verneder jij jezelf ook.
  Je mag best als hindustaan je eigen soort bekritiseren, maar doe dat op een beschaafde manier en op dezelfde beschaafde manier mag je ook de niet-hindustanen bekritiseren.
  Het spijt me dat ik voor jou geen respect kan
  tonen want jij hebt dat ook niet voor de andere hindustanen!
  Maar ik heb ook geen respect voor de hindustanen die zich denigrerend uitlaten over de creolen!


  Maak melding

 15. NATIONALIS have a look in the mirror, je hoeft een ander niet te overtuigen van je afkomst.
  Als je liegt dan lieg je jezelf. Of ben je een koelie die het niet heeft gemaakt in de maatschappij en nu neger kuren toont?


  Maak melding

 16. Daar gaan we weer! daarom roep ik steeds weer dat seperatisme slecht is voor de integratie van welk land dan ook. Mensen houden op kunstmatige wijze iets wat ze hun cultuur noemen in stand, wat! meestal dikken ze dit nog eens aan. Ze reageren overgevoelig en overemotioneel als iemand laat blijken het niet goed te vinden als allerlei groeperingen, zich afzonderen van de rest van de samenleving en de rest van die samenleving daardoor buitensluiten. Als je echt wilt weten hoe een groepering over het algemeen over een andere groepering denkt, dan moet je voor de grap eens kritiek geven op iets of iemand uit die eerste groep. Zie de reacties hierboven over creolen. Daarom vind ik, mensen liever geen apartheid, we zijn allemaal mensen en niemand is beter dan een ander.Qua volk dan.


  Maak melding

 17. Beste vrienden,

  Voor degenen die het nog niet weten, bollywoodfilms worden niet alleen bekeken door hindoestanen. In europa vooral de oostblok landen, een grote deel van Azie, rusland, turkije enz, enz, en jawel bijna heel Afrika kijkt ook heel graag ernaar. Waarom????? Als ze het slecht zouden doen dat was het allang al opgeheven. Maar er zijn gewoon enkele mensen die verschrikkelijk jaloers zijn dat ze het zo goed doen. Ook is er diverse keren een hindoestaanse Miss World geworden, een hindoestaan zal idd zijn cultuur nooit in de steek laten inderdaad, dat kan ik van andere culturen niet zeggen, ze weten niet eens waar ze vandaan komen en praten als een bakra terwijl ze minder IQ hebben dan een prematuur.


  Maak melding

 18. Megawatie en lees jij maar keer op keer je eigen reacties op de hindustanen.
  Ook de creolen en andere etniciteiten houden zich bezig met hun dingen binnen hun eigen cultuur. Maar o wee als de hindustanen dat blijven doen.
  Op elk artikel dat over de hindustanen verschijnt heb je negatieve commentaar.
  Zo heb jij beweerd dat de hindustanen jou weer de dood zullen toewensen. Nergens heb ik dat gelezen. Je maakt mij ergens voor schijnheilig uit. Wel Megatie jij bent nog heiliger dan het woord heilig.
  En knopen jij en alle anderen die continue de hindustanen uitschelden, dat hoe harder julie dat doen, des te sterker de hindustanen ook zullen worden.
  Wat je nu zaait, zul je eens ook oogsten.
  Je zal wel wederom op mij reageren, maar op een aso als jij, zal ik dat niet meer doen.
  Hou vanaf nu de eer aan mijzelf!


  Maak melding

 19. Nationalis, even los van het feit of je een koelie of kafrie bent. Het creoolse Miss alida contest is ook alleen bereikbaar voor een gedeelte van de Surinaamse bevolking met een bepaalde etnische achtergrond. Riekt dat ook naar apartheid en seperatisme? Laat iedereen rustig z’n ding doen.

  Als ik je verdere beledigingen aan het adres van hindostanen lees, dan kan ik alleen maar concluderen dat je een domme, laffe maar vooral jaloerse sukkel bent. Dat zo iemand zich Surinamer noemt is een schande voor onse bevolking. Vergeet niet dat wij koelies juist door deze beledigingen sterker worden. Dus 🙂

  En over die Bollywood films. Ja, liever die romantische entertainment dan die gekke apen in hun afro-amerikaanse ‘hip hop’ videoclips op TMF, waarin alles draait om te grote billen, te grote auto’s en dat ganster gelul. Laten zien hoe groot je waggie is wie je allemaal dood gaat maken en ondertussen geloven sommige nazaten van de afrikanen daadwerkelijk dat het rijden van een bling bmw, het dragen van een paar goude kettingen en het scoren van tjikkies met te grote bobbies het doel in het leven is. Maar goed iedereen z’n smaak natuurlijk.


  Maak melding

 20. Nogmaals,in Suriname wordt er vreedzaam naast en met elkaar geleefd,wie naar Suriname op vakantie is geweest kan dat beamen,ooit gezien of meegemaakt dat creolen,hindustanen,javanen,boslandcrteolen enz.met elkaar op de vuist gaan of elkaar voor rot uitschelden??? Dus Saya jaaaaaaa, in Suriname is er harmonie onder de verschillende bevolkings groepen,niet zomaar iets typen ,als je had getypt de Surineds,ja dan was het aanvaardbaar.Ja hier in Nederland,zijn ze komen leren wat racisme betekend en willen hoe dan ook de rechtse-extremisten naapen.Als je niet beter wist zou je idd denken dat het een site is van rechtse-extremisten.Ik blijf er bij dat racisme niet zo extreem is in Suriname,tenmiste ik en vele anderen merken er niets van.Aiiii bajaaaaa Nederland laat die DOMBO`S van een Surineds stomme dingen doen,eerstdaags laat ik mijn bakra vrienden dit allemaal lezen,kijken hoe ze zullen reageren om zoveel domme reactie`s.
  Even ter verduidelijking NIET ALLE SURINEDS.


  Maak melding

 21. De miss Alida contest moet ook zo snel mogelijk afgeschaft als je dat wilde horen inafsabie.

  Het zijn aparte etnische cultuur uitingen die niet in het nationaal bewustzijn van een natievormende staat passen.

  Tevens die BollyJollyWood musicals staan onder zeer strenge censuur van het Indiase parlement maar dat weten de meeste Suristaantjes nauwelijks.

  De Afro-Amerikaanse ‘hip hop’ videoclips op TMF waarin alles draait om te grote billen, te grote auto’s en dat ganster gelul wordt door de gehele koelie gemeenschap keihard nagedaan want daar draait alles in om het uiterlijk en jaloezie en afgunst op elkaar.
  Zie de auto’s, zie de huwelijken etc, etc.

  Gedraag je je anders dan verwacht wordt, dan wordt je als vrouwelijke Suristaantje keihard verstoten of gruwelijk vermoord zoals vaak in de media valt te lezen, knoop dat goed in je koelie koppie want dat zijn de keiharde feiten.

  En ik verlooch mijn eigen roots niet laat staan mijn identiteit switi Saya.
  Nee integendeel ik weet precies wat ik ben, namelijk een Surinamer.

  Het is juist de meerderheid van de Suristaantjes die hun roots verloochenen en hun identiteit vergeten door zich constant als Surinamer, hindostaan te blijven noemen en doen alsof ze persoonlijk van de Lala Roohk zijn gestapt.

  Als laatste, ik heb nog nooit met mijn Pearl bril op een hindostaanse Miss World zien worden Realist, wel een paar keer een Indiase
  Ik neem aan dat die blunder van jouw wel aan je IQ zal liggen als prematuur.

  Wel heb ik vaak Suristaantjes in nederlanders hun reet zien kruipen met elleboog werk om maar in een goed blaadje te komen bij de bakra masra terwijl ze aan het einde er geen reet mee opschoten want de nederlander gebruikte ze en zag ze niet eens staan.
  Zoiets heet kritisch naar je eigen mensen kijken, zou jij toch moeten weten als Realist.

  Ja ik verdedig elke Surinamer ongeacht zijn afkomst die de Nationale zaak nastreeft maar wie daar afwijkt kaffer ik net zo keihard als Realist uit.

  En dat was precies de bedoeling van Mahatma Ghandi met India, 1 streven, 1 doel, 1 nationaal bewustzijn ongeacht zijn of haar geloof totdat hij vermoord werd door een fanatieke moslim met steun uit de hindoe groep maar de meeste Suristaantjes zijn te blind om te dat te zien.

  Gelukkig is degene die zichzelf Surinamer kan noemen.


  Maak melding

 22. Glamor ik heb ook vele verhalen gehoord van vakantiegangers en van mensen die in Suri wonen, dat er wel degelijk gediscrimineerd wordt in Suriname.
  Schuif maar niet altijd de schuld naar de Suri’s die in NL wonen.
  Ik vind het heel jammer dat men elkaar niet ziet als mensen maar elkaar plaatst in hokjes.
  Ik kan aan de reacties niet zien welke van Suri zijn en welke van NL en had in mijn reactie iets genuanceerder mogen zijn.

  “Hoe kan men beweren dat in Suri alle etniciteiten in vrede naast en met elkaar leven”.
  Bovenstaande zin had ik beter als volgt kunnen typen:
  Hoe kan men beweren dat zowel in Suri als in Nederland de Surinaamse etniciteiten in vrede naast en met elkaar leven.
  Sorry voor de gemaakte fout.


  Maak melding

 23. Ik ben het eens met The realhing,
  Als alle negers uit suriname weg zouden gaan weer terug naar afrika,dan wordt het wel wat in suriname zij blokeren de vooruitgang en zitten meest al in de druks en zo.
  Dus negers ga weg uit de mooie suriname jullie horen daar niet..


  Maak melding

 24. Wat hebben negers gepresteerd op deze aardbol? Ze gebruiken allerlei chemisch troep om zich te modificeren. Kijk maar hoe geilen naar stijlhaar. Ze hebben niets van hun eigen om trots te zijn. hebben ze uberhaupt een eigen filmindustrie in afrika? Ze gebruiken onze afgedankte haren op hun hoofd. Ze hebben geen geloof en beschaving gekend. In amerika schreeuwen ze allemaal yeah yeah en nog eens yeah. Waarom schreeuwen ze niet in hun eigen afrikaanse taal huh huh huh?.
  Tegenwoordig zie je negerinnnen met blondhaar waarschijnlijk is ze een pure afrikaanse. Soms zie je ook een verdwaalde negroide voetballer met geblondeerde kroeshaar te gek he. Whiteners maakt overuren om het blanke product te verkopen aan het negroide ras . Top product gekocht en verkocht in Nederland en afrika.


  Maak melding

 25. Ik kan niet aan de indruk ontkomen dat dit item is vervallen tot een onderlinge hindostaanse scheldpartij.
  Ik schaam me voor elk van jullie. Te bedenken dat toen mijn voorouders voet op surinaamse bodem zette er nog lang geen bollywooddansen bestond. Zouden ze ooit kunnen gissen dat de de nazaten van hen en hun medeimmigranten in een verre toekomst zich druk zouden maken om een cultuuruiting die meer overeenkomst heeft met Broadwaymusicals dan met hun eigen tradities?
  Ik denk het niet.
  Ik heb er schoon genoeg van om al deze rotzooi op mijn beeldscherm te zien.
  Waterkant.net, voorlopig zien jullie mij niet meer.


  Maak melding

 26. Beste Nationalis,

  Als je veel verschil ziet tussen een indiase en een hindoestani dan zou je maar beter van opticien kunnen veranderen, ik ben gewaarschuwd want ik ga niet meer naar pearl, slechte brillen zeker, je heb ook Hans Anders, Specsavers (goedkoop en goed), het Huis enz. enz. mischien dat het helpt om dan beter te zien.

  En volgens mij werd Gandhi niet vermoord door een moslim geef ze nou niet altijd de weer schuld….

  Ik weet niet hoe oud je ben maar toen SIS er was in suriname moesten we in de rij staan om olie en rijst te halen. De eigenaars waren creolen, jonge hindoestaanse meisjes werden uit die rij verwijderd door hun en jonge negerinnen mochten wel in die rij blijven staan..

  Gelukkig zijn degenen die dit niet meer hoeven mee te maken.


  Maak melding

 27. Ik dacht te lezen over bollywood,maar ik zie dat Suri’s elkaar meer moeten gaan waarderen
  anders krijgen zij nog meer klappen te verwerken. Dus girls and boys stop de onzin.
  En laat je verstand werken, het is vijf voor twaalf.>>>>>>>>>Can you see.>>>>>>>>


  Maak melding

 28. Oeffffff ,Oeffffff wat een oeverloos gezwets,hiero,zijn jullie nou echt SURINAMERS???????????! 1 ding stel ik vast,jullie hebben geen respekt voor elkaar en laat jaloezie jullie hart leiden.Neem aub een voorbeeld aan de Turken,Marokkanen,Chinezen die mensen zal je nooit horen over hun eigen volk integendeel houden ze elkaar de hand boven het hoofd.Surinamers daarentegen jeemiggggggggg wat een naar volk zijn jullie ,IK SCHAAM ME OM SURINAMER TE ZIJN.

  Ik vind dat het initiatief over danslessen in India een prachtige iets is,laat toch mensen in hun waarden en wees trots om een Surinaamse die in India deze dansschool opgericht heeft,het vergt LEF om in het hol van de leeuw zoiets neer te zetten,dat iemand uit Sur./Ned.dat gelukt is neem ik mijn petje vooraf.


  Maak melding

 29. he, bah! wat naar allemaal. jeetje mijn hindostaanse medemens als je het niet kan vinden met jou medemens van een andere afkomst ga dan toch lekker terug naar India. daar heeft iedereen het supergoed en slaapt niemand op straat en is er geen armoede en ziektes en geen dowrieburnings en geen kastestelsel etc. etc.
  nee de hindostaan is zo superieur dat ze hun zaakjes heel goed op orde hebben. DUS NIET !!
  take a good look at India en wees blij dat de Lalla Rookh jullie voorouders naar Suriname heeft verscheept. daarmee hebben jullie de kans gekregen om een somebody te zijn.
  ik wens jullie Rust en Vrede toe. Shalom.


  Maak melding

 30. Je bent hindustaan waar je ook ter wereld woont.
  Dat de hindustaan in het ene land een Indiër wordt genoemd en in het andere een Trinidiaan, Afrikaan enz enz doet er verder niets aan toe.
  Ik keur niet alles goed binnen de hindustaanse cultuur, maar ben er toch trots op. Je cultuur is je erfgoed en ga daar op een gepaste manier mee om en heb ook respect voor andere culturen.
  Mahatma Gandhi is niet vermoord door een fanatieke moslim maar door een extreem fanatieke hindu.
  Waarom een hindustaan zo denigrerend de hindustanen koeli noemt, kan ik niet begrijpen. Koeli is door de ‘blanken’als 1 zeer discriminerend woord gebruikt voor alle aziaten net zoals het woord djuka door diezelfde ‘blanken’ op een vernederende manier werd gebruikt voor de slaven.
  Koeli betekent sjouwer. De aziaten werd als vrachtezels gebruikt.
  Djuka is door de joodse plantage-eigenaren gecreërd. Dju = jood en ka = stront.
  De plantage-eigenaren lieten hun ontlasting ruimen door de slaven en zo is het woord ontstaan. Wat een vernedering aan het adres van de slaven net zoals het woord koeli dat is geworden voor de hindustanen.
  (In Indonesië wordt het woord koeli ook nog steeds gebruikt voor sjouwers.
  Vrachten die door indonesiërs worden vervoerd, worden daar als koelikosten op rekeningen vermeld). Zulke rekeningen heb ik zelf onder mijn ogen gehad.
  Mensen die elkaar om hun afkomst schelden zijn zielig.
  So Sad!


  Maak melding

 31. Speciaal aan dingens.
  Ik hoop dat je toch weer terugkomt op waterkant.net. De reden: ik lees graag je reacties.
  Ben het met je eens dat er over en weer flink wordt gescholden. Men kan het maar niet leren elkaar zonder scheldpartijen te bekritiseren. Wat dat betreft hebben de meeste suri’s, waar ze ook wonen, nog het een en ander te leren. Met name als het gaat om kritiek, al dan niet positief of negatief, te ontvangen en daarmee om te gaan.
  Ondanks dat ik weet dat er binnen de hindustaanse zich dingen voordoen, die echt niet kunnen, zal ik toch altijd blijven opkomen voor mijn soortgenoten zonder grof uit te halen naar anderen.
  Ik kan mensen die de ene etniciteit verheffen boven de andere niet uitstaan. Zulke mensen zijn in mijn ogen asociaal.
  Daar zal ik me altijd tegen verzetten.
  Ik ben een mens, maak ook fouten en daar mag men mij ook op wijzen.
  Kom aub maar weer terug.


  Maak melding

 32. Mijn “soortgenoten” zijn mensen die een surinaamse achtergrond hebben. Als men het woord soortgenoten perse denkt te moeten gebruiken. En voor de rest woon ik in Nederland dus neem ik veel nederlandse dingen over, vaak onbewust omdat ik nu eenmaal hier woon. De kans is klein dat ik ooit voorgoed naar Suriname terugkeer, om de doodeenvoudige reden, dat ik me dat financieel niet kan veroorloven.Dus ja, ik vind, aangezien het er dik in zit dat ik hier oud word en dood ga, moet ik om de een of andere manier met de nederlandse bevolking joinen, sterker nog ik moet bij hun soort gaan horen. Want ik hoor nu bij hun. Als jullie begrijpen wat ik bedoel.
  Zolang iemand nog onderscheid maakt tussen haar soortgenoten, en “anderen”, terwijl ze in een land leeft met die anderen, maakt ze onderscheid naar ras. En de stap naar racisme is heel klein, als je denkt in termen van “ik moet opkomen voor mijn soortgenoten”. Sommige mensen zeggen , ik ben geen racist, maar als hun kind thuiskomt met een vriendje van een bepaald ras, en aankondigt daar verliefd op te zijn, dan is het huis te klein.
  Tot slot.
  Kijk eens naar kinderen, van de basisschool bijvoorbeeld. Die zijn blij dat ze vriendjes hebben die hen aardig vinden en met ze willen lachen en spelen. Ze kijken alleen naar vind ik jantje of pietje aardig of niet. Wie kan mij vertellen op welke leeftijd, en waarom en hoe de knop op een gegeven moment wordt omgedraaid, dat men om zich heen kijkt en gaat inzien dat er soortgenoten bestaan en andere mensen? En al die vriendjes uit je kindertijd, ga je die dan opeens verachten?
  is de mensheid geen soort? Alle mensen zijn mijn soortgenoten, aliens niet.


  Maak melding

 33. Ach, ach ,ach, gutte, gutte, gutte.
  Begrijpend lezen is heel moeilijk alsook tussen de regels door lezen.
  Eens een hater van de hindustanen altijd een hater van de hindustanen.
  Wie is er nu heel zielig aan het doen.
  Als ik de hindustanen mijn soortgenoten wil noemen, wie wil mij dat verbieden.
  De mens in het algemeen is ook mijn soortgenoot in het algemeen.
  Ai baya bepaalde mensen moet je letterlijk alles voorkauwen, zij willen alleen maar doorslikken.
  Zulke bezitten geen creativiteir wat lezen betreft.


  Maak melding

 34. Niet alleen binnen de hindustaanse gemeenschap wordt er moeilijk gedaan als zoon of dochter met een ander dan de eigen soort thuiskomt.
  Speelt zich af onder diverse etniciteiten die in Nederland door de ‘blanken’ allochtonen worden genoemd.
  Onder diezelde ‘blanken’ de autochtonen, gebeurt precies hetzelfde.
  (Laat mij maar erbij vermelden de uitzonderingen daar gelaten. En die uitzonderingen zijn ook bij de hindustanen te vinden).
  De autotochtonen zijn zelfs nog erger. Wanneer een allochtoon in een omgeving wil gaan wonen, waar de zogenaamde beschaafde
  ‘blanken’ wonen, dan proberen ze er alles aan te doen om die allochtoon weg te werken.
  Voor iemand die voor altijd in Nederland zal blijven wonen, moet ze zich wel een bredere kijk op de nederlandse samenleving zien eigen te maken, dan alleen maar af te geven op de hindustanen.
  En ik vraag me af hoeveel mensen nog vrienden zijn gebleven met hun vrienden van de basisschool.
  De verwijdering tussen de schoolvrienden ontstaat reeds bij het naar de middelbare school gaan. Alleen de boezemvrienden blijven vrienden.
  Men wil gewoon vergeten dat er altijd zaken zijn die universeel zijn, dus universele normen en waarden, daarna heb je rekening te houden met de normen en waarden van het land waar je woont en tenslotte zijn er de normen en waarden die elk cultuur heeft.
  Om die 3 soorten van normen en waarden in je leven een plaats te geven is geen eenvoudige taak.
  Elk mens behoort tot een bepaald cultuur die daar invulling aan wil geven.
  En daar is niets mis mee. Dus heel die issue dat met name de hindustanen zich hun cultuur moeten laten onteigenen is de grootste onzin die ik in vele reacties heb gelezen.
  Suriname is een land waavan de oorspronkelijke bewoners de Indiaan is.
  Is het nu de bedoeling om het cultuurgoed van de Indianen zich eigen te maken.
  Dat zal nooit en te nimmer kunnen en lukken.
  De diverse etniciteiten die van verre zijn gehaald door de ‘blanke’overheersers hebben hun eigen cultuur met zich meegenomen.
  Suriname is dus een land met diverse culturen, dus een ieder heeft het recht om zijn eigen dingen te doen, maar de normen en waarden die Suriname als land heeft, daar heeft elke Surinamer ongeacht zijn etnische afkomst aan te houden.
  En als de hindustaan zijn cultuurgebonden normen en waarden achter zich moet laten, dan zullen de anderen dat ook moeten doen.
  Geen mens zal dit ooit gedaan krijgen.
  In elk cultuur doen zich dingen voor, die het daglicht niet kunnen verdragen.
  En dat daarin verandering moet komen, vind ik zonder meer. Maar dat zal niet van ene op de andere dag gebeuren.
  Hebben de Surinamers de koloniale onderdrukking na 300 jaar achter zich kunnen laten. Neen de Surinamers zijn nog steeds nederig naar hun overheersers. Zo is dat ook binnen de hindustaanse gemeenschap. Een verandering binnen een cultuur is ook heel moeilijk te veranderen. Daarom hekel ik het constant afgeven op de hindustanen.
  Verbeter de wereld, begin bij jezelf.
  Heb respect voor elkaars cultuur ook al geeft men wel of niet om zijn eigen cultuur.
  Zelfs een cultuurbarbaar hoort respect te hebben voor andermans cultuur.


  Maak melding

 35. Waarom worden altijd de creolen, afrikanen en negers uitgescholden als men kritiek heeft op hindustanen? Wie zegt dat de kritikus creool is of worden alle niet hindustanen geschaard onder kafri en vervolgens verkeerd vertaald naar creool? Er zijn meer surinaamse rassen dan hindustaan en creool. Het steeds beschuldigen van de creool legt wel haarfijn het racisme bij de hindustaan bloot. Mijn ervaring is dat zelf de hindustaan die zgn niet discrimineert onder zijn dun politiek correct vernisje diep racistisch is jegens de creool. Vanwaar die haat?


  Maak melding

 36. Weet je waar ik zo doodziek van wordt?
  Van die witte mannetjes die doen alsof ze negerinnen/negers kennen.
  Als blanken inderdaad zo een hoog EQ hadden zag de wereld er niet uit zoals ze er vandaag de dag uitziet.
  Oorlog dood en verderf, en wie heeft het goed? met geld en spullen die gestolen zijn van andere mensen hun voorvaderen nou inderdaad….. je raad het al.

  En dat met je Africa, eerst een land en een volk van alles wat ze nog hadden aan leven beroven, dan weggaan en doen alsof de mensen het zelf veroorzaakt hebben.

  Wie hebben hier als enige volk in de hele wereld de Apartheid ingevoerd?
  Jullie toch met je EQ.
  Het EQ van het achtereind van een koe zul je bedoelen.

  Lopen altijd maar te doen alsof ze donkere mensen kennen.
  Terwijl een groot deel niet eens contact heeft met negers.

  Als de blonde witte vrouwtjes, niet aanbeden worden gelijk in de stress schieten, wat dat is het ideaalbeeld dat ons opgedrongen wordt.

  Volgens mij zijn veel witte mannen :
  PEDO`s die kleine kindjes pakken.
  (gebeurt steeds meer en het zijn geen negers!!!)
  of lekker gefrustreerd raken en hun hele gezin neerknallen.

  Dat is het enige dat ze kunnen!!!!!


  Maak melding

 37. Uit de vele reacties die ik heb gelezen, is het voor mij duidelijk geworden dat zowel de hindustaan als de creool elkaar behoorlijk in de haren vliegen. Uit bepaalde reacties haal ook ik haat tot zelfs diepe haat voor elkaar.
  Dus Robert stel die vraag niet alleen aan de creool maar net zo goed aan de hindustaan.


  Maak melding

 38. Dus Robert stel die vraag niet alleen aan de creool maar net zo goed aan de hindustaan.

  moet zijn:

  Dus Robert stel die vraag niet alleen aan de hindustaan maar net zo goed aan de creool.


  Maak melding

 39. Ik ben geen creolenhater,mijn boezemvriend is een rasechte creool,we zijn sinds de schoolbanken bevriend,hij was getuige bij mijn huwlijk ik bij de zijne.Maar zelfs hij zegt dat de creool niets aan een ander gunt,brada zegt ie steeds,vermijdt die mensen,is mijn eigen volk maar ze hebben geen eigenwaarden.En ja als ik de reactie`s hier soms leest,kan niet anders moet een creool zijn,die hebben echt een hekel aan iedereen die geen creool is.Lees maar hoe ze de Chinezen,Turken,Marokkanen,Brazillianen Javanen enz, afzeiken het is niet normaal.Bollywood is voor de Hind.mogen ze niet hun eigen mensen voortrekken voor danslessen in India??????Zelfs de blanken die hun verzorgen zeiken ze af,ook in de buitenwereld.Dus dat mensen,de Creeol moet nou `s een keertje leren anderen in hun waarden te laten,kan zijn dat ze een andere mening hebben maar projecteer het op een subtiele wijze en ga niet beginnen met die is dat of dit.


  Maak melding

 40. Let op IQ. >>>>>>dus geen EQ of EO( IQ)Intelligentie Quotient…(43).
  Reactie 42 /45 en anderen, blijven jullie door gaan ,straks hebben wij Intelligentie produkt/som of verschil.(IP/IS/IV).
  Gebruiken jullie gezond verstand dan vindt men alle antwoorden.


  Maak melding

 41. Ik maak geen grap:Mi lobi alla Sranang Oema
  echt wel. Ik ben als een “kapper” ik knip elk haar soort.
  Jawel: mi no di lee.Soso lobi, oenoe tang boeng
  Love you all. incl Bollywood.

  Oom Kroeshaar (Pelo Crespo)


  Maak melding

 42. Wat jij heb opgemerkt , heb ik ook gemerkt Robert. Raar dat sommige racisten, er niet voor uitkomen dat ze dat zijn. Maar ja, wat wil je schijnheiligheid he?

  Ik geef tenminste toe dat sommige javanen echte racisten zijn, en ik durf ze er ook hierop te wijzen als ze zich in mijn bijzijn rasistisch gedragen. Ik ga echt geen javaan lopen verdedigen die rasistisch is, alleen maar omdat ik ook van javaanse afkomst ben. Of je van mijn ‘soort’ ben of niet(bah, wat een uitdrukking!) het gaat om rechtvaardigheid.


  Maak melding

 43. Megawatie, iedere keer als ik met een tegenreactie kom op een reactie van jou, die jij niet kunt weerleggen, zoek je steun bij anderen.
  Door je zo te gedragen toon jij je machteloosheid en daarmee ook je zwakte.
  Je leest selectief en van begrijpend lezen heb jij al helemaal geen kaas gegeten.
  Eigenlijk heb ik al eerder te kennen gegeven dat ik niet meer op je wil reageren, maar onthou 1 ding ik laat me door niemand kleineren.
  Als jij meent mij voor schijnheilig te mogen uitmaken, dan meen ik ook voor jou te mogen typen: gedraag als je een volwassen en reageer ook daarnaar.
  Heb nog geen enkel keer gelezen dat jij iets positief hebt getypt over de hindustanen en dat hoeft ook niet, maar ontvang dan ook als volwassene kritiek van anderen.
  Geef mij maar antwoord wat er mis is met het feit dat ik de hindustanen mijn soortgenoten noem, en de mens in het algemeen als mijn soortgenoot in het algemeen.
  Als jij meent mij van rascisme te beschuldigen, lees dan maar eerst al je reacties over de hindustanen eens terug.
  Ze zijn allemaal beladen van een racistische ondertoon.
  Op elk onderwerp dat gaat over de hindustanen heb jij te kiften. Kun jij van mij beweren dat ik dat doe bij onderwerpen die betrekking hebben op andere etniciteiten?Je hebt het alsmaar over dat hindustanen zich geen suri’s willen voelen.
  Jij bent 1 van die personen die juist willen dat hindustanen zich geen suri’s mogen noemen.
  Als een afrosurinaamse zich in kotto hult, dat vind jij dat prachtig, maar als een hindustaanse zich kleedt en met sieraden optuigt zoals zij dat doen, dan is het gelijk kitsch in jouw ogen.
  Een hindustaan doet alles fout in jouw ogen, en daar zal ik ook tegenin gaan.
  Ik beweer nergens dat hindustanen alles goed doen. Als het nodig geef ik ook mijn negatief kritiek over hen, zoals bij dit artikel.
  Maar neen megawatie, dat wil jij niet lezen.
  En zo kan ik nog meer voorbeelden opnoemen.
  Je bent een ruziezoekster en dat is pas bah en nogmaals bah!
  Bij wie ga je nu weer steun zoeken.
  So Sad!


  Maak melding

 44. Beste sientje,
  Wat een onzin Uw reactie op deze site.
  en pedo komt in alle bevolkings groepen voor.
  En veder heb ik het idee dat uw ver buiten deze wereld staat,of uw houd uw van de domme.
  vr gr cees..


  Maak melding

 45. hai baya weer de ene en zelfde persoon die deze site verziekt een echte hypocriet who the cap fit(jullie zullen wel weten en merken wie ik bedoel ik vraag me af of deze persoon een baan of gezin heeft)en sientje ik ben het met je eens de meeste kinderlokkers zijn blanken en die hun hele fam neerknallen omdat ze het niet meer zien zitten ook,dat merk hier in frankrijk ook op


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.