Vice-president Sardjoe: Probleem Suriname complex

10

PARAMARIBO, 30 sep – Suriname’s ontwikkelingsprobleem is complex en behoort dus integraal te worden aangepakt. Dit zegt vice-president Ramdien Sardjoe. Het benadrukken van de problemen van slechts één etnische groep, zal op den duur geen soelaas blijken te bieden.

Een integrale aanpak is nog altijd de meest praktische keus, ook al is het streven naar harmonisatie van een multi-etnische samenleving een complexe zaak. Dit zei Sardjoe bij het in ontvangst nemen van het verslag van de discussieavond over de sociaal-maatschappelijke, politieke en economische toekomst van de Hindostaanse Surinamer.

Volgens de initiatiefneemster, radiojournalist Joyce Abdoellakhan, ging het erom de achterstelling van hindostanen te belichten. “Ik ben niet etnisch en racistisch bezig, het gaat slechts om een constatering”, zegt Abdoellakhan. Volgens Sardjoe wordt alle beleid gericht op elk individu. Toch heeft hij begrip voor het initiatief, waar de politiek danig onder vuur is genomen. “Ik blijf erbij dat zulke acties zinvol zijn voor de ontwikkeling van Suriname.”

- Advertentie -

10 REACTIES

 1. Het Surinaamse ontwikkelingsprobleem is complex GEMAAKT. En daar hebben vele geweldige Surinaamse politici aan meegeholpen. Men heeft te lang vastgehouden aan de hokjesmentaliteit. Iemand die daar openlijk nog mee bezig is is de parlementsvoorzitter. Hij doet alleen dingen voor de mensen die op hem lijken. Gaan Surinaamse politici een keer begrijpen dat als je een goed nationaal ontwikkelingsplan uitvoert, iedereen ervan kan profiteren. Let wel: IEDEREEN!

 2. Sardjoe,
  Al aan je taalgebruik te zien weten wij dat je opleidingsniveau laag is, probeer dan niet met veize smoesjes aan te komen waar jou vieze volk goed in is.
  Wil je het zo graag hebben over Hindoestanen en Hindoestanen uitschelden waar je niet beargumenteerd wordt op je domme argumenten die nergens op slaan ga dan naar waar ze allemaal van jou niveau zijn..
  Meneer Sardjoe ,wie zegt dat je analfabeet en zuiplap bent als je een vreemde taal niet kent?
  Waar heb jij in godsnaam op school gezeten?
  De VHP leider,”Sardjoe” die zijn eigen achterbaan altijd misbruikt heeft.

 3. Het seperatistisch gedrag van bepaalde Hindostanen kent geen grenzen.
  Dit verslag is een belediging van de Surinaamse identiteit.
  De initiatiefneemster, radiojournalist Joyce Abdoellakhan zou strafrechterlijk vervolgd moeten worden voor belediging van de Surinaamse identiteit en de eenheid van de Republiek.
  Dit seperatistisch denken moet kei en keihard de kop ingedrukt worden met alle mogelijke middelen die ter beschikking staan.

  Zijne excellentie Vice-president Sardjoe heeft deels gelijk met de uitspraak;
  “Het benadrukken van de problemen van slechts één etnische groep, zal op den duur geen soelaas blijken te bieden”.
  Maar niet op den duur, nee nu al niet meer.

  Gelukkig is degene die zichzelf Surinamer kan noemen.

 4. Van Perro en zijn speurhonden:

  Vandaag geen reactie omdat niet alles door de redaktie wordt geplaatst er werd niet met plat/grof taal enz. gereageerd. Maar teveel geheime(info)gegevens.(gister was er meer info maar die zijn verdwenen)

  Luister fluister

 5. En hier weer het andere gezicht van de heer Sardjoe,halfwas-intellectueel.

  Deze nieuwe tijd vraagt dan ook om een andere aanpak. Een beleid dat niet langer stoelt op structuren of doelgroepen. Zo?n beleid is immers gedoemd om te falen. Want NPS en VHP laat mensen zich meer in hokjes opsluiten of verdelen door scheidingsmuren. De 21e eeuw vraagt een beleid dat consequent vertrekt van de individuele mens, van zijn mogelijkheden, zijn talenten en zijn behoeften. Een beleid dat elke mens ondersteunt, kansen biedt, ruimte geeft maar ook voor zijn verantwoordelijkheid plaatst.

  Deels van de surinamers zijn opgevoed door stigmatisering en haat, en deels meegevoerd door zwakke leiders, VENE van NPS en SARDJOE van VHP en de behoefte aan eigenbelang en vriendjes politiek.

 6. Mensen meneer Sardjoe
  voert”Santie”politiek,hetgeen betekent ene kant vredig politiek en de anderen kant zijn achterbaan uitslopen.(30% van de hinds heeft op VHP gestemd)
  Wat Sardjoe van VHP zegt en Vene van NPS doet is geen nieuws.
  60 jaar lang wordt hokjes politiek gedreven door NPS en VHP.(etnische verdeel politiek)
  Waarom hoor je nix van de partijen achterbaan van NDP en DNA, daar waar de meeste hinds gestemd.

 7. @luna.
  je ben een goeie rasist. ben je een zwarte rasist of een gele.
  generaliseren…… ik begin daar niet aan. iemand die met jou mee gaat. die krijgt later spijt. ….demagoog….
  een ander woord van demagogie. dat kun je ondekken in afrika. kijk op de tv .

 8. je lijk wel op de zelfde nivo van sardjoe.
  het doel van sardjoe en van jou verschilt niet veel………………

 9. geachte heer sardjoe. weet u wat voor mijn heeeel erg complexer is. dat u en venetiaan het plek niet verdient op een normale manier
  waar u nu zit, u ben niet eerlijk tegen u zelf. u geloof niet in god, u heeft genoeg geld om te vreten en toch steelt u van de mensen die al niks hebben. ik geloof niet in een bepaalde god die gemaakt zijn door mensen maar wel in een god die echt is, ik geloof wel in karma, de karma word gemaakt door dharma, vertaling. de waarde van de individu. word gemaakt door de daden van de individu, .m.a.w. het gedrag maakt het bedrag. al die poppetjes van die geloven gaan jou niet kunnen redden. probeer je zelf te redden door afstand te nemen en een ander kans te geven. zo dat ze het beter kunnen doen. jij en venetiaan kan het niet, onder jullie heerst te veel honger. en armoe, je kan niet regeren.venetiaan ook niet, geef een deskundig de kans………rot op, als je nog respect heb voor je zelf,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.