Chinese ondernemer ziet brood in West-Suriname

11

PARAMARIBO, 29 sep – De Chinese houtondernemer Raymond Lau ziet goede ontwikkelingsperspectieven voor West-Suriname. Niet alleen de bauxietindustrie gaat er een gouden toekomst tegemoet. Ook hout biedt goede mogelijkheden. Lau heeft daarom miljoenen geϊnvesteerd. Voor de lokale bevolking liggen nu kansen open.

Of die ook aangegrepen worden, hangt volkomen van de mensen zelf af. “Ik investeer al dat geld in Suriname omdat ik geloof dat de houtindustrie winstgevend is”, zegt Raymond Lau tegenover de Ware Tijd. Zijn bedrijf SuperB Resources Suriname wil zelfs een deel van de investeringen besteden aan hulp voor de inheemse dorpen Washabo, Section en Apura.

De werkloosheid is aangepakt door vijftig lokale arbeiders aan te trekken. Er zullen ontwikkelingsprojecten worden uitgevoerd in samenwerking met bauxietmaatschappij BHP Billiton. Er komt een polikliniek, inclusief medisch personeel. Lau is er alles aan gelegen te slagen. “Small business never succeeds. Ik wil niet teruggaan naar China en verkondigen dat ik zoveel geld heb verloren in Suriname.”


11 REACTIES

 1. geweldig !Maar waarom zien buitenlanders de mogelijkheden zo in dat mooi land, en wat mij vooral treft is de bereidwilligheid om zoveel te investeren in Suriname.Dan is er toch wat gaande in dat land??Waarom regeerders en vorige regeerders hebben jullie dan zo,n mismanagment gevoerd om vele voormalige landgenoten eruit te jagen??
  Ik wil echt wel terug hoor mr ik twijvel sinds mijn laatste bezoek rond de afgelopen kerst. Who helps me?


  Maak melding

 2. Waarom weer negatief doen tegen mensen die wel in Suriname willen investeren???? Wij moeten een keertje ophouden en onze mentaliteit veranderen. Wie niet wil moet gewoon zijn grote b… dichthouden en lekker hier in de kou blijven zitten. Gelukkig dat er daar geen marrons wonen anders hadden we weer het geschreeuw van meneer Brunsie…….


  Maak melding

 3. Je verkoop een stuk erf, nog een stuk,en nog een stuk.Je denkt slim bezig te zijn,”verkopen slapen rijk worden”…GELD OP!!! verkoop huis en erf.Dit doe je omdat de nieuwe eigenaar zegt dat je een minimaal huur bedrag naar keuze mag betalen.A tori sidong.Maar jij komt te overlijden, de kinderen krijgen direct te horen, dat de deal niet voor hen telt. Dus een dure huur verhoging.Zij kunnen het niet betalen en gaan zwerven. Daarmee zijn deze boys onderleiding van Vtje bezig, problemen opzoeken voor de toekomstige bevolking van Su.Zij voelen en horen niks, ze leven niet meer.(ding didi kaba).


  Maak melding

 4. Hout is in China en de rest van Azie goud waard.Binnenkort gaat China ook hardhouten bedden, meubels,kasten,enz, exporteren naar de rest van de wereld. Suriname zal geschikt zijn als grondstoffen leverancier, maar de Chinezen weten wel wat de voordelen zijn van het eindproduct.


  Maak melding

 5. Ai Krepie,ben het helemaal eens met je,al dat negatievie van,de so called Surineds,komt me nu de strot uit.Als de Chinees dat ziet,vraag ik me af,waarom deze negatievelingen dan niet??Maar ja,ze zitten liever op hun luie r… en maar negatief klesten,maar zelf initiatief tonen ho maar.Als ze maar lezen dat een Chinees of who ever,iets goeds zien in Suriname,ai baja gelijk komen ze hun rotzooi hier verkondigen.


  Maak melding

 6. Waarom zien de surinese ondernemers dan geen brood in West Surinen ???

  Omdat zij weten dat het geld verdwijnt in de “zakken” hun zakken.

  Vriendelijke groet,……….


  Maak melding

 7. china pleegt roofbouw op grotte schaal in afrika; laat dit een voorbeeld zijn voor
  dick lip en nps vrienden als ze om surinME GEVEN.gEEN PRODUCTIEFACILITEITEN, GEEN WELVAART LOKAL, MAAR IN CHINA DOOR PRODUCTIE VAN HET EXPORTPRODUCT.
  lAU ZOU LAU (=GEK) ZIJN ALS HIJ DAAROVER BEGINT.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.