60-jarige Nationale Partij Suriname licht tevreden

10

PARAMARIBO, 29 sep – De Nationale Partij Suriname, NPS, is redelijk tevreden over de eigen prestaties in de afgelopen zestig jaar. Dit stelt ondervoorzitter en parlementariër Otmar Rodgers. Vanaf de koloniale periode is principieel verzet gepleegd tegen corruptie en onderdrukking. De militaire periode heeft daar niets aan veranderd.

“Als je één keer je vrijheid verliest, krijg je het nooit meer terug,” zegt Rodgers tegenover de Ware Tijd. In zijn ogen was er geen rechtvaardiging voor de coup van februari 1980. Er waren verkiezingen gepland voor 17 maart. Toch werd ingegrepen door Desi Bouterse en anderen. Suriname heeft het geweten. De gevolgen zijn nog steeds merkbaar.

Alleen schijnt vooral de jeugd niet geneigd die periode mee te nemen in het beoordelen van politici. “Misschien hebben wij het nagelaten en de verschrikkingen van die periode onvoldoende herinnerd. Misschien is het onze fout om de huidige generatie niet te leren wat er toen is gebeurd”, aldus Rodgers. De NPS zelf ziet zcih als entitiet die is geëvolueerd van politieke partij tot ontwikkelingsorganisatie.


10 REACTIES

 1. Hahahaha….alsof er geen andere perioden waren dan die van de militairen.Dankzij de militaire-periode is de situatie van toen ietwat afgeremd maar ik zie dat men weeeeer op dezelfde voet doorgaat….dus men leert het nooooit om curruptie,vriendjespolitiek,bureaucratie,nalatigheid,enz,enz opzij te zetten en te doen waarvoor men gekozen is.Je kan wel zestig jaar geworden zijn maar nog steeds niet volwassen.


  Maak melding

 2. Meneer Rogers, jij en je coalitie smeken om een nieuwe revolutie. Ik hoop dat er zo min mogelijk bloed zal vloeien. Je bent tevreden noh?? Is het volk ook tevreden?? Zijn de suris in Su en Ned. ook tevreden?? Jullie moeten vooral zo doorgaan horr!! En vooral voor sneeuwschuiver willen spelen! Want nu is alles Bouta. Alsof Aaron en Gende het niet over zich hebben afgeroepen. Ik snap ook niet waarom die man een straat naar hem vernoemd krijgt. Ik vindt het een grof schandaal!!


  Maak melding

 3. Rodtje: gaat weg, voor de verkiezingen Mei 2005 de hele propaganda van de “Staat” was beelden (op TV)laten zien van coup “80.De hele avond, uren lang.
  Weet je, jullie hebben dat tegen de NDP gebruikt,en de jeugd vond het prachtig.Zij vertelden liever komen de militairen terug om de regering een pakslag te verkopen.De TV beelden werkte averechts.Dus niet liegen…Jullie zijn goed bezig geweest om anderen voor slecht af te schilderen.

  Daarnaast had, Arron moeten reageren toen hij de boodschap kreeg over de coup. Maar nee, zoals gewoonlijk NPS. groot doen voor niks en de bevolking in de steek laten en “Zie “wat gebeurd “je zit er weer” en komt nu onzin vertellen. Als jij, niet kan zien wat nu op Su afkomt.Dan ben jij net als Arron “doof & blind met de ogen open.

  P.S. Die zekere B. was niet de coup pleger hij is later aangesteld als Bevel. Verkoop geen onzin praatjes.
  Maar blijf je zakken stevig vullen ($)de gaten zal door de bevolking met tanden in de wanicastraat(jap) gebeten worden.


  Maak melding

 4. De terreur partij NPS moet zichzelf zo snel mogelijk opheffen samen met de andere coalitie terreur partij de VHP.

  Deze 2 partijen houden de Surinaamse politiek al decennia lang gegijzeld in een eindeloze wurggreep waardoor Suriname in constante visieuze cirkel zit.

  Deze 2 terreur partijen zijn debet aan etnocentrisch, sektarisch, seperatistisch denken.
  Ze hebben een coupe veroorzaakt, armoede drastisch vergroot, criminaliteit ernstige vormen doen aannemen, economie totaal verkwanseld, corruptie zwaar aangemoedigd, Euro-Surinamers doen buiten sluiten da’s de helft van de Surinamers bevolking, waardeloze zakendeals afgesloten, etc etc…

  Tot op de dag van vandaag hebben deze 2 terreur partijen totaal geen flauw benul van regeren laat staan van het sluiten van zakelijke transacties.

  Deze 2 terreur partijen moeten zo snel mogelijk worden weggeveegd en geelimineerd van de Surinaame aardbodem in een grote schoonmaak.

  Hun terreur partijnamen moeten alleen nog op te zoeken zijn in geschiedenisboeken.

  Gelukkig is degene die zichzelf Surinamer kan noemen.


  Maak melding

 5. Laat maar lullen, de waarheid zal heftig naar boven komen en op afel vallen waardoor de ogen meer zullen zien en de oren meer zullen horen waardoor het volk dan zal zeggen wie ze willen.
  GOED GEZIEN HEVIG DROEVIG.


  Maak melding

 6. Ik denk dat de NPS cq Rodgers met concrete voorbeelden zou moeten kunnen aangeven waarom hij tevree is over het door de NPS gevoerde beleid in zestig jaren tijd.Voorwaar,het is wel een prestatie om als partij steeds weer in het centrum van de macht te staan.Hoe het ook zij,het surinaamse volk in casu de afro-Surinamers hebben vrijwel bij elke verkiezing geloof in de NPS gehad, ontwikkeling in het land te zullen brengen.Na 60 jaar als we de balans opmaken moeten we echter constateren dat de zo broodnodige ontwikkeling en economische groei nog lang niet bereik is.Er is heel veel geld verspild door de jaren heen.(denk hierbij aan het West-Surinameplan).Steeds meer vraag ik me af of “Democratie” succesvol is voor Suriname.Ik begrijp ookwel dat het jonge republiek nog tot wasdom moet komen,maar niettemin had het qua economische ontwikkeling veel verder moeten zijn als men beter was omgegaan met de staatsmiddelen en staatsfinancien.Vrijheid is inderdaad een groot goed die ook zeer goed beschermd moet worden.Wie in vrijheid geboren is weet echter niet wat het is om vrij te zijn.Daarom vind ik ook dat de regeerders van eind jaren 70 onze vrijheid niet goed verdedigd hebben anders was de coupe nooit gekomen.De regeerders van toen hebben het aan hun gegeven mandaat dus verkwanseld en de NPS was toen deel van dat regeerteam.Foei toch!


  Maak melding

 7. Licht tevreden betekent in letterlijke zin, je zelf en de aanhang voor de gek houden… de echte fout ligt bij de mensen die in 1973 op de nps hebben gestemd en waardoor henk arron die stomme hindoori zover kon krijgen om over te stappen en het dodelijk vonnis werd getekend in samenwerking door den uyl, en een hoop van diezelfde stemmers zitten nu op het droge in nederland, dat is het frusterend ervan, velen ook onschuldigen die nog handelings onbekwaam waren en minderjarig waren, zijn nu ook het slachtoffer van de huidige politiek, en het oude stempel dat toen nog jong was en onervaren heeft nooit degelijk ervaring opgedaan en heeft nu de macht en mandaat van een bevolking die zonder voorlichting in staatsrecht en staatskunde een land bestuurt zonder goede basis voor een bevolking, het jongentje van toen””VENETIAAN”” is eigenwijs en laat zich niet echt omringen door geleerde en geschoolde rekruten, maar bepaald zelf wat hij goed vind, met alle gevolgen van dien…en wij staan vanaf het wal alleen maar toe te kijken hoe suriname naar de vernieling gaat, wij willen wel iets doen en velen als ik, maar kunnen niet en mogen niet, doordat andere ons het wil oplegd…


  Maak melding

 8. Njang Pattoe Soeppoe politici blijven liegen en bedriegen.

  Gelukkig zijn de surinamers die zich niet bemoeien met politiek.

  Gelukkig zijn die surinamers die vreedzaam en zorgzaam met elkaar het LEVEN beleven.

  Gelukkig zijn de surinamers die niet kijken naarvermogen of kleur van elkaar en met elkaar het plezier van het LEVEN beleven.

  Gelukkig zijn de surinamers die weten te genieten van het LEVEN in Surinen.

  Vriendelijke groet,………….


  Maak melding

 9. Lees hier eens een sterk staaltje van oplichting door NPS-lieden.

  En dan wordt het zeker bedenkelijk voor deze regering om te blijven “zitten” .
  En dit alleen omdat Imro Manglie tot de NDP-aanhang behoort.

  Bedroevend smerige spelletjes worden op politiek nivo gespeeld.
  Vriendelijke groet,……..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.