donderdag, mei 23, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurSurinaams toneelstuk geweerd vanwege vulgaire taal

Surinaams toneelstuk geweerd vanwege vulgaire taal

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/PORT OF SPAIN, 29 sep – Het toneelstuk No More Stories van de Surinaamse regisseuse Sharda Ganga is geweerd van het Caribisch cultureel festival, Carifesta IX, op Trinidad en Tobago. Dit meldt de Ware Tijd. Ganga heeft geweigerd delen te snijden uit het stuk, die aangemerkt zijn geworden als ‘onwelvoeglijke taal’.

“Het gaat om woorden als asshole, mother’s cunt en fucker”, zegt één van de acteurs. Volgens Sharda Ganga zou aanpassing van het script neerkomen op aantasting van haar artistieke vrijheid. President Venetiaan die kort op Trinidad vertoefde, had aanpassing geadviseerd of afzien van deelname. Volgens de gastheren is het publiekelijk uiten van vulgaire taal verboden.

Acteurs toneelstuk No More Stories
[Foto: De Surinaamse deelnemers die net te horen kregen dat het toneelstuk geweerd werd – zie ook onze Carifesta fotoreportage]

De bron zegt dat dit pas kort voor de opvoering is meegedeeld. Het gewraakte deel betreft een woordenwisseling tussen een zwangere tiener en haar moeder, die haar uitmaakt voor hoer. De organisatoren wordt nalatigheid verweten, omdat vooraf niets is gemeld over beperkingen. Suriname neemt aan vrijwel elk onderdeel van het festival deel, dat bedoeld is als integratiemiddel.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

27 REACTIES
 1. hihihi is ze gek geworden?
  als of we toneel stukken met ma ‘pa.. dit en ka..ol dat toelaten in suriname.de organsiatie verwacht gewoon dat je weet wat kan en niet.


  Maak melding
 2. Zouden ze in het Car. gebied ook de gangsta-rap en andere amerikaanse crap weren van radio, televisie, podia enz.
  Arme Sharda. Meisje hang een heleboel goud om je lijf. Zet je tanden in een diamanten grill, loop met bling-bling beker rond, maak veel spastische bewegingen met je handen en probeer het nog een keer.


  Maak melding
 3. Mijne mensen,

  Ik vind dat als wij naar buiten treden wij ons land en dus onze cultuur op een wijze dienen te presenteren die wij als acceptabel zien. De krachttermen, die ik niet wens te herhalen, alhoewel zij voorkomen in ons en elke andere maatschappij, zijn niet een acceptabel deel onze cultuur. En binnen het kader waarin het stuk gebracht is geworden zou ik dat persoonlijk ook niet geaccepteerd hebben. Ik vind dat de wijgereing van de organisatoren, alhoewel laat, correct is. Het zou beter geweest zijn indien wij zelf zulk een beter hadden kunnen screenen. Waardoor de realiteit op een corectere wijze, “gepastere” wijze aan de buitenwereld gepreseneerd was geworden.

  Persoonlijk vind ik het aanpassen van het stuk minder erg dan hetgeen nu is gebeurd, de wijgering van de opvoering. Het laat een niet bepaald positieve indruk achter over Suriname.


  Maak melding
 4. Het toneelstuk zou wel een beeld geven hoe het in werkelijkheid aan toegaat.
  Ben er zelf heel erg op tegen dat krachttermen worden gebruikt, maar tsjaa ik heb ook vele reacties gelezen, waar je niet graag over naar huis schrijft.
  Ook in liederen hoor ik krachttermen die echt niet kunnen, maar gewoon door de media ten gehore worden gebracht.
  Dus waar ligt de grens????


  Maak melding
 5. Hallo Respect,

  Ik geef jou groot gelijk. “Wij” Surinamers zijn met bepaalde waarde en normen opgevoed. Uit ervaring kan ik ook mededelen dat mijn neefje met zijn hollandse gezicht en termen het niet ver heeft geschopt in Suriname. Door zijn vrijheid en taalgebruik vanuit Nederland werd hij uitgemaakt als assiociaal, onbeleefd en geen respect voor anderen. Vijanden dus.
  In Nederland kun je van alles zeggen wat je maar wilt zonder respect.
  Daarnaast kan ik ook zeggen dat toen een Nederlandse groep “delegatie” naar Suriname was gereisd om voor te gaan lezen voor kinderen op school. Ze waren ook verplicht bepaalde woorden te schrappen, anders mochten ze niet voorlezen. Dit is toen ook gebeurd.

  Dus met andere woorden: heb respect voor andere culturen met hun waarde en normen. Vooral als het gaat om het Caraibische gebied die over het algemeen niet gewend is om met groffe woorden te spreken.

  Janny


  Maak melding
 6. nou ja zeg, elk kind van zes jaar tegenwoordig weet wat motherfucker is. bovendien moet je het in de context van het toneelstuk zien. Dit IS REGELRECHTE inbreuk op de vrijheid van meningsuiting. Zo zie je hoe de mensen in het Caraibisch gebied achter gehouden worden. En die Venitiaan doet daar ook aan mee.
  Ze moeten zich bezig houden met armoede bestrijding en de werkeloosheid en gezondsheidszorg ipv een toneelstuk te verbieden.
  Zet ,em op Sharda en kom het toneelstuk maar hier in Amsterdam opvoeren. THE ganja Capital OF THE wORLD , fUCK cITY op de world. En alle mensen uit de Caribean die smeken elke dag om de vrijheid van Amsterdam te krijgen.


  Maak melding
 7. O en als je kind van zes motherfucker tegen me zegt i will slap the taste out here mouth, old enough to use the words old enough to take the hit.old school.nothing without consequense.laat ze het tegen jou zeggen als je leuk vind, zeg dan o wat schattig zeg, mama kijk ze zegt motherfoucker(ik denk dat oma gelijk een einde maak aan die grap, ze klapt niet allen jou maar ook dat kind,hangt natuurlijk af welke oma je hebt)
  Maar als ze op bezoek bij andere gaat en ze loop te schelden,moet je niet raar op kijken wanneer je vrienden je niet uitnodigen voor hun volgend feestje en ontkennen een feestje te hebben gehouden.


  Maak melding
 8. Hell ,als sharda ganga op me toe stapt en ze zegt “he motherfPOEF op der bek.Ze maakt het niet eens af. Dat is alles wat je gaat horen motherfpoef.
  Ik luister allang niet meer naar liederen vol uitschelden en schieten. Nee toch.Maar eigenlijk maakt danhoedan wel een punt als die rappers komen optreden waar dan ook schelden ze continu uit.En we doen niks,maar ja ze komen ook niet op carifesta,het is hun show en dus is toch wat anders.
  Als de nederrappers het doen lijkt toch zo fake.fakers echt. Je moet ze horen get my gun , nooit een gehad of gehouden trouwens,my get my gun kill this and that bla bla, fake. Maar punt is ik luister niet meer ,kijk niet meer idiote videos. Weet je wat old school .
  toen wist men liedjes te schrijven, Billy Joel liedje gezongen door Barry White, prachtig.Just the way you are, speciaal voor ganga en Vene,gilds,vene to gilds. 1977

  Don’t go changing, to try and please me
  You never let me down before
  Don’t imagine you’re too familiar
  And I don’t see you anymore
  I wouldn’t leave you in times of trouble
  We never could have come this far
  I took the good times, I’ll take the bad times
  I’ll take you just the way you are

  hhmmm universal ,universal,men ook weer leren dansen mang.a jompo jompo san no romantisch.


  Maak melding
 9. Ik begrijp de bemoeienis op het hoogste niveau niet. Ik vind het wel erg dat de opvoering niet doorgegaan is. Met een beetje improvisatie had men het op zijn “Jerry Springer” kunnen doen. BIEEEEEP!


  Maak melding
 10. Be wise: ga lekker door je zal het begrijpen als in het buitenland ben.
  Dan zal jij denken deze mensen snappen mij niet “PROBEER” joe sa leri wang les (vrijpostig jij)


  Maak melding
 11. Waarom halen respect en Janny Holland erbij?
  Sharda Ganga woont en werkt al haar leven lang in Suriname.
  Please give the people a breal. De wereld is groter dan Nederland alleen.
  Helemaal eens me Be wise en Saya.
  De anderen zijn zeker lid van de bond tegen vloeken. Als het aan hun lag had de dialoog tussen moeder en zwangere dochter vast als volgt moeten klinken.

  moeder: chips, dus je bent zwanger? Met welke vervelende mannen heb je nu weer geslapen? Je weet vast niet wie de gemene vader is he. Jij met veel mannenslaper.
  Dochter: Nee mama. Is niet waar ik ben geen vrouw die met veel mannen het bed deelt. Je moet niet zulke lelijke dingen van me zeggen.
  Ja het is een beetje lastig dat die vervelende vader is verdwenen, maar ik hoef zijn lelijke geld echt niet hoor.
  Enz. enz. enz.


  Maak melding
 12. De meeste reacties op dit onderwerp, doen geloven dat suri’s de meest brave mensen zijn. Ze kennen en gebruiken geen scheldwoorden. Give me a very big break.
  Lees maar de vele reactie’s die zijn gegeven.
  Sharda Ganga die – de zogenaamde hoog op peil staande Surinaamse beschaving – middels een toneelstuk, een deel van de wereld hiervan op de hoogte willen brengen, wordt opgedragen dat toneelstuk aan te passen.
  Nou dan hebben de deelnemende landen echt geen kaas gegeten van de bedoeling van toneelstukken.
  Ik sta volledig achter Sharda Ganga, dat ze haar toneelstuk niet heeft willen “verkrachten”.
  In reactie nr. 8 worden een aantal hele groffe scheldwoorden genoemd. Ik hoor vaak kinderen – en niet alleen suri kinderen – ook deze krachttermen gebruiken. Van wie hebben ze het geleerd?
  Op deze vraag heb ik een paar keer te horen gekregen dat de kinderen het van elkaar leren op school, op straat enz.
  Dat antwoord kan ik niet volledig accepteren, omdat de bron niet wordt vermeld.
  Voor mij is de bron: volwassenen, die deze vieze tot zeer groffe woorden in de mond nemen. Kids hebben grote oren, vangen het op en zo worden deze krachttermen verder verspreid.
  Wat ik ook lees in een paar reacties dat als kinderen deze woorden gebruiken, dat men dat door middel van slaan het de kinderen weer wil afleren. Suri’s zijn niet alleen goed in schelden maar ook in slaan.
  Als de volwassenen de fout eerst bij zichzelf gaan zoeken en het gescheld
  achterwege zouden laten dan hoeven de kinderen ook geen meppen te krijgen.
  Dan had Sharda Ganga ook geen toneelstuk geschreven met scheldwoorden.
  Think about it.


  Maak melding
 13. Saya,inderdaaad ter illustratie van wat kan en niet heb ik in reactie 8 scheld woorden geciteerd, en eigenlijk stoort het je ook,want het is je opgevallen.als het je niks deed washet je niet opgevallen,dan was je bij de inhoud gebleven.

  Ik denk dat de webmaster het voor dit keer heeft toegelaten. Waarom denk je dat er steeds staat,” je bericht moet nog gemodereeerd worden?”
  Omdat er in het verleden flink gescholden werd.
  ik scheld niemand uit in mijn stukje, net zo min als het artikel die zelf scheld woorden gebruikt voor de duidelijkheid. Maar het zal geen sinds de bedoeling zijn dat wij vanaf nu allle kranten artikelen met scheld woorden zullen vullen. Nee.Think about that.


  Maak melding
 14. Dit incident is kennelijk niet meer dan een botsing tussen culteren.
  In the Engelstalige landen is men doorgaans erg polite. In het Nederlandse taalgebied kom je vaak het tegenovergestelde tegen.
  Grofheid lijkt steeds meer de norm en wij schamen ons er minder voor.
  Bovendien lijken Surinamers meer op Nederlanders dan zij wellicht denken of dan hun lief is.


  Maak melding
 15. Lafu, mijn reactie nr.14 is niet bedoeld om jou negatief te bekritiseren. Ik haal duidelijk uit je reactie naar voren dat jij het ook niet goedkeurt als het om het gebruik van scheldwoorden gaat.
  Maar een toneelstuk is vaak bedoeld om het echte leven weer te geven en dat heeft Sharda Ganga ook willen doen.
  Jammer dat zij niet is begrepen. Jammer dat men niet heeft willen inzien dat er een moraal in het toneelstuk zit opgesloten.
  Ik heb eerder op de avond naar Rayman is laat gekeken. Hij gebruikte ook een scheldwoord, die ik niet zal noemen.
  Daar ligt men dan dubbel om, maar op het toneelstuk van Sharda Ganga wordt veel negatief kritiek geuit. Dat noem ik meten met 2 maten.
  Wat ik duidelijk wil maken is dat volwassenen eens goed moeten nadenken, voordat ze scheldwoorden uiten.
  Trouwens er worden nog steeds krachttermen gebruikt in reacties.
  En mij zul je nooit horen zeggen dat voortaan alle media maar scheutig mogen omgaan met scheldwoorden. Het zal nimmer mijn goedkeuring dragen.
  Mocht je dat denken, lees dan nogmaals mijn reactie’s.
  Dat de maatschappij met de dag aan het vervlakken is, komt door de mensen.
  De maatschappij dat zijn wij zelf, dus geef de mij. niet de schuld, maar zoek die eerst bij jezelf.
  Think about all over.


  Maak melding
 16. Lafu denk je nu echt dat je door het gebruik van geweld postieve resultaten zult bereiken?
  Je kunt m.i. beter een mens, of die nou volwassen of kind is op een nette, beschaafde manier erop wijzen dat het gebruik van scheldwoorden immoreel is, dan door die persoon te slaan.
  Kinderen voed je niet op door slaag uit te delen (een tikje op de billen, dat kan nog). Kinderen hoor je dingen uit te leggen, kinderen hoor je bewust te maken wat goed en slecht is door met hen te praten.
  Maar ach Suri’s (uitzonderingen daar gelaten)denken dat je kinderen alleen met slaag kunt opvoeden.
  So Sad.


  Maak melding
 17. Get a life heeft kennelijk alleen BBC programma’s als referentie voor het engelse taalgebied.
  Eigenlijk hoef je alleen maar regelmatig naar Rayman is laat te kijken om te zien hoe al die beschaafde surneds of hoe je ze ook wil noemen genieten van grofgebekte engelstalige standup comedians uit alle delen van de engelstalige wereld.
  Over Jerry Springer-achtige talkshows wil ik het al helemaal niet hebben. Je hebt ze zat op de britse commerciele zenders. Zonder beeps.
  De zogenaamde english gentlemen bestaan alleen nog in stuiverromans. Ook niet in de West-Indies trouwens. Het jamaicaanse scheldwoorden repertoire is een stuk groter en kleurrijker dan de Surinaamse. De houterige “asshole, mother’s cunt en fucker” van Sharda Ganga zijn daar niets bij.

  Let wel ik wil hier beslist geen lans breken voor het gebruik van scheldwoorden. In tegendeel. Maar ik kan me voorstellen dat als je een bepaalde situatie wil uitbeelden het een stuk realistischer word als er wat krachttermen aan te pas komen. That’s life.
  En anders krijg je zotkomische teksten als van reactie nr 13. Maar volgens mij is het stuk geen komedie.


  Maak melding
 18. hhm als jij effe leest zeg ik ook het zelfde, je moet je platform waar je scheld kiezen.Ganga moet niet op carifesta uit schelden.Niemand zegt dat ze het voor eeuwig moet doen. Op Carifesta waar ook presidenten langs komen kan je het niet maken.Met scheld toch niet vies en vuil uit op VN vergadering. buiten die vergadering wel ja.
  Surinaamse scheldwoorden had ze ook kunnne gebruiken en niemand had geweten dat ze aan het uitschelden was.maar nog maals als ze dit op de televisie in suriname zou doen met de surinaamse scheldwoorden zou het ook niet geaccepteerd worden ,reality of niet.

  o en de rest lees reaktie 10 daar heb ik ook al over rappers en hun shows. dus je breng niks nieuws met je rayman verhaal.


  Maak melding
 19. Wat ik duidelijk wil maken is dat volwassenen eens goed moeten nadenken, voordat ze scheldwoorden uiten. zegt saya
  En dat moet je sharda ganga vertellen en dus zeg je precies wat wij zeggen.Carifesta is niet de plek voor sharda gangas toneel.

  Ik weet dat je reactie niet bedoelt als negatief ,maar het haalt wel mijn reaktie uit zijn context, voor al als je weet dat er steeds bij het plaatsen van een reaktie uw reaktie moet nog gemodereerd worden. Dus zelf waterkant.net houd zich bezig met grof taal gebruik. dus dan kan je niet doen alsof het zo abnormaal is van de carifesta organisatie.

  Lafu denk je nu echt dat je door het gebruik van geweld postieve resultaten zult bereiken? T.a.v uitschelden ja, mij scheld ze dan niet meer uit. wat denk je wel. O en ik voel me dan ook beter.Wat denk je dat terwijl iemand je uitscheld je ze kan vertellen dat het immoreel is.wat ze gaan die zin zonder krachttermen herhalen?
  Please.Ze gaan je vertellen dat ze met de werkelijkheid bezig zijn ,net zoals jij dat doet.

  Je kunt m.i. beter een mens, of die nou volwassen of kind is op een nette, beschaafde manier erop wijzen dat het gebruik van scheldwoorden immoreel is, dan door die persoon te slaan.
  Dat moet je ganga sharda vertellen,geloof je dat echt trouwens. Ik weet het al, iedereen weet het al,men doet het opzettelijk en het is onbeleefd.(het lukt mensen niet eens te vertellen dat drugs slecht is voor ze, je gaat moraal proberen)
  Een klap is sneller, laat die moeder of vader van dat kind de opvoeding doen en dat kind leren niet naar volwassenen te lopen en scheld woorden te uiten. Als hij niet leuk vind dat ik zijn onbeschaafd kind trap moet hij der of manieren leren of uit mijn buurt houden. Ik ben niet belast met morele lessen.hij kan ook langs komen dan krijgt ook hij wat, hij is nl hoogst verantwoordelijk voor dat gedrag van dat kind.

  Nu kijken:Lafu je rectie moet nog gemodereerd worden.


  Maak melding
 20. wat een hypocriete kull is dit. is een wereld deel waar sexualiteit van de straat stenen af druip. Vrouwen gekleed gaan op een manier dat je niet hoe te raden wat er onder hun kleding zit. mannen vaak meerdere vrouwen . whats in a word. latem ze zich druker maken over belangrijkere dingen, zoals het uitbannen van armoede en vrouwen imancipatie bevorderen. ganga heeft gelijk. dan het stuk niet laten doorgaan. niet buigen voor onverdraagzamheid. want degegen die hier op de site beweren begrip te hebben voor de trinidadiaanse standpunt, moeten zich afvragen of zij zich zouden laten beperken in hun vrijheid van mening

  kwakoe


  Maak melding
 21. Nou nou Lafu, wie geeft jou het recht het kind van een ander te slaan!
  Doe het maar Lafu, wedden dat jij dan zelf rake klappen zult krijgen en terecht, ook al ben ik tegen slaan.
  Voor de rest ga ik niet meer in op je reactie.
  Ben het eens met: danhoedan, bewise, dingens en kwakoe.
  Zij begrijpen de bedoeling van Sharda Ganga.


  Maak melding
 22. Ik heb nog nooit een toneelstuk in Suriname bezocht,waar er krachttermen voorkwamen,Sharda vergat,dat ze Suriname vertegenwoordigde.En voor zover ik weet ,gebruiken Hindustanen nooit krachttermen in het openbaar,zelfs in een film niet.Dus Saya,dat je volledig achter Sharda staat,zegt veel over je.Sharda probeerde niet alleen Suriname te schande te zetten ,maar ook de Hindustanen(ik ben er zelf 1).Ik ben absoluut niet voor Vene,maar in deze geef ik hem gelijk ,dat hij een stokje voor gestoken heeft.
  Als Sharda niet uit Ned.komt,dan probeerde ze de onbeschofte bakra`s na te apen,weg met dit soort lieden.


  Maak melding
 23. Rake klappen heb ik al gehad ,flink ook, het heet vechten.
  Wie geeft wie dan ook het recht me uit te schelden? En als een volwassenen of kind jou kind op straat loopt uit te schelden, en je ziet het ,ga ook jij klappen uit delen.weet ik zeker.

  Als ik thuis bij je kom en je kinderen zitten er bij, en ik begin als of we nog kinderloze vrienden zijn, die kletsen een verhaal te vertellen over mijn seksuele excapades en ik gooi er boven op ook nog scheldwoorden weet ik ook zeker dat je me op het matje roept. En als je dat niet doe ben je een slechte ouder.Maak je niet druk ik hou wel zelf rekening dat er kinderen bij zitten, en zal dus niet schelden.

  er word inderdaad in late night shows flink uit gescholden op de nederlandse tv en BBC,maar late night, ze zetten zelf porno in de late night tv.

  Wat ik duidelijk wil maken is dat volwassenen eens goed moeten nadenken, voordat ze scheldwoorden uiten. zegt saya
  je mag het absoluut eens zijn met zij die het eens zijn sharda ,terwijl je het niet eens bent met sharda.kan allemaal.
  Maar ik hoop dat sharda 2 versies van stuk maakt en het opvoert voor de verschillende doel groepen. Ik denk dat sharda ganga’s stuk bedoelt is om een boodschap te brengen naar tiener moeders of tieners of jongeren toe en niet alleen die oude garde die al tig kinderen heeft. Dan lijkt het me logisch dat je het stuk ook zodanig presenteert ook hen te bereiken.Er zijn nl ouders die hun dochter cq eventuele tiener moeder niet zullen sturen naar sharda ganga toneel om morele lesjes te leren, want dan heb je straks ook nog een scheldende tiener moeder op je dak, die het cool en realistisch vind.


  Maak melding
 24. Als anderen ordinaire taal uitslaan wil niet zeggen dat zij, Sharda Ganga, dat ook moet doen. Of springt ze ook van de flat als een ander dat doet? Er komen veel mensen op een toneelstuk af, die misschien onbewust geprikkeld kunnen worden. En na afloop verwacht ze dat ik haar de hand schud voor goede prestatie? ‘Tering, wat was je fucking goed vanavond, Sharda.’
  Nou, hier doe ik echt niet aan mee, hou me handen liever schoon!


  Maak melding
 25. Ik sta helemaal achter Sharda. Just do what you gotta do girl and go for it. Als 1 deur gesloten is zullen er andere deuren voor je open staan. Het stuk weigeren is niet het einde van de wereld. Wees ten alle tijden jezelf. In Suriname zijn er veel volwassenen en kinderen die vaak elkaar uischelden met krachttermen. Op school wordt ook bij het minste of geringste de leerlingen door leerkrachten gemept met een liniaal in hun hand etc. Zo zitten wij Surinamers nou eenmaal in elkaar. Er gaat geen zin voorbij of er zit wel een krachtterm in. Vooral als Surinamers zich opwinden. Dat is gewoon een feit. Ik vind het hypocriet om op zo’n manier als een losgeslagen wespennest Sharda aan te vallen. Over de hele wereld wordt er gescholden en mensen doen elkaar nu eenmaal na.Het is belangrijk voor een mens zijn ontwikkeling om assertief te zijn maar in Suriname kunnen ze ook overdrijven. Kijk naar jezelf en verbeter je eigen onvolmaaktheden, dan kom je veel verder dan je vinger maar naar anderen te wijzen en te bekritiseren. That’s bullcrap seen! Dat meki wang lo foe oenoe kondremang no e kong vooruit. Go for it Sharda en laat zien hoe het leven in Suriname kan zijn. Ik spreek uit ervaring. Realiteit is realiteit. Doe niet alsof je nooit hebt gescholden of gevloekt. Dat is nl. klinkklare onzin. Suriname moet goed zorgen voor zijn mensen. Dit kan veel beter. Laten we samen daar iets aan doen dan hebben we het tenminste over iets zinvols. De scholen zien er niet goed uit. Het voedsel en de zorg in bejaardentehuizen en ziekenhuizen moet verbeterd worden. De zorg voor alleenstaande moeders moet verbeterd worden. De sociale omgang met mannen en vrouwen moet verbeterd worden. Dit moet met de paplepel worden ingegoten. Bijv. Hoe hoor je een vrouw te behandelen en te respecteren. Is het verstandig om vreemd te gaan met o.a. de buurvrouw? Veroorzaak ik geen problemen voor mijn vrouw en kinderen. En ja zeker: Suriname is bekend met sex maar hoe zit het met de voorlichting? De zorg voor psychiatirische patienten moet verbeterd worden. Tja wat kan je d’r mee?…..In plaats van in een ontkenningsfase te blijven hangen en te doen alsof ons neus bloed, kunnen we beter de hoofden bij elkaar steken en ons land ontwikkelen. Er zijn zoveel mogelijkheden. Er zijn genoeg Surinamers overzee die graag de politieke partijen in Suriname wil ondersteunen met kennisoverdracht en trainigen zodat Suriname stabieler wordt. bv het Ministerie van welzijn en sociale zaken etc. Er zijn heel veel sociale projekten die wij aan Suriname kunnen overdragen. Dit doen wij met genoegen. Nodig ons uit en we zullen er zijn voor Suriname

  Elsira Hornberger Maatschappelijk werkster


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES