zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidNederlandse subsidie voor preventie HIV in Suriname

Nederlandse subsidie voor preventie HIV in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Nederlandse stichting Schorer krijgt 9,8 miljoen euro aan overheidssubsidie voor preventie van HIV en SOA’s bij homoseksuelen in o.a. Latijns-Amerika en Zuidelijk Afrika. In Suriname gaat Schorer werken met twee lokale projecten: de Stichting Mamio Namen Projekt (SMNP) en Surinam Men United. Dat schrijft Radio Nederland Wereldomroep.

Schorer houdt zich o.a. bezig met de gezondheid en het welzijn van homo- en biseksuele mannen en vrouwen in Nederland en in het buitenland. Het Surinaamse project Mamio Namen is een bekende van Schorer, want daar doet de stichting al een buddyzorg programma mee.

Volgens directeur Ferdinand Strijdhagen is aids sinds 2003 in Suriname de tweede doodsoorzaak. Vergeleken met andere landen rust in Suriname nog altijd een groot taboe op homoseksualiteit en er wordt volgens Strijdhagen heel weinig aan preventie gedaan, het voorkomen dat mensen HIV of aids krijgen. De subsidie van het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking is bedoeld om in Latijns-Amerika en in Zuidelijk Afrika een HIV/SOA preventieprogramma op te zetten.

opening
Fernandes Express
BODO Party

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES