maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNieuw onderzoek naar witwaspraktijken in Suriname

Nieuw onderzoek naar witwaspraktijken in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 sep – De politie onderzoekt momenteel een mogelijk verband tussen de recente vangst van ruim negentig kilo cocaïne en witwaspraktijken. Dit meldt de Ware Tijd. Aanleiding is de aanhouding op 24 augustus van RW, een zwager van oud-legerleider Desi Bouterse en twee andere mannen door de Narcoticabrigade en het Arrestatieteam.

Er is voldoende reden gevonden voor inschakeling van het Bijzonder Onderzoeksteam van de politie, dat een officieel witwasonderzoek is gestart. Er zijn enkele bankrekeningen geblokkeerd, waaronder die van naaste familieleden van RW. Vermoed wordt, dat met drugshandel verdiend geld op deze rekeningen is gedeponeerd. De hoogte van de bedragen is nog niet prijsgegeven.

Het grootste deel van de cocaïne is in beslag genomen tijdens invallen op twee adressen in Paramaribo. Aanleiding was de aanhouding van één van de verdachten, die een partij in zijn auto vervoerde. Bij de invallen zijn de twee anderen aangehouden. Vijf kilo zou al verkocht zijn. Wie de kopers zijn, is nog niet achterhaald. Het politiedossier is doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

22 REACTIES
 1. /* sarcasm enabled */
  Hmmm, witwaspraktijken die onderzocht worden? Wordt Gilds ook niet onderzocht voor witwas praktijken?
  Ik zie al dat deze RW een van deze dagen tot regerings adviseur benoemd zal worden.
  /* sarcasm disabled */


  Maak melding
 2. wat lullen jullie,ga gilds en balesar vast oppakken dan hun jullie van de gewapende macht zijn ook allemaal schruken.doen jullie beter iets in het verkeer of vechtpartijen uit elkaar halen lijkt me beter.


  Maak melding
 3. Je wordt toch wel ziek van de verbanden die men trekt naar Bouterse, knowing that the story will sell. Natuurlijk om het vuur rond Gilds/Balessar te doven of tenminste te smoren.

  De achterbuurvrouw van de nicht van de man die een verhouding heeft met de schoonzus van de broer van de vrouw die een kennis is van de overbuurman van Bouterse! Sjeeeeezzzz!!!


  Maak melding
 4. ha ha ha als donkere mensen zich niet meer mogen witwassen dan weet ik het niet meer.
  Is een witwaspraktijk soms een praktijk waar mensen in suriname zich wit kunnen wassen??


  Maak melding
 5. Het is geen drugs: Het moet zijn, kan niet anders alles voor niks “WITBOI of “PIMBA”.
  Gaan jullie met dit soort verhalen Su. opbouwen.>>>>>>>>>> Vtje geef antwoord.

  Laat de boel voor de boel het land heeft toch geld nodig. mi gado mang!!!!!!!!!baja


  Maak melding
 6. Is de krant nu uitverkocht in Suriname, als we namen moeten noemen dan kan de hele politiek naar huis en om te beginnen bij de huidige minister van justitie en politie.
  Die oude stok helpt niet meer, ik was vroeger ook bang om te zeggen wie mijn familie van vaders kant of moeders kant was.
  Nu weet ik dat zelfs een gewone meid met een prins kan trouwen en dat de grote terroristen jager gewoon zaken doet met de terrorist zijn vader, ik weet nu dat de Nederlandsestaat ongestraft 15000 kilo cocaine mocht verhandelen om de economie in de begin jaren negentig een handje te helpen enz enz


  Maak melding
 7. Het gezeur over Desi Delano Bouterse wordt zo vervelend. Hebben ‘ze’ in Nederland en Suriname niets beter te doen?!

  Bijvoorbeeld er voor te zorgen dat de AOW/AOVérs en/of gehandicapten, na een al dan niet arbeidszaam leven, in staat worden gesteld om te ‘surviven’ in deze geglobaliseerde internet economie/mediacratie/maatschappij?

  Off topic

  En onschuldige kinderen opsluiten in een gevangeniscel is een misdaad tegen de menselijkheid. Göring en consorten hebben ze dedstijds, vanwege dezelfde misdaden, in Nürnberg opgehangen.


  Maak melding
 8. De apen komen uit de mouwen.
  Je moet maar en kwartje laten vallen en dan, dan zie je meteen wie wiens belang dient.
  Logica is dat 2 mensen zijn opgepakt. Ze verhandelen een heel ziekmakende spul voor de hele gemeenschap van Suriname.
  Ze maken de hele Jeugd van Suriname Kapot.
  Ze worden rijk ten koste van een hele gemeenschap.
  En dan reageren de mensen niet daarop.
  Nee.
  Ze reageren meer op de naam die genoemd wordt.
  Wat een walgelijke vertoning.
  Wie zijn al de kinderen van de toekomst die verziekt worden met de coke in Suriname vergeleken met een versleten Bouterse die gekozen als parlementslid niet eens in het parlement verschijnt.
  Wat is zijn salaris geweest om zo Rijk te worden.
  Armoedezaaiers dat ze zijn.
  De tijd zal leren.
  De Hemel en de Hel is hier op Aarde en nergens anders.
  Alle plussen en minnen worden uiteindelijk een nul.
  Daarom is de aarde ook een nul.


  Maak melding
 9. Barca:het zijn grapjes of “M.O.P.jes”.De Witboi is niet voor de bevolking, of niet, of zijn ze zo dom….(koopkracht zwak.)
  Die het willen kopen hebben $ of E


  Maak melding
 10. De kop suggereert witwaspraktijken in het algemeen.
  Maar …. dat is niet zo. dan vraag ik me af welk oud onderzoek er naar witwas praktijken was voor die in het artikel genoemde personen.Het lijkt wel hun eerste keer als je het artikel leest.
  misschien bedoelt men met nieuw, het onderzoek naar Gilds zijn praktijken. Men had ook kunnen schrijven:zwager van bouterse en bouterse was vroeger vriend van Gilds,die nu nog steeds vriend is van Venitiaan..Dan zien we een duidelijke keten. Venitiaan,gilds, goede vriend van Somo en Ram.


  Maak melding
 11. alleen stomme reactie’s van stomme mensen alleen reactie 12 en 7 zijn interresant onze arme jongeren worden ten gronde gebracht door geld gierige en materialistische mensen wat heeft véné daar mee te maken is bouta zo onschuldig een vos verliest wel z’n haren maar zijn streken niet;en het zijn al deze mensen die beweren van su te houden jammer but god will no and god bless our children


  Maak melding
 12. Als je gezonde kinderen en opgeleide kinderen wil dan moet je ze dat ook geven en ook een goede huisvesting waardoor ze graag in huis zijn om huiswerk te maken.
  Ik kan me dan ook niet voorstellen dat de suggestie wordt gedaan alsof er mensen zijn die cocaine goedkeuren, nee ze keuren het beleid niet goed.
  Wie schuldig is moet boeten, maar niet met verhalen komen dat hun kennis niet verloren mag gaan.
  Dan had Hitler ook kennis!!!!!!!!!!
  Idi.Amin ook en ga zo maar door……..


  Maak melding
 13. Het witwassen intereseert mij niet. 38% afhouden van de AOW vind ik belachelijk. We hebben zo hard en jaren gewerkt voor een beter leven en de soc. premies hier betaald. Wat gebeurt er onze geld wordt afgepakt.
  Dat vind ik witwassen van de regering.


  Maak melding
 14. wat heeft Vene er mee te maken? vraagt aurelie
  hij is verantwoordelijk voor het land, hij laat toe dat dit alles gebeurt . Hij benoemt Gilds.

  O en by the way voor de goede orde die drugs word niet voor de lokale markt verkocht ,maar aan andere bonsjes die bolletjes slikkers ronselen. Het is bedoelt voor export, dus elke keer weer zeggen die arme jongeren,die arme jongeren is gewoon opzettelijk sympathiek proberen over te komen.


  Maak melding
 15. Cocaine was voor dat men Amerika ontdekt had.
  Dus vanwaar!!!! komt de kwade geest.
  Denk/Zie Coca-Cola: zij die het weten, weten het.
  Boze reacties Think Twice or more times.
  Dan kan je het begrijpen,vraag is de Indiaan
  verslaafd nee toch en waarom zal de arme man of vrouw zijn vingers aan branden dom of niet
  Het is een centen kwestie: Sorry “GELD”
  En dat mag van je rijke ooms niet


  Maak melding
 16. Kan ik ook niet begrijpen waarom bouterse naam er bij moet, wat voor verband wordt er mee hier gekoppeld?als ik bouta was had ik de politie en de krant voor het gerecht gesleept voor het plubiceren van zijn naam in de krant zonder toestemming van hem.nee suriname is op sensatie beluste ,de politie wil koste wat kost hem voor schud zetten . ik als oud millitair kan begrijpen dat de politie nog ff wil afreken met hem niet te vergeten ik was er ook bij toen ik tegen die agent zij ga op de grond liggen 1980.net als een klein kind met trillende benen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES