zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit NederlandHogere plaats kandidatenlijst voor Laetitia Griffith

Hogere plaats kandidatenlijst voor Laetitia Griffith

-

Does Travel - naar Suriname

De leden van de VVD hebben het liberale Tweede Kamerlid Laetitia Griffith een hogere plaats op de kandidatenlijst gegeven voor de parlementsverkiezingen van 22 november. Het partijbestuur zette Griffith op plek negen, na de ledenraadpleging staat ze op vijf. Ze verdringt officier van justitie Fred Teeven naar plaats zes.

Dat bleek gisteren bij de presentatie van de definitieve kandidatenlijst. De leden konden zich de afgelopen weken uitspreken over het advies van het partijbestuur. Griffith zat van 2003 tot 2005 in de Tweede Kamer en was een van de bekende woordvoerders op het gebied van justitie. In juni 2005 vertrok ze naar Amsterdam, waar ze wethouder werd.

Na de gemeenteraadverkiezingen in maart 2006 kwam de VVD niet meer in het college en keerde het uit Suriname afkomstige Kamerlid weer terug. In 2004 werd Griffith door journalisten uitgeroepen tot politiek talent van het jaar.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

30 REACTIES
 1. Mevrouw Griffith is een intelligentie en integere dame en ik wens haar dan ook het beste zowel prive als in de politiek. Ik vraag me achter af hoeveel invloed ze heeft in de politiek en het bestuur? Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat dit weer een politieke zet is van de VVD om zwarte kiezers te trekken? Rutte zegt dat de VVD een partij wil zijn voor iedereen, maar het is altijd de partij voor de rijken geweest en ik vraag me af of dat zal veranderen.

  Wat de verkiezingen betreft zou ik tegen iedereen stemmen, dat is je recht en ook de enige manier om veranderingen teweeg te brengen. Wees kritisch en stem niet op iemand vanwege zijn/haar achtergrond. Kies een partij die je belangen behartigt en als je dan toch wil stemmen op iemand vanwege een achtergrond zoek die dan op in de desbetreffende lijst.

  Wereldburger ofwel JohnnyBeGood


  Maak melding
 2. Zou het mogelijk zijn dat dit kamerlid dan ook iets doet aan de hoge telefoonkosten die providers rekenen voor bellen naar Suriname? KPN loopt voorop en rekent voor naar Suriname bellen per minuut meer dan een hele euro. Zag al surfend op het net dat de 0900 providers het ook niet voor minder dan 20 eurocent per minuut aanbieden. Dat het lager kan dan KPN bewijzen de 0900 nummers dus wel, maar 20 cent per minuut is nog veel te duur. Volgens info wonen er ruim 2- a 300.000 mensen van Surinaamse afkomst in Nederland die heel veel bellen en gebeld hebben met hun moederland. Natuurlijk een prachtig commercieel object voor de providers maar tevens asociaal om zulke prijzen te rekenen.
  Misschien ben ik verkeerd ingelicht en zijn er providers die lager dan 20 cent per minuut aanbieden?
  Hoewel ik de indruk heb, dat de VVD allen maar staat voor de hoger opgeleide burgers die meer dan gemiddeld hebben te verteren.


  Maak melding
 3. ik hoop niet dat ze deze vrouw gaan gebruiken ,om hun stemmen binnen te halen.want mensen het is jammer om negatief te zijn ,maar het lijkt er wel op.dat zou ik erg jammer vinden als dat zou gebeuren.


  Maak melding
 4. Ik ben geen VVD’er zelfs geen sympathisant dus zal ik niet op de VVD of Laetitia stemmen. Politiek zullen we waarschijnlijk nooit helemaal op één lijn liggen maar dat is helemaal niet erg. Politieke meningsverschillen moeten er zijn en zijn m.i. juist gezond voor een goede ontwikkeling.
  In elk geval ben ik er zeker van dat ze als mens en politica ons surinamers niet te schande zal maken. Met de eerste zin van JohnnyBeGood ben ik het 100% eens. Verder moet ze gewoon haar eigen instincten volgen en er het beste van maken.
  Laetitia, sterkte in de kamer, wees jezelf en laat blijvend van je horen.


  Maak melding
 5. Mi blaka bromki Griffith,

  Alvast gefeliciteerd. En natuurlijk ben ik blij wanneer ik merk dat het goed gaat met onze bradas en sisas abra watra. Vandaar dat wij ons ook hard inzetten voor het bewustzijnsproces.

  Maar we moeten verder kijken dan ons neus lang is, en verder denken als groep, alvorens voortijdig over te gaan tot feesten alsof dit succes van sisa Griffith ook een succes is van de totale Surinaamse gemeenschap. Maak die fout niet, think again!

  Ik ben van mening dat wij niet meer in een tijd leven waarbij wij infeite gedwongen worden genoegen te nemen met het weinige zoals een gestreelde ego.

  In het Suriname van toen, was men lang blij wanneer je bij je familie in Su kwam en werd de rode loper automatisch voor je uitgerold, alleen maar omdat je uit “Holland” kwam.

  Tegenwoordig is het; “wat heb je voor ons meegebracht”, omdat de mensen bewuster geworden zijn. Uit Holland”, so what!!.
  Wat is de toegevoegde waarde van je komst uit Holland voor je familie in Suriname.

  Wat is de meerwaarde van je komst uit Holland of uit welk ander land dan ook, voor de ontwikkeling van Suriname en/of de Surinamers.

  M.a.w. wat voor belang (direct of indirect)heeft de Surinaamse gemeenschap in het bijzonder, aan het succes van sisa Griffith.

  Waarom wil men feesten, waarvoor de rode loper uitzetten. Wat heeft die Surinaamse gemeenschap eerder direct of indirect aan het persoonlijk succes van sisa Griffith gehad, en wat zal zij nog meer krijgen met dit succes nu.

  Wordt het geen tijd dat ook wij hier in Nederland die houding van onze bradas en sidas in Suriname gaan overnemen, of van gaan leren, door ook gezamenlijk te gaan roepen van:

  GRIFFITH ME SCHAT, AY BAYA, WAT HEB JE VOOR ONS MEEGEBRACHT!!!!!!!!!?????!!!!!????!!!!?

  Think again!


  Maak melding
 6. Ik ben een Surinamer en vind dat Buitenman de Surinaamse KRABBEN-MENTALITEIT hanteerd.Benoem reele materies die je gerealiseerd wil hebben en stuur het naar mevr.Griffith dan pas kan je haar waardigheid cq meerwaarde toetsen. Is zij niet meer waard dan Tara van jullie? Dus komop jongens wat let jullie opbouwend kritiek te leveren? of zijn jullie tante’s geworden’
  NANGA SAFRIE KAW E GA PING.
  BROKO STONG.


  Maak melding
 7. Mvr.Griffith heeft de kans gehad,in Amsterdam,om wat aan de werkloosheid onder de Surinaamse jongeren te doen,maar neen deed ze niet.Griffith is lang blij dat ze op de kandidaten lijst is geklommen,alles voor eigen eer en glorie.Dat mens doet alsof ze niet , vooral de zwarte gemeenschap van Ned.vertegenwoordigd,zo ook Hirsch Ali die mocht zich ook niet bemoeien met het asielbeleid,kop houden was het van de VVD,stemmen trekken en verder niets.
  Griffith vergeet dat het de VVD was die tegen de komst was van de Surinamers voor de onafhankelijkheid van Suriname,daarom zal ze nooit in mijn aanzien stijgen,haar hele gezicht straalt schijnheiligheid uit,ik heb haar nooit en te nimmer voor haar volk zien/horen opkomen,soms denk ik dat ik blind ben,is ze nou wit of zwart?????
  Tja misschien vindt ze het leuk om mis/gebruikt te worden door die witten van de VVD.Geef mij maar de SP,die komen tenminste op voor de minderheden,want dat zijn alle allochtonen,heeft iemand soms,Griffith 1x gehoord,dat ze zich opwerpt voor de allochtonen????? Kom vertel het.


  Maak melding
 8. Mr. Laetita Griffith – een van oorsprong Surinaamse vrouw – werd eerst uit de Tweede (ivoren) Kamer ‘weggebonjourd’ naar Amsterdam – en nu wordt ze weer teruggehaald door diezelfde VVD’jers – louter om ‘allochtone’ kiezers te trekken. Neo-kolonialisme pur sang – mijnsinziens.

  En wat ‘de’ allochtonen betreft: zij doen er, opnieuw mijnsinziens, verstandig aan om bij de komende verkiezingen op de CU of de SP te stemmen.

  Oké, ik ben een bakra – dus wat weet ik nou van die (Surinaamse) aangelegenheden.

  Volgens mij is de combinatie PvdA-CDA-SP-CU dé combinatie om Nederland naar de 22e eeuw te leiden.

  Toch, Wereldburger?


  Maak melding
 9. Letitia Griffith wordt eventueel minister van BUZA of Jusititie en Politie.Kan ze tenminste haar Surinaamse collega’s Keteldijk van buza of Santhokie van J&P wat politiek bijscholen.


  Maak melding
 10. Leuk!! Leuk!! “een leuke meid”:Maar helaas je krijgt mijn stem niet( Je weet die partij van is een hardnekkige club) dus, mi di tan farawi)soso lobi ma zondro mi sting.Dag beauty

  Ahi-boi


  Maak melding
 11. Ik kan jullie nu al zeggen dat Mw.Griffith gekozen is door het electoraat en nimmer zich zal storen en mogen storen inzake problemen van Surinamers.
  Dat is politiek, zie het maar zo dat mw.Griffith militair is in Nederland en naar Suriname wordt gedetacheerd om het belang van Nederland te dienen.
  Ze zal toch op je moeten schieten ondanks haar kleur of die van jouw of mij.


  Maak melding
 12. Laetitia toch….Wat doet zo’n mooie Surinaamse kolibrie in een deze slangenkuil??? Surinamers zouden zeggen…een kuil met aboma’s!!!! Is het gebeuren rond Ayaan Hirsi Ali geen reden om nog eens na te denken? Is uw paspoort getekend? Ik hoop alleen niet door Rita Verdonk!!!!!


  Maak melding
 13. Griffith heeft bewust gekozen voor dit land en het is haar plicht de belangen van nederland overal ter wereld te behartigen.Haar kleur,cultuur en godsdienst dienen als decor: dat is pas politiek !In meeste landen,o.a.suriname zijn kleur,cultuur en godsdienst komen op de eerste plaats,daarna politiek.Politiek is meer een hobby dan serieuze zaak in suriname.Er is genoeg keus,dus..!


  Maak melding
 14. Bakra en Radja,
  In mijn eerder geplaatst stuk heb ik in mijn laatste alinea geprobeerd voorzichtig aan te geven, dat de bevolking van Nederland, allochtoon of autochtoon van dit kamerlid niets of niet veel moet verwachten.
  Ben half Surinaams en half Nederlands, maar dit is nooit een punt geweest voor mij of mijn omgeving tot de VVD – met name mevrouw Verdonk – ervoor zorgde dat er niet alleen een onderscheidt kwam, maar dat dit ook nog eens flink werd aangedikt.
  Hiernaast is het zo, dat de VVD inderdaad door de jaren heen erom bekend staat voor de rijken en of de hoog opgeleide Nederlandse bevolking te zijn. De rest – bijvoorbeeld lager geschoolden, mensen die TERECHT in de AOW terecht kwamen – zo kan ik nog even doorgan – kunnen wat hen betreft doodvallen.
  Trap niet in de verkiezingsstunts van de VVD en ook niet in die van die CDA gluiperds – stem voor een frisse wind. PvdA, SP, Groen Links, Christen Unie, SGP maakt niet uit, maar niet op hen. Je weet nu immers hoe ze “regeren”.


  Maak melding
 15. Wordt ze minister,dan zou ik het toe juichen,Griffith,mag de belangen niet behartigen,ze staat op de lijst enkel om,tja,zwarte kiezers te trekken,dan gaat ze de 2e kamer in,en vreten uit haar neus,sommige allochtonen doen er alles aan om de kont van de blanken schoon te likken.
  Het is net alsof Griffith een hekel heeft aan haar prachtige kleur,ik zeg/typ dit,omdat ik haar gezien had bij villa Felderhof tjeeemig,wat een bounty zeg,ze vermeed,het om te duidelijk te zijn over haar afkomst.


  Maak melding
 16. Brada noso sisa Broko ston(g),

  Mijn kritiek gaat niet perce naar sisa Griffith als persoon. Maar kijkt u zelf naar de positie van Afro-Surinamers nu in deze Nederlandse gemeenschap, en vooral in Amsterdam Zuidoost. En vertel mij, staat dit in relatie tot het kader die wij al die jaren ingezet hebben binnen de locale en landelijke politiek?

  Toen bij mevr.Elvira Sweet werd geklaagd door de bewoners van Amsterdam, dat zij nauwelijks wat doet voor haar achterban. Weet u wat ze toen zei; ‘Ik ben geen stadsdeelvoorzitter voor jullie alleen, maar van 130 culturen’. En de kous was af!! Maar wat bedoelt ze te zeggen: ‘jongens bedankt voor jullie steun, en……… ik zie wel wat ik voor jullie kan doen. De bewoners wachten nog steeds….. in de rij bij een voedselbank. t’is toch een smeerlappen streek ?!

  Maar wat wij vergeten als Sranamans is dat de mensen onder supervisie staan van hun witte bazen. Mevr. Sweet zit in een witte partij, alwaar het racisme, nogsteeds sterk aanwezig is en altijd al huis gehouden heeft.
  Onze hoogopgeleiden worden niet geronseld om onze belangen te behartigen, anders was onze positie in deze maatschappij momenteel niet zo slecht. Kijk maar naar Amsterdam Zuidoost.

  En wiens belang heeft bijvoorbeeld Koffie Anan van de VN al die tijd behartigd. Is Afrika er beter op geworden, is de zwarte wereldburger erop vooruit gegaan? Wat ik bedoel te zeggen is, wees alert en nuchter. We leven niet meer in een tijd van zwart of wit. RACISME IS GEMUTEERD !!!.

  Tegenwoordig wordt zwart of kan zwart voor alles ingezet worden, behalve in het belang van zichzelf. Kijk naar de toestand afro-Surinamers in Suriname, en ‘wij hebben zogenaamd de meerderheid’!.

  Kei-harde beslissingen worden veelal zogenaamd door zwarten genomen, maar slechts in opdracht van hun witte bazen, omdat ons kader kan kiezen of delen; Huisje, boompje beestje of idealistisch denken, maar hoe dan, in een wit gedomineerde organisatie of politieke partij?

  En veelal vervreemd ons hogerkader van ons op den duur hoe hoger ze komen en verkiezen vervolgens eerder een witte man of vrouw. Zogenaamd als strategie, maar dat lijkt mij stug, niet altijd een uiting van hun minderwaardigheidscomplex mijns insziens.

  Dus brada noso sisa, think again,
  Star je niet blind op iemand omdat die uit je eigen groep komt. Die tijd is reeds voorbij. Ga na wat iemand eerder voor jou of je groep of ter verbetering van je positie gedaan heeft. Maak je beoordeling opgrond daarvan en kies.Maar bijvoorbaat blind kiezen omdat die persoon uit je eigen groep komt, lijkt mij naief, zelfs kortzichtig.

  Leer om een gezond wantrouwen aan de dag te leggen, wees nuchter,wijs en dan blij zijn voor sisa Griffith,

  zeg ik dan maar zo.


  Maak melding
 17. Wat zijn jullie allemaal weer negatief en ook nog discriminerend.Politiek is politiek.Het gaat niet om de persoon of volk,het gaat om een partij(macht)om anderen hun belangen te behartigen of om het tegen te werken.Het is altijd een spelletje.Dus maakt je je niet druk met Griffith of zij aan de kant van rijken,nederlanders,surinamers en GUYANEZEN is,moet het geen probleem zjn voor jullie.Zorgt ervoor dat jullie in alle zaken goed moeten handelen.Wie goed handelt, heeft niks om te vrezen.En als je goed handelt,zal je het ook goed hebben.Elk mens heeft zijn/haar eigen keuze.Ook voor Griffith en ook voor ons allemaal.Elk partij heeft zijn eigen nukken(positieve/negatieve)Er bestaat geen volmaakt partij in deze wereld.Sta even stil en kijkt naar de spiegel en wat ziet u.Beseft nu dan wat uit je mond gaat komen.Positief of Negatief.


  Maak melding
 18. Proficiat mevrouw Griffith! Wel een opmerking:
  Binnen de VVD zijn 2 kampen ontstaan. De Rutte kamp en de Verdonk kamp. M.i. behoort mevrouw Griffith tot de Rutte kamp. De VVD is niet instaat op dit moment mevrouw Verdonk vaarwel te zeggen vanwege haar gevoerd beleid (hard en onmenselijk). Dit kan namelijk een halvering betekenen voor de partij. De racistische aanhang van de VVD zal voor mevrouw Verdonk kiezen en de partij vaarwel zeggen. Het idee ontstaat bij mij dat mevrouw Griffith een hogere plaats toegewezen krijgt, om meer stemmen binnen de allochtone (raar woord!) gemeenschap te halen. Helaas mevrouw Griffith; een stem voor u, is een stem voor de VVD en een stem voor mevrouw Verdonk. Juist ja, dat laatste pas ik voor. Mijn stem krijgt je nadat de VVD gezuiverd is van al die racisten. Steun Rutte in zijn doel de partij te zuiveren.


  Maak melding
 19. mevrouw Griffith doet gewoon haar ding en zo te merken met succes. Ik denk dat het haar daarom worst zal wezen, wat hier allemaal over haar wordt beweert. En gelijk heeft ze, ik doe ook mijn ding met redelijk succes en het zal me ook een worst wezen wat anderen over mij zeggen. Als een Surinaamse vrouw iets heeft bereikt door hard te werken, want geloof me, je krijgt het niet cadeau, dan proberen bepaalde figuren haar gelijk omlaag te halen. Ik heb nooit gehoord of gezien in bijvoorbeeld de media dat Griffith zich negatief over anderen heeft uitgelaten. Ik ben als “medebounty” trots op haar. Ik ben ook bruin van buiten en blank niet, maar wel Nederlands van binnen, tenminste grotendeels. Gewoon omdat ik in Nederland leef, en nederlandse ben. Maar ik moet me hoe dan ook zien te handhaven in Nederland. Bijvoorbeeld op het werk, waar er verschrikkelijk word gewedijverd. Maar ik maak me daar niet zo druk over, want men wedijverd met mij, maar ook de blanke collega’s doen dat onderling met elkaar. Dus uiteindelijk wordt ik niet anders behandeld.
  Griffith doet het in haar carriere gewoon goed en ik gun het haar, net zoals ik mezelf sicces gun. En ik gun trouwens aan iedereen het ultieme succes.


  Maak melding
 20. en trouwens al die mensen die zo negatief over Griffith schrijven gaan toch niet op haar stemmen, dus gelukkig heeft ze haar succes niet aan hen te danken. een lijsttrekker heeft mensen nodig die achter hem/haar staan, en geen mensen die contra zijn. Dus wat bereik je in dit geval met gal spugen? niets!, maar dan ook niets! Tenzij je er een kick van krijgt om gal te spugen, wat dat is natuurlijk ook mogelijk.


  Maak melding
 21. Eyyyy Megawatie ,how the hell are you anyway,om te komen uitleggen wat en hoe men kritiek levert,is dat enkel voor jou weggelegd dan??Want als ik al jou reactie`s hier lees,ben je vaak heel vaak negatief.Hahahahahahah medebounty????Who cares,je bent gewoon een Surinaamse ,op PAPIER ben je Nederlandse,hahahahahahahha je hebt hiermee geen respekt voor je afkomst zo te lezen.Ga dat aan de bakra vertellen,gegarandeerd dat hij/zij je met de nek aankijkt,als je,je zelf een Nederlandse zou noemen,ALLOCHTOON zullen ze zeggen,want dat ben je en blijf je,ik ben een geboren en getogen allochtoon,al heb ik een licht,heel licht getinte uiterlijk,ik ben een trotse SURINAAMSE.

  En Griffith is een meeloopster van de VVD,mag best gezegd worden.


  Maak melding
 22. ” Kijk naar de toestand afro-Surinamers in Suriname, en ‘wij hebben zogenaamd de meerderheid’!.”.

  Ik zou heel graag willen weten wat Buitenman bedoeld, met bovenstaande zin?

  Wil het soms zeggen dat de Afro-Surinamers, die de zogenaamde meerderheid hebben, het daarom ook beter moeten hebben dan de rest van de Surinaamse bevolking?

  Zo ja Buitenman dan ben jij dus werkelijk geen haar beter dan de anderen die jij beschuldigt van rascisme.

  Ik snap niet dat iemand die zich een heuse srananman noemt, andere surinamers, die niet
  van zijn afkomst zijn, niet betrekt in zijn reacties.
  Een echte srananman leeft mee met alle srananmans en pleit voor elke srananman, dat hij/zij het goed heeft zowel in Suriname als in het buitenland.
  Door iemand als Buitenman zal er never eenheid kunnen ontstaan onder de Surinaamse burgers.


  Maak melding
 23. Tora,
  Fijn voor jou dat je een trotse Surinaamse bent. Weet je, mijn collegas en vrienden van Autochtone nederlandse afkomst weten dat ik mezelf gewoon als Nederlandse beschouw, en ik ben nog nooit uitgelachen, integendeel. Misschien ligt het aan het soort autochtone Nederlander waar je mee in aanraking komt. Verder vind ik het weinig zin hebben om mezelf nog trotse surinaamse te noemen, omdat ik al bijna mijn hele leven in Nederland woon, en het zit er niet in dat ik ooit ga remigreren. Ik heb goede herrinneringen aan Suriname, maar ik vrees dat het Suriname die ik uit mijn prille jeugd heb ervaren niet meer bestaat. Als ik de meeste berichten hier op Waterkant lees, krijg ik in ieder geval die indruk. Weet je dat er hier in Nederland , geen onderscheid wordt gemaakt tussen een lichtgetinte allochtoon en een donkergetinte. Een zwarte is gewoon een zwarte, dus het heeft geen zin om hier je lichtgetinte huidskleur te benadrukken. Wat betreft die negatieve reacties waar je me van beticht, ik heb gewoon mijn eigen mening, en het staat iedereen vrij om mijn reacties negatief of positief te interpreteren.
  Ik reageer op de berichten, als ik dat wil, en die verbale agressie van forumleden, die menen dat ze zich op mij moeten afreageren boeit me niet.

  Het beste!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES