zaterdag, mei 25, 2024
HomeNieuws uit SurinameAfronding Surinaamse staatsbegroting in rap tempo

Afronding Surinaamse staatsbegroting in rap tempo

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 sep – De voorbereidingen rond de staatsbegroting worden in rap tempo afgerond. De verwachting is dat de begroting keurig op tijd ingediend kan worden bij het parlement. Om 2 oktober te halen wordt nu koortsachtig gezwoegd en geploegd op het hoogste niveau. Een eerdere deadline is niet gehaald, omdat het ministerie van Financiën nog wat rekenwerk te verrichten had.

De ministerraad heeft als noodoplossing een extra bijeenkomst gewijd aan het wetsvoorstel Begrotingen 2007. Nu de ministerraad het wetsvoorstel heeft goedgekeurd, is formeel de Staatsraad aan zet. “Wij wachten niet en werken parallel. Vooruitlopend op de goedkeuring waren we al gestart met de voorbereidingen”, zegt ondervoorzitter Roberto Baptista, van de Staatsraad tegenover de Ware Tijd.

Het wetsvoorstel is in behandeling is genomen nog voor de ministerraad zover was. Informeel is dus omgekeerd gewerkt. Dat er slechts enkele dagen speling gegund wordt, is niet ongebruikelijk. “Het is altijd zo geweest. Alleen krijgen we de laatste jaren de begrotingen wel redelijk vroeg”, aldus Baptista. In de Staatsraad zijn politieke partijen vertegenwoordigd, die parlementszetels bezitten, evenals de vakbeweging en het bedrijfsleven.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES