zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname wil meer uit deals met multinationals

Suriname wil meer uit deals met multinationals

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 sep – Suriname wil meer uit deals met multinationals. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Van fouten moet worden geleerd. Als in de toekomst onderhandeld wordt, zal zoveel mogelijk getracht worden internationale inzichten mee te nemen. Gebrek aan zulk inzicht heeft duidelijk zijn stempel gedrukt.

Dat wordt nu ervaren in de nasleep van de verkoop van het Canadese Cambior, inclusief de goudmijn in Brokopondo. Voornamelijk dankzij de mijn is Cambior verkocht met miljoenen dollars winst. Suriname houdt er niets aan over. “Als inderdaad anders onderhandeld was, hadden we misschien meer gehaald, maar ik zal niet zeggen dat het een verkeerde deal was”, zegt Rusland.

De overeenkomst met Cambior is gesloten onder zijn voorganger. Er is toen niet ingegaan op het aanbod om aandelen te kopen. Critici spreken van een domme zet. Rusland sluit herhaling uit als binnenkort onderhandeld wordt met multinationals in de goud- en bauxietindustrie. Onder meer de internationale handel in aandelen wordt flink onder de loep genomen “voor maximaal profijt.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Zei men voor de verkoop aan iamgold ook, pecies dezelfde kop was er al maanden geleden.toen zei men het om dat cambior winst gemaakt had.
  Iamgold koopt, Moenne zegt gebrek aan visie , en vandaag zegt de minister het zelf.Vertel het volk,minister, is er ook niks te halen uit sarakreek?Hebben jullie dat ook feitelijk al weggeven?


  Maak melding
 2. ik ben ontzettend blij en opgetogen voor de Surinaamse Politiek, die dit bewust zelf jarenlang hebben gewild, het surinaamse volk heeft nooit iets van geprofiteerd. De politiek kan het nooit meer goedmaken voor mij en aan het surinaamse volk. eigenlijk past het heel mooi om in het onstane put van de goudmijn het hele parlement in te begraven, en kan de Surinaamse samenleving EINDELIJK met een schoon lijn beginnen aan een NIEUW suriname………..


  Maak melding
 3. Het Surinaamse volk kan pas met een schone lei beginnen als de NPS-VHP tandem samen met Desi Bouterse is begraven in de mijn.

  Een vaarwel van de oude politiek en de coup.

  Gelukkig is degene die zichzelf Surinamer kan noemen.


  Maak melding
 4. in sur genieten maar bepaalde personen van de natuurlijke rijkdommen en/of halen daaruit ook nog profijt om namens de staat te handelen.ACHTERAF BEKEKEN IS DAT DUIDELIJK Oomdat er altijd foutief blijkt te zijn gehandeld.Niets is daarvan waar ding ma p… p… nak ding slag keba en wie e soengoe ko moro nanga moro diepie


  Maak melding
 5. Rusland komt uit het zelfde kamp dat zijn 60e verjaardag onlangs heeft gevierd evenaals zijn voorganger die de uitverkoop heeft gehouden(dit zijn ook de verdiensten van het 60 jarig bestaan).Dat hij nu tot nieuwe inzichten komt is een verdienste van de gebroeders Jethoe.Maar of hij ook de inzichten of beter gezegd hetgeen de Jethoe’s schrijven ook daadwerkelijk kan vertalen in gunstige deals valt te bezien.Als hij bij voorbaat heeft gekozen voor Suralco en Billinton geeft al genoeg reden om te twijfelen aan zijn capaciteiten.De regering wordt trouwens overbevolkt door leraren en docenten die geen kaas hebben gegeten van de internat.kap markt.Ze weten niet dat ze het niet weten.


  Maak melding
 6. Nogmaals,

  Het zijn geen ondernemers, geloof mij nou. Gewoon ‘snelle jongens’ die het voor een habbekratje doen met die multinationals.

  Kan ’t ze wat schelen.

  De Onafhankelijke Republiek Suriname is voor de oude politiek nooit een uitdaging geweest.
  Eerder een goudmijn voor eigen belang.

  Deze “heren” hebben nooit een ontwikkelingsvisie t.a.v. de Republiek Suriname gehad. Ze zijn nooit met de tijd meegegaan ‘kijk naar iemands houding en ik zal je vertellen wie je bent’.

  Je hoeft alleen maar te kijken wat zij met die drie 4/10 miljard ontwikkelingshulp gedaan hebben, op een bevolking van nog geen 300.000 Surinamers, die kwasten.

  En worden ze nog woedend ook als anderen een brug willen bouwen over de Surinamerivier.

  Ma, na fa gogo tan, na so kamisa e weri.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES