donderdag, februari 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse jongeren willen actie tegen rape drugs

Surinaamse jongeren willen actie tegen rape drugs

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 26 sep – Er moet onmiddellijk actie worden ondernomen tegen de handel in rape drugs. Dit stelt het Nationaal Jeugdparlement, NJP. De regering zou direct actie moeten ondernemen tegen het toenemende gebruik van deze drugs, waar menige jongere reeds aan ten prooi is gevallen.

Er moet paal en perk worden gesteld aan het gemak waarmee het spul te verkrijgen is, soms zelfs in de supermarkt. Volgens het NJP vormen de drugs een gevaar voor het welzijn en de ontplooiing van de jeugd. Voor de overheid is er werk aan de winkel. “Met name de ministeries van Justitie en Politie en Handel en Industrie moeten onmiddellijk actie ondernemen”, stelt het NJP.

Aanleiding voor de oproep vormen berichten uit medische hoek. Er hebben zich de laatste weken een aantal jonge vrouwen aangemeld met sporen van verkrachting. In de meeste gevallen kan het slachtoffer niet aangeven wat haar precies is overkomen. Het NJP wil strakkere wetgeving en voorlichting over de gevaren van rape drugs. Ouders en verzorgers worden opgeroepen om alert te zijn.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

5 REACTIES
 1. NJP,

  jullie zeuren. IPV dat jullie de jeudigen voorlichting geeft omtrent wat de gevolgen zijn van deze produkten. Het is aan de jeugd zelf die moet weten hoe te handelen. Ga je elke dag naar party`s n met alles meegaan dan moet je zelf uitzoeken.


  Maak melding
 2. Aan Kuifje en JRC,

  Natuurlijk is het de verantwoordelijkheid van de jeugd zelf, maar betekent het dan dat de Overheid en ministerie niets hoeft te doen? Gebruiken van drugs is ook eigen verantwoordelijkheid, maar de regering neemt toch ook wel acties?

  Het maakt niet uit hoe oplettend je ook bent, het is verdomd makkelijk om de “rape drugs” in iemand glasje te zetten, zonder dat hij/zij het opmerkt. Ze zijn smaakloos en kleurloos. Een kleine hoeveelheid is al genoeg om een knock out te bezorgen.

  Wil je misschien daarom dat er geen aktie moet worden ondernomen, Wim?


  Maak melding
 3. Het tegengaan van misdrijven gepleegd met behulp van rape drugs is een zaak van iedereen, de regering, het volk, voorlichters etc.
  Zoals aangegeven moet er hierover voorlichting gegeven worden, wat de rape drugs zijn, wat ze kunnen doen, hoe ze eruit zien etc.
  Van justitiele kant moet natuurlijk de verkoop, import gecontroleerd worden.
  Mogelijke slachtoffers moeten direct aangifte doen en de politie moet alert zijn dat bij verkrachtingen met mogelijk rape drugs direct in te grijpen. welke rape drugs zijn er in Suriname en hoe kan men het detecteren bijv. bloedtest bij het slachtoffer.
  Voorlichting zal ook te vinden moeten zijn in de landelijke bladen, op t.v. en op de scholen.
  Ik denk niet dat we veel meer dan dit kunnen doen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES