zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijBinnenlandbewoners Suriname sceptisch over hulp

Binnenlandbewoners Suriname sceptisch over hulp

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/BROWNSWEG, 26 sep – Bewoners van het Marrondorp Brownsweg, in het district Brokopondo, zijn maar moeilijk enthousiast te krijgen voor een nieuw ontwikkelingsproject. Dit bleek tijdens een introductiebijeenkomst met Stinasu, dat vijfenzeventigduizend dollar beschikbaar stelt voor lokale projecten. Teleurstelling lijkt een voorname drijfveer.

Eerder is veel meer aangeboden, zonder dat de gemeenschap er echt beter van geworden is. Het Global Environmental Fund van de UNDP heeft in 1994 maar liefst driehonderdduizend dollar aangeboden. Het betreffende ontwikkelingsproject is zonder waarschuwing vooraf stopgezet. “Wij willen niet pessimistisch zijn, maar is dit geen tijd verdoen?”, zegt een bewoner tegenover de Ware Tijd.

De angst blij te worden gemaakt met een dode mus zit er danig in. “Bij de besprekingen van het GEF-project, nu twaalf jaar geleden, werd er zoveel gezegd en beloofd, maar nog steeds is niets te merken van ontwikkeling van Brownsweg”, aldus de bewoner. Bij Stinasu mogen de komende acht maanden land- en bosbouwprojecten worden ingediend. Ook souvenirproducenten mogen meedoen.

De bedoeling is werkgelegenheid te scheppen in het woongebied, dat beperkt wordt door het natuurpark van Stinasu en de goudconcessie van het Canadese Cambior. Voor onfrisse praktijken hoeft niet te worden gevreesd, onder meer door strakke controle. “Daarom willen wij dat de gemeenschap betrokken is bij het aandragen van projectvoorstellen en bij de uitvoering”, zegt Stinasufunctionaris Reggie Slijngaard.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Kom op Kom op !!! zulk pindadopjes verdienen de bewoners niet, echt niet, toon respect. Vroeger kon dat, maar anno 2006 “KABA” mi gado mang.
  Weer een list van de NPS (60 jaar)
  deze bewoners in maling genomen voor wie. (die zijn nu weg)of haalt de NPS ze terug. Het kan vandaag aan de dag,niet meer zo zijn Kom op!!!!!!!! Vtje geef ze waar ze waar ze recht op hebben. GEEEEEEEFFFFF.


  Maak melding
 2. I’am Gold: dus ik ben slimmer en ik ga verstand voor jullie zetten.
  Su. waarom!!!! waarom!!!!! bij wie moeten de arme bewoners zijn
  bij combinatie hoeft niemand zijn poten te zetten>>I AM GOLD.
  alleen voor slimmers & knappers.

  Droevig


  Maak melding
 3. goed zo binnenlanders wacht maar tijdens de verkiezingen krijgen jullie weer zoutvlees, bruine bonen met rijst en dan mag je weer op nps gaan stemmen. Arron heeft dat in het verleden gedaan en nog steeds zijn jullie hardleers. een ezel stoot …………………

  Prettig weekend


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES