zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieAannemers willen einde wildgroei bouw in Suriname

Aannemers willen einde wildgroei bouw in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 sep – Er moet dringend een eind worden gemaakt aan de wildgroei in de Surinaamse bouwsector. Dit stelt de Algemene Aannemers Vereniging, AAV. Teveel burgers worden opgelicht en de hele branche krijgt een slechte naam. Erger nog, het sociaal beleid van de overheid dreigt zijn doelen grandioos mis te lopen.

Het beschikbaar stellen van bouwsubsidies aan behoeftige burgers zal niet het gewenste effect sorteren. Malafide aannemers maken gretig gebruik van het toegenomen budget van burgers die zo een subsidie ontvangen. Van betere woonomstandigheden komt niets terecht. “Wij smeken om controle vanuit de overheid”, zegt AAV-voorzitter Anthony Wong tegenover de Ware Tijd.

Reactivering van de bouwpolitie zou veel leed kunnen voorkomen. “In geciviliseerde landen is er controle, de wet wordt nageleefd en zijn er sancties die worden opgevolgd”, aldus Wong. De malafide aannemers storen zich aan god noch gebod. Er wordt ingespeeld op hiaten in de wet en op de markt. Geregistreerde aannemers zijn vaak zo duur dat de bouwsubsidies bij lange na niet voldoen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Anthony Wong Hoeft niet te zeuren. Want als zij niet zo peperduur vragen om te bouwen per m2 300Euro dan zullen de gewone burger wel bij hen komen om hun huizen t laten bouwen.


  Maak melding
 2. Sluit oplichters/malafide ambtenaren op.
  (achter slot en grendel).

  Dus loop niet te brullen, als of je, vuur op je af ziet komen.

  Door wanbeleid is het vrij logisch dat alles mag en kan.

  De overheid doet het momenteel ook niet beter
  dus: “Wie houdt wie voor de gek”.


  Maak melding
 3. Bouwen in Suriname is tegenwoordig een luxe die voorbehouden zijn aan de welvarende middenklass, want de bouwkosten zijn verschrikkelijk. De kansarmen moeten het doen bij huishuur en erger.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES