donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenEconomieIrrigatiewerken Suriname internationaal aanbesteed

Irrigatiewerken Suriname internationaal aanbesteed

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 25 sep – De herstelwerkzaamheden aan de Wakaypompen in Nickerie zijn internationaal aanbesteed. Dit meldt het ministerie van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Het zogeheten Wakay-project omvat vier onderdelen. Voor elk onderdeel zullen aparte contracten getekend worden met het geselecteerde bedrijf.

De bedoeling is een integraal herstelplan op gang te krijgen. Het betreft het leveren en installeren van elektromechanische werken op het pompstation te Wakay aan de Corantijnrivier en de Kapurikreek. Beide waterwegen zijn cruciaal bij de irrigatie van de rijstvelden in Nickerie. Het tweede onderdeel betreft herstel van het pompstation zelf, dat door verwaarlozing zo goed als onbruikbaar is geworden.

De aannemer zal ook het Corantijnkanaal en twee andere opvangreservoirs moeten ophalen. Het vierde contract betreft herstel van kunstwerken die de beheersing regelen van het zwampwaterniveau en de afvoerkanalen. Het werk moet binnen anderhalf jaar zijn opgeleverd. Het Wakay-project ter waarde van drie miljoen euro wordt gefinancierd uit het negende Europees Ontwikkelingsfonds.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

3 REACTIES
  1. In wil concreet direkte inzage omtrent de kontrakten en de factuur die er zijn gemaakt met deze bedrijven, ik wil weten wat ze kosten en hoe en wie het geld gaat overmaken naar deze bedrijven, ik wil inzagen omdat ik vind dat alle surinamers dienen te weten, hoeveel geld naar deze bedrijven gaan en WIL NIET dat er stiekum nog bedragen weer naar aparte corrupte rekeningen worden gestort, want dan is wat jullie allemaal doen in suriname, als er zgn geld moet betaald worden, de surinaamse bedrijven blijven dus zo buitenschot…


    Maak melding
  2. Zoals je weet 60. jaar NPS.
    60. jaar uitbesteden(uitleveren)in 60 jaar niet in staat dit zelf te doen.Wat hebben ze meer te bieden nog 60.jaar de bevolking laten niksnutten.Vul je zakken voor een paar mooie goederen en laat de bevolking smeken naar beter(wreedaard).


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES