dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit NederlandSurinaamse Kaseko legende Ewald Krolis overleden

Surinaamse Kaseko legende Ewald Krolis overleden

-

Does Travel - naar Suriname

Stadsradio Fayalobi Amsterdam maakte gistermiddag bekend dat de kaseko legende Ewald Krolis op 59-jarige leeftijd vrijdagavond in het Dijkzicht ziekenhuis in zijn woonplaats is overleden. Ewald Krolis, oprichter voorzanger en leider van de zeer populaire kaseko formatie Caribbean Combo, heeft een indrukwekkende staat van dienst in de Surinaamse muziek.

Krola, zoals hij ook liefkozend werd genoemd heeft vele bijzondere composities op zijn naam staan. Zijn bijzonder stemgeluid onderscheidde hem van menig vocalist. Zijn laatste jaren bracht hij in grote eenzaamheid door vanwege zijn langdurige ziekte ten gevolge van een verkeersongeval in de jaren negentig. Hierdoor was hij in de afgelopen jaren niet meer live te bewonderen op het podium.

Daarentegen was zijn muziek nog dagelijks te horen op vele radiostations en feestjes. Een van zijn grote hits ‘mi kanto ma mi de ete’ (ik ben omgevallen maar niet overleden), maar ook ‘meri mi’ vertolkte hij tijdens een life optreden eind zeventiger jaren via Radio 3. Hiermee was hij en het Caribbean Combo de eerste Kaseko muziekformatie die op een landelijke omroep te horen was. Roy Ristie die toentertijd redacteur was van het programma Black Star Liner zegt zijn keus te hebben laten vallen op deze muzikanten omdat zij garant sonden voor harmonie en kwaliteit van de Surinaamse Kaseko muziek.

Bijzonderheden over de uitvaart van Ewald Krolis worden morgen bekend gemaakt via Radio Fayalobi.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

27 REACTIES
 1. Ik hoorde dit berichtje een half uur na overlijden van de heer Krolis bij club paradise op de radio en schrok me rot. Ik condoleer alle nabestaande met dit grote verlies voor de muziek.

  Magda


  Maak melding
 2. zijn stem zal nooit vergeten worden,wat een prachtige stem had die man.ik heb altijd met heel veel plezier naar zijn muziek geluisterd en er ook op gedanst.RUST ZACHT BROEDER,WANG DEE OENG SA MITIE BAKA.

  LEGS.


  Maak melding
 3. Langs deze weg wil ik alle nabestaanden condoleren met het heen gaan van hun geliefde. Moge jullie kracht putten uit de vele mooie herinneringen.

  Sterkte en God Bless

  Marjorie


  Maak melding
 4. Ik wil de familie Krolis condoleren met het verlies van Ewald Krolis.
  Ook de vrienden, kennissen en fans van oom Ewald gecondoleerd.

  Oom Ewald nu is de tijd gekomen
  dat uw ziel naar Zion is gevlogen
  De familie zal u missen
  en nooit en tenimmer zullen de fans zich in uw glorieuze stem vergissen
  Ze noemen u Grand master of kaseko
  en dat is geen leugen, want u was verbluffend!

  Familie Krolis stay strong
  Vrienden hold on
  En voor de fans………..DE GRAND MASTER OF KASEKO LIVES ON!

  Written by:
  Dayenne Denneboom
  In loving memory of uncle Ewald Krolis
  Sorry opa Phillip, maar het is toch zo
  uw lieve zoon…………is niet meer!
  Maar niet getreurd zijn liefde voor u was veel meer en dat is toch een eer!


  Maak melding
 5. Tot grote onsteltenis is onze KROLA overleden.

  Ik wens zijn familie en zijn muzikale achterban veel sterkte toe deze trieste werkelijkheid te aanvaarden.

  Krola je was een kanjer! R.I.P.


  Maak melding
 6. Leki wan Foru mi wan frey, Mi ati e sari, mi yeye e krey!

  SurinamStars condoleert de Familie Krolis, dierbaren en fans met dit enorme verlies. Ewald Krolis had met zijn Caribbean Combo de langst lopende kaseko formatie ooit. Dit jaar bestaat de band maar liefst 28 jaar.

  Ik zou zeggen lees de Ewald Krolis Story op http://www.surinamstars.com.

  Simone Spong,
  SurinamStars.


  Maak melding
 7. ik wens de familie krolis heel veel sterkte toe in deze moeilijke dagen.ik voel dit helemaal in mijn hart,omdat een legende is heengegaan.mensen heel veel sterkte,zijn kinderen en de familie in sur en in nederland overal.godszegen en heel veel sterkte.mw annemarie


  Maak melding
 8. Sterkte aan de nabestaanden met dit verlies en in het bijzonder robby. Het was een eer om samen met jou gespeeld te hebben.REST IN PEACE .

  AFZ JULES Keyboards.


  Maak melding
 9. Lieve Ewald,rust zacht. moge god de hele familie in deze zware tijd bijstaan.in het bijzonder zijn vrouw Lucia, Iris, Marchia,
  Gilliano en Simone.

  Dolphie Krolis en Dochters


  Maak melding
 10. Brada Krola,

  Grantangi fu ala san yu libi gi wi na baka.
  Grantangi fu den wortu nanga prisiri di yu presteri wi.

  Krola, yu ben bigi, nono, yu bigi.

  Wi sa tan memre yu.

  Seriyusu den bigiwan di e rigeri Porfoto, musu man sorgu taki den kari wan strati na yu nen.

  Krola, un ati e brudu, kondre e sari, ma te yu doro, gi brada Ico (Lieve Hugo) wan odi gi wi.

  Lobi brada Krola,

  waka bun mi mati, waka bun.


  Maak melding
 11. Ewald is gaan rusten. Ewald, late King of Kaseko, RIP. Wij zullen altijd aan je blijven denken. Jouw Caribean Combo was vele jaren een constante factor, en leerde ons Kaseko op zijn best. Jouw inbreng was telkens superieur en van onschatbare waarde. Familie, pokoemangs en vrienden, allemaal gecondoleerd met dit zware verlies van een grote Surinaamse zangtalent. Wij zullen je missen Krola.
  Bigi Famirimang Grantangi!

  Orveo


  Maak melding
 12. Helaas hebben onze wegen zich nooit mogen kruisen, maar ik vond je een goede kaseko zanger met een zoete stem waar ik nog veel van had kunnen leren.

  Adjossi


  Maak melding
 13. hy is absoluut de allerbeste kasekozanger allertyden met zyn warme stemgeluid veroverde hy vele harten zoals alleen hy dat kon ik luister elke dag naar zyn muziek als ik byvoorbeeld een slechte dag heb en ik zet zyn muziek dan is myn dag gelyk weer goed zo goed is hy de kaseko wereld is een groot leider verloren dat nooit meer kan worden vervangen maar zyn muziek zal altyd blyven voortleven in onze harten we zullen je missen don edualdo krolis je muziek is niet voor niks geweest ik ken de tyd nog dat je met caribbean combo een vrees was voor elk ander band een band met unieke klanken en absoluut de beste muziekkanten dat op heden nog steeds niet geevenaard is dat is een ding dat zeker is ik zal je muziek ook laten voortleven want ik speel zelf in een band en ben de zoon van blanky we zullen je missen maar niet vergeten voor de nabestaanden wens ik veel sterkte toe met deze enorme verlies. je bent en blyft the best off them all.namens jermaine hiwat en familie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES