SLM ontkomt niet aan bezuinigingsmaatregelen

27

PARAMARIBO, 23 sep – De SLM ontkomt niet aan bezuinigingsmaatregelen. Het mes moet erin wil het bedrijf overleven. Dit meldt de Ware Tijd. Afvloeiing van personeel wordt niet uitgesloten, hoewel formeel niets wordt losgelaten over plannen in die richting. Het lot van zeker honderd werknemers wordt binnenkort bekend.

In oktober moet al meer duidelijkheid bestaan. Er wordt alleen nog gewacht op de algemene vergadering van aandeelhouders, waarin het beleid voor de naaste toekomst uiteengezet zal worden. Langer uitstel heeft geen zin. “We moeten de zaak eerst met de raad van commissarissen en het personeel bespreken voordat we naar buiten treden”, zegt SLM-directeur Henk Jessurun.

Eerder dit jaar is reeds een bezuinigingsplan opgesteld, nadat bleek dat het bedrijf dik in de rode cijfers zat. Onder meer werd voorgesteld om de lonen in te korten met vijfentwintig procent. Veel is er niet van terechtgekomen. Volgens Jessurun wordt binnenkort beslist over de toekomst van de eigen vloot. Het wordt uitbreiden of vervangen of beide.


27 REACTIES

 1. het is toch fijn, dat de rode cijfers nu zichtbaar worden, want de rode kleur van de sabakoe is een rasta kleur en die kleuren voorspellen meestal niet veel goeds, dus ga een ander kleur zoeken en je zult zien dat de rode cijfers ineens in goede en winst cijfers zullen veranderen…


  Maak melding

 2. Ik ben benieuwd hoe de directie en de raad van commissarissen de machtige en invloedrijke vakbond BP-SLM, haar grootmeester(de vakcentrale C-47)en haar oppergrootmeester de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) gaat overtuigen van de noodzaak tot bezuiniging en afvloeiing.
  Immers: iedereen in Suriname weet dat de BP-SLM,C-47 en de SPA het werkelijk voor het zeggen hebben bij de SLM.


  Maak melding

 3. Hahaha….
  Precies wat ik op dit forum vaker gemeld heb…sterker nog! de SLM is op sterven na dood!
  Slecht management, vriendjespolitiek, geen visie!
  Waarom op sterven na dood: één crash van de MD of de 747 en dat is een kwestie van tijd; het zijn slecht onderhouden kisten en technisch sterk verouderd.

  Hoe het wel moet?
  De oplossing zullen die SLMsukkels toch niet waaderen.Dat is voor hen gezichtsverlies.

  ir P. Singh


  Maak melding

 4. Volgens de ontwikkelingen op de wereld zijn jullie behoorlijk laat. Ik hoop dat het iets wordt. De regering zal de bevolking weer een kippen kraai verhaal komen vertellen. Vacantiegangers kijk uit het wordt spannend,de vakbonden zullen niks doen er komt een slechte afvloeiings regeling. Dus kijk uit, dit omdat deze overheid met niks te vertrouwen is. Loekoe boeng anders joe e kong ini probleem nanga joe retour.
  Staking e go bari.(ik hoop dat het niet gebeurd)


  Maak melding

 5. Maar Jesserun, Ik kan je nu al zeggen dat jij blijft en met al die boeven Met jouw.
  De raad van commisarrisen? die bestaat uit een stel oude boeven die de SLM als eerst de laan uit moet sturen.
  En trouwens waarom nu mensen ontslaan terwijl dit allang had moeten gebeuren.
  Surinamers: zijn jullie nog een beetje trots?

  A tang so


  Maak melding

 6. Beste henk, ik kan het niet vatten dat je mensen wil afvloeien terwijl je resent nog mensen in dienst hebt aangenomen (lees uw voorganger lachmising) bij de vracht afhandeling op zanderij terwijl er uit die groep het over duidelijk is dat er minstens twee uit die groep drugs gelinieert zijn,toen al werdt er gesproken over afvloeien van personeel,wat ik verder van u wil weten is als u ook het stem vee van SPA gaat afvloeien? Want zelfs weet ik dat daar het hoogste koste plaatje is,gaat u ook de mensen afvloeien die vanwege hun ongeoorloofde praktijken zijn over geplaats naar PBM vanuit zanderij. en de mensen die netjes om 0800 moeten beginnen maar gewoon om 1200 uur verschijnen op hun werk dagelijks en weer om 1530 vertrekken,zullen hun ook moeten vertrekken. mennneer henk wat ik met boven gestelde wil aantonen is dat er binnen de top van slm heel veel mis is gegaan en tot mijn spijt moet ik bekenen dat het ook onder uw leiding nog mis gaat, wil u geld verdienen? begin gewoon bij de incheck balie,daar worden mensen letterlijk zitten rijk, door gewoon een gesloten incheck systeem te plaatsen.verder kunt u miljoenen besparen aan energie,door een beleid te voeren onder een strak energie plan, verder kunt u ook de telefoon kosten omlaag brengen met een gesloten en intern bel systeem waarbij het mobiel(cell) bellen beperk en gecontroleert blijft,verder kunt u nog meer centjes besparen door heel wat werkzaamheden uit te besteden z.a object beveiligingPBM , schoon maak PBM,heel wat administratieve werkzaam heden kunt u ook afstoten,verder kunt u interne huishoudelijke technische werken in PBM ook uitbestedenen het gebruik van dienst voertuigen te beperken aan bepaalde personen en het zo min mogelijk prive laten gebruiken.Het is te gek voor woorden dat er dagelijks bussen vanuit PBM naar zanderij vertrekken en dat de staf leden daarna om de beurt richting zanderij vetrekken met hun dienst voertuigen, gewoon omdat ze hun prive zaken eerst doen in PBM om daarna op hun gemaak te gaan naar zanderij.
  ik wil niet negatief zijn maar het zijn zaken die al jaren binnen uw bedrijf spellen,wat u voor moet waken is dat het brain drain niet verder door gaat want de echte werkers kunnen makkelijk weg en vinden vooral in nederland snel en heeeeeel makkelijk een baan behoud aub brain in uw bedrijf.en vloei dat af wat echt weg moet.
  FLOR


  Maak melding

 7. Het is zielig dat onze eigen mensen zo reageren. Wat slecht onderhoud en sterk verouderde kisten, het lijkt wel afgunst van bepaalde mensen. Als ze eens niet kunnen profiteren is het vriendjespolitiek. Wel beste mr Singh, vriendjes politiek heb je overal. Leer daar maar mee leven.
  Ik vind het jammer voor de werknemers maar als het goed is voor het bedrijf zal het moeten. Zo gaat het nu eenmaal in het leven.
  Sterkte voor de werknemers en succes voor de Slm.


  Maak melding

 8. Het is inderdaad afgunst wat sommige mensen schrijven op de forum. Beste meneer P singh, als ir moet je hebben kunnen weten dat uw stelling niet wetenschappelijk is onderbouwd.
  de Boeing 747 300 van de SLM behoort tot de veiligste vliegtuigen ter wereld.statistisch gezien is geen enkele BOEING afgelopen 27 naar beneden gedonderd door een technische mankement,zoals u het stelt in uw opmerking dat het een kwestie van tijd is. ik kan u verzekeren dat de BOEING van de SLM bij de KLM MAINTENANCE in onderhoud zit zoals andere grote maatschappijen dat reeds doen en nog steeds en meerdere in de wachtrij staan om tot het Elite Korps te worden onderhouden.. als ir, hoort u eerst research te doen, alvorens met een negatieve stelling te komen.


  Maak melding

 9. hoe dient een staatsbedrijf als de slm het nationale belang?
  tickets zijn onbetaalbaar, vrachtkosten voor de exporteur zijn torenhoog, surinaamese producten kunnen op basis van kwaliteit kostprijs niet mee tegen de internationale concurrentie
  als het staatsbelang niet wordt gediend maar slechts het politieke belang, privatiseren die handel


  Maak melding

 10. Zomaar,

  Vriendjespolitiek is er overal, maar niet ten koste van je kliënten. Die vriendjespolitiek die jij bedoelt is overal aanwezig in ned.bedrijven, maar niet ten koste van het bedrijfsfinanciëel.

  Snappie, en dat speelt nu net bij de SLM, vriendjespolitiek ten koste van de duurste tcket ter wereld. En weet je wat. Die KLM heeft dat ook gedaan reeds jarenlang, al meer dan 35 jaar, schande van deze witte-schele mussu´s. Uitbenen heet dat hier.

  Voor derest is het alleen maar bla bla van die ene henk jessurun. Vriendjespolitiek, niks mee te maken, het gaat om gratis tickets voor de vriendjes, allerlei allures, dames, vriendinnen, homo´s etc etc…..

  Groeten,……


  Maak melding

 11. De SLM is helaas nooit meer geweest dan een inefficient waterhoofd dat bleef voortbestaan bij de gratie van de politiek en absurd hoge prijzen. Prijzen die alleen winsten opleveren voor de KLM en nu ook dochter Martin Air.
  Met name door het optreden van wijlen Fred Derby en zijn erfgenamen in de vakcentrale C-47 en de SPA heeft de SLM in geen jaren een deskundige leiding gehad. Zowel directie als RvC werden benoemd bij de gratie van Derby en zijn vazallen. Voor de lieve vrede en de gratis reisjes lieten andere politici en bestuurders dit kennelijk ongemoeid. Dat door een dergelijke constructie bedrijfsmatig handelen en beslissen onmogelijk werd gemaakt heeft nooit meegeteld.
  Naast een onkundige leiding heeft Derby/C47/SPA er tevens voor gezorgd dat het bedrijf een groot waterhoofd is geworden waar elk vriendje wel een plaats kon krijgen, en waardoor er een absurde verhouding ontstaat tussen het aantal werknemers en het aantal vliegtuigen/vluchten die de SLM verzorgde. Vergelijk het met een situatie waarbij tien man één schroefje moeten vastdraaien. Resultaat: het schroefje wordt nooit, of na lang onzinnig beraad, vast geschroefd.
  Zonder de eerder genoemde politieke steun en absurde prijzen had dit bedrijf al tientallen jaren geleden failliet moeten zijn geweest.
  Als er nu dus sprake is van plannen voor afslanking, dan is deze rijkelijk laat.
  Als deze plannen eerst nog door directie, RvC en uiteraard C47 moeten worden besproken, dan zullen er hooguit enkele personen worden ontslagen die waarschijnlijk niet loyaal genoeg waren aan C47 en de SPA.
  Overigens contateerde Jesserun zelf al dat er van het plan om de lonen te verlagen niet veel terecht was gekomen.
  Jesserun doet kennelijk aan bezigheidsteraphie. Hij weet immers zelf al dat er niets uit zal komen.


  Maak melding

 12. Aan de dommerikken op deze forum en respondent “BOEING”

  Het woord “afgunst” snijdt geen hout.
  Ik werk in een gerenomeerd bedrijf waar mijn functioneren en mijn visie draagvlak heeft.
  In mijn bedrijf wordt NIEMAND aangenomen als er geen kwaliteit,drive,visie,ervaring en daadkracht aanwezig is als het gaat om managementfuncties.

  Het is zeer zielig als men zich verbergt achter argumenten dat vriendjespolitiek overal voorkomt.Zielepieten die dergelijke uitspraken doen halen bij mij nooit de tweede sollicitatieronde want dat geeft aan dat het meepraters zijn en zelf niet kunnen nadenken!

  Het onderhoudscontact met de KLM is één ding.
  Op dit moment worden al preventieve onderhoudsintervallen uitgesteld want de SLM is al langer dan vandaag in de rode cijfers.
  Maar als de SLM zijn betalingsverplichting niet kan nakomen bent u zo naïef om te denken dat het preventieve én primaire onderhoud volgens contract kan blijven voortbestaan?
  U bent dan één van de mensen die het weer zullen gooien op een neokolonialistische daad van de “witte man”…..

  De risico’s die men op dit moment loopt als men vliegt met de SLM wordt !!!onderschat!!!

  De SLM laat geen concurrentie toe bijv op de lijn USA-Suriname. Volgens de SLM mogen Amerikaans touroperators stoelen inkopen op de gammele MD-kist. Dat dit niet gebeurt door de USA touroperators is logisch:
  1) De MD is vaak stuk en daardoor ontstaat er veel vertragingen
  2) De MD is technisch zwaar verouderd en wordt slecht onderhouden (vaak stuk); dus is het logisch dat GÉÉN enkele USA touropertor met de SLM in zee wil gaan. Je stort vroeg of laat een keer neer!!!

  De visie die bij SLM en de Sur. overheid ontbreekt is dat:
  Is er wél concurrentie dan gaat de prijs omlaag, kwaliteit gaat omhoog, hoge influx van toeristen en derden naar Suriname (SLM dient moderne kisten te leasen en niet kopen) en dus heeft het MKB in Suriname weer groei- en ontwikkelingskansen. Hierdoor krijgen en hebben de burgers weer hoop en vooruitzichten in hun werk, welzijn en bestaan.

  De economische kansen van een land is mede afhankelijke van een slim luchtvaartbeleid van het land zelf…..daar past geen vriendjespolitiek in en geen geouwehoer van domme vakbonden.
  Is straks de SLM failliet dan zal de KLM en dochter MartinAir van de KLM het geheel voor het zeggen hebben…………

  ir. P.Sing


  Maak melding

 13. De saneringsmaatregelen zijn onuitvoerbaar, vanwege het mechanisme van patronage en clientelisme.Het betekent eenvoudig politieke zelfmoord.
  De 1,5 vliegtuigen van de slm worden natuurlijk onderhouden, maar alleen in zwart afrika vevoeren 20 jaar oude boeings passagiers.in veel andere gevallen alleen vracht.
  neerstortende vrachtvliegtuigen in afrika halen niet echt het nieuws hier.
  De 747 van de slm is een aantal malen vastgehouden op schiphol om vliegtechnische redenen.Dus mogelijk toch een kwestie van tijd..?
  daarnaast is het brandstof verbruik schrikbarend hoog.De vorige directie van de slm had toch beter moeten weten, voordat zij op het aanbod de klm ingingen om dit toestel over te nemen;Maar waarschijnlijk andere bezigheden dan serieus de slm leiden.


  Maak melding

 14. Om winst te maken moeten meer tickets worden verkocht(meer vluchten uitvoeren tegen de juiste prijs) en daarnaast moeten de kosten omlaag. In dit geval moeten arbeiders ontslagen worden. Dit had al 5 jaar geleden moeten gebeuren.(strategisch planning)

  Dit betekent dat het personeel dat achter blijft twee tot drie keer zo hard moet werken. Dit is in Europa heel normaal.

  Om te kunnen concurreren moet
  je efficient,effectief (doelmatig en doeltreffen)en snel werken. Gebeurt dit wel bij de SLM.

  Probeer eens voor de lol tegen 17:00 uur,(sluitingtijd) telefonisch een plek of ticket te reserveren of te kopen…

  De nieuwe directie moet wel bezuingen. Ik hoop dat de voorkeur gaat naar de verplatting van de organisatie en afdelingen samenvoegen, dus minder `dure` managers.

  Ik hoop verder dat de ontslagronde eerlijk zal verlopen. GEEN `NAME AND FACES`
  …en dit laatste moet in Suriname veranderen.

  Kies voor kwalitatief personeel die willen en kunnen.(taakvolwassenheid)

  Het nieuwe


  Maak melding

 15. Weet je heer Sing,
  Het is echt zonde van uw tijd om sommige achterbakse criticasters op dit forum proberen de ogen te ogenen. Men bekijkt alles maar via een koloniale bril, geeft anderen de schuld en stopt nooit de hand in eigen boezem. Met dit soort figuren zal visie, daadkracht, competentie en vooruitstrevendheid het altijd afleggen tegen patronage, tjoekoe, egoisme en overige vooruitgang-remmende surinaamse eigenschappen. De situatie omtrent de slm binnen de surinaamse economie kan je het best vergelijken met incest binnen een gezin. Men weet dat het niet goed is, men praat er niet over vanwege schaamte, maar met weigert de veroorzaker van al het leed aan te pakken. En het kind blijft het kind van de rekening.


  Maak melding

 16. Ik vraag me af of die slm direktie ook deze forum lezen om hun oog te schonen, en wat te leren, staan belangrijke dingens hierop, en dat ze het kunnen leren wat ze fout doen en wat mensen ervan vinden.
  slm wordt wakker, lease een vlietuig, ik heb een keer gevlogen, maar wat ik nu leest, wil ik niet meer vliegen.

  bedi


  Maak melding

 17. ik ben een rasechte SURINAMER en ben diep teleurgesteld in de mensen ddie zulke dwaasheden schrijven over slm en de directie.
  ik zal enkele redenen opsommen waarom men wel of niet slecht schrijf over de slm:
  #1.niemand klaagt over de slecht onderhouden vliegtuigen die naar turkeye vliegen.kennelijk accepteert men dat omdat de tickets goedkoop zijn.
  #2.er is nu keus zat,kijk zelf maar op het net,wat kost een ticket naar su met de martin air??goedkoper dan de klm en slm?

  #3.er is bepaalt geen relatie tussen slm,spa en c47 die ertoe zou leiden dat er geen sprake is van een gezonde bedrijfsvoering.bwia van trinidad deelt echt geen gratis tickets uit om NIET in de rode cijfers te belanden dat gebeurde ook niet met de alm en later dca.kleine bedrijven moeten fuseren en daardoor samen groot worden wat denkt u vqan air france/klm?
  ga eens een beetje lezen en begrijpen vooral die pseudo ir singh die volgens mij helemaal niet begrijpt waar het om gaat.

  #4.geheel buitenmaats en zeer onfatsoenlijk vind ik degenen die de heer FRED DERBY op deze manier bespreken.Dit getuigt van geen eerbied hebben voor de doden.Derby heeft zijn sporen verdiend en is op waardige wijze geeerd door de surinaamse regering en het VOLK van Suriname.Laat slm met rust,alleen wij SURINAMERS hebben het recht te praten en te beslissen over de SLM.
  mi tak joe grantangi.

  na mi,


  Maak melding

 18. In Su. kennen ze een ding als men voor de bevolking aan de slag moet.Maak het tot een regelorganisatie voor vrienden/familie maar de rest moet je “uitbuiten”.””Joe moesoe miki ding pina, poeroe ka gi ding””.Men is nooit in staat geweest “algemeen belang” te dienen.(het verleden hebben zij helaas nog niet los gelaten)


  Maak melding

 19. Er zijn nog altijd veel mensen die de functie van kritiek niet begrijpen. Voor die mensen even een heel korte uitleg.
  Kritiek, in elke vorm heeft als belangrijkste doel het wijzen op zaken die volgens de criticus niet correct zijn. Het zogenaamde verschil tussen opbouwende en afbrekende kritiek is hierbij niet eens van belang. Wat telt is dat er wordt stil gestaan bij een bepaalde situatie. Elke kritiek kan daarom worden opgevat als een leermoment. Anderen kunnen het eens of oneens zijn met de kritiek. Dat is aan hen. Belanghebbenden kunnen iets of niets doen met de kritiek dat is ook aan hen.
  Mensen die niet begrijpen waar kritiek toe dient sluiten hun ogen en oren en missen daardoor de leermomenten die hun eigen denken zouden kunnen verrijken. Anderen worden zelfs rancuneus en slaan wild om zich heen. Meestal gaat het hier om mensen die niet instaat zijn de kritiek tot zich te nemen er niet mee eens zijn, maar geen argumenten kunnen bedenken om de kritiek te weerleggen.
  Tot zover de uitleg.

  Wat op dit forum opvalt, is dat de mensen die de functie van kritiek niet begrijpen, zichzelf altijd als de enige echte surinamers zien. Na mi van reactie 18 noemt zich zo een rasechte SURINAMER.
  In feite zijn dit soort uitlatingen regelrechte groffe beledigingen aan het adres van de critici en het surinaamse volk. Het geeft namelijk aan dat zij die kritiek hebben niet het recht hebben om zichzelf surinamer te noemen. Het geeft tevens aan dat je je alleen een echte surinamer mag noemen als je kritiekloos bent. Regelrechte onzin natuurlijk. In feite weerspiegelt dit het denken van mensen die nog zijn blijven steken in een slaaf-meester denken. De meester heeft altijd gelijk en wee als je er anders over denkt.
  De feitelijke situatie is vaak dat de critici meer voelen voor suriname dan de kritieklozen. Neem bijvoorbeeld Na mi (reactie 18) tegenover dr Failliet (reactie 19). Na mi stelt: Laat de slm met rust. Waarmee hij bedoelt dat je alles moet laten zoals het is. rommel of geen rommel. maakt voor Na mi niets uit.
  dr Failliet stelt: LAAT DE SLM MET RUST.> R.I.P. Hiermee bedoelt hij ongetwijfeld dat de SLM moet worden opgedoekt.
  Als we de consequenties van beide uitspraken naast elkaar leggen, is het duidelijk dat de eerste optie nl. niets doen een zwaardere last zal leggen op de surinamers dan de tweede. Een verlieslatend staatsbedrijf betekent immers dat de arme surinaamse belastingbetaler dat verlies zal moeten goed maken. In het geval van opdoeken zal dat niet het geval zijn en zal door het wegvallen van de slm er een situatie van eerlijjke concurrentie ontstaan. Anderen zullen het ontstane gat gauw genoeg vullen, maar dan op een totaal andere manier. Zie hiervoor de voorbeelden van de ALM en BWIA.
  Kortom de zelfbenoemde rasechte Surinamer zal ons geliefd Suriname meer schade berokkenen dan dr. Failliet.

  Opvallend is ook dat als mensen eenmaal zijn gevangen in een slaaf-meester denken zij dit snel doortrekken op elke andere situatie.

  Zo begrijpt Na mi niet het noemen van namen in een politiek-historisch kader niets maar dan ook niets te maken heeft met eerbied voor de doden. Stel je eens voor dat over 75 jaar iemand iets wil zeggen over de jaren 80 van de twintigste eeuw en daarbij de namen van ik zeg maar wat Bouterse, Brunswijk of zelfs Derby niet mag noemen. Dan krijg je wel een heel raar verhaal.
  Dit soort denken leidt al gaut tot geschiedvervalsing. Misschien een extreem voorbeeld maar vergelijk het maar met het goedpraten van Hitler door neo-nazis’s. Niets dan goed over de doden. Begrijpt men wel dat dit een uitspraak is die niet telt als het gaat om de historie.
  Overigens maakt Na mi zich nu al schuldig aan geschiedvervalsing als hij stelt dat de heer FRED DERBY op een waardige wijze word geeerd door de surinaamse regering en het VOLK van suriname. Wat heeft de regering gedaan? Een bestaande straat hernoemd.
  En het VOLK? Wie bedoelt Na mi met het VOLK? Heeft hij hier ondrzoek naar gedaan. Wat een feit is dat de hernoemde straat door het grootste deel van het volk nog steeds de rust en vrede straat wordt genoemd. En de nabestaanden en treurenden om de slachtoffers van 8 december 1982 horen ongetwijfeld ook niet bij het VOLK.
  Nee, ik ben diep teleurgesteld in mensen die zulke dwaasheden schrijven over surinamers die kritiek leveren op misstanden in het land en zodoende een bijdrage willen leveren aan het denkproces rond te toekomst van ons geliefd suriname.
  w.g. een echte rasechte surinamer.


  Maak melding

 20. Wat mij opvalt is dat de vliegtickets nog steeds de gemoederen bezighoudt. En inderdaad is het zo dat het beter is om opbouwend kritiek te leveren, dan slaafs te prediken om vooral geen kwaad te spreken over alles wat Suriname aangaat. In deze is Na mi dus funest voor de Surinaamse ontwikkeling en draagt zijn houding ertoe bij dat menigeen in Suriname onder de armoedegrens moet blijven leven.

  Mijns inziens dient deSLM-dit heb ik vaker gezegd, en blijf hier in persisteren, als instrument van de Surinaamse economie te fungeren. Simpel gesteld: gewoon 50 euros boven de kostprijs vliegen en de rest van de concurrentie verkast naar andere routes. Gevolg: De SLM verkrijgt een feitelijke monopolie en kan bij de huidige capaciteit 5 miljoen winst boeken. Door de lagere prijzen zal ongetwijfeld meer vraag onstaan en navenant meer inkomsten betekenen voor de SLM, maar ook zeer zeker zal de Surinaamse economie een enorme boost krijgen als gevolg van meer toerisme. Naturrlijk dient dan te worden geinvesteerd in de infrastructuur. Maar het begin dient te worden gemaakt door de ticketprijzen te verlagen.

  Maar ja, de SLM wil dus niet. En dan moet zij indrdaad met rust worden gelaten, waardoor zij eindelijk te ruste wordt gelegd. Opgeruimd staat netjes! Want een factor die jaar in jaar uit ervoor heeft gezorgd dat armeoede in stand is gehouden, de passagiers stelselmatig is uitgebuit, verdient niet beter! Is het niet zo dat hedendaags produkten uit andere zuid-amerikaanse landen worden geimporteerd omdat de SLM te duur is wat vrachtkosten betreft?! De landbouwers in Suriname klagen hier steen en been over. En zo is dat beetje dat werd gexporteerd ook aan het verloren gaan, dankzij de SLM.

  Hoeveel van jullie is bereid om meer te doen dan slechts hun gal hier te spuwen? Wie wil daadwerkelijk meehelpen om het goedkoopste alternatief te realiseren? Het is niet moeilijk. Er is een maatschappij die wil vliegen, die de vergunnig heeft , maar dit zal doen als de Surineds. blijk geven voor goedkoper met haar te willen vliegen.


  Maak melding

 21. ik denk dat degenen die hebben gereageerd op mijn opmerkingen rijp zijn voor lawman oso.
  zij behoren zeker tot de grope napraters zo u wilt verdedigers van criminelen.

  waarmee worden de meeste drugs naar nederland vervoerd?niet met de klm maar met de slm door dezelfde reageerders of hun bazen.we hebben te doen met zwaar getraumatiseerde mensen die vinden dat er niet met eerbied gesproken moet worden over
  fred derby maar wel over de gevallenen van 8 december.ik adviseer die persoon,ga naar su en meld je aan bij bouterse.stelletje bangerikken die in ned anoniem willen blijven en over su willen dicteren.
  als jullie niet met slm willen vliegen ok vlieg dan maar met martin air of klm en betaal minder tenminste als jullie goedkoper kunnen uitkomen bij die bedrijven,informeren maar!ik heb jullie nooit horen klagen over de prijzen van de tickets sedert de ,,sky open is verklaard.

  we

  de

  bazaenbazaen


  Maak melding

 22. weet je ook wat mij hindert,op schiphol moet je die z.g.critici zien staan hosselen om wat extra kilo’s als het om een slm vlucht gaat,.bij de klm lukt dat in ieder geval NIET.lukt het bij de slm toevallig niet,dan haasten ze zich naar huis om een heleboel nonsens over de slm te mailen.je mag kritiek hebben maar laat dat opbouwend zijn.
  een klootzak moest eens vcan schiphol naar su maar misdroeg zich en deed allerlei uitlatingen over het vliegtuig uiteindelijk is hij door de politie uit de machine verwijderd.Het bleek achteraf dat hij een van de z.g.computercritici was.

  nami

  susu


  Maak melding

 23. Henk Jessereun is een pot nat met die zakkenvullers, hij was in Nederland om te onderzoeken of er inderdaad tickets van de SLM op straat te koop zijn en Hense natuurlijk gaat het ontkennen. De tickets die worden verkocht door Ramkalup wordt de brengst verdeekd door hem en Hensje, dus Hensje gaat hem nooit verraden.


  Maak melding

 24. Vriendjes politiek bij de SLM, paasgiers moeten voor de dure tickets betalen en vrienden die krijgen 2 tot 3 keer in het jaar een gratis gratis ticket van Hens, Jes, Sardjoe of Calor
  Zij profiteren allemaal van de SLM.
  Ook de stewardessen krijgen kilo`s bagage en zij doen ook mee aan die criminele praktijken
  De weduwe U. Esajas van Fred Derby had niet eens de capaciteit om Stewardess te worden maar in Su is alles mogelijk.
  Het zijn allemaal aasgieren


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.