zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname zweert bij VN als partner voor vrede

Suriname zweert bij VN als partner voor vrede

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/NEW YORK, 21 sep – Suriname blijft geloven in het vermogen van de Verenigde Naties om vrede te bewerkstelligen in de wereld. Dit zei president Venetiaan tidjens de Algemene Vergadering van de VN. Internationale bedreigingen voor veiligheid en ontwikkeling kunnen alleen met succes worden aangepakt als dit in samenwerking gebeurt.

De beste optie is dan samen te werken onder de vleugels van de VN. “Het is tijd voor gezamenlijke actie om armoede uit te bannen”, zei Venetiaan. Speciale aandacht zal geschonken moeten worden aan kleine landen bij hun inspanningen om hun samenlevingen te ontwikkelen. Partnerschap is het sleutelwoord. Suriname is dan ook voorstander van internationale samenwerkingssystemen.

Dat het niet binnen de kortste keren zover is, wordt wel degelijk beseft. “Het opzetten van internationale partnerschappen vergt samenwerking tussen regering, private sector en het maatschappelijk middenveld”, aldus Venetiaan. Met name de private sector moet de ruimte krijgen bij te dragen aan ontwikkeling. Kleine economieën dienen wel meer toegang te krijgen tot de wereldmarkt.

opening
Fernandes Express
BODO Party

8 REACTIES
 1. Vene, put your money where your mouth is.

  “Suriname blijft geloven in het vermogen van de Verenigde Naties om vrede te bewerkstelligen in de wereld.”

  Geef het leger een bezigheid door te participeren in VN-missies. De VN betaald, je leger maakt zich nuttig en je wint credit in de wereld.
  Naar standaard kletspraatjes luister niemand.

  “Met name de private sector moet de ruimte krijgen bij te dragen aan ontwikkeling.”

  Wat een lachertje. De huidige regering doet er alles aan om particulier initiatief te ontmoedigen. Het lijkt er zelfs op dat met name remigranten helemaal niet welkom zijn. Op alle mogelijke manieren wordt je gedwarsboomd.

  “Kleine economieën dienen wel meer toegang te krijgen tot de wereldmarkt.

  En waar de mogelijkheden worden geboden, laat men ze liggen. Waarschijnlijk omdat het geen persoonlijk voordeel voor de corrupte eilite oplevert.

  Vene, je kan me nog meer vertellen. Praatjes vullen geen gaatjes.


  Maak melding
 2. Gelul Vene.
  Als Suriname blijft geloven in het vermogen van de Verenigde Naties om vrede te bewerkstelligen in de wereld, waarom je dan onder druk laten zetten door VS om geen amerikaanse oorlogsmisdadigers uitleveren aan het internationaal tribunaal in den-haag?
  Vene is echt een labbekakkerige sujet


  Maak melding
 3. Geachte redactie,

  Was dit de boodschap die de president namens het Surinaamsvolk overgebracht heeft aan de wereldgemeenschap in de VN ?

  Brada’s en sisa’s, yere mi dya, het is niet omdat ik vervelend ben of wil zijn. En zeker heb ik moeite met de ‘onprogressieve’ houding van deze president, die eerder ook mijn wergever was op het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling.

  Ik bekritiseer hem ook niet omdat ik het zo leuk vind dat te doen, bika na wan ma meki en tu. Maar ik wil een bijdrage leveren aan het bewustzijn ook van deze man. En ik geloof dat er ergens een doorgang moet zijn.

  En natuurlijk kan je van een kip geen kraai maken, maar wie had gedacht dat Malcolm X tijdens zijn bedevaart in Mekka, zodanig geraakt zou worden na terugkomst?

  Ik zei het eerder: een houding is niet statisch. Een ieder kan veranderen. Misschien ben ik morgen een grote fan van deze president, wie weet. Maar zijn houding toch’, man man. Het lijkt soms alsof alle toegangswegen naar zijn bovenkamer potdicht geslagen zijn; dubbele beglazing, driedubbele pensloten, camera bewaking, meerdere pincodes, hoge ijzeren hekken omgeven met diverse alarmsystemen enz.enz.

  Maar dat geldt ook voor dat kliekje van Sardjoe hoor. Alsof iemand met zijn hoofd in drijfzand, die roep dat hij blind is, omdat hij zwart ziet.

  Terwijl Chavez van Venezuela, de koe bij de hoornens vatte. Mij ietjes te radicaal, ‘ma efu dyeme no ben de, ati ben sa priti’.

  Ik bedoel, wat gezamenlijke actie tegen armoede enz.enz. De internationale gemeenschap kent dit verhaal al jaren, men lacht je gewoon uit als men dit verhaal weer hoort. Ik zie ze zich zelf al afvragen van; ‘wie is deze man, woont hij wel op deze aarde’. Ziet hij niet dat wij dood gewurgt worden en dan kom je met een verhaal alsof er niet veel aan de hand is.

  Chaves heeft het goed gezien. En inderdaad,
  de aarde wordt letterlijk vermoord. Aan verschillende kusten van West-Afrika wordt door de rijke landen doodgewoon hemischafval gestort. Zogenaamde Derde Wereldlanden worden als het ware de dood ingejaagd meneer de president.

  Weet u wat zich in Irak heeft voltrokken vanwege de olie en in Nigeria, de Ivoorkust nog net(chemisafval), in de palestijnse gebieden jongslede enz. enz.

  Meneer de president, doe toch alsjeblief niet alsof uw neus bloed. De Verenigde Naties is verre van een democratisch.
  Als het wel democratatisch is, waarom lapt Israel alle resoluties dan aan zijn laars?

  Wanneer je daar gaat staat in de VN om de wereld toe te spreken, meneer de president,
  probeer dan als klein land, met een grote boodschap te komen. Dat maakt indruk, niet dit.

  Brada, rust zacht.


  Maak melding
 4. Zo langzamer hand is geloof in Vtje verdwenen
  teveel boeven en bedriegers om hem heen maken
  de zaken van Vtje en aanhang troebel(listig)
  Waarheen met Su.zal de V.N.hulp beiden,ik denk eerlijk gezegd niet.


  Maak melding
 5. De Pres heeft het aan het rechte eind. De enige weg is via samenwerking met een ijzersterk doorzettingsvermogen. Dromers die in wonderderlijke en toverachtige oplossingen geloven moeten eens gaan beseffen dat er echte supergrote denkers in deze wereld zijn die allang gedacht hebben over die onbenullige oplossingen die zij aandragen. Werkelijke oplossingen voor ons land komen van eerlijk hard werken in vertrouwde samenwerkingsverbanden. Het zijn egoïstische zakkenvullers die over wereldwonderen praten waar zogenaamd nog niemand aan gedacht heeft. Snel alles in eigen zak stoppen en alle perspectieven en levenskansen voor de jeugd en de toekomst verkrachten, daar zijn ze op uit.
  Investeren in vertrouwelijk partnerschap en hard door blijven werken, dat is de enige manier.


  Maak melding
 6. Krofaja zei in reactie nr 5.

  “Investeren in vertrouwelijk partnerschap en hard door blijven werken, dat is de enige manier”

  Helemaal mee eens. Jammer genoeg moet ik constateren dat er onder deze Pres niet wordt geïnvesteerd in wat dan ook. En ook niet wordt gewerkt.

  Het duo Venetiaan/Sardjoe zorgt er alleen maar voor dat een jaren geleden uitspraak van Bolkenstein meer en meer bewaarheid wordt. Namelijk Suriname is een groot rovershol.
  De egoistische zakkenvullers waar krofaja het over heeft krijgen alle gelegenheid zich te verrijken, terwijl Sardjoe de ene domme uitspraak na de ander doet en Venetiaan zich bezig houdt met grootspraak.


  Maak melding
 7. Brada noso sisa Krofaja,

  ‘investeren in vertrouwelijk partnerschap’?

  Wel, klinkt mooi, maar onvoldoende haalbaar denk ik Krofaja. Kijk maar eens in de politieke keuken van Pakistan. Ze mochten kiezen; terug naar het stenentijdperk (bombardementen)of samenwerken met de VS (tegen het “terrorisme”).

  Kijk eens in de politieke keuken van de VN;
  de overige landen die niet over een veto-recht beschikken mogen kiezen; intrekken van alle hulp van de VS aan die landen of stemmen voor VS resoluties. En ga zo maar door.

  Maar natuurlijk zijn er nog landen waar je goed zaken mee zou kan doen. En Venezuela geeft wat dat betreft toch wat hoop aan onze wereld, voornamelijk aan de kleinere landen, en Cuba bijvoorbeeld, ondanks die meer dan 40 jaar VS boycot.

  Maar onze hedendaagse ‘internationale politiek’ geachte krofaja, aangevoerd door de VS, Europa en Israel, lijkt bevangen te zijn door een mentaliteit van terreur vanuit dit bondgenootschap. En ik zeg dit nog voorzichtig ook.

  Is het gek dat ook andere landen buiten deze groepen, ook hun schrale middelen gaan inzetten ter verdediging van hun vrijheid, die je uiteraard ook als ’terrorisme’ kan beoordelen, zeker. Maar dat krijg je wanneer je soms niet anders kan, omdat die landen of die internationale organisaties, die het voorbeeld zouden moeten geven, vanwege machtsmisbruik letterlijk terreur bedrijven jegens minder sterkere landen,hun wil trachten op te leggen, en zelfs ook nog voor het oog en onder de neus van de VN.

  Neem als voorbeel israel jegens de Palestijnen en Nelson Mandela bijvoorbeeld die het 25 jaar moest zien uit te houden alvorens men tot het besef kwam dat hij gelijk had. Wat zegt dat ons over ons politieke leefmilieu.

  De Verenigde Naties als moeder organisatie, is intussen gecoupt door de VS en Europa, waardoor dit wereldpodium vervallen is tot ondemocratisch, ongeloofwaardig, zelfs dictatoriaal bolwerk, in de ogen van de wereldgemeenschap.

  Dus geachte Krofaja, wanneer je de realiteit in ogenschouw neem, en niet om u te ontmoedigen hoor,dan kom je er achter in wat voor stront wij als individu momenteel in leven. En voorlopig is het maar pappen en nat houden totdat God ons goedgezind is zal ik maar zeggen.

  Do not give up!!!!!


  Maak melding
 8. als de heer venetiaan zou zweren dat hij de surinamse grondwet op een normale manier na komt. dan zou de sur bevolking het veel beter hebben. he venetiaan. zweer dat u de armen niet meer gaat beroven.men heeft het over je eigen landgenoten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES