maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurSuriname in vol ornaat naar negende Carifesta

Suriname in vol ornaat naar negende Carifesta

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 sep – Suriname zal zich van zijn beste culturele zijde laten zien tijdens het negende Carifesta in Trinidad & Tobago. Dit zegt Stanley Sidoel directeur Cultuur van het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling. Bezoekers van het Caribische cultureel festival krijgen traditioneel en creatief werk voorgeschoteld door een keur van Surinaamse kunstenaars.

Die zijn de afgelopen maanden geselecteerd naar prestatie. Zang, dans, toneel, muziek, klederdrachten en culinaire producties vormen de kern van de Surinaamse inbreng. Ruim tachtig personen maken deel uit van het contingent dat de eer van Suriname hoog zal moeten houden. “We zijn er zeker van dat we een goede beurt zullen maken, onze unieke culturen zullen weer opvallen”, zegt Sidoel.

Suriname heeft deelgenomen aan alle Carifesta’s. De achtste is zelfs in Paramaribo gehouden. De Surinaamse toneelregisseur Henk Tjon zal in Port of Spain gehuldigd worden voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van het Caribische toneel. Behalve in eigen land heeft Tjon ook in verscheidene Caribische landen toneelstukken geschreven en opgevoerd. Eerder is dichter Robin ‘Dobru’ Raveles gehuldigd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE
 1. Ze bereiken niks mee ze hebben niet eens een
  gram goud mee genomen.
  Alleen maar geld over de balk smijten.
  Trendy kabinet.
  Groot doen: de bevolking arm achterlaten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES