Surinaamse ex-minister is ‘als persoon verdachte’

54

PARAMARIBO, 21 sep – De van fraude verdachte ex-minister Dewanand Balesar is dat als persoon en niet als politieke ambtsdrager. Dit zegt vice-president Ramdien Sardjoe. Balesar komt daarom in aanmerking voor aanstelling tot hoofdambtenaar. Dat er een strafrechtelijk proces tegen hem loopt, is van geen enkele betekenis.

“Het punt is dat Balesar eervol ontslagen is. Hij mag verdachte zijn als persoon maar als minister heeft hij zelf ontslag genomen”, zegt Sardjoe. Balesar moest het veld ruimen aan het eind van het vorige kabinet na als verdachte te zijn aangemerkt door het Openbaar Ministerie. Procureur-generaal Subhaas Punwasi verzocht het parlement kort daarop om de procedure in te zetten van in staat van beschuldigingstelling.

Eervol ontslag werd aangevraagd en verleend. “Er is een regeling uit 1996 dat als een minister, die is aangesteld als resultaat van algemene verkiezingen gedurende een periode van een jaar heeft aangezeten en eervol ontslagen wordt, hij benoemd mag worden tot hoofdambtenaar”, aldus Sardjoe. Balesar heeft vorig jaar per brief verzocht om gebruik te mogen maken van dit recht.


54 REACTIES

 1. wat voor toneel speeld men in suriname . volgens mij is er dit gaane die neger gilds is verdachte en wordt voor gedragen . o zegt die koelie dan draag ik ook mijn ras voor die verdachte is .mijn god kan er niet een coup komen net als in thailand benane rep is een lachertje.


  Maak melding

 2. Beste meneer sardjoe,

  Zo kunnen we ook verder gaan,het is toch van de zotte dat een minister tijdens zijn ambtsperiode heeft gestolen en daarna zelfs ontslag neem en ook eervol wordt ontslagen.Volgens mij als je onslag neem ga je gewoon met onslag.Krijg je onslag dan hangt het van de situatie af of je eervol onslag krijg of niet.Heb je fraude gepleegd of getolen dan is het volgens mij oneeronslag.Maar misschien heb ik meneer sardjoe verkeerd begrepen,In dat geval kan je ook stellen dat Brunsie en Bouta geen ambtsdrager was.

  para,,,


  Maak melding

 3. De bevolking is gek, zou je denken.!!!!!!!!

  Sartje zeg gewoon als minister mag “je doen en laten”.
  Gewoon wat je wil, “niet nadenken”.
  Dan ben je een echte minister onderleiding van Dhr. Vtje.

  Als het je uitkomt mag je anderen sturen op rooftocht:je bent minister.(dan gebeurd als mens niks)

  Ahi-Boi


  Maak melding

 4. Geachte heer Sardjoe:
  Men schept behagen in het voorschrijven van wetten.Maar nog meer plezier geeft het,ze zelf te overtreden…..Het is de oude slang die zijn huid niet kan afwerpen en alle anderen naakt en schaamteloos noemt.Hij die vroeg ter bruiloft komt en welgevoed en vermoeid heengaat,zegt dat alle feesten overtredingen zijn en alle feestvierders overtreders der wet.Ach wat zal ik zeggen van hen die in het zonlicht staan maar met hun rug naar de zon?Zij zien alleen hun eigen schaduwen en hun schaduwen zijn hun wetten.


  Maak melding

 5. Dit zijn openlijke kracht-aktiviteiten van de politici van Grundjarie.
  Daarom wilde men de Onafhankelijkheid van Surinen doorzetten.

  Koste wat het kost. En dus nog steeds kost het de suri´s en de surineds moeite en tranen alsook €uro´s totnogtoe.

  9 jaar lang heeft de Centrale Bank Van Surinen geen balans opgemaakt en geen boekhoudkundige stukken. Suri´s weten niet of het met Suri goed gaat of slecht.

  Eén ding is wel duidelijk, buitenlandse ondernemingen mogen vrijelijk de NH-grondstoffen wegdragen, bij miljarden €´s tegelijk per jaar. En binnenlanders hebben geen werk zoals was beloofd door Venetiaan.

  Schande en nog eens schande,
  vriendelijke groet……..


  Maak melding

 6. Dit is echt de waanzin gekroond hoor. Good governance op een berg hondestront. Is dit suriname waarop de surinamers trots op moeten wezen? Zeker, want ze hebben zelf op deze vervloektelingen gestemd. schande schande schande.


  Maak melding

 7. Vice-president Sardjoe gaat in zijn redenering voorbij aan het feit dat er in een samenleving formeel ethiek en moraal moet bestaan.
  Dit houdt onder meer in dat officiele voordrachten, benoemingen en aanstellingen van personen in een hoge functie dienen te worden getoetst aan morele en ethische gedragingen van zulke personen.
  Het maakt daarom in de ethiek en de moraal ook niet uit dat de heer Balesar als persoon fraude heeft gepleegd en niet als minister.
  Feit is dat de heer Balesar fraude heeft gepleegd en in welke hoedanigheid hij dat heeft gepleegd doet er niet toe.
  Bij elke aanstelling van een persoon in een bepaalde functie is het regel dat er een antecendentenonderzoek plaatsvindt.
  Dit onderzoek maakt geen onderscheid of iemand als persoon of als politieke ambtsdrager zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten.
  De uitkomst van een negatief antecendenten onderzoek heeft in normale gevallen ALTIJD het gevolg dat een persoon met een strafblad nooit wordt benoemd in een ambtelijke of politieke functie.
  Indien er voor de heer Balesar een onpartijdig antecedentenonderzoek zou worden gepleegd zou hij nooit deze toets kunnen doorstaan op grond van zijn justitieel verleden.
  Vice-president Sardjoe heeft met zijn woorden bewezen dat de ethiek en moraal in Suriname wat hem betreft van nul en generlei waarde is.
  De heer Sardjoe probeert met zijn woorden gewoon recht te praten wat krom is en zijn partijgenoot Balesar aan een politieke baan te helpen.


  Maak melding

 8. nou ten eerste denk ik dat in geen enkele land een coup vruchten heeft afgeworpen dus laat dat alvast geen optie zijn. dat deel van de neger krijgt dus de koeli wil ook is naar mijn mening niet nodig ( op dit moment tenmiste. Geen van beide moet krijgen. als men de koek toch wilt verdelen laat dat geen rol spelen. ten derde de man, Balesar is nimmer tot beleidsadviseur benoemd. de schuld is te zoeken in de Nationale Assemblee. Zij heeft die wet goegekeurd die zulke regelingen ondersteund. Zowel de oppositie als de coalitie verdienen hierbij een veeg uit de pan. (Lees de grondwet en ander wettelijke regelingen met aanpassingen uit 2005)


  Maak melding

 9. Sardjoe,
  je uitspraken en argumenten zijn tekens van oud- en domheid.
  als balesar in de hoedanigheid van individu/persoon opgesloten moet worden, verschijnt de andere balesar die als ambtsdrager actief zal zijn dan nog aan het werk? gaat het niet om dezelfde persoon?

  sardjoe, je bent ongelooflijk dom, ik merk aan je uitspraken dat je geschiedenis leerkracht kan zijn geweest. je probeert suriname terug te brengen naar die spannende tijden uit het verleden nl 16e en 17e eeuw.

  een vraag aan sarjoe: ontvang jij maandelijks ook je aov?

  ohm shantie shantie shantie,

  mahinder,


  Maak melding

 10. Wat persoonlijke en politieke principe betreft ( moet je gescheiden houden} volgens
  Sardjoe,missen we al jaren in onze sur.
  DNA,EN DIT GEDOE,willen deze dieven gilde
  behouden,zij blijven maar door boeven in
  onze volksbelang.VOLK oeng wiekie,anders
  ding soort assamblee mang disie e go njang
  joe toe,zij zijn geen volksvertegenwoordigers
  meer,maar Bandieten.


  Maak melding

 11. Ramdien Sardjoe is de ongekroonde keizer van de klucht.
  Dit verhaal van hem is gewoon idioterie.
  Hij zal welniet weten wat de strekking van dit broodje p..p is.
  Het lijkt er inderdaad op dat deze politieke crimineel al aan het dementeren is.


  Maak melding

 12. dit kan alleen in suriname ik begrijp dit echt niet ik vraag me af wat de president gaat doen alls dit door gaat betekend dat, de here politiesie geen respek hebben voor de bevolking echtwaar , ik vraag mij af alls hij schuldig word bevonden wat dan ,schande schande .


  Maak melding

 13. Het einde van een “rechtsstaat” is in zicht,tenminste wat Sardjoe en Vene aangaat.
  Het is inderdaad tijd dat de militairen weer ingrijpen maar dit keer correct net als Thailand.
  Afschieten dat tuig !!!!!!!
  (Sorry dat ik zo MOET reageren)


  Maak melding

 14. Kijk uit kijk uit Vtje weet echt niet meer
  wat hij aan het doen is “Eens liet hij zijn huis in de fik steken door een gek”.Nu is hij
  met Su bezig de boel te laten voor de boel.
  “nalatig” NPS gedrag zie 80.(Arron)

  Sartje op zijn beurt is niet goed wijs vertelde tijdens een interview dat als jij je
  meisje benoemd tot wat je wil dat mag, dit omdat je als bestuurslid van het land,gekozen
  ben “dat mag gewoon” De bevolking mag niet klagen omdat dit “MODEREN” is(trendy mi boi)

  Hij bleeft “Kraaien” en de spanning blijft
  op lopen, laten wij de goden nu gaan bidden.


  Maak melding

 15. Als je gestolen hebt of fraude hebt gepleegd telt geen regeling. De enige regel die telt is ACHTER DE TRALIES VERDWIJNEN. Meer niet.

  De VHP-top houdt de hand boven het hoofd van hun mede-collega´s.

  In Suriname wordt klasse justitie toegepast en dit zal zo blijven met deze `oud gepensioeneerde bende`.

  Straatrovers worden wel hardhandig aangepakt, terecht.
  Maar deze strop-das-rovers worden door regelingen die ze zelf bedacht hebben, ingeval ze worden gepakt bijvoorbeeld door fraude, vrij gesproken en zelf beloond.

  sluit ze allemaal op.


  Maak melding

 16. Geachte president en vice president van Suriname:Balesar en Gilds die achteraf fraudeur en witwasser blijken te zijn worden,in plaats van achter de tralies te verdwijnen door U weer aangesteld als Ambtenaren met hoge salarissen.De tropen kolder heeft weer toegeslagen in dat mooie prachtige zon overgoten land.Uw uitleg van hoe en waarom is alleen maar door jullie twee te begrijpen.Treurig hoor !!!!!!!

  Latish


  Maak melding

 17. Het beste is,laten jullie de drugskoeriers met rust.Hoe dan ook proberen ze te werken voor wat geld,maar dat een van de topboeven van suriname die de naam draagt als minster op zijn luiestoel zit en in staatskast zit te graaien lijkt me erger dan een drugskoerier.Vene kan niet praten want hij is alweer bezig rooie lipstif te zetten.De kleine kruimeldieven (burgers) wezen jullie alert,laat je niet voor alle kleine vergrepen oppakken en in de bak smijten recht voor een recht voor allen.(SHOOT TO KILL)Bouta die zit momenteel rustig te luisteren en te kijken wat komt en gaat haha mek ding kong .Vene is zwarte ali bahba met zijn weet ik veel hoeveel rovers.


  Maak melding

 18. Als ambtenaar moet je een bewijs van goed gedrag overleggen om je integriteit te toetsen en niet anders.
  Schone vingers, nee, hij zit vast in zijn eigen grote mond om anderen te veroordelen en vandaar dat ze doen wat ze willen met de NPS.
  En inderdaad, een coup hebben ze nodig, maar tja, voor wie zou je dat moeten doen?
  Zeker niet voor een lamgeslagen volk en later de zwartepiet krijgen.
  Nee, laat ze maar want het verschil tussen Thailand en onze Suriname is te groot, de coup in Thailand komt door toestemming van de Koning en zijn handlangers in Amerika.


  Maak melding

 19. Mijn GOD, wat is nou van Suriname geworden.
  Als deze regering Suriname niet kan runnen, waarom laten zij het niet aan de toekomstige generatie’s over, OF DESNOODS AAN DE NATIONALIST “BOUTERSE “. Geeft hem de kans om het te proberen, maar geeft Suriname niet aan de uitverkoop a.u.b. niet!!!!!

  janoke


  Maak melding

 20. Mij hou je nooit voor de gek !

  Donder maar jullie op .
  Ik ben al moe van deze vieze regering .
  Boeven zijn jullie .

  Er is geen hoop meer voor de jongeren en geleerden .

  Sarie torie !!!


  Maak melding

 21. Dit is toch te gek voor woorden.Op zo een manier gaat Suriname nooit nooit vooruit.
  Die rot oude politieke leiders blijven maar hun eigen dingen doen. Ik walg gewoon van ze.


  Maak melding

 22. Het houdt niet over: benoemingen op basis van vriendjespolitiek. Wanneer gaat het volk opstaan en krachtig protesteren tegen dit onrecht. Het arme volk maar pienaren en maar offers brengen ten gunste van de “corrupte politiek”. God helpe Suriname ….


  Maak melding

 23. We weten allemaal dat er nooit een rechtzaak gaat komen voor balesar en gilds. ze worden beschermd door sardjoe en v-tje.

  AUB mensen van Suriname. Verzamel een paar Duizend man en pleeg een coup. Of werk samen met Bouta. Nu weet ik waarom hij dat ooit gedaan heeft.

  K


  Maak melding

 24. Beste Admin : (panel forum).

  Dit is geweldig. Alle reacties op tal van onderwerpen en door tal van personen mag niet verloren gaan. De reacties op de onderwerpen zijn zeer kritisch en je moet er wat mee. Want na een paar dagen staan de reacties er niet meer en dat is dooodzonde. De mensen denken na over een probleem en komen met zeer goede voorstellen cq reacties en daar moet wat mee gebeuren. Alles wat in dit forum plaatsvindt is precies wat de assemblee in Suriname zou moeten doen maar helaas wordt er daar flink geslapen. Als in Ned 2 verdachte politici zich in de justitie arena zouden bevinden dan zou er met respect voor het volk ook de berechting worden afgewacht en niet nu de mensen rehabiliteren. Want dit is de grootste schande en vernedering en poging tot beinvloeding van de magistraat in het vervolgen van deze 2 ex-ministers. Verder is het zeer raciaal want eerst een creool en dan een hindoestaan en dan een … Maar terugkomend op mijn verzoek: kan na het afronden van een onderwerp binnen het forum de reacties worden gebundeld en dan standaard worden verstuurd naar een orgaan van de regering of tenminste het parlement in Suriname. Ook bv naar de kranten in Suriname in een apart item want alleen zo kun je met zoveel goede reacties instanties en het Surinaams volk bereiken (en bewust maken) want anders is alles voor niks en dat vind ik nu DOODZONDE.

  Hein Taus


  Maak melding

 25. Beste Hein.Taus,

  Denk je echt dat de regering onze commentaar niet te leen krijgt?
  Ik schat je hoger in om dat te weten, vandaar dat de meeste reacties ook anoniem zijn want Suriname geven ze geen commentaar.
  Uit vrees.


  Maak melding

 26. Geachte meneer Hein Taus,

  Dit is praten tegen dovemans oren. Trouwens een prima idee, maar vele ideeen zijn reeds bij deze regeerders geponeerd geweest, maar doen er weinig mee. Profocatie !!!! werd of wordt telkens weer geroepen.

  Net als de bouw van die brug over de Suriname rivier in het kader van ‘infratructurele maatregelen’. Het waren deze heren die hardnekkig alles aandeden om de bouw tegen te werken.

  Weet u nog toen de vorige regeerders onder Bosje alles aandeed om buitenlandse investeerders te interreseren voor Suriname?
  Het waren deze heren die dreigbriefjes onder de hoteldeuren van onze buitenlandse geinterreseerden schoven met opschriften als; u bent gewaarschuwd, ga weg naar je eigen land!

  Het zijn vrezelijke lui hoor meneer Taus.

  Kijk wat Renaldo Tuur, een jonge veelbelovende joiurnalist is overkomen toen hij die drugszaak in nickerie wilde gaan onderzoeken. Een hooggeplaatste VHP politicus was bij deze kwestie betrokken.

  Kijk meneer Taus, er valt met deze gasten geen land te bezeilen, maar we blijven het proberen. Trouwens, wat moet je anders.


  Maak melding

 27. Dhr. Sardjoe is waarschijnlijk gespeend van elke realiteitszin. Als ik als minister ervan wordt verdacht leiding te hebben gegegeven aan het plegen van fraude danwel dat ik uit hoofde van mijn positie dit had behoren danwel kunnen weten en vervolgens aftreed is er niks aan de hand. Hetzelfde verhaal speelt idem dito bij ex-minister Gilds. Ik denk dat Suriname zich met schamen voor dit toneel. Het is walgelijk en getuigt van een moraal het niveau van het maisveld niet ontstijgend. Suriname bevindt zich in een vrije val in ethisch opzicht en iedereen staat erbij en kijkt ernaar De Coup van ferbruari 1980 was te vroeg gepleegd, maar het kan geen kwaad om een vorbeeld te nemen bij wat er thans aan de gang is in Thailand. Een premier die daar corruptie en nepotisme predikt is afgezet en de angst in de ogen van zijn medestanders is veelzeggend. Ik heb recentelijk gelezen dat bij verschillende bedrijven de presidenten van de raden van commissarissen van de ene party zijn vernagen door die van de andere party. Het is algemeen bekend dat plaatsvervulling in Suriname niet geschiedt op basis van expertise, maar door het behoren tot een bepaalde politieke kliek of in in elk geval loyaal zijn aan een dergelijke kliek. Neen, er dient schoonschip te worden gemaakt in Suriname en het lijkt mij, dat het doel vele middelen heiligt. In Suriname is men met veel bezig maar niet het daadwerkelijk besturen van het land. Ilke politieke party is bezig met het regelen van de eigen aanhang. Grond wordt weggegeven aan vriendjes. Bepaalde lieden worden aangesteld in functies waarvan zij geen weet hebben terwijl er beleidsambtenaren worden aangesteld in functies waarvan zij niet eens het bestaan wisten. Meneer Sardjoe met U zijn er velen die de Frontcoalitie in stand willen houden en daartoe bereid zijn tot het doen van bepaalde concessies die alleen maar tot gevolg zullen hebben dat het schip nimmer de haven zal binnenvaren. Macht hebben betekent nog niet met macht kunnen omgaan en het ten koste van alles de macht willen blijven behouden zal een grotere schade teweeg brengen dan U zich kunt bedenken.


  Maak melding

 28. wat een commentaar op onze Surinaamse politici.Het is opvallend om te zien hoe kwistig de SuriNeds zijn met het geven van commentaar op Suriname. Over Nedeland hoor je ze niet. ik geef een paar voorbeelden: TWEE Surinamers komen om bij de Schipholbrand; Iedere dag worden Surinamers vernederd, ja zelfs aangerand en verkracht met de 100% controle; Lockheed smeergelden van prins Bernhard; ex-minister Komproe sterft in een cel; de grote oppositieleider Anthony Godett zit constant in de cel; zonder mandaat van de VN zit Nederland in Iraq + Afghanistan; SEBRENICA, de bezetting en onderdrukking van de Antillen (wat heel lief kolonialisme wordt genoemd); de smerige oorlog in Indonesie en Nieuw-Guinea; het smerige koloniale verleden in Suriname. zo kan ik nog een hele poos door gaan, en nog NOOIT is hier ook maar 1 Nederlander voor veroordeeld. Stel maar zelf vast dat die paar rot centen die Gildts en Ballesar (misschien) hebben gekregen hier niet tegen opweegt.


  Maak melding

 29. De reactis zijn na een paar dagen niet kwijt. Je kunt ze terugvinden per maand, per dag vanaf januari m.u.z. van de maart.

  Op waterkant.net wordt genoeg kritiek geleverd op artikelen die worden geplaatst.
  Voor zover ik weet, ben ik geen enkel artikel tegengekomen met betrekking tot NL zelf, hoe kan men dan op onderwerpen reageren genoemd door Mr.Zuidoost?
  Ook al wegen de smeergelden die de heren Gilds en Balesar niet op tegen bijv. de Lockheed affaire, het gaat om het principe.
  Als een politicus/politica fraudeert, dan is hij/zij niet meer geloofwaardig en kan en moet de persoon zonder pardon vertrekken.
  Het is onvoorstelbaar dat dergelijke politici na frauderen en smeergelden aan te nemen, ongehinderd weer een hoge functie als ambtenaar kunnen bekleden. Maar in Su kan alles.
  Hebben de Surinaamse politici geen eed afgelegd? Zo ja, dan mogen zij zich heel diep schamen.
  So Sad!


  Maak melding

 30. moet zijn:

  Ook al wegen de smeergelden die de heren Gilds en Balesar eventueel hebben opgestreken
  niet op tegen bijv. de Lockheed affaire, het gaat om het principe.


  Maak melding

 31. Ik heb er geen woorden voor.
  En na alle reactie te hebben gelezen heb ik er nog steeds geen woorden voor.
  Alles is al gezegd.
  Niets kan Suriname nog meer tot schande maken dan wat er nu gebeurt.


  Maak melding

 32. haha dus we moeten niemand meer veroordelen volgens mr zuidoost.
  maar zuidoost is verkeerd geinformeerd. na de affaire bernhard moest af treden, en hij kon niet terug en is ook niet terug geroepen door de regering. twee surinamers komen om in schipholbrand
  en vandaag zijn de minsters afgetreden.

  de grote oppositieleider Anthony Godett zit constant in de cel; waarom moet een nederlander daarvoor in de cel? ik snap het niet

  zonder mandaat van de VN zit Nederland in Iraq + Afghanistan;
  je leeft in 2001. volg het nieuws effe.

  Iedere dag worden Surinamers vernederd, ja zelfs aangerand en verkracht met de 100% controle.
  verkracht welke krant lees jij?

  en ga niet nog een poos door met verkeerde dingen aanhalen. A.u.b niet


  Maak melding

 33. Hallo Allemaal,

  Ik heb de reacties gelezen en ben het met iedereen eens. Ik heb erover nagedacht. Ik ben bereid me in te zetten voor een coup in Suriname. Wie doet er mee???


  Maak melding

 34. Lafy, de ministers Gilds en Balesar zijn net als Donner en Dekker ook afgetreden. Donner en Dekker zijn verantwoordelijk voor elf doden!, maar komen niet voor de rechter, en je kan afwachten, in de kortste keren hebben ze een hele mooie job! ZO GAAT NEDERLAND MET HAAR CRIMINELE MINISTERS OM! De hele regering Kok is twee weken voor de verkiezingen afgetreden om Sebrenica. MAAR NIEMAND IS VEROORDEELD. De toenmalige minister van defensie, joris Voorhoeve hoort net als Milosovic jaren gedetineerd te worden, als verantwoordelijke voor de dood van 7000 mensen!!!! Als je als SuriNed in Nederland woont moet je je voornamelijk op Nederland en de Nederlandse politiek richten. Je weet te weinig van Suriname om je daar een mening over te kunnen vormen. schaam je dus voortaan om de WANTOESTANDEN in Nederland en ageer daar tegen! het alledaagse RACISME, de vernederingen die je hier dagelijks moet doorstaan, de achterstelling, de discriminatie, de klasse justitie, de WEIGERING om onze kinderen in de discotheken toe te laten.


  Maak melding

 35. Mr zuidoost

  Doel is je mening te geven,en niet reageren op wat andren te zeggen hebben,we zitten elders dan in su maar leven mee dus let op uw worden.Ik zou u aan willen raden een ieder in zijn of haar normen en waarden te laten.Maak vrij voor de genen die vernederingen aankunnen.ik dank u


  Maak melding

 36. Steeds maar dezelfde reakties van de suri’s op commentaar op surinaamse wantoestanden. “Kijk maar naar nederland. kijk maar naar nederland” en dan sommen ze heel wat op wat in nederland misgaat. Maar ze gaan aan één ding voorbij en dat is dat er in nederland in economische en sociaal-maatschappelijke zin aan de weg wordt getimmerd in tegenstelling tot suriname.
  Als de dijken in nederland zijn doorgebroken dan steekt men de handen uit de mouwen. Als er een overstroming in suriname is dan heft men de handen ten hemel en vervolgens houdt men de handen op. Maar men steekt de handen niet uit de mouwen. In suriname heerst er een soort trotsheid welke tot handhaving van de bestaande situatie leidt. Neen mensen trotsheid moet leiden tot vooruitgang en de criticasters tonen dat er met eigen kracht en middelen voorspoed wordt bereikt. Put your money were your mouth is. Geen woorden maar daden.


  Maak melding

 37. Gezien bij rondom tien, rechtse extremisten zijn in opkomst,dus zg Surineds watch out,niet hoog van de toren blazen want in Ned.zijn jullie ook nul komma nul,en willen hier op deze site over Sur.komen zeiken,ga dan terug naar je eigen land,waar je geen gevaar loopt slachtoffer van rassen haat te worden.Jullie denken steeds maar dat de Surinamers in Sur.jullie gezeik lezen, welneen ,deze site wordt in Nederland geproduceerd,dus jullie schelden je eigen uit buhhhhh.
  Het is nu wachten op de ASIO`s onder jullie om nu te gaan schelden op mijn reactie`s .You No What I dont Give A Damnnnnn.


  Maak melding

 38. Hallo hallo ‘surtje’Laatst had Sartje Pawana(traditionele Indiaanse kawina groep)
  bij zich,een beleefdheidsbezoek;
  Nadat Pawana ons “volkslied” uit volle borst in eigen taal gezongen had.
  Keek Sartje rond:::::zei zonder zijn verstand te gebruiken ik weet niet waarover het ging en weet niet eens wat jullie gezongen hebben,maar jullie zijn mooi gekleed. U ziet het, er ontbreekt een behoorlijke stuk algemene ontwikkeling bij deze man.(blijf achter hem lopen)


  Maak melding

 39. Vertellen jullie zg Surineds mij wat je hebt bijgedragen aan de economie van Nederland.Ik weet het wel geen ene moer,wat willen jullie hier dan komen uitleggen,dat Suriname zit te wachten op zulk soort achterlijke gebakken als jullie pfffff NO WAY.Want zij die het echt goed voor hebben met Suriname en niet de BIGSHOT hier komen spelen,gaan terug naar hun geboorteland,zijn bereid een addertje te laten en gaan niet met ehmmmm,ik krijg toch alles voor niets,net als hoe die gekke bakra`s jullie alles in de schoot hebben geworpen.Kijk maar naar de Turken,Marokkanen,Italianen en Spanjaarden die een behoorlijk steentje hebben bijgedragen aan de bloeiende economie van Nederland,die mensen hoor je nooit hun land afkraken al hoe belabbert het daar is (Turkije en Marokko vooral)I`m lovin`t hoe ze hun land promoten en er alles aan doen om terug te gaan,gezien bij Prem maandag jl,jonge Turken een goede baan in Nederland achterlatend en kiezen voor hun land, zij hebben het door dat Nederland mettertijd onhoudbaar wordt door de rechtsedombo`s alleen de hebzuchtige en luie Surineds willen en kunnen dat nog niet inzien,terug gaan en hard werken voor Suriname hahahahah dat zie ik die verwende en hoog van de toren blazende zg Surineds never nooit doen,sorry de goedwillende Surineds UITGEZONDERD.Ik ga er voor, ben binnen 2 maanden weg uit Nederland,ik verwacht geen aalmoezen van Suriname,maar ga hard werken bij het AZS,heb ik altijd gedaan in Nederland,gelukkig heb ik nooit mijn handen hoeven open te houden,was altijd mijn goal om mijn Land te dienen,al ben ik een geboren Nederlander op papier,mijn roots ligt waar mijn ouders vandaan komen:SURINAME.

  Verrekijker,je doet je nick geen eer aan hahahaha,want je kijkt niet langer dan je neus lang is,heb jij zo een algemeneontwikkeling over Suriname dan,Chinees,Hind.,Javaan,Saramaccaans,Libanees, en wat dies allemaal zei tjsssssssssss.


  Maak melding

 40. Sur: nr 51. advies blijf achter “landrovers” lopen.
  U begrijpt als het beter kan maar de wil is er niet.Dan mag het voor de meeste mensen ophouden. Dit omdat god de rest moet doen.
  Maar vergeet een ding niet “BID maar je moet toch “WERKEN” en hard ook.
  Tang boeng waka likie foroe zondro kop.


  Maak melding

 41. Sardjoe weet dat als hij balesar niet accomodeerd balesar alles gaat zeggen over de corruptie. Hij is toch immers een bedrag van 50.000 USD aangeboden om zijn mond te houden. Venetiaan kan ook niks zeggen want in opdracht van venetiaan heeft balesar die kleermaker betaald voor de ringweg


  Maak melding

 42. De regering is gewoon een bende bandieten en criminelen. Brunswijk, somo, gilds, balesar, chiragaly e.a. Waar is het moraal van Venetiaan. De nederlander Coby sprak over een raadsvoorstel terwijl sardjoe dit ontkent. Coby is ook een notoire boef uit holland


  Maak melding

 43. In Gods gezegend Suriname is alles Mogelijk een door criminaliteits verdachte wapen smokkelaars en drugs geaffinieerde leger overste genoemd bij naam door de PG als overste H wordt nu belast om op 25 November 2006 de Srefidensie marathon te organiseren om zg de charityman te zijn en de volks opinie van de samenleving aan zn zijde te krijgen foei toch met dit soort griezels die nog eer zoeken en op de rand van de afgrond leven met hun praktijk als het ze goed uitkomt zijn ze ook zeer geestelijk ingesteld
  De srefidensie Marathon heeft nu al zn waarde verloren.
  Het doet de President goed om deze respectvolle activiteit door iemand anders te laten coordineren dan door figuren die het spoor van goede ethiek en moraal bijster zijn geraakt.
  Chauvin


  Maak melding

 44. Suriname heeft een regering als een kip zonder kop .

  sardjoe ,kraag ,f.boekstaaf ,vijent ,Dit zijn de grootste boef in suriname met name BUZA.

  Buitenlandse zaken is gedraaid door boeven .
  En toch slaapt vene !!

  Sramang mang oen opo !!
  Want het word erger en erger .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.