maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurMinister uit Suriname opent Afro-Caribische markt

Minister uit Suriname opent Afro-Caribische markt

-

Does Travel - naar Suriname

De eerste editie van de Afro-Caribische Kunst & Cultuur Markt op zondag 24 september in de Kompaszaal van Loods 6 in Amsterdam belooft een veelzijdig spektakel te worden met als hoogtepunt een expositie en een veiling van kunstwerken. De veiling zal worden geopend door de Surinaamse Minister van Regionale Ontwikkeling, de heer Michel Felisi.

Kunstwerken van de bekende Surinaamse kunstschilders Obentiye en André Friderici worden geëxposeerd en zullen na bezichtiging ter plekke worden geveild. De opbrengst gaat naar een goed doel in Suriname.

Obentiye (Dennis Boodoe) zal zelf op de expositie aanwezig zijn voor hij terug naar Suriname reist. Zijn olieverfschilderijen geven een uniek en authentiek beeld van het inheemse leven van het Surinaamse Amazonewoud, zoals een kunstkenner eens zei: ‘Sommige bezitters van een originele Obentiye menen bij het bekijken van het schilderij de bij het tafereel horende geuren te kunnen ruiken’.

Er is meer tijdens de Caribische Kunst & Cultuur Markt. Op de markt is er de mogelijkheid om kennis te maken met uiteenlopende interessante Afro-Surinaamse en typische Marron producten, geneeskrachtige kruiden, literatuur en mediaproducties, zoals Cd’s en Dvd’s. Verder is er een Open Podium met o.a. P.I. Man, Yuchi Cordoba en Angel Odongo Drum Circle en optredens van onder andere de meiden van Koni Marron Mii.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. Heel leuk zo iets cultureels maar mogen wij ook weten waar,waneer en hoe laat wij er naar toe kunnen? verder wens ik U veel succes en hoop op een heel grote en gezellige belanstelling. Groetjes Reggey /Joan amsterdam


  Maak melding
 2. hoeveel ministers zijn er op het ogenblik aanwezig in Suriname?
  Als ik de berichten hier lees dan schijnt alleen Sardjoe nog in het land te zijn.
  En die verkondigt alleen maar onzin. Misschien moet hij ook maar weer met vakantie. Het liefst voorgoed.


  Maak melding
 3. De Afro Caribische Kunst & Cultuur Markt is inderdaad a.s. zondag in de Kompaszaal – Loods 6 – aan de KNSM-Laan 131 te Amsterdam De markt begint om 12.00 u. en sluit om 17.00 u. De veiling van de kunstwerken begint om 15.00 u. De toegang is geheel GRATIS !!!!! A Man o Span !!!!!!!!!!!!!!!!!! WAN BUN KO NA INI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.mea3.com


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES