zaterdag, april 20, 2024
HomeOnderwerpenEconomieAandelenoptie Cambior was te duur voor Suriname

Aandelenoptie Cambior was te duur voor Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 sep – Suriname heeft twee jaar terug de optie om aandelen te kopen in goudbedrijf Rosebel Goldmines, RGM, van de hand gewezen. Dit zegt RGM-directeur Denis Melville-Deschennes. De optie ter waarde van 160 miljoen dollar werd eenvoudig te duur bevonden. Volgens vice-president Ramdien Sardjoe is het een kwestie van ‘business’.

Er is gespeculeerd en Cambior kon duurder van de hand worden gedaan. Dat het voornamelijk komt dankzij RGM zegt meer van de politieke situatie in Suriname. Aan de ene kant kan dus getreurd worden om een gemiste kans. “De andere kant is dat er vertrouwen bestaat in de economie en het bestuur van Suriname. Was dit niet zo, dan zou de waarde van Cambior niet stijgen”, redeneert Sardjoe.

Niemand zou willen investeren in een land waar onzekerheid heerst. “Dat er meer is geboden, geeft aan dat de situatie in Suriname zodanig goed is dat men bereid is de risico’s te nemen”, aldus Sardjoe. RGM is goed voor ruim vijftig procent van Cambior’s productie. “Het gaat in alle aspecten goed, de prognoses zijn werkelijkheid geworden”, zegt Melville-Deschennes tegenover de Times of Suriname.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
  1. “Niemand zou willen investeren in een land waar onzekerheid heerst. “Dat er meer is geboden, geeft aan dat de situatie in Suriname zodanig goed is dat men bereid is de risico’s te nemen”, aldus Sardjoe”

    Sardjoe houdt zichzelf voor de gek. Voor de goud businesses geldt net als voor de diamantbusiness. “In troebel water is het goed vissen vangen”. Kijk maar hoe afrika wordt leeg geplunderd terwijl de mensen elkaar afslachten.

    Er spelen in deze concreet 2 zaken
    1. Suriname heeft een voor de staat slechte deal gesloten met Cambior.
    2. Suriname had gewoon de duku of kredietwaardigheid niet om die aandelen te kopen.

    That’s it. Met de woorden van Sardjoe:
    een kwestie van ‘business’

    En in business eten de groten de kleintjes met haar en huid op. Niks goede situatie in Suriname. Behalve voor de boeven dan.


    Maak melding
  2. Tuuurrrrrrrrlijk is er vertrouwen in het land als er een onuitputtelijke bron aan goud te vinden is AUB maak ons volk niet belachlijker dan deze huidige regering al doet


    Maak melding
  3. Sardjoe is en blijft een geschiedenisleraar.
    Je kunt hem parlementsvoorzitter maken of president; de internationale kapitaalmarkt zal hij nooit snappen en zal zijn domme uitspraken blijven doen.Wat een idioot.Het is werkelijk om te huilen dat zulke mensen het land leiden.


    Maak melding
  4. Alsof Venetiaan een geweldige intellectueel is vandaar dat hij het land naar de verdoemenis heeft geholpen. Ja het binnenland heeft hij naar een “hoger niveau” getild.


    Maak melding
  5. Ik, ik, weet het niet meer.”Was ik maar niet naar school gegaan dan wist ik niks”.
    Dom: maar zeer droevige zaak.”Arme Su” is afgeleverd aan een stel “Weet niet”Zien niet”
    straks niks,leeg, bevolking op de vlucht.

    Droevig.


    Maak melding
  6. Treurig treurig is het met die sardjoe en consorten. Ik hoop alleen niet dat die andere dieven ala ndp en vvv aan de macht komen. Geef nieuwe mensen en partijen een kans.


    Maak melding
  7. Als meneer Sardjoe zou aftreden(geeft jongeren de kans, blijft niet zitten)zou er meer ZEKERHEID zijn om te investeren in Suriname dan nu het geval is.

    Waarom wordt er geen joint venture opgericht met buitenlandse investeerders om de grondstoffen en delfstoffen te exploiteren.

    45%-65%-deal ipv 5%(gouddeal) dan hoef je ook geen aandelen van 160 miljoen te kopen, want de grondstoffen en de delfstoffen heb je al.

    de kennis en middelen zijn voor rekening van de investerdeers.


    Maak melding
  8. Men heeft lopen liegen en bedriegen, en nu komt men met een stom verhaal de bevolking in de maling nemen en houden.Als ik mij niet vergis werd men toch bang van de geweldige goud vondsten van de Suri.goudzoeker en dit was een doorn in het oog van de niksnut grote boy’s in par’bo.
    Alles is hen door de overheid ontnomen. Met leugens:geen geld om controle uittevoeren(hoeveelheid goud)het milieu werd zogenaamd vernietigd,door goudzoekers.(De overheid gaf hierbij geen hulp).
    Men wilde geen rijke Suri’s meer bij dus zij moesten onderdrukt worden,liever dieper het oerwoud in jagen(voor de dood).

    Daarnaast krijgen de zogenaamde
    onderhandelaars voor de staat met de buitenlanders “vette ja dikke” bonus uitbetaald in” valuta miljoenen amerikaanse dollars”.

    Dus gaat weg met dit smerig verhaal
    arme Su.bevolking jullie hebben de duivel binnen gehaald,deze duivel krijgen jullie nooit meer weg.


    Maak melding
  9. Danhoedan, Djukeofhazard en KWS … jullie hebben helemaal gelijk. Er zijn hooguit nog twee personen in Suriname die ALLES weten over goud: waar moet je zoeken naar goud, het delven, het verwerken, de nationale en internationale handel en het verwerken tot sieraden.
    Is hen destijds om advies gevraagd? Nee. Zoals altijd wist/weet de regering het weer beter….


    Maak melding
  10. Ze houden je voor de gek, in 2004 ja kost 160 mil.
    de waarde in 94 toen cambior kocht van rosebel, was het 12 mil waard. 12 jaar later waarde stijging , dus om nu mee te doen is duur jA, IN 1994 niet duur.

    zelfde met bryunzeel ,20 mil, over 10 jaar gaat de staat ook mee willen doen ,wat zal de waarde dan zijn, nadat doowrin een gigantische fabriek heeft opgezet? Dan gaat men weer met het verhaal komen dat de opties te duur waren.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES