VN komt met nieuw vijfjarenplan voor Suriname

1

PARAMARIBO, 19 sep – De Verenigde Naties is bereid een nieuw vijfjarenplan beschikbaar te stellen voor Suriname. Dit zegt coördinator Inyang Ebong-Hastrup van het VN ontwikkelingsprogramma, UNDP. Met vertegenwoordigers uit de Surinaamse ontwikkelingswereld wordt onder meer nagegaan waar de accenten gelegd moeten worden.

Er wordt een analyse gemaakt van het vorige ontwikkelingsplan. Met name de knelpunten in de samenwerking moeten verholpen worden. “Dit werkt een efficiëntere samenwerking in de hand”, zegt Ebong-Hastrup. De verwachting is dat dit keer wel alle doelstellingen gehaald worden. Het accent komt voornamelijk te liggen op de gebieden armoedebestrijding, gezondheidszorg en onderwijs.

Ook is er meer aandacht voor decentralisatie van bestuur. Voor de efficiëntie zal een controlesysteem worden ingebouwd om het uitvoeren van tussentijdse evaluaties makkelijker te maken. Er kan dan tijdig worden bijgesteld. De financiering moet voornamelijk lopen via het VN-systeem, de Europese Unie en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank. Ook van particulieren wordt steun verwacht.

1 REACTIE

  1. Misschien moet het dan zo om suriname uit het slop te trekken. Jammer dat de VN suriname niet onder curatele kan stellen, want de verantwoordelijken bakken er nog steeds niks van. Armoe troef.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.