Nabestaanden Moiwana boos op Surinaamse regering

4

PARAMARIBO/MAROWIJNE, 19 sep –Nabestaanden van slachtoffers van de massaslachting in Moiwana zijn niet tevreden over de wijze waarop de genoegdoening verloopt. Dit meldt de Times of Suriname. De uitvoering van het vonnis van het Inter-Amerikaanse Hof voor de Mensenrechten is slechts voor een deel geschied. Het echte werk moet nog beginnen.

Nu de regering publiekelijk excuses heeft aangeboden en financiële compensatie heeft plaatsgehad, wordt uitgekeken naar de berechting. Volgens het vonnis moest uiterlijk 15 juni tenminste een aanvang zijn gemaakt. Wat vooral steekt, is dat er wordt gezwegen als het graf. “De nabestaanden zijn gebelgd dat de regering niets van zich laat horen”, zegt voorman André Ajintoena.

Er wordt tenminste evenveel voortvarendheid verwacht. De executie van ruim veertig dorpsbewoners in 1986, is uitgevoerd door legermanschappen, die op zoek waren naar rebellen. Onder de doden bevonden zich meer vrouwen en kinderen. De nabestaanden willen tenminste emotionele geruststelling. “Als we niets merken zullen we bij de procureur-generaal aankloppen”, aldus Ajintoena.


4 REACTIES

 1. Stemmingmakerij om de aandacht van de misstanden in het land te maskeren, moiwana mag niet vergeten worden , maar de gedode militairen ook niet.
  Wat ook niet mag is dat er politiek met moiwana wordt bedreven terwijl er meer achter zit.


  Maak melding

 2. Brunswijk heeft zich laten overhalen door Somo en kornuiten om rotzooi in Su.te
  beginnen,met dit als gevolg Moiwana. Het was voor de militairen,”staatsbelang” dat moment,indringers mogen nergens ter wereld,van uit het buitenland komen om een oorlog te beginnen in welk land dan ook.Somo & kornuiten wisten dat.
  Laat Somo en kornuiten hiervoor opdraaien.


  Maak melding

 3. Wat we ook niet moeten vergeten de vele moord, roof en verkrachtingszaken.
  Laten we aub de zaak niet verdoezelen om andere issues veel zwaarder te laten wegen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.