Werkeloze ambtenaren Suriname worden geregistreerd

10

PARAMARIBO, 15 sep – Er wordt een inventarisatie opgemaakt van het aantal ambtenaren dat thuis zit tegen betaling. Dit zegt minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken, Biza. Iedereen wordt geregistreerd, of de reden van het thuis blijven nu politiek is of niet. Volgens deze groep ambtenaren wordt het accent danig verlegd.

“Het is niet dat mensen onterecht salaris ontvangen, maar dat ze ontrecht niet ingezet worden”, zegt voormalig topfunctionaris op het ministerie van Openbare Werken ir. Dharm Mungra, tegenover de Ware Tijd. Hij zit al jaren ‘ter beschikking’ thuis en noemt het crimineel dat mensen betaald worden om niet aan het werk te verschijnen. De cultuur van het afhouden van politieke tegenstanders, is kostbaar.

“Ik heb al zoveel brieven geschreven om ingezet te worden, zo benadeel je de gemeenschap”, aldus Mungra. Volgens Hassankhan worden na de inventarisatie alle thuiszitters uitgenodigd voor een gesprek. Het zou niet de bedoeling zijn het luizenleventje te handhaven. Volgens een eerste schatting zijn ruim driehonderd ambtenaren ‘legitiem’ permanent afwezig.


10 REACTIES

 1. Laat de thuis zittende ambtenaren met rust.
  Zolang er geen behoorlijk en
  geordend werk is. Laat ze thuis,ter verkoming corruptie.

  Doe eens iets zinnig en kom terug met behoorlijk en zinnig werk voor deze ambtenaren.(b.v.controleurs van ’t kabinet).
  Om in het kabinet,corruptie te bestrijden.

  advies


  Maak melding

 2. Als nu alle werkeloze ambtenaren zoals Mungra een opdracht krijgen om het een of ander te inventariseren, dan hebben ze werk en misschien komt er nog iets leuks uit ook. Bij een kans van 1 op 300 of zoals hierboven beweerd 1 op 2000 moet één van die mabtenaren toch wel iets leuks ontdekken.
  Wat dachten jullie van inventarisatie van alle gaten in het wegdek, of inventarisatie van mogelijke snoepreisjes in de resterende zittingstermijn van deze regering, of inventarisatie van alle buitenvrouwen die nog een positie moeten krijgen, of …
  … wie heeft er nog leuke ideeën


  Maak melding

 3. Aan de ene kant wilt men de werkeloze ambtenaren registreren, aan de andere kant is men bezig met looncorrectie voor alle ambtenaren.
  Het houdt in dat deze werkeloze ambtenaren die een salaris ontvangen, straks ook mogen meegenieten van de looncorrectie in positieve zin.
  Wat een kromme toestand.
  So Sad!


  Maak melding

 4. Het is niet dat mensen onterecht salaris ontvangen,het is niet dat ze onterecht niet ingezet worden.
  Het is wel !!!!!! dat ze onterecht zijn aangenomen , en meestal kort vóór de verkiezingen .
  En dat weet ir.Dharm Mungra minister van open bare werken bliksemsgoed ,maar doet net of zijn neus bloed. Maar ik kan hem een goede tip geven ,er is werk zat verf en kwasten kopen alle s’lands gebouwen een goeie beurt laten geven door die zeven even.
  coronmang


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.