vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameVrijspraak voedt optimisme Surinaamse ex-minister

Vrijspraak voedt optimisme Surinaamse ex-minister

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 sep – Ex-minister Siegfried Gilds die verdacht wordt van witwaspraktijken heeft meer kans op een gunstig verloop van zijn strafproces, nu zijn neef in Nederland is vrijgesproken. Dit stelt zijn verdediging. Daar neef Andy Groenewoud wordt een positieve weerslag verwacht, ook al is reeds één medeverdachte veroordeeld.

Carlos Aaron is anderhalf jaar gevangenisstraf opgelegd voor deelname aan een criminele organisatie. Die organisatie werd geleid door Groenewoud. Gilds wordt eveneens verdacht van deelname onder meer door onroerend goed aan te kopen. Een verzoek om herziening van Aaron’s vonnis wordt nu niet uitgesloten. “We wachten de resultaten van het hoger beroep af”, zegt advocaat Oscar Koulen tegenover de Times of Suriname.

Het hoger beroep dient in januari. Gilds was begin dit jaar gedwongen ontslag te nemen als minister van Handel & Industrie, HI, nadat hij door het Openbaar Ministerie was aangemerkt als verdachte. Een missie vertoeft nu in Nederland om de documenten te bestuderen van het strafrechtelijk onderzoek tegen Groenewoud. Gilds is intussen voorgedragen voor benoeming tot beleidsadviseur.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Verdachte is vrij gekomen door een fout van politie en justitie, zij hebben gesprekken van verdachte en zijn advocaat afgeluisterd en vastgelegd op audioband enz.(multiemedia).Dit is bij wet verboden, en kan haast nooit gebruik worden als bewijs last.Of hij kans ziet vrij te blijven is dus gewoon een vraag.!!!!!!!!!!!!!

  !!!!!!!!!!foute bericht dus!!!!!!!!

  Perro v.d.Speurhondenclub.


  Maak melding
 2. Groenewoud is vrijgelaten en niet vrijgesproken zoals beweerd!!!!!! Is een wereld van verschil!!! stelletje domme journalisten. En vrijgelaten omdat het bewijs niet op legale manier is verkregen, met andere woorden hij hield zich wel degelijk bezig met drugshandel!!!!!En zn oompie Gilds waste dat geld lekker wit voor hem.


  Maak melding
 3. Dus die man weet meer,wittewasjes,moordzaken,
  Maar dan moet “Vtje” ook meer weten,met als gevolg:

  Dat Somo in combinatie met Tjonge “Key” Fa zich nu misdragen omdat er net als bij criminelen boete betaald moet worden.
  De burgers zijn uitgeleverd!!!!!!!!ja ja.

  Verrekijker.


  Maak melding
 4. Mi-boi Ba zoekoe Ba vinnie Ba tjarie.
  Dus Gil-le-tje vluchtte, vergat de stekker uittetrekken maar is waarschijnlijk een ding vergeten.!!!! Vraag Somo.!!!!zijn beruchte uitspraak na een hevige vrijpartij met een kleine meid.
  “SAMEN UIT SAMEN THUIS”


  Maak melding
 5. Bijgewerkt op: 16/09/06, 03:57 PM Decadentie bij het benoemingsbeleid van de regeringParamaribo – Het is werkelijk niet te geloven dat men een ex-minister voordraagt voor een beleidsadviseurschap bij Handel & Industrie (H&I), inmiddels een bolwerk van de SPA. Men heeft weinig respect voor handelingen die te maken hebben met normen en waarden voor goed bestuur. Een ex-minister, die weinig prestaties op zijn naam heeft en juist ook verantwoordelijk gesteld moet worden voor de situatie in het land, wordt verdacht van wiswasserij en moest aftreden. Nu zien wij dat hij nog steeds niet wordt voorgeleid. Het is zo een belediging voor het volk dat men op de proppen komt met de voordracht van deze ex-minister van de SPA,tevens voorzitter van de SPA. Het is ongelofelijk dat de minst presterende partij binnen de coalitie de grootste streken uithaalt. Maar ja, zij zitten in een chantagekabinet. Of dit niet genoeg is dan komt de tweede man in het land, nu zelf waarnemend, voor de eerste man de zaak goed praten. Hij komt vertellen aan de pers dat men de ervaring van deze ex-minister wil gebruiken voor de regering. En wij zien tegelijk dat niemand in het land wenst te corrigeren. Men geeft geen weerwoord aan dit decadent gedrag van de VP. Wij zouden willen weten welke ervaring? Gaat het om het leren witwassen? Gaat het om de verwevenheid met politiek en vakbond? Over arbeidszaken? Gaat het om het ruïneren van de SLM? Gaat het om defensie aangelegenheden? Of om ervaringen op Justitie en Politie gebied? Wel over het laatste gesproken, de huidige minister van J&P heeft de vorige snel doen vergeten (al na een maand na zijn aantreden). Je gaat ook twijfelen aan de kwaliteiten van de minister van H&I als hij prat gaat op de ervaringen van de ex-minister en tevens de hoogste baas van de SPA. Hoe leg je dit weer aan het volk van Suriname uit? Nog veel erger, een hele dosis ervaring. Neen, meneer Marica, het is slechts een jaar ervaring en de rest is maar herhaling van slecht gedrag, stoelen bezet houden en non-performance. Men verschuilt zich achter een missive van 6 jaar geleden (2000), 6 dagen na de verkiezingen, waarbij een ex-minister van Staat, die 1 jaar heeft gezeten, mag worden benoemd in de hoogste ambtelijke rang (directeur). Het is toch een nationale schande dat deze bestuurders het zo bont maken. Balesar, ex-minister van Openbare Werken, is eervol ontslagen als minister vanaf 2005 en hij krijgt het salaris van een minister met behoud van dienstauto’s en andere secundaire arbeidsvoorwaarden. Wat voor voorbeelden geeft men aan de jeugd en aan jonge politici?Uitgerekend komt dan gisteren in de pers dat ene neef van de nieuwe beleidsadviseur in hoger beroep in Nederland is vrijgelaten op basis van ondeugdelijk verkregen informatie. Misschien voelt de ex-minister zich gesterkt door deze uitspraak.Gelukkig horen wij ook een ander geluid. Als het goed is ziet DA’91 deze voordracht niet zitten. Het wordt eens tijd dat een van de partijen een stop zet achter deze ondoordachte wijze van mensen voordragen. Het is toch een belediging voor ons jong kader dat steeds ‘ouwe zakken’ op posten worden geplaatst en dat de jongeren geen kans krijgen. Kijken wij naar de loopbaan van de ex-minister dan weten wij dat hij een luxe pensioen krijgt van de SLM, hij geniet het salaris van een ex-minister en zelf waarschijnlijk een pensioen als minister. Wat heeft de man eigenlijk nog nodig? Het geld? Neen toch? Hhij verdient op zijn oude dagen toch voldoende, terwijl duizenden seniore burgers het moeten doen met minder dan SRD 400. Waarom vindt men een beleidsadviseurschap nog nodig? Kan hij niet genoeg krijgen van de politiek. Deze vorm van handelen kunnen wij plaatsen onder de noemer van corruptie. Een regering die bewust geld steelt van het volk om haar goedbedeelde patronage vrienden te accommoderen. En men moet geen mooie verhalen vertellen aan het volk.Het is en blijft een misdadige handeling! DNA-leden moeten een interpellatievoorstel doen om de regering te bevragen op dit stuk. Maak openbaar hoeveel beleidsadviseurs wij hebben? Maak duidelijk hoeveel ex-ministers salaris krijgen voor niets doen. Reken uit voor DNA wat het ons land niet allemaal kost. Laat men deze zaken openbaren. Laat men die minister van Binnenlandse Zaken flink aan de tand voelen. DNA-leden moeten hun budgetrecht beter gaan gebruiken om cijfers op te vragen en aan te dringen op het intrekken van missives die nu niet meer deugen. Een ex-minister maakt maar aanspraak op een jaar voor de overgang en daarna valt het sociaalvangnet uit. Wij moeten nu stappen gaan zetten om decadent gedrag van deze regering aan banden te leggen. Wet – en recht moeten weer op de voorgrond. Volgens Marica wil de regering niet af van de ex-minister van Justitie en Politie. Dat mag wel zo zijn, maar wij, het volk van Suriname, vinden wel dat hij met de kleinkinderen mag gaan spelen in zijn hobbelstoel en ver moet afblijven van regeringszaken.

  Blindelings of Corrupt ????

  Sarie met de arme bevolking .
  En vene slaapt als een roos !!!


  Maak melding
 6. Bijgewerkt op: 16/09/06, 03:57 PM Decadentie bij het benoemingsbeleid van de regeringParamaribo – Het is werkelijk niet te geloven dat men een ex-minister voordraagt voor een beleidsadviseurschap bij Handel & Industrie (H&I), inmiddels een bolwerk van de SPA. Men heeft weinig respect voor handelingen die te maken hebben met normen en waarden voor goed bestuur. Een ex-minister, die weinig prestaties op zijn naam heeft en juist ook verantwoordelijk gesteld moet worden voor de situatie in het land, wordt verdacht van wiswasserij en moest aftreden. Nu zien wij dat hij nog steeds niet wordt voorgeleid. Het is zo een belediging voor het volk dat men op de proppen komt met de voordracht van deze ex-minister van de SPA,tevens voorzitter van de SPA. Het is ongelofelijk dat de minst presterende partij binnen de coalitie de grootste streken uithaalt. Maar ja, zij zitten in een chantagekabinet. Of dit niet genoeg is dan komt de tweede man in het land, nu zelf waarnemend, voor de eerste man de zaak goed praten. Hij komt vertellen aan de pers dat men de ervaring van deze ex-minister wil gebruiken voor de regering. En wij zien tegelijk dat niemand in het land wenst te corrigeren. Men geeft geen weerwoord aan dit decadent gedrag van de VP. Wij zouden willen weten welke ervaring? Gaat het om het leren witwassen? Gaat het om de verwevenheid met politiek en vakbond? Over arbeidszaken? Gaat het om het ruïneren van de SLM? Gaat het om defensie aangelegenheden? Of om ervaringen op Justitie en Politie gebied? Wel over het laatste gesproken, de huidige minister van J&P heeft de vorige snel doen vergeten (al na een maand na zijn aantreden). Je gaat ook twijfelen aan de kwaliteiten van de minister van H&I als hij prat gaat op de ervaringen van de ex-minister en tevens de hoogste baas van de SPA. Hoe leg je dit weer aan het volk van Suriname uit? Nog veel erger, een hele dosis ervaring. Neen, meneer Marica, het is slechts een jaar ervaring en de rest is maar herhaling van slecht gedrag, stoelen bezet houden en non-performance. Men verschuilt zich achter een missive van 6 jaar geleden (2000), 6 dagen na de verkiezingen, waarbij een ex-minister van Staat, die 1 jaar heeft gezeten, mag worden benoemd in de hoogste ambtelijke rang (directeur). Het is toch een nationale schande dat deze bestuurders het zo bont maken. Balesar, ex-minister van Openbare Werken, is eervol ontslagen als minister vanaf 2005 en hij krijgt het salaris van een minister met behoud van dienstauto’s en andere secundaire arbeidsvoorwaarden. Wat voor voorbeelden geeft men aan de jeugd en aan jonge politici?Uitgerekend komt dan gisteren in de pers dat ene neef van de nieuwe beleidsadviseur in hoger beroep in Nederland is vrijgelaten op basis van ondeugdelijk verkregen informatie. Misschien voelt de ex-minister zich gesterkt door deze uitspraak.Gelukkig horen wij ook een ander geluid. Als het goed is ziet DA’91 deze voordracht niet zitten. Het wordt eens tijd dat een van de partijen een stop zet achter deze ondoordachte wijze van mensen voordragen. Het is toch een belediging voor ons jong kader dat steeds ‘ouwe zakken’ op posten worden geplaatst en dat de jongeren geen kans krijgen. Kijken wij naar de loopbaan van de ex-minister dan weten wij dat hij een luxe pensioen krijgt van de SLM, hij geniet het salaris van een ex-minister en zelf waarschijnlijk een pensioen als minister. Wat heeft de man eigenlijk nog nodig? Het geld? Neen toch? Hhij verdient op zijn oude dagen toch voldoende, terwijl duizenden seniore burgers het moeten doen met minder dan SRD 400. Waarom vindt men een beleidsadviseurschap nog nodig? Kan hij niet genoeg krijgen van de politiek. Deze vorm van handelen kunnen wij plaatsen onder de noemer van corruptie. Een regering die bewust geld steelt van het volk om haar goedbedeelde patronage vrienden te accommoderen. En men moet geen mooie verhalen vertellen aan het volk.Het is en blijft een misdadige handeling! DNA-leden moeten een interpellatievoorstel doen om de regering te bevragen op dit stuk. Maak openbaar hoeveel beleidsadviseurs wij hebben? Maak duidelijk hoeveel ex-ministers salaris krijgen voor niets doen. Reken uit voor DNA wat het ons land niet allemaal kost. Laat men deze zaken openbaren. Laat men die minister van Binnenlandse Zaken flink aan de tand voelen. DNA-leden moeten hun budgetrecht beter gaan gebruiken om cijfers op te vragen en aan te dringen op het intrekken van missives die nu niet meer deugen. Een ex-minister maakt maar aanspraak op een jaar voor de overgang en daarna valt het sociaalvangnet uit. Wij moeten nu stappen gaan zetten om decadent gedrag van deze regering aan banden te leggen. Wet – en recht moeten weer op de voorgrond. Volgens Marica wil de regering niet af van de ex-minister van Justitie en Politie. Dat mag wel zo zijn, maar wij, het volk van Suriname, vinden wel dat hij met de kleinkinderen mag gaan spelen in zijn hobbelstoel en ver moet afblijven van regeringszaken.

  Een boef bijft een boef .


  Maak melding
 7. Typisch een voorbeeld van de patronagepolitiek in Suriname, elkaar regelen. Iemand uit het volk zou nooit meer aan de bak komen. Die is dan getekend voor het leven. Is dit het voorbeeld voor de jeugd? Schaamteloos ….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES