Suriname wil groei gebruik rape drugs aanpakken

6

PARAMARIBO, 14 sep – Het toenemende gebruik van zogenaamde rape drugs heeft alle aandacht van de regering. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie. Met het ministerie van Volksgezondheid wordt nagegaan welke maatregelen getroffen kunnen worden. Eerst moet onderzocht worden of het om verboden spul gaat.

Mocht blijken dat de verkoop in onder meer supermarkten legaal is, dan komen er regels om misbruik te voorkomen. Strakker optreden blijkt nodig na alarmerende berichten over een toename in het aantal verkrachtingen. Vaker blijkt dat het slachtoffer zich achteraf niets meer kan herinneren. “Het is een onfatsoenlijke en niet te tolereren aangelegenheid”, zegt Marica.

Volksgezondheid zal nagaan of het medicamenten betreft of voedingswaren. In het eerste geval is registratie verplicht. Als het om voedingswaren gaat, is een verbod zonder meer moeilijk. Alleen als het om voor de mens schadelijk spul gaat, zou opgetreden kunnen worden. Wel wordt gewezen op de eigen verantwoordelijkheid van het individu op party’s of als ergens drank wordt aangeboden.


6 REACTIES

 1. Dit komt door niemand anders dan door Gilds .
  Hij is de grootste dader .
  schopt hem eruit en hij moet de doodstraft hebben gekregen .

  Ik ben al moe van deze regering .


  Maak melding

 2. “Mocht blijken dat de verkoop in onder meer supermarkten legaal is, dan komen er regels om misbruik te voorkomen.”

  Wat is die Marica voor een idioot. Hij zegt hier in principe dat je rape-drugs in de supermarkt mag verkopen/kopen als je maar netjes belooft er maar geen misbruik van gaat maken?
  Ach ja ik was het bijna vergeten. Die Marica is zo een futuboi van Gilds. Die heeft waarschijnlijk een heel magazijn van dat spul.
  Enne kun je in Surinaamse supermarkten ook xtc kopen? Want als je in de wet gaat zoeken dan worden drugs namelijk niet bij naam genoemd, dus volgens de redenering van Marica moet je dan eerst uitzoeken of het wel om verboden spul gaat. En tot dan mag je het toch gewoon verkopen. Als je er maar geen misbruik van maakt.
  Ik sluit me aan bij Malie.
  Ik ben ook moe van deze regering.


  Maak melding

 3. ik sluit gewoon bij mali en danhoedan, ben gewoon moe van het regering en het beleid, schande dat ze een land niet kan regeren. moe moei!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.