zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinaamse vakbondsleider hekelt ambtelijke misser

Surinaamse vakbondsleider hekelt ambtelijke misser

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 sep – Dat de bakkers van Fernandes het kortgeding tegen hun werkgever hebben verloren, is te wijten aan ambtelijke missers. Dit stelt voorzitter Ronald Hooghart van de ambtenarenvakcentrale CLO. Als de rechter beslist dat het ontslag van de arbeiders alleen beoordeeld mocht worden door de minister van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu, ATM, moet de fout daar gezocht worden.

Het ministerie had zich tijdig moeten beraden over wat de wet precies voorschrijft. Nu heeft de Arbeidsinspectie van ATM het ontslag beoordeeld en uiteindelijk afgewezen. Zo is de weg gebaand voor het vonnis dat het ontslag wel rechtvaardigt. “Binnen de ambtenarij worden vaak fouten gemaakt waar de arme man, de werkende klasse, de dupe van wordt”, zegt Hooghart tegenover de Ware Tijd.

Het ergste is wel dat het optreden namens hoger geplaatsten schering en inslag schijnt te zijn bij de overheid. Het komt vaak genoeg voor dat ambtenaren documenten ondertekenen in plaats van de minister of een andere topfunctionaris. “Dan lopen zaken verkeerd, ja”, aldus Hooghart. Zelf heeft de CLO het euvel vaker aangekaart. “Vandaar dat de overheid veel rechtszaken verliest.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
 1. Hoogie, denk je dat je het voor elkaar kunt krijgen dat de procedures op het ministerie van arbeid dan zodanig worden aangepast dat dit NOOIT meer kan voorkomen?

  Als ik bewijs daarcvan kan zien, dat je dit binnen 3 maanden hebt geregld, dan wil ik mijn mening over jou herzien.

  Maar ik moet bewijs hebben:-)


  Maak melding
 2. Een dapper man, die voorzitter Ronald Hooghart van de ambtenarenvakcentrale CLO.
  Het lijkt me ontzettend zwaar om het in Suriname voor de arme man op te nemen. doordat je steeds word geconfronteerd met berichten, die over etnische politiek gaan, lijkt het net alsof er in Suriname geen linkse groeperingen bestaan. Voor het evenwicht is het wel belangrijk dat er rechtse en linkse groeperingen bestaan. Die etnische groeperingen brengen het land geen stap verder, dat hebben we nu al ondervonden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES