zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijRegering Suriname wil grondbeheer reorganiseren

Regering Suriname wil grondbeheer reorganiseren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 sep – De chaos bij het beheer van domeingrond en andere soorten grondbezit zal grondig worden aangepakt. Dit zegt minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB. Met de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank wordt het project Suriname Landmanagement Program voorbereid.

De bedoeling is de situatie te bestuderen en oplossingen te brengen. “We hebben nog geen oplossing gereed, maar het programma gaat dit probleem helpen oplossen, we gaan onze wetgevingsjuristen er op loslaten”, zegt Jong Tjien Fa. Met name de stagnerende verdeling van boedelgronden krijgt aandacht. Dit generaties oude probleem beperkt de ontwikkeling van gronden en gebieden.

Ook ontstaan milieuproblemen door het slechte onderhoud. Er mag gerust gesproken worden van een nationaal probleem. “Als je in twee van de tien districten dit probleem hebt, vind ik het al groot. Maar dit loopt dwars door de hele Surinaamse gemeenschap. Als een natuurlijke persoon komt te overlijden krijg je vaak genoeg een boedelprobleem”, aldus Jong Tjien Fa.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Zodat je NOG meer gronden vrijelijk kan afgeven aan mensen die op JOU lijken:-)

  Grappenmaker.
  Ik ben het wel eens dat dit gereorganiseerd moet worden maar ik kan de redenen die daarvoor worden aangedragen door een dief en zijn dieftige voorzitter (jij en Somo) natuurlijk niet serieus nemen…..


  Maak melding
 2. Menneer JTF , begin bij somo, door niet maar alles wat hij onder je neus duwt te ondertekenen.Ik kan niet eens boos worden om deze shit van wetgevingsjuristen die erop gelaten zullen worden, de vullingen in m,n gebit springen er bijna spontaan uit van t lachen om deze onzin. Waar beginnen ze ? Niet bij de grote boeven en diegenen aan wie grond geschonken wordt voor elke poep of scheet.In t begin had ik u integer ingeschat, maar de tweede en derde keer en al die andere keren die nog niet bekend zijn geworden vind ik u een stroman in vooruitgeschoven positie , terwijl mr. back and neck aan de touwtjes trekt.Hou eens een keer op om de boel met heel veel woorden te maskeren van waar t werkelijk om gaat, want weer moet er bestudeerd worden , om uiteindelijk met niets uitbestudeerd te komen.


  Maak melding
 3. In een woord gezegd “schandalig”.
  Telkens wordt de kleine man de dupe van. Partij loyalisten oftewel de slijmballen komen in aanmerking voor een stuk grond als “tegenprestatie”. Wat nu aan de gang is lijkt sterk op “na mij de zondvloed”. Bij verkiezingen om de vijf jaar wordt er van alles belooft. Wel deze figuren denken dat ze hier op deze wereld eeuwig leven zullen hebben . Laten ze nu genieten ze zullen toch door de vloek van het arme volk worden achtervolgt.

  Ai-na-mi


  Maak melding
 4. Meneer Ju Tjar Furu, wat wil je eigenlijk met ons arme volk. Je denkt dat je slim ben en alle chinesen te bevoorrechten. er is een GLIS dat bezig is met al deze zaken die jij naar voren haalt en je wil je eigen chineesproject beginnen? Waarom wil je ovenemen op jou manier? Wat is het raar ineens zo constant over grond? Is het GLIS niet goed genoeg? Zijn ze niet bezig op de goede weg en mag het volk niet weten dat zij goed bezig zijn. Ik weet waarover ik praat jij toch zeker ook? Doe niet dommmmmmm. Wees verstandig, denk als een mens. Somo is wat hij is een Javaan met een platte neus en platte hersenen die alleen aan geld denkt. Wij leven maar kort, dus die korte tijd benut dat goed. laat men over u praten met heel veel respect. NO ONE IN THE WORLD IS PERFECT, JIJ OOK NIET.

  POTI


  Maak melding
 5. Ik weet niet welke sluwe streek minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB, nu weer gaat uithalen. Maar als ministers in Suriname zich plotseling aan chaos gaat ergeren, en zogenaamd orde op zaken willen gaan brengen, dan ruiken ze meestal persoonlijk voordeel.
  Jatten is hun hobbie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES