Politieonderzoek Surinaamse verblijfsvergunningen

5

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 14 sep – De politie is een onderzoek begonnen naar corruptie bij de uitgifte van verblijfsvergunningen in het district Nickerie. Dit meldt de Times of Suriname. Het aantal aanvragen blijkt aanmerkelijk te zijn gestegen de afgelopen tijd. Goedkeuring van het overgrote deel heeft plaatsgevonden, kennelijk zonder de behoefte om de oorzaken te achterhalen.

De noodzaak tot afstemming met Paramaribo moet niet echt aanwezig zijn geweest. Districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar heeft als hoogste plaatselijke autoriteit steeds weer zijn zegen gegeven. Met name Chinezen hebben dit dankbaar aangegrepen, daar aanvragen in Paramaribo relatief meer tijd en energie vergen. Door het gebrek aan communicatie is Shankar meer ontgaan.

Hij schijnt niet door te hebben gehad dat de wetgeving inmiddels is aangepast. Volgens de nieuwe Vreemdelingenwet mogen districtscommissarissen voortaan alleen nog voor doorgeefluik spelen. De enige bevoegde autoriteit is de minister van Justitie & Politie. Shankar heeft zijn uitgiftebeleid vrolijk voortgezet na mei, toen de wet werd ingevoerd. Wat de politie interesseert is of er smeergeld betaald is.

Volgens de Times moeten er per aanvraag honderden Surinaamse dollars zijn neergeteld en verdiend. “Ik weet er niets van, helemaal niets, nada”, zegt Shankar. Volgens procureur-generaal Subhaas Punwasi wordt de strijd tegen mensensmokkel lokaal opgevoerd. “We zijn bezig de zwakke schakels bloot te leggen en personen te ontmaskeren, die hand en spandiensten verlenen.”


5 REACTIES

 1. Foefoermang:-) Dieftig. Ophangen deze idioot.
  Wat is dit nou, wanneer gaan we een serieus werk maken van het organiseren van het land?

  Een Chinees die in Nickerie een verblijfsvergunning aanvraagt en krijgt, en dan duurt het bijna 4 maanden voordat iemand er melding van maakt?


  Maak melding

 2. Waarom brengen ze dit soort berichten naar voren. Over een tijdje is het toch weggewaaid. En als je niet oppast krijgt dhr. Shankar promotie ook nog. Ik heb er geen worden voor. Volgens mij behoort Suriname tot de meest corrupte land.

  Ik vraag me of het ooit goed zal komen met Sranang.

  Shantoki pakt de kruimeldieven op terwijl zijn collega’s openlijk corrupt zijn.
  Tenslotte wie kan hun wat maken.

  Ik was geen fan van Bouterse, maar achteraf gezien ging het veel beter met het land dan nu. Ik hoop dat hij nogmaals in aktie komt.

  Er zijn maar ongeveer 1600 politieagenten. Volgens mij heeft Bouterse meer Jungle commando’s achter zich.

  Bouterse good luck.


  Maak melding

 3. Waarom onderzoek ? wees slim en laat dat ding
  dit is het systeem, van Sa,So en Ve.(Vesaso)
  En de burgers zullen dit niet begrijpen.
  Laat dat ding, en ga op zoek naar jouw eigen “Tjoekoe”.

  Nps’er a mang,ai tog pinaboi, wil dit ook, om vrouw en kinderen te onderhouden,dus zoek bij deze contact met hem..

  Pinaboi


  Maak melding

 4. K: je weet niks,de jongens in Albina zijn “radeloos” “radeloos” zij smeken om hulp vooral tegen de brazilianen.Dus terwijl Brunsje bezig is nederlands onder de knie te krijgen laat hij net, als V zijn eigen mensen verloederen. “dat na systeem”

  ahiboi


  Maak melding

 5. Zal het onderzoek zich ook richten in Paramaribo op onze nieuwe Chinese broeders.
  Ik denk dat er wat aardig lijken uit de kasten zullen rollen.
  Dus let op mijn woorden. Dit onderzoek zal niets opleveren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.