Zonsverduistering op 22 september in Suriname

0

PARAMARIBO, 13 sep – Volgens de Amerikaanse lucht-en ruimtevaart organisatie NASA, zal eind volgende week een ringvormige zonsverduistering in Suriname plaatsvinden. De eclips zal plaatsvinden op vrijdag 22 september en begint om 11:50 uur Nederlandse tijd in Guyana. Vanuit de Paramaribo, Cayenne en Georgetown zal de zon ongeveer 90% bedekt zijn door de maan.

Bij een ringvormige of annulaire zonsverduistering is de zon gedeeltelijk aan het zicht onttrokken door de maan – de zon vormt een lichtgevende rand om de maan. Een ringvormige zonsverduistering kan maximaal iets meer dan twaalf minuten duren zoals in december 1937, december 1955 en december 1973 schrijft AstroVersum.

Op de site van AstroVersum staan enkele tips voor mensen die de eclips willen zien. Zo wordt geadviseerd om een veilige eclipsbril te gebruiken om de gedeeltelijke fasen van een zonsverduistering waar te nemen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.