Verdachte ex-minister beleidsadviseur in Suriname

30

PARAMARIBO, 13 sep – Ex-minister Siegfried Gilds is voorgedragen als beleidsadviseur op het ministerie van Handel & Industrie, HI. Dit meldt de Ware Tijd. Dat Gilds door het Openbaar Ministerie is aangemerkt als verdachte van witwaspraktijken, schijnt geen barrière te vormen. Ook het ingezette gerechtelijk vooronderzoek deert niet.

Gilds moet nog voor de rechter verschijnen. Hij is reeds verhoord door het OM, maar is nooit aangehouden. Twee medeverdachten waren minder fortuinlijk. Eén van hen, Carlos Aaron, is veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf. De andere is vrijgesproken. Gilds wordt betrokkenheid verweten bij de praktijken van de in Nederland veroordeelde Andy Groenewoud.

Tijdens een persconferentie eind vorig jaar gaf hij toe, dat hij onroerend goed had aangekocht voor Andy. Van verder samenwerken zou zijn afgezien toen bleek dat Andy de omvang van geldtransacties niet kon verantwoorden. Voor het OM was dit niet voldoende om Gilds van de verdachtenlijst te schrappen. Hij werd begin dit jaar gedwongen tot aftreden.


30 REACTIES

 1. wat gebeurd er in sur, volgens mij lopen er een paar figuren in de ministerraad rond , die volkomen zijn doorgedraaid , hoe is het mogelijk dat siegfried gills ., weer wordt voorgedragen en nog liefst als beleidsadviseur, en nog wel van handel, dit is toch vragen om problemen , of heeft hij van zijn fouten geleerd , ik weet het niet, eens een…. altijd een …., mensen wij slapen


  Maak melding

 2. Echt, Echt, Echt, niet te geloven.
  Misschien mis de president de inkomsten van de verdachte. Wij burgers eten minder en heb goed gevoel over ons zelf. Maar deze uitspraak kan de politiek nooit kunnen zeggen.

  De Minister van justitie pikt ook een graantje hieruit, jammer dat je je zelf als mininster van justitie moet noemen.

  Mijn mening is pak de vent gewoon net als je bij je eigen burger zou doen. Minister van justitie u discrimineerd. U meet hier uit twee maten. Jammer, maar ja, alles is een pot nat.

  Vrij spraak
  Vrij land


  Maak melding

 3. Los van de vraag over hoe schaamteloos je moet zijn om deel uit te maken van deze komedie, kan je het ook anders bekijken.
  namelijk als volgt:

  Een beleidsaviseur op een ministerie van H&I zou over enig deskundigheid op het gebied van financiën en commercie moeten beschikken.
  Het witwssen van geld vereist precies dezelfde kwaliteiten.
  Maar laten we de zaak eens omdraaien.
  1. Gilds wilde geld witwassen
  2. Gilds is gepakt.
  3. Gilds is dus geen goede witwasser.
  4. Gilds is dus geen deskundige.
  5. Gilds zal dus geen goede adviezen geven.
  6. Gilds moet gewoon de bak in

  Conclusie hoe je de zaak ook draait of keert je komt wat deze boef betreft steeds bij hetzelfde.


  Maak melding

 4. De kleine man straffen en rechters omkopen smeergeld en vriendjes politiek. Deze man is niet meer geloofwaardig. Als je eens wist hoeveel mp van zandery agenten rechters en officiers van justitie corrupt en dan ook nog klasse justitie onthou 1 ding GADO PAYMANG NO AB LASSIE

  bolletjes slikker


  Maak melding

 5. Geachte redaktie,

  Toen ik het in uw andere thema m.b.t. die ‘diplomaten’ had over perverse liefde, dan is dit een schoon voorbeeld ervan.

  En wat pijn doet is toe te moeten zien, hoe een hele generatie jongeren bloot gesteld worden aan pervers gedrag van volwassenen, zonder dat je direct wat aan kan doen.

  Viezerikken, glurders door de dunne openening van het houten venster op het achtererf, opzoek naar genot, met zijn hand op zijn geslagsdelen, rukkend, smachtend dat er spoedig eruit komt, een zoektocht naar “liefde”, pervers, maar weet dat zelf niet, omdat ‘bewustzijn’ daar geen wortels meer wil schieten.

  Zelfs het Universum heeft het aldaar haast opgegeven zou je denken, omdat eigenwaarde zo buiten proportioneel bezonken blijkt te zijn.

  Een ongeziende gast, schaamteloos op sokken in zijn witte klassieke onderbroek, alwaar twee geliefden elkaar liefkozen met de gedachte dat ze toch alleen saampjes zijn.

  Niet wetende hoe gespleten de ontwikkelingen des levens sommigen van ons geraakt heeft.

  En toch, met al ons verdriet en pijn, schijnbaar hulpeloos alsof verlaten, bedrogen en vernederd door diegene waarvan wij het meest gehouden hebben. Diegene die wij het meest in vertrouwen namen, verraden
  zoals het eeuwen reeds in de Bijbel vermeld staat.

  En toch, hoe bitter het ook moge zijn,
  kiezen wij ervoor stanvastigd verder te gaan, te strijden voor rechtvaardigheid, liefde te geven waar bitterheid ons tracht te overrompelen, in de verwachting, neen met de zekerheid dat de ‘overwinning’ aan onze zijde staat en God met ons allen.

  Tan bun.


  Maak melding

 6. Beste Sranangmangs,
  Ja weer een bericht die het menselijk verstand te boven gaat. Ik kan de emotionel reacties best begrijpen, maar weer gaat het om een voorstel. Ik ben enerzijds heel erg ingenomen met de keuze van de heren in Suriname om de heer Gilds voor te dragen (hij is immers een man met veel bestuurlijke ervaring, een topper), maar anderzijds merk ik een naar gevoel bij mij opkomen dagen. Omdat de zaak betreffende de heer Gilds nog niet is afgerond. Mocht dat het geval zijn en hij vrijuit mag, dan staat wat mij betreft rehabilitatie van zo`n een topper niets in de weg. Een goede keuze heren in Suriname.

  Sranangmangs,
  Tang Boeng
  Eigenwaarden


  Maak melding

 7. Vroeger verbaasde me ik over dit soort dingen, maar ik heb door de jaren geleerd om me niet meer te verbazen, omdat ik nu ben gaan beseffen dat wat on-ethisch, krom, abnormaal, immoreel en onrechtvaardig is in Suriname tot ethisch, normaal, moreel en rechtvaardig is verheven door de Surinaamse politici.
  Een bekende slogan is: het volk krijgt de regering die ze zelf hebben gekozen.
  Dit geldt ook voor Suriname……….helaas.


  Maak melding

 8. Niets nieuws onder de zon. Welkom in de Bananen Republiek Suriname.
  Ronnie Brunswijk zit in De Nationale Assemblee, Bouta idem, what about voorzitter Bek en Nek? Als beleidsadviseur zal hij de ambtenaren van HI adviseren hoe ze het van de Chinezen verkregen smeergeld moeten witwassen.


  Maak melding

 9. Hoe vinden de negatievelingen over het programma premtime dit dan??? Vinden jullie dit positief nieuws in Su??, dat een van wit-was verdachte ex minister weer zo,n leuke job krijgt aangeboden alsof er niet aan de hand is???


  Maak melding

 10. Deze regering is echt van geen enkel schaamte gespeend, sjing no de moro, en dit bericht doet zoveel pijn omdat Suriname al beschadigd is , op een wereld ranglijst bekaaid vanaf is gekomen nu ook nog een trap nakrijgt met deze benoeming. Wat speelt is dat gilds deze benoeming krijgt om hem de bek te snoeren, want als hij gaat lullen dan zullen er koppen rollen en dat kan vene niet hebben. Te joe naki kapa lasi joe e jere boriman tongo, is een gezegde die hier van toepassing is dus krijgt gilds wat gilds wil , hoe hij t wil , wanneer hij t wil, waarom hij t wil.t Geboefte is bang dus krijgt hij een benoeming waar hij content mee is, met alles erop en eraan en alles is pais en vree. De kleine man , de belastingbetaler die draait ervoor op, en hij en consorten maar mooi weer spelen.Ik walg van dit ongedierte, en ik hoop van harte dat Su van hen bevrijdt zal worden, met of zonder interventie van buitenaf. Khan kon worden uitgeleverd aan Amerika, waarom hij en andere misdadigers nog vrij rondlopen is mij volkomen onbegrijpelijk.


  Maak melding

 11. Ik weet niet eens hoe ik moet reageren op dit artikel, daarom laat ik het over aan die samenzweerders van Stoelmanseiland en hun huurling Kolonel.Bas.Van.Tussenbroek.
  Hoe denken de fans van Santhokie, nu over deze minister van Justitie en Politie?
  Ach, Bush mag ook liegen en bedriegen en de derde wereld mag verder zakken naar nul.
  Democratie is de grootste leugen uit het westen en de massa zal het ook blijven slikken, daarom zeg ik, tweedracht is nooit goed voor de mensheid.


  Maak melding

 12. Ai boi, ik geef het op. Het domme stemvee kan alleen maar klagen, maar aktie ondernemen, samen hiertegen opkomen? Kennen ze niet. En als een surined hierover wat zegt, wordt ie voor bemoeial uitgemaakt. De enige manier waarop de hele rotmentaliteit in Sur. kan veranderen is, wanneer surineds zich massaal in sur. gaan vestigen. Maar dat zie ik ook niet zo snel gebeuren, wordt nu al tegengewerkt door de heren politici, omdat ze dondersgoed weten dat dit niet wordt gepikt.
  Sorry mensen, maar ik vrees dat het niet meer goed komt, vaarwel mijn lief suriname. Ik zal je altijd in gedachten koesteren.


  Maak melding

 13. Laten wij Suriname gewoon een andere naam geven : “Droga Kondre”.
  Laten we alle wetten en gevangenissen naar de maan sturen en vrij en blij (openlijk)dealen in drugs.


  Maak melding

 14. Onlangs vertoefde een neef van mij in Suriname om lekker van zijn vakantie te genieten, wat schepte mijn verbazing toen zijn vrouw mij belde dat hij vast omdat hij op Waterkant kritiek had geuit.
  Hij werd aangehouden zonder reden en kreg op het Buro te horen dat hij als surined zijn grote waffel moest dichthouden en stoppen met kritiek leveren op de regering in Suriname.
  Na een uur angst in angst te hebben gezeten mocht hij weg, op Zanderij kreeg hij nook nog te horen weg te blijven uit Suriname omdat het een volgende keer anders voor hem zou kunnen aflopen.
  Tja, je eigen geboorteland en je eigen mensen die je zo benaderen,dit jaar voorspel ik een verrassing in onze swie sranan, voor oud en nieuw.M.a.w, brada nanga sisa wees voorzichtig!!!!!!!!!


  Maak melding

 15. ….zie daar ..zie daar…landgenoten,wat wordt bedoeld met de Regering van de tien schone vingers…na de ilegale toeeigening van domeingronden door Pa-eh en de recente benoeming van buitenvrouwen,vriendinnen en familieleden op de buitenposten waar ze gaan zitten duimendraaien, krijgen we nu een een galbittere, akelige ,schaamteloze en hypergemene a-nationale vertoning van deze regering door een meervoudige wetsovertreder met de palm van eer weer binnen te halen en zo’n hoge functie aan te bieden…. wel oh wee als die andere schurk van OW, Balessar ook niet zoiets wordt aangeboden dan zul je wat moois beleven….dit begint nu erg veel te lijken op het beleid van “Ali Baba en de veertig rovers”,van enkele jaren terug…Wordt het geen tijd voor de oppositie om de straat op te gaan?????….


  Maak melding

 16. Noto,

  Zij beschuldigen mensen, waarvan duidelijk het tegendeel bewezen, is van drugsactiviteiten. De echte drugshandelaren (Brusie e.a.) en witwassers(Gilds e.a.) geven ze allerlei posities in de regering en op ambassades(die natuurlijk gebruikt gaan worden voor drugszaken).

  Deze regering is een maffioso-bende ondersteund door de grootste schurkenlanden der aarde.


  Maak melding

 17. Lieve,lieve Mensen,waar maken we ons druk over????
  De enigen die hier wat aan kunnen doen is het STOMME STEMVEE.Zoveel smeigheid komt steeds naar boven van deze regering,wat doet de DOMME MASSA???? Juist hun hoofd de andere kant omdraaien.
  Deze regering gaat steeds meer lijken op een prentenkabinet.

  Ik vraag mij wel eens af,zijn er geen strijdvaardige SURINEDS,die zonder op of om te kijken,naar Suriname gaan en een REVOLUTIE ontketenen,die MOETEN er toch zijn????


  Maak melding

 18. Beste Vivian,

  Dat is wat ik ook eerder dacht, toen ik je reactie las, REVOLUTI II. In een andere reactie heb ik het ook eens over gehad. Maar ben toch over na gaan denken van ‘zal dat ons volk en ons gezicht regionaal en internationaal wel redden’. Zullen wij hierdoor voor altijd afkomen van deze ‘als gasten in ons lichaam’.

  Ik wil erop wijzen dat niet voor niets de grootste buitenlandse ambassade van Zuid-Amerika, in de Republiek Suriname staat. En dat is nogsteeds de Nederlandse Ambassade, en die staat ook nog centraal gelegen, midden in Paramaribo met alle hun apparaturen, technische snufjes en al.

  Vervolgens moet je niet uit het oog verliezen dat de grootste bondgenoten van dat personeel van die Ambassade, te vinden zijn bij twee invloedrijke politieke partijen die Suriname momenteel kent, en dat zijn de NPS en de VHP. Ik bedoel, dat’s publiek geheim.

  Vervolgens moet je niet vergeten de schade van de armoede die 3x regering Vene (14 jaar)op het volk heeft afgewenteld, en wat grote delen van die gemeenschap zo moedeloos en radeloos gemaakt heeft.

  Ik bedoel beste Vivian; we kunnen uit emoties heel veel roepen, maar we moeten goed nadenken over de aanpak ervan, dat zou ons heel veel fouten kunnen besparen. Je heb dat gemerkt bij Revolutie I. Dus laten wij zien te leren uit onze fouten, zeg ik dan.
  Maar een Revolutie II., zeker, want dit kan zo echt niet verder gaan.

  Tenslotte wil ik er nog op wijzen dat grote delen van ons volk, deze avonturies zelf gekozen hebben.

  Kijk sisa Vivian; wanneer je besluit een haan als huisdier te nemen, aan een touwtje vast te binden in je woonkamer, dan moet het je niet verbazen, wanneer dat beest om 4 uur in de ochtend gaat kraaien, terwijl je nog in diepe slaap bent.

  Maar dat geldt ook voor een varken hoor. Het beest kan het niet helpen, wanneer blijkt dat het van je woonkamer een varkensstal gemaakt heeft. Zo is zijn geaardheid. Het is een haan, het is een varken, het is zo.

  Een spreekwoord zegt: Door schade en schande wordt men wijs. Zijn wij nu wijs geworden? Is dit volk nu wijs geworden? Dat zal dan moeten blijken bij de volgende verkiezingen toch, zeg ik dan.

  Dus Revolutie II., ja maar kan het ook anders. Ja dat kan, tenzij het volk dat ook wil. Tenzij het volk er klaar voor is, bewust is van wat zij wil met zich zelf en ons mooi land.

  En zolang dat besef er niet is, zal dit volk pijn lijden, heel veel pijn. En soms moeten wij de dingen met tranen in onze ogen aanschouwen, zoals een kind dat pas leert lopen, en telkens pijn heeft als het op zijn knietjes neer komt. En als ouders kijk je ook met pijn naar,je leeft mee met die ‘pitani’ (kindje), maar vooral met het besef dat het hierdoor eens zal lopen.

  Sisa Vivian, en hiermee besluit ik; Ik leef met het besef, dat dit Surinaams volk zal lopen, en met opgeheven hoofd de wereld zal toespreken met de woorden:

  WIJ HET VOLK VAN SURINAME HEEFT GEWONNEN!!

  Tan bun sisa, soso lobi.


  Maak melding

 19. Dank U,Dank U,gudu Buitenman,U heeft mij back to reallity gebracht.
  Edoch,edoch,deze regering verdient het om van de troon gestoten te worden one way or the other.

  Ik vraag me steeds af,WANNEER,gaan de ogen open van het STOMME STEMVEE,ik kan ze niet anders betitelen.Alles loopt verkeerd in sweet Sranang,het is net alsof de stemmers voor deze regering gebrainwashed zijn,met Wijdenbosch wisten ze wel de straat op te gaan en was zijn kabinet binnen no time history,waarom blijven ze met deze geboefte zooo passief?????Ik word er zo moe van,steeds te moeten vernemen,hoe deze regering ons geliefd Suriname te kak zet.

  Maar aboeng Buitenman, blijf wel en een prettige weekend,bosie,brassa toedeloeeeeee.


  Maak melding

 20. welke advies zou deze man kunnen geven eigenlijk.ik denk dat hij tegen sardjoe zegt.weetje wel.ik heb geen moer te maken met anderen.ik ben toch de baas.hij zou zeggen tegen sardjoe. zo lang wij leven gaan we door pikken van de armen.sardjoe zou zeggen.ja mang. zeker weten.ik zou tegen hen willen zeggen.je veraad je eigen land. weetje nog toen je niks had. toen gaf niemand iets aan je. kan je dat herineren.die jonge mensen van nu die maken het zelfde mee.onder jou.denk een beetje aan je zelf hoe je vroeger was.jullie waren een keertje ook arm.jullie zijn niet rijk geboren.pik niet van de armen. jullie waren zelf arm. denk aan je zelf.je ben een voor ganger van die armen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.