Suriname heft strenge controle westgrens op

1

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 13 sep – De strenge veiligheidsmaatregelen aan de grens met Guyana zijn opgeheven. Dit melden veiligheidsautoriteiten in het district Nickerie. Politie en leger houden het op de normale controle na twee weken van intensief toezicht op het personen- en goederenverkeer.

Er hebben zich geen calamiteiten voorgedaan in verband met de verkiezingen in Guyana. “De noodzaak van verscherpte grenscontrole is niet meer aanwezig”, zegt politiecommandant Kenneth Bruining tegenover de Ware Tijd. De illegale Backtrack-route, waar het meeste verkeer plaatsvindt, is weer vrijgegeven. Bij de veerdienst, die door beide landen wordt beheerd, zijn de meeste maatregelen ingetrokken.

Wegblokkades worden wel gehandhaafd. De afgelopen weken hebben politie en leger passagiers uit Guyana streng gecontroleerd. Na een aantal gewelddadigheden kort voor de verkiezingen, is besloten militairen naar de grens te dirigeren. De grootste angst, een toestroom van vluchtelingen, is niet bewaarheid. “We hebben niet gemerkt dat er sprake was van een toegenomen verkeer”, aldus Bruining.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.